Eigenlijk te duur voor de dienstverlening. Maar vooral: heel veel opdrachten blijken niet opgevolgd te worden. Staan er eindeloos, opdrachtgevers reageren niet (respectloos; "bedankt we kiezen iemand... Ver más
This is a scam organisation, please stay away. Completed two projects on Hoofdkraan.nl as a freelancer and I'm still waiting for my money. Support tells me they're "looking into it" but this has been... Ver más
Via Freelancer.nl nu ProLinker in contact gekomen met een aantal leuke potentiële klanten waar mooie samenwerkingen uit zijn gekomen. Het enige nadeel is dat sommige opdrachtgevers niet reageren... Ver más
Bedrijf begint mij ineens te mailen dat ik mij heb aangemeld en dat ik mijn profiel compleet kan maken. Waarschijnlijk is dit weer zo'n smerige partij die KvK gegevens heeft weten te bemachtigen en... Ver más
Información sobre la empresa
Escrito por la empresa
The marketplace for skilled professionals. Hire a trusted pro within 48 hours.
Estados Unidos
- prolinker.com
Ha contestado el 45% de las opiniones negativas
Suele responder en menos de 1 mes
Op een factuur uit het niets
Op een factuur uit het niets. Dit is hardcore oplichting. Als ik mn account wil vernietigen werkt de instellingen pagina niet eens.

Oplichters & prutsers
Oplichters! Afgelopen vrijdag een brief van Cannock (incassobureau) ontvangen, nadat ik eind januari 2025 een incassoverzoek van Prolinker (mij onbekend) had gestorneerd.
Vervolgens Cannock gebeld en zij meldden me dat dit bedrijf in het verleden als Freelancer acteerde. Daar heb ik in 2023 kort een abonnement gehad zonder veel toegevoegde waarde overigens.
Ze raadden me aan een bezwaar in te dienen via mail, dat heb ik zojuist gedaan. Cannock heb ik ook geadviseerd om afstand te nemen van dit soort frauduleuze praktijken.
PS update op 28/04/25: 3 maanden na het betaalverzoek en bijna 2 maanden na een brief van Cannock ontving ik op 27/04/25 onderstaande reactie van Prolinker. Ze suggereren dat ik door een technische fout onterecht een factuur heb ontvangen. Dat klopt niet, er is geen factuur verstuurd / ontvangen. Alleen een betaalverzoek is gestuurd, die ik toevallig voorbij zal komen in mijn banklijn en die ik heb gestorneerd.
Gevolgd door een incassotraject bij Cannock. Een partij die mij eerst maar een heel korte tijd geeft om te reageren en waar ik na een klachtenmail vervolgens niets meer van hoor. Geen aanrader om je incasso bij uit te besteden lijkt me.
En dan als tegemoetkoming een aanbod om 1 maand gratis Prolinker te gebruiken? Laat me niet lachen. Prutsers.

Respuesta de ProLinker
Pas enkele weken mijn account…
Pas enkele weken mijn account geactiveerd voor 500 €. Nu is de website al enkele dagen down. Factuur ontvangen van ProLinker Inc.
651 North Broad Street #206
DE 19709 Millerton
USA

FRAUDE
Ik sluit me helaas aan bij onderstaande reviews. Jaren geleden een account gehad op freelancer.nl, nooit meer wat mee gedaan. In januari ineens 50 euro afgeschreven van mijn bankrekening, heb het gelijk teruggeboekt en laten blokkeren. Nu krijg ik een mail dat de incasso van 100 (!) euro niet gelukt is, of ik dat nog wil overmaken.

Scam en fraude
Zonder toestemming voor abonnement zijn ze toch overgegaan tot incasseren via domiciliëring via mijn bankrekening. Heb reeds 2 maal incasso geblokkeerd onder de naam Prolinker, nu recent trachten ze te incasseren onder de naam Informa. Scam en fraude dus.

