k heb vandaag contact gehad met Wigger…
k heb vandaag contact gehad met Wigger van het Laar nadat ik ontdekte dat mijn betalingsregeling voor het lesgeld van ROC van Twente via een deurwaarderskantoor liep. Ik ben hier totaal niet van gediend. Ik heb nooit schulden gehad, nooit betalingsproblemen gehad en ben ook nooit in aanraking geweest met deurwaarders. Toch word je op deze manier wel neergezet.
Tijdens het telefoongesprek ben ik bovendien beledigend en onrespectvol behandeld door een medewerkster die zelfs weigerde haar naam door te geven. Toen ik uitlegde dat ik samen met mijn vrouw voldoende inkomen heb en financieel nergens problemen mee heb, kreeg ik de opmerking: “Waarom heb je er dan voor gekozen om in delen te betalen?”
Dat is werkelijk een absurde en respectloze vraag. Niemand heeft het recht om te bepalen of te beoordelen waarom iemand kiest voor een betalingsregeling. Dat is een persoonlijke keuze en betekent niet automatisch dat iemand financiële problemen heeft of zijn rekeningen niet betaalt.
Ik heb inmiddels ook contact opgenomen met ROC van Twente en aangegeven dat ik voortaan rechtstreeks aan de school wil betalen en niet via een deurwaarderskantoor. Daarnaast heb ik duidelijk gemaakt dat ik deze gang van zaken onacceptabel vind.
Deze review blijft staan totdat ik een oprechte excuses krijg en totdat duidelijk wordt dat dit niet de manier is om met mensen om te gaan. Mensen respectloos behandelen en direct een stempel geven terwijl er geen enkele sprake is van schulden of wanbetaling, is echt niet normaal.
Het tweede gesprek met Wigger van het laar:
Ik ben inmiddels teruggebeld door Wigger van het Laar met het verzoek om mijn review/rectificatie te verwijderen. Pas daarna zouden zij mij een document toesturen waarin staat dat alles netjes en op tijd is betaald en dat ik geen openstaande schulden heb.
Hier ben ik absoluut niet mee akkoord gegaan. Een bedrijf hoort dit soort informatie gewoon correct en zonder voorwaarden te verstrekken, zeker wanneer iemand altijd netjes heeft betaald en er nooit sprake is geweest van betalingsachterstanden of schulden.
Vanaf het eerste moment heb ik iedere termijn binnen de afgesproken tijd betaald. Toch ben ik eerst onbeschoft behandeld aan de telefoon, werd er neerbuigend gedaan over het feit dat ik voor een betalingsregeling heb gekozen en wordt er nu geprobeerd voorwaarden te koppelen aan het verstrekken van een simpele bevestiging van correcte betalingen.
Ik vind dit geen normale manier van omgaan met klanten. Een review verwijderen in ruil voor een verklaring die feitelijk gewoon klopt, voelt voor mij totaal ongepast. Ik verwacht eerst een oprechte excuses en een professionele oplossing zonder voorwaarden.