Valorada con 5 estrellas sobre 5

Jag blev uppringd av en supertrevlig man som presenterade Sun Helth D vitamin och jag bestämde mig för att tacka ja. Senare kom jag ihåg att jag redan har köpt D vitamin och inser att det är tillr... Ver más

1. Tienda de comida sana

Escrito por la empresa

Sun Health arbetar med noggrant utvalda produkter, som skall vara kompletterande till en hälsosam livsstil. I svenska livsmedel, är det sedan många år tillbaka reglerat att adderad viktiga vitaminer som tillsatts (små doser). Detta har vi valt att ta med in i våra produkter, så att ni som kund, kan känna er trygg med mängden som konsumeras samt den effekt som eftersöks.

2,4

1 estrella

Ha contestado el 100% de las opiniones negativas

Suele responder en menos de 48 horas

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Jag vill varna andra för hur Sun Health…

Jag vill varna andra för hur Sun Health hanterar sina kunder. Min äldre släkting tackade endast ja till ett provpaket, men fick därefter upprepade leveranser och fakturor som hon inte hade beställt. Någon ångerblankett kom aldrig fram, trots att företaget påstår att den skickats via SMS.

Försök att nå kundservice ledde ingenstans – telefonköer, avbrutna samtal och inga svar. Det är svårt att förstå hur ett seriöst företag kan ha en så här bristfällig kundhantering.

Det här är inte en trygg eller transparent process, och jag rekommenderar att man är mycket försiktig.

20 de marzo de 2026

Hej Per,

Vi delar inte bilden av det du skriver. Alla som blir kund hos oss tecknar ett avtal som signeras skriftligen. Alla villkor är tydliga, ångerblankett medföljer alltid.

Det går således inte att tacka ja till något "provpaket".

Efter att avtal slutits så erhåller man välkomstmeddelande och sedermera leverans ett par dagar efteråt. Ångerfrist är 14 dagar efter första leverans.

Ångerblankett behöver ej användas om man ringer, mailar eller skickar ett brev till oss angående avslut. Vi har inga problem att nås via telefon, då vi alltid besvarar alla som ringer in till oss.

Vi rekommenderar er att ta kontakt med oss igen och önskar du företräda annan person så behöver en fullmakt upprättas.
Denna kan skickas in skriftligen eller uppges muntligt i kontakt med vår kundservice.

Vi kan garantera att detta är helt tryggt och vi kommer vara behjälpliga om du hör av dig med frågor/funderingar till oss.

Valorada con 3 estrellas sobre 5

Jag har fått dubbelt vill skicka…

Jag har fått dubbelt vill skicka tillbaka ett paket utan att betala det.

16 de abril de 2026

Hej Gun-Britt,

Ta kontakt med vår kundservice så får du hjälp med ditt ärende på direkten. Har det blivit fel från vårat håll så är det inget du ska behöva betala för såklart.

Ha en fortsatt fin dag i vårsolen!

Valorada con 1 estrellas sobre 5

VARNING VARNING- här har vi ett perfekt…

VARNING VARNING- här har vi ett perfekt exempel för ett företag som inriktar sig på oetiska försäljningar med inriktning på stackars pensionärer. Trotts att man mailar om att man vill avsluta så fortsätter de skicka fakturor och leveranser. Det är i princip HELT OMÖJLIGT att avsluta ett abonnemang hos dom. De bedriver flera olika företag med olika namn men alla går till samma verksamhet. ALLA LIKA OSERIÖSA OCH OETISKA.

14 de abril de 2026

Hej COCCO C,

Vi inriktar oss inte på någon särskild målgrupp. Alla är välkomna att testa våra vitaminer.
Har du någon fråga till oss som kund kan du enkelt ringa, maila eller skicka ett brev till oss. Enkelt att beställa och enkelt att avsluta.

Har du testat våra vitaminer? Vi har just nu kanonbra erbjudande för alla som vill prova helt utan bindningstid och stor rabatt på första leverans. Jag som svarar här kan enbart bemöta ditt inlägg. Jag svarar endast för Sun Health och inga andra företag eller vad du nu skriver.

