Polecam od serca hosting z sercem
Nie jestem wielkim graczem, ale też nie jestem szarą myszką, która zadowoli się byle czym.
Przetestowałem wiele hostingów - były gorsze, były i lepsze, ale zawsze coś.
Na start, jasne warunki okresu testowego - co nie było takie oczywiste u innych (z jednej firmy do dziś się nie doczekałem zwrotu).
Cena do oferowanych parametrów jest adekwatna. U niektórych wielkich graczy, że roczne przedłużenie hostingu o tych samych (lub podobnych) parametrach opłaciłbym pół dekady w vh.pl
Domeny! Może i nie mają promocji, że za 0-5 zł za domenę .pl na start, ale cena przedłużenia jest niezmienna - w tej kwestii są jedni z najtańszych, jeżeli nie najtańsi, biorąc pod uwagę wieloletnie utrzymanie domeny.
Trzymam w vh.pl strony statyczne, aplikacje webowe, korzystam z MySQL, SQLite, trzymam api do aplikacji zewnętrznych - nie narzekam na szybkość działania, czy problemy.
Kontakt z supportem to kontakt z żywym człowiekiem! Nie żadne boty czy boty AI, człowiek, który odpowie normalnie, a nie z szablonu, który pokieruje. Osobiście żadnych awarii nie doświadczyłem, ale w kilku sprawach korzystałem z pomocy supportu i to chyba najlepsza pomoc jaką otrzymałem kiedykolwiek.
Poza czatem jest też serwer na Discordzie, praktycznie ciągle tam ktoś jest dostępny. Rzeczy trudne załatwiają od ręki, a niemożliwe najszybciej jak się da.
Zatem widzę, że jeżeli ktoś zgłasza się z problemem, to szybko jest ten problem rozwiązany :)
I podejście partnerskie-koleżeńskie. Jak wspominałem, żadnych botów, żadnych szablonów, ludzie który odpowiadają na zgłoszoną potrzebę czy problem, tak, że wiesz na czym stoisz, zamiast się denerwować, że kolejny szablon nie trafia w sedno.
I to właśnie podejście koleżeńskie jest też plusem. Może i wielkie korpo oczekują czegoś innego, ale wielkie korpo to sobie idzie do wielkich graczy i tam mogą się przerzucać szablonami w ramach budżetu. Ja jestem zwykły "Kowalski", ja potrzebuję naturalnego kontaktu, a nie procedur - i podejrzewam, że nie tylko ja.
Podsumowując: Z całego serca polecam hosting z sercem!

Respuesta de VH.pl