🚨 Minciuni, șantaj și capitalism nemilos: Cum Muziker distruge visele muzicienilor 🚨
În primul rând, pentru echipa de PR de la Muziker: Scutiți-vă de răspunsul patetic de tip copy-paste sub această recenzie. Nu luați oamenii de proști. Susțineți că acționați conform directivelor UE, dar în realitate metodele voastre frizează frauda sistematică. Pur și simplu citiți asta și rușinați-vă de ceea ce faceți aici.
Aici este vorba despre muzică. Acolo afară sunt oameni care ard pentru pasiunea lor. Ei economisesc cu greu fiecare cent luni de zile, luându-și de la gură, pentru a-și îndeplini visul suprem. Marketingul vostru trăncănește despre „dragostea pentru muzică” – ce glumă ipocrită. Modelul vostru de afaceri este un capitalism dur, dezgustător, nemilos, iar clienții nu sunt pentru voi nimic mai mult decât niște vaci de muls enervante.
Iată prezentarea istorică a coșmarului meu – un avertisment pentru toată lumea:
Comand un amplificator cu tuburi Peavey 6505 II pentru peste 1.250 €. Pachetul ajunge, îl despachetez, inspectez dispozitivul și aproape că fac infarct: O daună totală absolută din fabrică. Un tub este blocat în soclu răsucit la 180 de grade. Oricine are măcar o fărâmă de cunoștințe știe: La aceste socluri octale, acest lucru este fizic posibil doar dacă pinul de ghidare a fost rupt cu forță brută și soclul a fost complet distrus.
Am fotografiat defectul în detaliu și l-am raportat la exact 60 de minute după livrare. Ceea ce a început atunci a fost un calvar fără precedent.
Demontarea de către „Miriam” și tehnicianul de basm: Comunicarea a fost un haos lipsit de respect, sărind sălbatic între e-mailuri și WhatsApp. Angajata de la suport Miriam și un presupus „tehnician” au încercat cu toată seriozitatea să mă ia de prost. Afirmația lor absurdă: Soclul nu era stricat, logo-ul producătorului de pe tub era „doar imprimat invers”. Mă scuipă în față, încearcă deliberat să-mi submineze expertiza și mă tratează ca pe un idiot complet, doar pentru a mușamaliza un caz evident de garanție.
Șantaj în loc de legislația UE: Muziker se laudă că respectă legile UE. Realitatea? Mi-a fost refuzat cu sânge rece dreptul legal la returnarea gratuită a bunurilor defecte. În schimb, am fost amenințat la propriu de Miriam: Că îmi vor retrage pur și simplu reclamația. Că ar trebui să mă folosesc de dreptul meu de retragere de 14 zile. Motivul ascuns laș: Atunci EU aș fi trebuit să plătesc din propriul buzunar transportul prin curier pentru acest monstru de 25 de kilograme (aprox. 50 €)!
Escaladarea și tăcerea ulterioară: A trebuit să ameninț masiv cu instanțele UE, Protecția Europeană a Consumatorilor și avocați pentru a fi măcar ascultat. Am escaladat cazul la PayPal. Abia când PayPal a decis cazul în favoarea mea pe baza exact a acestor legi ale UE, returnarea a mers brusc mai departe. Reacția Muziker la ultimele mele e-mailuri în care îmi ceream banii? Tăcere de gheață. E-mailurile au fost pur și simplu ignorate. Incredibil.
Concluzia mea pentru toți cei de acolo: Ocoliți acest magazin cu mult. Atâta timp cât doar plătiți, totul este bine. Dar vai de voi dacă vi se livrează gunoi defect – atunci veți cunoaște adevărata și respingătoarea față a Muziker. Oricine comandă aici finanțează un sistem care disprețuiește și exploatează muzicienii.