Trevlig onsdag!

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Totalt noll vad gäller kontakt! Bluffar äldre och dementa personer!!

Snälle Hasse P.. Du som ska föreställa någon slags feg talesperson för detta bluff-företag.. Varför står du inte upp och låter dig kontaktas personligen efter alla klagomål ni får!?

Jag har bett om att få komma i kontakt med dig via telefon mååånga gånger eftersom jag anser att erat företag totalt lurar min dementa mor och många fler.
Det finns mycket du ska få höra, men eftersom företaget är så oseriöst, så kommer man ingen vart, och det är det du vet, spinner på, och gömmer dig bakom som den fega person du är..

Alla som läser detta: NEJ!! Sunhealth enbart lurar och siktar in sig på äldre och forcerar dom att säga något i stil med ett accepterande på telefon! En accept dom själva inte förstår innebörden av..
Ni som ger detta företag tummen upp och bra betyg… Jag undrar vilken sten ni bor under…

Känns denna kundupplevelse bra känner du ..,”Hasse P”?.. Tönt!!!

13 de abril de 2026

Hej Danne,

Min arbetsuppgift är att svara på omdömen här på Trustpilot. Önskar du tala med oss så kan du ringa in till vår kundservice.

Jag tycker att hela ditt inlägg är väldigt oseriöst och otrevligt. Vi vill alla bli bemötta på ett schysst sätt som människor. Tänk på det framöver så blir livet mycket soligare!

Är det så att din mor är sjuk som du skriver så kan du enkelt inkomma med ett underlag från sjukvården till oss. Detta är inget krav men kan behövas om vi ska avsluta en prenumeration i förtid.

I annat fall behöver hon själv kontakta oss för uppsägning eller att du inkommer med fullmakt muntligen eller skriftligen till vår kundservice.

Alla som blir kund hos oss blir detta helt enligt Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Muntligt anbud framförs. Efter avslutat samtal så skickas ett skriftligt anbud med alla avtalsvillkor. Anbudet behöver accepteras skriftligen innan man blir kund. Nekar man anbudet så finns ingen betalningsskyldighet och inget avtal ingås.

Ångerfrist enligt lag 14 dagar efter första leverans. Det finns också möjlighet att ringa in och ingå avtalet muntligen via vår beställningsavdelning.

Skulle våra representanter märka av minsta tecken på sjukdom eller annat så erbjuds aldrig några varor. Detta kan såklart vara svårt att avgöra om personen i fråga vill handla och låter helt klar. Det jag kan försäkra är att ingen drabbas negativt som kund om något skulle vara avvikande. Vi tar hand om detta!

Du frågar om kundupplevelsen känns bra och kallar mig för tönt. Det är ju inte du som är kund och jag kan garantera dig att det löser sig på bästa vis för kunden.

Trevlig onsdag önskar "tönten" Hasse.P

Valorada con 2 estrellas sobre 5

Dåligt bemötande

Jag som god man har haft mycket kontakt med företaget för att försöka avsluta abonnemanget som min huvudman tecknat utan att förstå innebörden. Eftersom det inte finns någon förståelse för min huvudmans tillstånd, så vägrar Sunhealth att hjälpa till, så jag har varit tvungen att accepterat läget och betalar de försändelser som kvarstår. Har blivit lovad att abonnemanget sedan avslutas. Tyvärr ger jag inget bra omdöme då jag blivit väldigt dåligt bemött speciellt av en av de som arbetar på Sunhealth. Personen ber mig konkret att sluta att mejla dem, då det blir för hög arbetsbelastning för dem förklarade han sig, trots att jag mejlat om en sak som de gjort fel. De har skickat försändelserna med huvudmannens namn men min adress, så har hittat de senaste två försändelserna i trappuppgången, som tur är har de inte kommit bort. Idag har jag dock fått prata med en annan som arbetar på Sunhealth och han får högsta betyg av mig. Vänlig och serviceminded, det ska han ha cred för, Peter heter han.

