Información sobre la empresa

1. Proveedor de soluciones para eCommerce

Escrito por la empresa

Responso is an e-commerce customer service program offered in the SaaS model, the functionalities of which allow you to automate many repetitive tasks. The main advantage of the software is the ability to manage communication with customers from all marketplaces in one place - the application panel. Transparent inbox is the first step to improve the efficiency of your team. There you can work with all messages you get on your mailboxes, on Amazon, eBay, Erli, Shopee, Etsy, Facebook, Instagram & many more. We constantly implement new features and new possible integrations to make your multichannel e-commerce business as easy to manage as it can be. With over 7 millions messages handled every month, 1000+ businesses that trusted us and 87 NPS from our clients, Responso is the best solution you can choose to improve your customer service.

Información de contacto

1 estrella

Ha contestado el 100% de las opiniones negativas

Suele tardar más de 1 mes en responder

Así usa esta empresa Trustpilot

Descubre cómo se obtienen, puntúan y moderan sus opiniones y valoraciones.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Nie polecam, używaliśmy wyłącznie do autorespondera, więc cena jak na 20 wiadomości dziennie kosmos, ale płacilibyśmy dalej gdyby nie fakt że odmówiono nam wystawienia duplikatów FV. Brak dobrej woli (wystawienie duplikatu nie jest prawnie zakazane nawet, jeśli FV znajdują się na platformie, zajęłoby to może 3 minuty a przez cały okres współpracy ani razu nie kontaktowaliśmy się z BOK-iem, więc nigdy nie zajęliśmy firmie nawet minuty cennego czasu) przy wieloletniej współpracy to jednak brak szacunku, a z takimi firmami nie chcemy i nie będziemy współpracować oraz polecać

5 de mayo de 2026

Respuesta de Responso

Przykro nam, że po latach współpracy zdecydowali się Państwo na tę formę komunikacji — tym bardziej, że próbowaliśmy tę kwestię wyjaśnić bezpośrednio.

Duplikat faktury to w polskim prawie księgowym dokument o ściśle określonym zastosowaniu — wystawia się go wyłącznie w przypadku zaginięcia lub zniszczenia oryginału. W Państwa przypadku wszystkie faktury były dostępne nieprzerwanie i są nadal dostępne w panelu klienta, co wyklucza tę przesłankę. Nasza decyzja nie wynikała z braku dobrej woli, lecz z obowiązku działania zgodnie z przepisami — zarówno dla Państwa ochrony, jak i naszej. Wystawienie duplikatu dokumentu, który istnieje i jest dostępny, mogłoby skutkować nieprawidłowościami w rozliczeniach — czego chcieliśmy obu stronom oszczędzić.

Żałujemy, że nie udało nam się tej kwestii wyjaśnić w rozmowie w sposób, który dawałby poczucie zrozumienia.

Jeśli chodzi o kwestię dopasowania planu do skali użytkowania — chętnie zaproponujemy rozwiązanie lepiej skrojone pod Państwa potrzeby, w tym opcję bezpłatną dla mniejszego wolumenu wiadomości.

Zapraszamy do ponownego kontaktu bezpośredniego pod adresem bok@responso.com

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Korzystamy z Responso od kilku lat do…

Korzystamy z Responso od kilku lat do obsługi maili klientów ze sklepu, Allegro i OLX — wszystko w jednym miejscu. System działa stabilnie, nie gubi wiadomości. Support reaguje szybko i elastycznie — kiedy potrzebowaliśmy dostępu do API, załatwili to sprawnie. Polecam dla e-commerce.

