Niet transparante communicatie
Mijn vriendin en ik kochten onlangs bij AutoUnit in Utrecht een Renault Trafic, met het plan deze om te bouwen tot camper. De eerste bus die we bekeken had roest in de dakgoot, dus kozen we bewust voor een duurdere bus zonder roest. De boodschap van de verkoper was toen: “Je wilt een goede basis voor het bouwen van je camper.”
Twee maanden later bleek er tóch roest te zitten op precies dezelfde plek als bij de afgekeurde bus. Toen ik dit meldde, was de reactie van de verkoper ineens heel anders:
“Ja, het hoort een beetje bij het product, maar dat hebben ze eigenlijk allemaal in meer of mindere maten. Dus het komt voor mij niet als een verrassing.”
Voor de aankoop hadden we een onafhankelijke keuring laten doen, waarbij de roest niet werd geconstateerd – mogelijk omdat het nog niet zichtbaar was. Maar het verschil tussen wat vóór en ná de koop werd gezegd voelt voor mij als het verzwijgen van een verborgen gebrek. En dat vind ik kwalijk.
Voor het herstel heb ik bij diverse schadeherstelbedrijven offertes opgevraagd. Die waren allen rond de €500 INCL. BTW en ik kon snel terecht. Een week later bood de verkoper van AutoUnit mij aan om het pas anderhalve maand later via hun eigen schadeherstelafdeling te laten herstellen, voor een bedrag van €550 EXCLUSIEF BTW. Dat voelde niet als een coulante oplossing.
De bus rijdt goed, en daarom geef ik meer dan 1 ster. Maar het gebrek aan transparantie en de manier van omgaan met onze klacht hebben ons vertrouwen in AutoUnit flink geschaad.
Gezien de reacties van AutoUnit op andere slechte reviews, waarin alle details weerlegd worden, verwacht ik dat ze dit bij deze review ook wel zullen doen. Dit geeft mij het gevoel dat ze bij andere gedupeerden op dezelfde niet transparante manier communiceren.
1 de julio de 2025
Opinión espontánea