Niet-conforme uitvoering, foutief advies en weigering tot constructieve oplossing.
Ik schrijf deze review na een lang en volledig gedocumenteerd traject met Finestone.
Als vakman weet ik wat correcte plaatsing, zorgplicht en professionele verantwoordelijkheid betekenen. Wat ik hier heb meegemaakt, wijkt daar structureel van af.
Finestone trad bij ons op als adviseur én uitvoerder voor buitenschrijnwerk (ramen, deuren en garagepoort), inclusief expliciete begeleiding rond premiegeschiktheid. Dat advies bleek achteraf inhoudelijk fout. De uitgevoerde werken voldeden niet aan de geldende ventilatieregels, met als gevolg een weigering van Mijn VerbouwPremie.
Daarnaast waren er ernstige uitvoeringsproblemen:
- niet-conforme plaatsing
- blijvende schade aan woning en - schrijnwerk
- slordige, onprofessionele afwerking
- structureel foutief of onvolledig advies
De garagepoort functioneerde nooit correct en werd beschadigd en onafgewerkt achtergelaten. Uiteindelijk werd de volledige kost van de poort en plaatsing kwijtgescholden, omdat Finestone het probleem niet opgelost kreeg.
Wat dit dossier bijzonder problematisch maakt, is de manier van opvolging:
- problemen worden geminimaliseerd.
- verantwoordelijkheid wordt doorgeschoven.
- schriftelijke standpunten blijven uit.
- communicatie wordt stopgezet zodra men het niet eens is.
Formele klachten lopen intussen via de Consumentenombudsdienst en FOD Economie.
Dit gaat niet om één fout, maar om een structureel gebrek aan vakkennis, kwaliteitscontrole en professionele opvolging.
Wie zekerheid, correct advies en gemoedsrust zoekt bij renovatiewerken, kijkt hier beter verder. De stress en tijd die dit heeft gekost wens ik niemand toe.
23 de diciembre de 2025
Opinión espontánea