13 de marzo de 2025

Respuesta de Responso

Dziękujemy za tę opinię i za kilka lat wspólnej pracy! Cieszymy się, że Responso sprawdza się w codziennej obsłudze klienta e-commerce — właśnie po to je budujemy. Do zobaczenia w panelu! 🙂

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Najlepsze narzędzie do obsługi klienta w e-commerce

Responso rozwiązało nasz największy problem w obsłudze klienta.
Nadzwyczajnie.pl to sklep działający jednocześnie na kilku platformach sprzedażowych i przez długi czas utrzymanie porządku w komunikacji z klientami kosztowało nas mnóstwo energii. Responso zmieniło to dosłownie z dnia na dzień.
Wszystkie wiadomości w jednym panelu, przejrzyste kolejki, możliwość ustawienia automatycznych odpowiedzi – to brzmi prosto, ale w praktyce przekłada się na realne godziny zaoszczędzone każdego tygodnia. Nasz zespół pracuje sprawniej, a klienci otrzymują odpowiedzi szybciej niż kiedykolwiek wcześniej.
Co wyróżnia Responso na tle innych narzędzi? Ludzie za nim stojący. Kontakt z zespołem to zawsze konkretna pomoc, a nie odbijanie się od automatycznych odpowiedzi. Czuć, że firma naprawdę dba o swoich użytkowników.
Zdecydowanie warte każdej złotówki – rekomendujemy! ⭐⭐⭐⭐⭐

4 de marzo de 2026

Respuesta de Responso

Dziękujemy za opinię — i dziękujemy za tak szczegółowe opisanie tej zmiany! To dokładnie ten moment, dla którego budujemy Responso: gdy chaos w komunikacji zamienia się w przewidywalny proces, a zespół może skupić się na tym, co ważne. Miło wiedzieć, że czuć za tym ludzi — bo tak właśnie chcemy pracować. Pozdrawiamy cały zespół Nadzwyczajnie.pl! 🙂

Korzystamy z Responso od niedawna

Korzystamy z Responso od niedawna, ale to ile ten system nam pomaga w organizacji pracy co jest coś niesamowitego. Kiedyś działaliśmy tylko na mailach, co dla jednej osoby jest ok. Natomiast dla 2-3 czy jak w naszym przypadku 7 nie jest realne do zrobienia. Do tego masa automatyzacji czy Sentymenty - uwielbiamy tą funkcjonalność. Jesteśmy waszymi fanami. Polecamy w 100%

13 de febrero de 2026

Respuesta de Responso

Dziękujemy — i witamy w ekipie! 🙂 Skalowanie obsługi klienta z jednej osoby do siedmiu bez chaosu w komunikacji to dokładnie ten problem, który Responso rozwiązuje. Cieszymy się, że Sentymenty już wciągnęły — to dopiero początek. Do zobaczenia w panelu!

Nie polecę narzędzia

Sam zamysł narzędzia jest naprawdę dobry, natomiast ta firma absolutnie nie dba o klienta. Spotkanie, które się odbyło z pracownikiem było na średnim poziomie, przechodzenie na Ty na pierwszej wizycie jest słabe, mało profesjonalne w moim odczuciu. Dodatkowo wymijające odpowiedzi na moje pytania odnośnie integracji których nie mają. O moduł słuchawki do obsługi telefonicznej dopytuje od ponad 3 miesięcy, ciągle dowiaduje się, że będzie, a nie ma. Irytujące, nie polecam, jest kilka firm na rynku, które będą lepiej się sprawdzać.

4 de febrero de 2026

Respuesta de Responso

Dziękujemy za tę opinię — zależy nam na każdej informacji zwrotnej, nawet trudnej.
Nie jesteśmy w stanie powiązać opisanej sytuacji z żadną rozmową w naszym systemie, dlatego chętnie wyjaśnimy ją bezpośrednio. Jeśli chodzi o styl komunikacji czy odpowiedzi na pytania o integracje — to są rzeczy, które chcemy wiedzieć i które bierzemy poważnie. Zapraszamy do kontaktu — znajdziemy Państwa sprawę i odniesiemy się konkretnie.

Polecam Responso w 100%

Dziś bez Responso pracy w firmie sobie nie wyobrażamy. Segregacja wiadomości, gotowe odpowiedzi, tagi oraz współpraca Responso z Baselinker, to wszystko bardzo ułatwia realizację zadań. Narzędzie ma czasami swoje problemy, jednak zawsze można liczyć na pomoc obsługi. Dziś bez Responoso w firmie to jak bez ręki.