Respuesta de ProLinker
Ik krijg ook ineens een afschrijving…
Ik krijg ook ineens een afschrijving van 50 euro uit het niets. Zelfde omstandigheden als de rest hier. Misschien kunnen we ergens een forum hiervoor aanmaken. Ik heb het op reddit geprobeerd maar weet niet goed waar te beginnen.
Daarnaast hebben ze mijn account verwijderd, of althans, mijn inloggegevens. Dus ik kan niet eens meer inloggen om mijn profiel te verwijderen. Of om te kijken wat ik zogenaamd gekocht heb.

Uitkijken voor dit bedrijf
Uitkijken voor dit bedrijf! Vroeger freelancer.nl (waardevolle opdrachten opgeleverd), daarna overgenomen door ProLinker. Toen verminderde de kwaliteit van de opdrachten en uiteindelijk blijft er niets meer over dan een scam site. Abonnement stopgezet juni 2024. En nu op 13 februari 2025 gaat er automatische geld van de rekening. Op naam van Informa, gelinkt aan... ProLinker. Blijf weg van dit bedrijf en hun sites !
Update 29/04: eerst reageren met een aanbod om het vertrouwen te herstellen. En dan de review gaan rapporteren bij TrustPilot. Hm, dat herstelt het vertrouwen ja. Excuses en een aanbod maken alleen maar indruk als je je fout echt erkent. Daar hoort een review rapporteren niet bij. Slecht voor je ranking: ja. Enige optie: bewijzen dat het anders kan. Niet weglopen van wat je fout hebt gedaan.
Update 09/12: ik krijg, op vraag van ProLinker, verzoeken van Trustpilot om deze reactie te verwijderen. Het zou zogezegd foutieve informatie bevatten. Totaal niet waar. En wat mij nog het meeste ergert: de negatieve reviews met dezelfde soort ervaring blijven binnenkomen blijkbaar ook al zijn we meerdere maanden verder. Met als reactie nu nog steeds weer: "oeps, foutje in het systeem. We zetten het recht, het zal niet meer gebeuren". Hoe laag kan je vallen? En hoe serieus neem je jezelf als bedrijf dan? Pure scam!

Wegblijven
Ik kreeg een week geleden onverwacht een factuur van dit bedrijf. Ik had een niet betalend account hierop (al van toen het een andere naam had) en het lijkt erop dat ze dit zelf hebben omgezet naar een betalend. Ik had meteen gereageerd dat dit een vergissing moest zijn. Geen reactie op ontvangen. Vandaag krijg ik ineens een sommatie binnen met de opmerking dat als deze factuur niet betaald wordt, ze een incasso-bureau gaan inhuren. Blijf hier van weg!

Pas goed op!
In het verre verleden heb ik een account gehad bij de voorganger van dit bedrijf en nu werd ik plotseling verrast door een automatische afschrijving. Hiervoor had ik dus nooit toestemming gegeven, ook niet aan het oude bedrijf.
Ik heb op de website gekeken en die voldoet niet aan de minimale eisen: onvoldoende contactmogelijkheden, geen inschrijving in de Kamer van Koophandel, geen BTW-nummer....
moet ik nog doorgaan?

Not very pro
I was a member of freelancer.nl which was not bad. Now it is prolinker, but I font like it. I am a translator and whenever there is a translation project, there is not even a mention of the languages. I am not going to waste my himf on asking if by any chance they want Dutch and/of French each time.
I'll dtop wasting money.
Weblijven bij dit platform, geen zuivere koffie!
Review:
Zeer onbetrouwbare ervaring. Tijdens mijn zoektocht naar een freelancer via Hoofdkraan werd ik zonder mijn toestemming automatisch lid van Prolinker.com, ondanks dat ik de betreffende checkbox bewust níét had aangevinkt.
Het is bijzonder lastig om je account te verwijderen, en ze proberen je allerlei diensten aan te smeren zonder enige vorm van expliciete toestemming. Dit is in strijd met de Europese privacywetgeving (AVG/GDPR), die duidelijke toestemming vereist voor dergelijke praktijken.
Daarnaast is er veel onduidelijkheid over kosten en werkt de website niet transparant. Account verwijderen? Dat blijkt vrijwel onmogelijk. Absoluut geen aanrader.

