Valorada con 2 estrellas sobre 5

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Gått allt för länge och dragit på en uppfräschning utav badrummet. Fick höra positiva saker om Microcement Design och bestämde mig för att äntligen ta tag i det och kontakta dem efter att ha gjort lit... Ver más

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Nathalie och Jonas var väldigt bra att ha att göra med och allt gick smidigt. Enkelt sätt att fräscha upp badrummet då det bara tar några dagar från start till mål. Därtill mycket billigare än att beh... Ver más

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Hade bestämt möte för att se showroom men så kommer dom inte och de slutar att svara. Väldigt dåligt och oseriöst…

1. Empresa de diseño de edificios

Escrito por la empresa

Hem & Design är ett kreativt företag som brinner för att skapa inspirerande och funktionella hemmiljöer. Vi arbetar med allt från inredning och styling till designlösningar som förvandlar bostäder till personliga och harmoniska hem. Med fokus på kvalitet, estetik och kundens unika behov strävar vi efter att skapa miljöer där människor trivs och känner sig hemma.

3,4

1 estrella

Ha contestado el 100% de las opiniones negativas

Suele tardar más de 1 mes en responder

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Jag kan tyvärr inte alls rekommendera…

Jag kan tyvärr inte alls rekommendera Microcement Design AB. Under en period på tre år har samma badrum behövt göras om vid tre separata tillfällen. Vid två av dessa uppstod omfattande problem i form av bubblor, förhöjningar och långa sprickor kring golvbrunnen, då vatten trängt in under microcementen. Vid sista tillfället mätte sprickan 20 cm och behövde åtgärdas akut. Företaget var inte villiga att åtgärda skadan kostnadsfritt. De erbjöd sig att applicera ny cement på de synliga skadorna, vilket naturligtvis inte hade löst den bakomliggande fuktproblematiken och var därför inte ett acceptabelt alternativ. Jag anmälde ärendet till Allmänna reklamationsnämnden (ARN), vilka beslutade att mitt ersättningskrav skulle bifallas i sin helhet, ett beslut som Microcement Design AB valde att bestrida. Händelseförloppet har inte bara inneburit betydande ekonomiska konsekvenser, utan har även varit mycket psykiskt påfrestande.

UPPDATERING: Svar på kommentar från Microcement Design AB:
Det här är min upplevelse - och som efter omfattande underlag och dokumentation även Allmänna reklamationsnämnden fullt ut ställde sig bakom.

Om ni hade erbjudit en besiktning innan den flera månader långa processen hos ARN avslutades, hade jag varit mer än tacksam. Att själv behöva bekosta en besiktningsman för 7 000 kronor hade jag gladeligen varit utan. Att påstå att ni inte fick underlag från besiktningen är felaktigt, det skickades till er och ARN under utredningens gång. Nu har vi besiktningsunderlaget och därmed klargjort bakomliggande orsak, där man bland annat konstaterar att skadan i ytskiktet är orsakat av bristfällig täckning i anslutning till golvbrunnen och att denna brist föreligger vid höjdskillnad emellan klinkerplattor. Detta har härlett till sprickor, där fukt trängt in. Men då ni inte har läst dokumentationen kan jag besvara era funderingar kring potentiell ”mekanisk belastning” vid golvbrunnen. Det enda som belastat min golvbrunn är duschvatten.

Under utredningens gång var jag tydlig med att situationen blev akut och att skadan därmed behövde åtgärdas akut. Som tidigare nämnt, ert förslag om en lokal reparation upplevdes inte som ett rimligt alternativ. Ni nämnde dessutom att ett annat material skulle användas, då det ursprungliga inte längre fanns kvar i ert sortiment. En sådan lösning hade varken gett ett estetiskt tillfredsställande resultat eller åtgärdat den bakomliggande fuktskadan. Att själv behöva bekosta två renoveringar av ett och samma badrum inom tre år är knappast en situation någon önskar hamna i. Med tanke på risken att behöva stå för hela kostnaden själv i händelse av en tvist, fanns det inte på kartan att välja ett kostsamt alternativ. Av alla offerter jag tog in valde jag det billigaste alternativet.

Att ni hänvisar till att tvåårsgarantin hade löpt ut och därför inte var beredda att erbjuda en kostnadsfri åtgärd av hela golvet – endast tre år efter den ursprungliga renoveringen och två år efter den senaste skadereparationen – är i sig värdefull information för framtida kunder. Det klargör att badrummet inte nödvändigtvis är avsett att hålla längre än två till tre år, och att man som kund därför bör vara beredd på att själv stå för kostnader för eventuella åtgärder därefter.

