Banner for Stichting Wakibi

Stichting Wakibi  Opiniones 726

TrustScore: 4.5 sobre 5

4,7

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Heel mooi om op deze manier kleine ondernemers te helpen. Ik word blij als ik zie dat ze kleine bedragen terugbetalen, dat betekent dat ze het goed doen. Wakibiki regelt dat prima, makkelijk om kr... Ver más

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Duidelijke en gebruiksvriendelijke website. Goed en mooi doel: leningen t.b.v. zelfredzaamheid. Alles is transparant: geld t.b.v. mirco kredieten en geld t.b.v. de organisatie.

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Geweldig goed initiatief. Met microkredieten help je anderen en je krijgt je geld terug minus een beetje vw koersverschil. Duidelijke info op de site. De terugbetaling kun je weer inzetten voor nieuwe... Ver más

Valorada con 4 estrellas sobre 5

Ik krijg geregeld updates en ik neem aan dat mijn geleende geld op de bedoelde plek terecht komt zodat mensen de kans krijgen iets op te bouwen of uit te breiden. Verder ken ik het niet beoordelen.... Ver más

Información sobre la empresa

5. Base
  6. Servicio financiero no bancario

Sobre Stichting Wakibi

Escrito por la empresa

Non-profitorganisatie Wakibi zet zich in voor armoedebestrijding en duurzame zelfredzaamheid door microkredieten te verstrekken aan ondernemers in ruim zeventig ontwikkelingslanden. In plaats van hulp te geven in de vorm van donaties, bieden we mensen de kans om zelf een beter bestaan op te bouwen. Zo krijgen ondernemers, vaak vrouwen, toegang tot financiering die hen helpt om een bedrijf te starten of uit te breiden.

Eén microkrediet heeft een enorme impact. Gemiddeld profiteren vijf mensen direct van een lening, zoals familieleden en werknemers van de ondernemer. Dit betekent dat kinderen naar school kunnen, gezinnen toegang krijgen tot medische zorg en gemeenschappen economisch sterker worden. Zo draagt elke lening bij aan structurele verbetering van levensomstandigheden.

De financiering van deze microkredieten komt van mensen zoals jij! 100% van het geld gaat rechtstreeks naar de projecten van ondernemers. Dankzij het hoge terugbetalingspercentage van 98% kun je jouw uitgeleende bedrag steeds opnieuw inzetten en zo blijvend impact maken. Wil je het liever terug? Dan kun je het bedrag laten terugstorten.

Doe mee en verander levens met een kleine lening! Ontdek hoe jij impact kunt maken op www.wakibi.nl.

4,7

4 estrellas
3 estrellas
2 estrellas
1 estrella

Invita a los clientes a opinar

Ha contestado el 75% de las opiniones negativas

Suele responder en menos de 2 semanas

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Een mooie manier om mensen te helpen!

Een mooie manier om mensen te helpen om hun eigen levensbehoeften te kunnen voorzien. Via Wabiki leen je microkredieten voor projecten naar keuze in landen die jij kiest, en zorg je ervoor dat ondernemers hun bedrijf kunnen starten of uitbouwen

Dank je wel voor je review.
Mooi om te lezen dat je ziet hoe een lening ondernemers helpt om hun bedrijf te starten of uit te bouwen.

In het algemeen positief

In het algemeen positief. Ik vind het alleen niet duideliojk hoe ik na het kiezen van projecten naar betalen ga.

Dank je wel voor je review.
Goed dat je aangeeft dat het betalen niet meteen duidelijk is, die feedback helpt ons.

Na het kiezen van een project komt dit in het winkelmandje rechtsboven in het scherm. Als je daarop klikt, kun je doorgaan naar betalen. Mocht je er niet uit komen, stuur ons dat gerust een mailtje naar support@wakibi.nl

Goede informatie

Goede informatie, betalingen verlopen goed. Prima website

Dank je wel voor je review.
Fijn om te lezen dat de informatie duidelijk is, betalingen goed verlopen en de website prettig werkt.