1 de agosto de 2025

Respuesta de Responso

Dziękujemy za tak pozytywną opinię 🙂 Cieszymy się, że Responso tak naturalnie wpisało się w codzienną pracę zespołu. A że czasem coś zgrzyta — wiemy, i właśnie po to jest nasz support. Do zobaczenia w panelu!

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Narzędzie jest intuicyjne i zbiera…

Narzędzie jest intuicyjne i zbiera wszystkie kanały komunikacji z klientem w jedno miejsce. Jestem na początku współpracy, ale jako menedżer już widzę wiele korzyści i podejścia procesowego do tematu. Jednak najlepsza jest pomoc w konfiguracji. Wiele widziałem, ale oni normalnie za klienta konfigurują, np. Allegro. Niesamowite! Tak trzymać!!!

12 de septiembre de 2025

Respuesta de Responso

Dziękujemy! Konfiguracja to często największa bariera na starcie - dlatego przechodzimy przez nią razem z klientem, nie zostawiamy z dokumentacją. Cieszymy się, że to czuć już na początku. 🙂

Pozdrawiamy serdecznie

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Podnoszą ceny a jakość obsługi na…

Podnoszą ceny a jakość obsługi na najniższym poziomie. Dodatkowo jedne wiadomości pobiera innych nie przez co straciłem punkty jakości .... jeżeli chcesz być pewny narzędzia i mieć spokój radzę poszukać czegoś innego

17 de julio de 2024

Respuesta de Responso

Wiadomości w Responso pobierane są przez zewnętrzne API platform — w przypadku zakłóceń po ich stronie część wiadomości może nie być poprawnie zwracana do naszego systemu, co niestety pozostaje poza naszą bezpośrednią kontrolą.

Utrata punktów jakości to poważna sprawa, dlatego dokładamy starań, aby eliminować takie ryzyko.

Od 2024 roku sporo się u nas zmieniło — zarówno jeśli chodzi o stabilność narzędzia, jak i obsługę naszych klientów. Wdrożyliśmy liczne usprawnienia, a dział Customer Success wspierający klientów rozwija się z roku na rok. Jeśli nadal korzystają Państwo z Responso lub rozważają powrót — zapraszamy do kontaktu bezpośredniego.

wyjatkowy brak logiki

wyjatkowy brak logiki . Szybciej wiadomosci da sie ogarnac z gmail i podpieta wtyczka z Baselinker . 1) nie da sie prosto wyslac nowej wiadomosci do klienta - trzeba sztukowac i kopiowac emaile z baselinker 2) nie obsluzysz otwartych sporow z ebay - musisz sie logowac do ebay 3) co wiecej w responso nawet nie dostaniesz wiadomosci z ebay ze jest otwarty spor - wiec jak chcesz na tym sofcie polegac to szybko mozesz stracic konto na platformie 4) jezeli masz korespondencje z klientem przez wiadomosci w baselinker to nie zobaczysz ich w responso - i w druga strone to samo 5) mnostwo problemow daloby sie uniknac juz przez samo to, ze responso sciagalby z platform zamowienia z podstawowymi danymi jak email klienta, login, wartosc zamowienia, koszt wysylki lub wyswietlal te dane przez automatyczny import z baselinker - niestety nie - tego tez nie ma. PS. NIESTETY ZOSTAJE Z EDESK - moze drozszy ale przynajmniej wiem ze jest logiczny i faktycznie przyspiesza prace. Stracone 3 dni na ustawienia i testowanie. Ktos kto kieruje tym systemem za bardzo nie ogarnia rzeczywistosci i chyba nie uzywa takich systemow na codzien przy sprzedazy na rynkach. Samo tworzenie nowych integracji nic nie pomoze jesli nie ogarnie sie podstaw

21 de febrero de 2024

La experiencia Trustpilot

Más información sobre otros tipos de reseñas.

Más información sobre el proceso de revisión de Trustpilot.

8 consejos para escribir buenas reseñas.