Jag hindrar ingen från att anlita er, detta är, återigen, min personliga upplevelse och det här var ert sätt att bemöta mig som kund. Jag hade också gärna sett att vi hade hittat en lösning, tyvärr blev det inte fallet. Vi får enas om att vara oeniga.

Maria

10 de diciembre de 2025

Hej Maria,

Vi beklagar att du upplevt situationen på detta sätt.

Vi vill dock förtydliga att när du kontaktade oss hade garantitiden för arbetet löpt ut. Trots detta valde vi att bemöta dig och erbjuda lösningar för att hjälpa till.

Baserat på den information och de bilder som du själv tillhandahöll erbjöd vi två alternativ:
antingen en lokal lagning av den aktuella skadan eller en omläggning av hela golvet till ett fast pris om cirka 10 000 kr. Dessa åtgärder bedömdes som fullt tillräckliga för att återställa funktion och ytskikt.

Du valde att inte gå vidare med något av dessa alternativ, utan anlitade istället en annan entreprenör och genomförde en betydligt mer omfattande åtgärd, inklusive byte till ett annat material. Den lösningen innebar en väsentligt högre kostnad och en annan teknisk uppbyggnad än den ursprungliga.

Vi har inte heller fått möjlighet att närvara vid besiktning eller ta del av fullständig teknisk dokumentation som styrker skadeorsak eller omfattning, vilket försvårar en gemensam och objektiv bedömning.

Utifrån det underlag vi tagit del av är skadebilden förenlig med yttre påverkan, exempelvis mekanisk belastning, och inte något som typiskt uppstår vid ett utförandefel.

Vi är alltid måna om att hitta lösningar och hade gärna fortsatt dialogen med dig för att nå en rimlig överenskommelse.

Vänliga hälsningar.

Tack!

Riktigt nöjd med resultatet och bemötandet.
Jonas var trevlig och saklig. Det blev toppen !!

29 de mayo de 2025
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Hade bestämt möte för att se showroom…

16 de junio de 2025

Hej Andreas!

Jätte tråkigt att det blev som det blev.

Vad jag kan se i er konversation så har du bokat ett möte med Nathalie tidigare en fredag men inte dykt upp. Du sa att du va 10 minuter sen men sedan va det helt tyst och du dök aldrig upp som avtalat.

Sedan hör du av dig några dagar senare och vill boka en ny tid, du föreslår då en fredag igen. Du får då ett svar men ingen bekräftelse eller spikat datum eller tid men dyker upp ändå.

Hoppas allt ordna sig för dig tillslut.

/ Jonas

Otroligt nöjda

Efter att kollat igenom alla microcement företag hittade vi tillslut Microcementdesign! De sticker verkligen ut både när det kommer till service, bemötande och kvalitet. Resultatet blev fantastiskt och vi hade inte kunnat bli mer nöjda! Stort tack till Microcementdesign teamet!
Helena

19 de diciembre de 2024
Valorada con 2 estrellas sobre 5

Materialet man får hem är inte som på…

Materialet man får hem är inte som på video-klippen på deras hemsida. Mycket mer svårarbetat. Blir inte lika snyggt som de hävdar. Dessutom uppstår fula områden, blir lätt fläckar på betongen trots flera lager sealer mm. När man ringer får man ett surt bemötande av flera som tar emot samtalet. Rekommenderas ej!

23 de noviembre de 2024

Hej Therese!
Vi har inga videos på vår hemsida. Det låter som att du har använt ett annat märke än det vi arbetar med, Cementec?

Vi använder oss av en sealer och två lager lack.

Vi beställde material

Vi beställde material och leverans, information och tillgänglighet va super hos Jonas. Då vi är nya på detta område så skapade Jonas en väl förtroendet intryck. Vi kommer köp av Jonas vid nästa tillfälle.

28 de diciembre de 2023

Badrumsrenovering

Vi anlitade Microcement Design AB för att göra om vårt badrum, vi kan inte annat än att ge dem 5 stjärnor för deras arbete, från början till slut så var vi nöjda!

Tack Jonas + ert team för ett väl utfört arbete!

1 de diciembre de 2023

Bra kurs!

Bra upplägg där man går igenom momenten steg för steg.
Bra och trevliga kursledare.
Rekommenderas!

16 de febrero de 2023

Tack då mycket

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Kursen var lärorik med en bra balans av…

Kursen var lärorik med en bra balans av teori och praktik. Kunniga kursledare med vänligt bemötande och stor kompetens.
Rekommenderar starkt

26 de enero de 2023

Respuesta de Hem & Design - Ecodesign.se

Det tackar vi för Patrik, kul att du är nöjd.

Más información sobre otros tipos de reseñas.

8 consejos para escribir buenas reseñas.