De laatste tijd zie ik dure tv reclame van Meewind voorbijkomen. Waarom? Zijn er veel beleggers uitgestapt? Het geld voor die dure reclame kan beter besteed worden lijkt me Doet me denken a... Ver más
La empresa ha respondido
Ik ben heel tevreden over Meewind. In de eerste plaats vanwege het doel: daar sta ik vierkant achter. Daarnaast is ook de communicatie van belang: je wordt altijd goed en vlot geïnformeerd, geen ove... Ver más
La empresa ha respondido
Stiekem een goed rendement. Ooit ingestapt uit sympathie met het idee om energie op te wekken uit wind en dat op de beste plaats: op zee. Het blijkt ook nog eens een goed rendement op te leveren, zo... Ver más
La empresa ha respondido
Met Meewind kunnen particulieren, bedrijven en lagere overheden beleggen in duurzame energieproductie. Participatie in de fondsen van Meewind is mogelijk vanaf 250,- euro. Met Groenfonds Regionaal Duurzaam investeren Meewind en haar participanten in kleinschalige energieproductie in de regio, met Energie Transitiefonds investeren we in Nederlandse bedrijven die de energietransitie versnellen en met de Zeewind-fondsen investeert Meewind in windparken op de Noordzee.
Kruisweg 22-24, 2011LC, Haarlem, Holanda
Ha contestado el 100% de las opiniones negativas
Suele responder en menos de 2 semanas
Doet me denken aan de Triodos bank
Die begonnen ook dure reclame te maken voor hun certificaten Die blijken nu 75 procent minder waard te zijn
Verder is het fonds Bestaande Parken enkele jaren geleden flink in waarde afgewaardeerd
Afgezien daarvan redelijk tevreden

Respuesta de Meewind
Op 1 oktober de laatste 42.000 in het nieuwe windfonds verkocht. Meer dan 10 jaar ben ik klant bij Meewind geweest. De eerste jaren met Zeewind oud en nieuw, en het groenfonds waarbij ik met 10.000 tot de eerste 2 mio kapitaal ophaal behoorde.
En nu, afgehaakt omdat het beleid in feite onverdedigbaar is.
De eerste jaren 1,25 netto% vergoeding over de zeefondsen van max 100 mio, nu 1,25 netto% vergoeding over 350 mio.
De waanzinnige inlegkosten zijn nu eindelijk van 3% naar 1%gedaald. Daar heb ik dus meer dan 10 jaar over geklaagd. Nu het echt slecht gaat komt men maar met een verlaging om nog wat mensen te trekken.
Per 1/1/2026 komt het erop neer dat over alle fondsen bijna 2,8% box 3 moet worden betaald als je boven de algemene vrijstelling zit. De rendementen zijn slecht omdat de markt voor wind slecht is, het ex groenfonds teveel risico neemt tegen te lage vergoedingen. Regionaal duurzaam is een tijdbom met een belegging van 70% in Greenchoice, een energieleverancier die mij als oer trouwe klant ook bijna heeft weggejaagd door ondeskundig ongeinteresseerd personeel.
Begin als duurzame belegger maar niet aan een van de vier fondsen. Misschien dat de aandeelhouders de heren Smelink ook de broekriem wat willen aanhalen door de 1,25% netto winst voor vpb over 350 mio elk jaar, ook wat te normaliseren naar stel 0,5%.
Ik vrees echter dat deze pionier ook alleen maar zo veel mogelijk geld wil binnen hengelen, of de resultaten voor de fondsen nu goed of slecht zijn.
Zoals zo vaak, het begin is goed en daarna begint het wanbeheer en gegraai.
Dit was mijn laatste review over Meewind.
Een eerlijk en oprecht antwoord krijg ik niet over dit stukje, alleen maar geneuzel over risico, slechte markt, markt conforme vergoedingen etc. Van de goede intenties in de pioniersjaren is werkelijk helemaal niets meer over. Dat vind ik nog het treurigste van alles.
Dat ik goed verdiend heb aan Meewind geeft ook aan dat ik dit stukje niet schrijf uit ressentiment.
Einde oefening
PS Ik ontvang graag een cadeaubon voor al mijn inspanningen om transparantie in het moeras proberen te brengen en als gebaar voor de 40 mio netto vergoedingen die jullie aan mij verdiend hebben in 13 jaar.

Respuesta de Meewind
Geweldige resultaten. Transitiefonds -5,39% (ligt zogenaamd aan Green Choice, terwijl die club wordt aangeklaagd vanwege variabele contracten). Groen -0,47%. Bestaande Parken -0,35%. Nieuwe Parken -0,87%. Welke club belegt er in Green Choice. Blabla verhaal over terugleveren energie van zonnecellen en dat dat te duur is. Dit kan je van te voren weten!!!!! Ook de andere fondsen weer negatief. Wat een stelletje minkukels. Ik stap er gelukkig uit. Moet mijn verlies voor de zoveelste keer maar nemen. Nu moet ik nog 10!!!!! werkdagen wachten voordat ik mijn geld krijg. Ongelooflijk. Ik moet ook nog €25 per fonds betalen. Zogenaamde uitstap kosten. Ik wens iedereen succes met meewind, ik ben er volledig uitgestapt en heb het helemaal met deze club gehad. Meewind=tegenwind. Geef mijn geld nog liever cadeau aan goede doelen.

Respuesta de Meewind
Na een aantal jaren met tevredenheid te hebben deelgenomen aan de windparken heb ik nu 2 jaar deelgenomen aan de transitie, maar dat viel heel erg tegen. Met 7% als doel opgegeven werd het nog geen 2 procent per jaar. Mede ook door de hoge kosten van 3% om deel te nemen. Daarom heb ik mijn deelname gestopt. Erg teleurstellend allemaal.

Respuesta de Meewind
Via Meewind kan ik zelf bijdragen aan de energietransitie.
Laagdrempelig investeren in een beter milieu met een goed rendement
Ik begrijp de reactie van meewind op mijn review, aanpassen kan niet meer. Ik blijf erbij dat bedrijven beter niet hun eigen reviews promoten.
Het rendement is niet meer uitstekend maar redelijk. Het duurzame doel blijft goed.
Goede informatie, duidelijk inzicht in je persoonlijke beleggingen op de website. Vier keer per jaar een kwartaalverslag met de rendementen erbij. Een jaarvergadering waar je online bij kunt zijn.
Goed rendement per jaar tussen de 5 en 10 %.
Inleggen bij Meewind geeft een goed gevoel. Je doet iets duurzaams, het levert rendement op en je geeft startende initiatieven een kans.
Toch wel heel vreemd. 7 reviews positieve tussen 9 en 11 juli, allen positief, Daarna een half jaar niets. Nu 7 5-sterren reviews op hetzelfde tijdstip. Dit lijkt echt georkestreerd

Respuesta de Meewind
Beleggen met oog voor klimaat en duurzaamheid. Ik ben al jaren klant bij Meewind en bevalt goed.
Milieuvriendelijk investeren met een goed rendement
Prima combinatie van rendement en duurzaamheid
Duurzaam beleggen met een eerlijk rendement
Duurzaam belegen rendeert en is goed voor de wereld, een minder slechte wereld voor de volgende generatie. DOEN!
Doe, net als ik, mee aan de energietransitie en investeer duurzaam met Meewind: Een lang bestaande betrouwbare partner met solide windparken including rendement!
Belangrijk instrument om bij te dragen aan verduurzaming en milieuvriendelijke energieprojecten
Geothermie verwarmt Nederland, beleg bij Meewind!
Más información sobre otros tipos de reseñas.