Terwijl me werd verteld dat er aan mijn…
Terwijl me werd verteld dat er aan mijn riolering werd gewerkt voor mijn huis, kwam er tot mijn verbazing bruin water uit mijn kraan. Ik haastte me naar de twee medewerkers en meldde het. Het werd niet geloofd, de waterleiding en riolering waren gescheiden systemen. Toch zat ik hier een poosje met bruin water te kijken. Ik heb sindsdien nooit meer uit de kraan durven drinken. Ik achtte bewezen dat het bij mij dus geen gescheiden systemen waren. De medewerkers maakten me voor gek uit en kwamen niet eens kijken. Saillant detail: reeds maanden hiervoor, eigenlijk vanaf het begin dat ik hier douchte, had ik altijd een onfris en onbehaaglijk gevoel wat nooit is weggegaan of onderzocht. Voor mij was en is het onbegrijpelijk dat hier zo op gereageerd werd door deze medewerkers. Ik heb zelfs de emmers met water getoond, maar werd niet serieus genomen.
Nu inmiddels acht jaar. Nadat ik onlangs het water testte kwam het uit de test als slecht drinkwater en werd geadviseerd het niet te drinken. Weliswaar kon niet gezegd worden welke vaste stoffen erin opgelost waren maar de test wees wel duidelijk uit DAT er teveel opgeloste stoffen in zaten. Verdere tests kan ik onmogelijk betalen en ik neem het mezelf nog steeds kwalijk dat ik mijn hond hier van heb laten drinken. De grootste verantwoordelijkheid ligt echter bij dit bedrijf wat er voor koos mij niet serieus te nemen. Hun reactie maakte me er alert op maar ze hebben allesbehalve hun werk gedaan. Waarom zou ik hierover liegen? Ik heb ze nog gevraagd te komen kijken zelf maar het werd weggelachen. Het unheimische gevoel ervaar ik nog elke keer bij het douchen, kraanwater durf ik enkel nog te gebruiken voor afwas en zelfs dan heb ik mijn twijfels erover.
Oh ja toen ze eenmaal klaar waren vertelden ze me ineens dat het kon zijn dat er een paar emmers bruin water uit de kraan zouden komen, hier hoefde ik me geen zorgen om te maken dit was normaal.
Vanwaar dan die eerste reactie die zoiets uitsloot en onmogelijk achtte? Waarom eerst beweren dat dit enkel mogelijk was indien de systemen niet gescheiden waren van elkaar?
Ik ben geen deskundige, ik weet niet hoe het zit of moet zitten, maar het behoeft geen raketgeleerde om vast te stellen dat ik tegenstrijdige informatie kreeg die me in eerste instantie ernstig bezorgd maakte en vervolgens ineens moest geruststellen?
Inmiddels ben ik er al aan gewoon dat ik ipv huisvliegen, rioolvliegen heb in de badkamer maar ook in de keuken. Heb er een paar gevangen om het verschil te zien maar wist al dat het geen gewone vliegen waren, die kruipen immers niet in je wc pot. Lekker hygienisch bah bah!
8 de noviembre de 2023
Opinión espontánea