3,4

2 estrellas
1 estrella

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Zeer slechte behandeling ZAKELIJKE markt

Zeer slechte behandeling van zakelijke klant en schending van informatie- en zorgplicht

Op 30 januari hebben wij bij Klimaatshop een Mitsubishi Heavy Industries aircoset (SRK-lijn) aangeschaft, door Klimaatshop gepresenteerd als een standaard en veelverkocht product. Al op maandagochtend 2 februari om 09:00 uur hebben wij telefonisch gemeld dat dit het verkeerde product betrof en dat wij het direct wilden omruilen. Dat gesprek veranderde vrijwel onmiddellijk van toon.

Wij waren expliciet op zoek naar Mitsubishi Electric, een wezenlijk ander aircosysteem dan Mitsubishi Heavy Industries. Het verschil tussen deze systemen is fundamenteel en ziet op esthetiek, functionaliteiten, gebruikerservaring en positionering, waaronder de designlijn. Klimaatshop levert Mitsubishi Electric niet en zal dit ook nooit leveren. Het geleverde product is voor ons objectief ongeschikt.

In plaats van mee te denken of een redelijke oplossing te bieden, beroept Klimaatshop zich uitsluitend op het standpunt dat het herroepingsrecht niet geldt voor zakelijke klanten. Daarbij is van doorslaggevend belang dat onze aannemer, een kleine mkb’er, bij de fysieke aankoop in de winkel op geen enkele wijze actief is geïnformeerd over het uitsluiten van het herroepingsrecht. Dit is niet mondeling toegelicht en ook niet duidelijk en ondubbelzinnig vooraf kenbaar gemaakt.

Deze handelswijze raakt direct aan de informatieplicht en zorgplicht van de verkoper. Het enkele achteraf verwijzen naar het zakelijke karakter van de aankoop ontslaat Klimaatshop niet van haar verplichting om wezenlijke voorwaarden vooraf duidelijk te communiceren, zeker nu sprake is van een evidente productverwisseling die binnen één werkdag is gemeld.

Het gevolg is dat wij nu zitten met kostbare airco’s die voor ons niet bruikbaar zijn, terwijl elke vorm van redelijkheid en service wordt geweigerd. Dit betreft geen kwestie van ontevredenheid, maar een wezenlijk ander product dan beoogd, waarvan direct melding is gemaakt.

Voor particuliere klanten is Klimaatshop mogelijk passend. Voor zakelijke klanten en mkb’ers is deze werkwijze onzorgvuldig, onredelijk en juridisch discutabel.

2 de febrero de 2026
Valorada con 5 estrellas sobre 5

TOCH al de volgende dag ontvangen

Een schoonmaakproduct besteld voor mijn airco's - met de vraag of het misschien TOCH nog diezelfde dag verzonden kon worden (het was al in de middag) - ik had het de volgende dag in huis: prachtig!

31 de octubre de 2025
Valorada con 3 estrellas sobre 5

We hebben de terrasverwarmer voor op…

We hebben de terrasverwarmer voor op tafel gekocht. Voor echte warmte moet je deze niet kopen wel voor de gezelligheid ook is er geen knop voor ontsteking dus als je er eenmaal pellets in kapt kan je er geen bij doen want dan rookt het heel hard . Je moet er ook een soort gel voor kopen om aan te steken dus das ook iets om rekening mee te houden als je het tussen twee personen zet geeft het een beetje warmte maar zeker voor meerdere personen geen optie . Voor sfeer en gezelligheid 10 voor warmte 6 en voor gemakkelijkheidgraad heel moeilijk bij te vullen

14 de noviembre de 2025
Valorada con 5 estrellas sobre 5

Wat een professioneel bedrijf, echt top

Bij de 1e verzending misten er 3 tape rolletjes, deze zijn meteen nagestuurd met een zeer correcte mail.
2e bestelling was de koelleiding 3 meter ipv 5 meter, ook al had ik de leiding al uitgerold, toch is het product gecrediteerd. Ook de klantenservice is erg behulpzaam, reageerd snel en is vriendelijk.

16 de julio de 2025

¿Es ésta tu empresa?

Crear cuenta gratuita

Más información sobre otros tipos de reseñas.

8 consejos para escribir buenas reseñas.