Waardeloze communicatie
De deur en trapleuningen zijn inmiddels geplaatst en de montage zelf is netjes uitgevoerd. De montage werd gedaan door een externe partij en daar hebben we niets op aan te merken. Het werk is goed gedaan.
Onze ervaring met Thuis in Staal Barneveld zelf was helaas compleet anders. De communicatie en het nakomen van afspraken waren ronduit slecht.
Na het inmeten rond 5 november werd een levertijd van 6 tot 8 weken genoemd. Uiteindelijk is de deur pas 9 maart geplaatst. Dat is dus maanden later dan wat bij verkoop is verteld.
In de tussentijd hebben wij naar schatting bijna twintig keer moeten bellen om duidelijkheid te krijgen over levering en planning. Vaak werd er niet opgenomen en meerdere keren werd beloofd dat we zouden worden teruggebeld, maar dat gebeurde vervolgens niet. We moesten continu zelf achter informatie aan.
Opvallend genoeg kwamen we twee keer bij de locatie Hengelo terecht. Daar werden we wél netjes geholpen, werd er teruggebeld en werd er meteen actie ondernomen. Het verschil in service tussen Hengelo en Barneveld is echt groot.
Wat daarbij extra opvalt: als het om de aanbetaling gaat, kunnen ze ineens wél goed communiceren. De betalingsverzoeken en herinneringen kwamen keurig op tijd, via mail, sms en zelfs per post. Jammer dat diezelfde duidelijkheid en snelheid daarna volledig ontbraken bij vragen over planning en levering.
Op de website wordt ook aangegeven dat alle deuren in eigen productie in Barneveld worden gemaakt en dat dit helpt om de levertijd kort te houden. In de praktijk bleek het echter onmogelijk om ook maar enige informatie te krijgen over de status van onze order of de productieplanning. Dat voelt vreemd als alles volledig in eigen beheer zou zijn.
Het argument dat de vertraging komt door “groot succes” vind ik eerlijk gezegd geen goede verklaring. Als je een product verkoopt, laat inmeten en een levertijd communiceert, moet je die ook enigszins kunnen waarmaken of op z’n minst eerlijk communiceren wanneer dit verandert.
Het voelt alsof er veel energie gaat naar verkoop, nieuwe showrooms en experience centers, terwijl de basis — klanten goed informeren en afspraken nakomen — niet op orde is. Dat zie je ook terug in de groeiende hoeveelheid negatieve reviews van de laatste tijd.
De deur zelf is mooi en de montage is goed gedaan, maar het hele traject eromheen was zo frustrerend dat wij Thuis in Staal Barneveld absoluut niet zouden aanbevelen. We waren eerst van plan bekenden naar dit bedrijf door te sturen, maar hebben hen inmiddels juist geadviseerd om naar een andere partij te kijken.
11 de marzo de 2026
Opinión espontánea