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Investeringen komen direct bij degenen…

Investeringen komen direct bij degenen die het aangaat.

Dank je wel voor je review.
Mooi dat je benoemt dat investeringen direct terechtkomen bij de mensen om wie het gaat en dat je bij Wakibi zelf kunt bepalen wie je steunt! Dat is zo leuk en uniek aan Wakibi.

Mooi closed-loop donatiesysteem

Stichting Wakibi geeft goede en overzichtelijke informatie over (terug)betalingen, zodat er snel opnieuw geïnvesteerd en venetueel bijgestort kan worden.
Zo gaat het gedoneerde bedrag meerdere rondjes mee en wordt de impact ervan steeds groter.

Dank je wel voor je review.
Fijn om te lezen dat de informatie over terugbetalingen duidelijk is en dat je ziet hoe hetzelfde bedrag steeds opnieuw ingezet kan worden voor meer impact.

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Een beetje geld uitlenen maakt een verschil

Prachtig om door een klein bedrag (25 euro al) te lenen aan mensen die hard werken hun leven re verbeteren. En het keurig terug betalen ;-)

Dank je wel.
Fijn dat je ziet hoe je met een klein bedrag mensen vooruit helpt en dat leningen netjes worden terugbetaald.

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Een mooie manier om mensen te helpen…

Een mooie manier om mensen te helpen zichzelf te onderhouden, zonder dat er veel aan de strijkstók blijft hangen.

Dank je wel voor je review.
Fijn om te lezen dat een lening met een goed plan mensen helpt om zelfstandig vooruit te komen.

Makkelijk uitlenen

Het uitlenen van geld gaat makkelijk. Ik kan kiezen wie / waar.

Meestal komt (bijna) al het uitgeleende geld weer terug én ik kan kiezen wat er naar de organisatie gaat.

1 minpuntje: bij sommige mensen zou ik willen weten hoe het hen vergaan is...
Maar goed.. daar zou ik geen organisatiegeld aan verspillen.

Dank je wel voor je review.
Mooi dat uitlenen makkelijk werkt en dat je zelf kunt bepalen wie je steunt. Bij enkele projecten zijn er updates per mail, al is dat vooraf niet te zien. We hopen in de toekomst op meerdere updates van de ondernemers! Dat maakt het nog persoonlijker.

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Prima manier om een microkrediet te verstrekken

Prima manier om een microkrediet te verstrekken. Makkelijk zoeken naar een doel dat je kan steunen. Informatie over de verstrekte leningen is erg overzichtelijk. Complimenten voor alle vrijwilligers, die dit mogelijk maken.

Respuesta de Stichting Wakibi

Dank je wel voor je fijne review!

Goed om te horen dat je het platform overzichtelijk en makkelijk in gebruik vindt. En dank voor het compliment aan onze vrijwilligers, zij maken dit echt mogelijk!

Fijn dat je meedoet!

Doeltreffend en simpel

Wakibi ontzorgt totaal je lening. Fijn dat je je voorkeur voor een ondersteuning kunt aangeven, het bedrag en daarna volgen automatisch de updates en terugbetalingen. Die vervolgens doorlenen is ook weer supersimpel.

26 de diciembre de 2025

Dank je wel voor je review!

Fijn om te horen dat je het zo simpel en prettig vindt werken.
Mooi dat het volgen, terugbetalen en opnieuw doorlenen voor jou goed loopt. Zo maken we het samen makkelijk voor ondernemers om te blijven groeien.

netjes blijven aankloppen

26 de diciembre de 2025

Dank je wel voor je review!

We zijn blij dat je de moeite hebt genomen om iets te laten weten. Als je nog tips of opmerkingen hebt, horen we die natuurlijk graag.

Investeren in mensen

Wakibi geeft allerlei mensen een kans om een eigen bestaan op te bouwen door middel van kleine leningen. Het geld wat je uitgeeft komt vanzelf weer terug en kun je weer investeren in een nieuwe onderneming.

