Lever ikke op til forventningerne
Jeg havde glædet mig til at prøve BSJ, da anmeldelserne er flotte, menuen er forholdsvis lille, og de bl.a. tilbyder laktosefri alternativer, hvilket er et stort plus. Desværre levede maden ikke helt op til mine forventninger.
Chicken Tikka havde fin smag, men kyllingen var desværre ret tør.
Butter Mushroom var cremet og let krydret og smagte egentlig okay, men champignonerne virkede mest som en erstatning for kød i en forholdsvis basic sauce.
Jeg savnede, at svampene og deres umami fik lov at præge retten.
Risene til var meget enkle hvide ris med lidt ærter og gulerod.
Lamb Biryani var den største skuffelse. Kødet var fint tilberedt, men havde meget lidt karakteristisk smag af lam.
Biryanien havde antydninger af de krydderier, jeg forbinder med retten, men både hovedsmagen og især eftersmagen var ristede løg, som virkede til at have fået lige rigeligt varme.
De overdøvede desværre både kødet og alle de aromatiske nuancer, som for mig er noget af det bedste ved en god biryani.
Mit ønske om ingen koriander blev fint overholdt. Jeg havde også skrevet, at frisk mynte meget gerne måtte bruges i stedet, hvor det passede til retten, men der var ingen mynte. Det var selvfølgelig kun et ønske og ikke et krav.
Priserne ser umiddelbart meget rimelige ud, men portionerne var mindre, end jeg er vant til fra andre gode indiske restauranter, så jeg oplevede ikke i sidste ende, at forholdet mellem pris, mængde og kvalitet var særligt attraktivt.
Samlet set var maden bestemt spiselig og ikke dårlig, men jeg savnede dybde, balance og den omhu i smagene, der får indisk mad til virkelig at begejstre mig. Jeg ville gerne have været mere positiv, især fordi det er dejligt med et nyt indisk sted lokalt, men på baggrund af denne bestilling bliver det desværre ikke mit førstevalg næste gang.