Oplichting
Proberen reeds afgesloten contracten en domiciliëringen opnieuw te activeren, hoewel accounts én gegevens volgens de geldende GDPR-wetgeving al lang verwijderd hadden moeten zijn.

Respuesta de ProLinker
hergebruik oude domiciliëringsopdracht na opzegging abonnement
Vorig jaar mijn abonnement opgezegd, nu proberen ze geld van mijn rekening te halen via een oude domiciliëringopdracht uit 2022 uit freelancer.be
Update 29/01: ik krijg een mail van prolinker.com met het bericht dat er een fout is ontstaan aan hun kant en dat de betaling werd stopgezet.
Ik krijg ook een mail van freelancer.nl dat er mogelijks onrechtmatige afschrijvingen hebben plaatsgevonden van bankrekeningen van verschillende personen.
Update 11/02: ik ontvang een mail van prolinker.com met als onderwerp "Sommatie: openstaande factuur" en dreiging de vordering uit handen te geven aan Cannock incasso te Rotterdam. Er werd dus niets stopgezet.
Update 2/09: ik ontvang een mail van prolinker.com met als titel "Update uw IBAN voor soepele verlenging van uw lidmaatschap" Dit lijkt me vreemd en zelfs verdacht, want er werd mij bevestigd dat mijn abonnement werd opgezegd. Waarom zou ik, 7 maanden later, mijn IBAN nu moeten updaten?
Update 29/09: Ik ontvang een mail van prolinker.com met als titel "Openstaande factuur". Er wordt gevraagd te storten op een Wise bankrekening op naam van Informa BV voor een factuur met datum 11-2-2020.
Update 24/10: Ik ontvang opnieuw een mail van prolinker.com met als titel "Openstaande factuur". Er word gevraagd te storten op dezelfde Wise bankrekening als vorige keer op naam van Informa BV, maar het gaat dit keer om de periode 14-10-2025 - 14-11-2025. Hoe kan dit als mijn abonnement door hun eigen support werd opgezegd? Zie vorige updates.

Weinig serieuze opdrachtgevers
Veel mensen die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Ook veel mensen die een project posten en vervolgens nergens op reageren. Dit is niet de beste plek om serieuze opdrachtgevers te vinden. In het verleden was dit beter.
Zeer slechte service
Zeer slechte service. Nul reacties van klantenservice op vragen. Ontzettend veel spam over nieuwe irrelevante opdrachten. 0 reacties ontvangen op opdrachten.

Respuesta de ProLinker
Klantenservice zijn echt heel slecht! Niet aan beginnen
Klantenservice zijn echt heel onbeschoft. Niet aan beginnen. Ik kon niet in mijn account om mijn abonnement op te zeggen. Ik kreeg ook geen bericht over verlenging of iets. Geen enkel begrip helemaal niks. Ik raad dit echt aan niemand. Je hebt hier helemaal niks aan. Veel geld voor lucht

Respuesta de ProLinker
Prolinker heeft mij doen groeien als freelancer.
Ik ben al meer dan een jaar betalende gebruiker van Prolinker en heb alleen nog maar positieve ervaringen gehad met het platform. Grote toestroom aan nieuwe opdrachten, betalingen die vlot verlopen, handige berichten module als freelancer. Zeker een aanrader voor iedereen die meer business wilt genereren.
Vreselijk platform
Vreselijk platform. Dit is absoluut de investering niet waard. Er zijn andere platformen die én een stuk goedkoper zijn én meer opdrachten beschikbaar komen. Daarnaast is de kwaliteit van de opdrachten ondermaats.

Opgelicht door Prolinker
De oprichter van het platform is niet te bereiken nadat er een opdracht voor hem is uitgevoerd. Betalingen worden niet uitgevoerd. Hij schijnt vaker mensen te hebben opgelicht.

Respuesta de ProLinker
It's a great way for freelancers to…
It's a great way for freelancers to find freedom and flexibility while working on Projects through Prolinker!
Más información sobre otros tipos de reseñas.