Dank je wel voor je review!

Mooi verwoord: investeren in mensen! Daar doen we het voor.
Fijn dat je dit zo ervaart en dat je je geld steeds opnieuw laat meewerken.

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Ik ben heel blij dat ik Wakibi per…

Ik ben heel blij dat ik Wakibi per toeval ben tegengekomen. Eigenlijk was inderdaad opzoek naar investeringsmogelijkheden met rendement voor mezelf. Na toch even op de site te hebben gelezen sprak dit initiatief me heel erg aan. Inmiddels heb ik al ruim 20 mini leningen verstrekt en daar gaat het zeker niet bij stoppen.
Het is fijn om mensen te kunnen helpen en het is heel mooi dat dat vis Wakibi zelfs meerdere keren met hetzelfde geld kan. Ik raad dit iedereen aan!

19 de diciembre de 2025

Respuesta de Stichting Wakibi

Wat een mooie review! Dank je wel!

Bijzonder om te lezen hoe je bij Wakibi bent uitgekomen en inmiddels al zoveel ondernemers steunt. Mooi dat je hetzelfde geld steeds opnieuw uitleent. Zo maken we samen echt verschil.

Dank je wel dat je dit ook aan anderen aanbeveelt!

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Draag daadwerkelijk bij aan welzijn van anderen

Goede en relevante info over en inzicht in uitstaande leningen

Dank je wel voor je review!

Fijn om te horen dat je de informatie duidelijk vindt en dat je echt het gevoel hebt bij te dragen.
Mooi dat je meedoet!

Mooie projecten

Mooie projecten om met een klein beetje geld iets van de grond helpen.

Dank je wel voor je review!

Fijn dat je onze projecten zo ervaart.
Mooi dat je met een klein bedrag toch verschil maakt.

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Fijne manier om blijvend te helpen.

Fijne manier om blijvend te helpen.
Ik investeer al een paar jaar in Wakibi leningen, en omdat er altijd een deel van het geld terug komt kun je er mensen mee blijven helpen. Ik heb er zo’n drie jaar elke maand een vast bedrag ingestopt. Sindsdien komt er zoveel terug dat ik nog steeds hetzelfde investeer en maar heel soms nog iets bij hoef te leggen om hetzelfde aantal leningen te verstrekken. Ik heb inmiddels ook een aantal cadeaubonnen aan mensen om me heen gegeven omdat het zo mooi is om te zien dat je met je gift telkens opnieuw andere mensen kunt helpen.

Respuesta de Stichting Wakibi

Dank je wel voor je mooie review!

Wat bijzonder om te lezen hoe lang je al meedoet en hoe je je geld steeds opnieuw laat meewerken. En wat leuk dat je ook cadeaubonnen hebt gegeven, zo help je nog meer mensen om mee te doen.

Dank je wel voor je vertrouwen en je betrokkenheid.

Valorada con 3 estrellas sobre 5

Het concept is goed alleen de standaart…

Het concept is goed alleen de standaart vooraf ingevulde donatie is misleidend heb dit al een paar keer aangegeven

Respuesta de Stichting Wakibi

Dank je wel voor je review. De vooraf ingevulde bijdrage is een vrijwillige donatie. Je kunt dit bedrag heel eenvoudig aanpassen met het potloodje:
– naar € 0,
– of naar elk ander bedrag dat jij prettig vindt.

We gebruiken deze vrijwillige bijdrage omdat 100% van elke lening direct naar de ondernemer gaat.

Wakibi ontvangt dus niets van het uitleenbedrag zelf. Met de donaties kunnen we ons platform draaiende houden, ondernemers blijven ondersteunen en nieuwe ondernemers helpen starten.

Dank je wel dat je dit onder onze aandacht brengt en fijn dat je met ons meedenkt.

Más información sobre otros tipos de reseñas.

8 consejos para escribir buenas reseñas.