Undvik Eklunds Bil!
Den 7 februari åkte jag ner till Göteborg och köpte en bil. Samma dag på väg hem så dök det upp flera felmeddelanden och varningar i bilen. Den 9 februari ringde jag till säljaren och lämnade bilen in till verkstaden i Lerum.
Bilen har nu stått i verkstaden i 2 månader. Att få någon typ av återkoppling från någon på Eklunds Bil är nästan omöjligt. Jag har själv fått ringa ut till säljaren flera gånger för att få någon typ av uppdatering gällande bilen. Då berättar säljaren först att det är fel med DPF filter, sen är det strul med att nolla felkoder (?), och sist så behöver man även byta ut någon sensor i bilen. Har även försökt få tag på eftermarknad på Eklunds Bil via telefon, men då är de aldrig tillgängliga. Skickat mail till både deras info mail samt kundsupport då jag vill häva bilköp (vilket jag har rätt till nu då reparation ej skett inom skälig tid, enligt Konsumentköplagen och Konsumentverket), men saknar återkoppling även där.
Sist jag ringde ut till säljaren så frågade jag om hyrbil, då nämner säljaren att det är försäkringsbolagen som ska stå för det. Ringde försäkringen och de berättar att det är bilfirman som ska stå för det. Ringde tillbaks till säljaren, får inget svar. Skickar ett SMS till säljaren om allt som har hänt och att jag vill häva bilköp, får inget svar där heller.
Riktigt dåligt. Nu har jag skickat ett till mail till deras kundsupport, får se ifall jag kan få tag på någon.
Köp bil någon annanstans. Aldrig mer Eklunds Bil.
7 de febrero de 2026
Opinión espontánea