Aynı Bankanın İki Şubesi Tamamen Farklı Bir Uygulama
Aynı Bankanın İki Şubesi, Tamamen Farklı Uygulama
29.06.2026 tarihinde saat yaklaşık 14.00'te Konya VakıfBank Matbaacılar Şubesine giderek Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) adına Ruhsat Bedeli Harcı ile Rehabilitasyon Bedelini yatırmak istedim.
Veznede görev yapan personel ve daha sonra görüştüğüm yetkili, bu işlemin bu şubede yapılamayacağını, masraf çıkacağını ve önce hesabımın bulunduğu Ayyıldız Şubesine giderek hesabıma para yatırmam gerektiğini söylediler. Daha önce aynı işlemleri doğrudan vezneden yaptığımı belirtmeme rağmen işlemim gerçekleştirilmedi.
Bunun üzerine aynı gün VakıfBank Ayyıldız Şubesine gittim. Aynı işlem, hesabıma para yatırmama gerek kalmadan, hiçbir ek masraf alınmadan ve sadece birkaç dakika içinde tamamlandı. Üstelik hesabı bu şubede bulunmayan başka bir firmaya ait benzer bir ödeme de aynı şekilde sorunsuz olarak gerçekleştirildi.
Bu deneyim bana aynı bankanın iki şubesi arasında uygulama ve müşteri hizmeti açısından ciddi bir tutarsızlık olduğunu gösterdi. Bir şubede "yapılamaz" denilen işlem, diğer şubede hiçbir sorun yaşanmadan gerçekleştirildi.
Ayyıldız Şubesi personeline çözüm odaklı yaklaşımları için teşekkür ederim. Ancak Matbaacılar Şubesinde yaşadığım deneyim nedeniyle gereksiz zaman kaybettim ve mağdur oldum.
Umarım VakıfBank bu olayı inceleyerek şubeler arasında uygulama birliğini sağlar ve benzer mağduriyetlerin tekrar yaşanmasının önüne geçer.