30 de marzo de 2026

Hej Mona,

Vi uppskattar er feedback. Vi vill poängtera att vi aldrig skulle ingå något avtal med en person som inte förstår vad den köpt. Detta är mycket viktigt att alla prenumerationer tecknas i samförstånd.

Vid avvikande saker såsom sjukdom kan vi behöva få in ett intyg som styrker detta. Det är inget krav men kan behövas om vi ska se över ett avslut i förtid.

Det står tydligt i våra villkor att man inte ska skapa nya ärenden innan man fått svar ifrån oss. Det skapar nämligen merarbete och försenar svaren till våra kunder, vilket inte är bra för någon. Detta är förmedlat i all välmening från oss.

Vi är glada att allt har löst sig till det bästa och ska hälsa våran medarbetare Peter på kundservice era fina ord. Han får 5 stjärnor av oss!

Angående leveransproblemen så ska vi kontrollera detta noggrant så det fungerar efter önskemål framöver. Skulle något gå fel under en transport eller liknande så ordnar vi det. Kunden ska inte på något sätt drabbas negativt av sådana saker.

Till sist så önskar vi en glad påsk!

Klara besked

30 de marzo de 2026

Hej Bengt Andreas,

Stort tack för ditt positiva omdöme!
Vi har alltid klara besked och vitaminer som gör gott för hälsan hos oss på Sun Health.

Vi önskar en glad påsk!

Lurar äldre

Lurar äldre. Skickar ut fakturor och inkassokrav på varor som aldrig beställts. Begär pengar för abonnemang som aldrig ingåtts och är sedan så gott som omöjliga att komma i kontakt med. Mina äldre grannar blir helt förfärade när de får inkassokrav som de inte känner igen, från ett företag de aldrig hört talas om och inte kan betala, och förgäves försöker komma i kontakt med företaget för att lösa ärendet. Skamligt.

22 de marzo de 2026

Hej Erik,

Det du skriver är inte korrekt på något vis. Alla som har fått en produkt och faktura från oss har ingått ett avtal helt enligt lag.

Det är inte svårt att komma i kontakt med oss.

Kontaktuppgifterna står tydligt på varje förpackning samt faktura. Kontaktuppgifterna finns även på avtalet som kunden har.

Vi ser allvarligt på falska anklagelser som du far med och vill påpeka att man inte kan skriva så som du gör utan belägg.

Vänliga hälsningar

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Har i dag fått inkasso från er

Har i dag fått inkasso från er. Har betalat till 2139238-6 sunhelth RKAB 477 kr ocr 214671 12mars samt 25 februari 417 kr meddelande 2034471 transreferens 001441. Inkassot är på ytterligare 181 kr. Nu räcker det.
Vil inre ha fler produkter från er.
Med vänliga hälsningar

14 de marzo de 2026

Hej Gun,

Önskar du avsluta din prenumeration gör du detta via vår kundservice. Du kan ringa, skicka e-post eller brev.

Härifrån kan vi inte svara på kundspecifika frågor som rör en prenumeration eller faktura.

Önskar en bra start på veckan!

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Det här företaget sätter i system att lura äldre

Det här företaget sätter i system att ringa upp och lura äldre personer. Min mamma 80+ blev uppringd och lurad att hon vunnit D-vitamin i en tävling och försäkrad att det inte skulle kosta. Sjävklart kom det sen faktura. Jag kontaktade företaget och blev utlovad mailsvar då jag vidarebefordrat vad hon skrivit (att hon inte ville ha något med dem att göra). Varken hon eller jag fick svar. Nu har en ny person ringt henne och försökt sälja saker. Denna förnekade att de har tävlingar vilket ju visar att det var ett sätt att luras. Akta er för det här företaget och varna äldre släktingar!

16 de febrero de 2026

Hej kund,

Vi ser allvarligt på ditt meddelande och påstående att vi "lurar äldre personer". Vi har inga tävlingar som man kan vinna våra produkter i.

Alla avtal är tydliga och skriftliga avtal/bekräftelser fås alltid efter avslutat samtal med muntligt anbud. Kontakta vår kundtjänst för vidare hjälp om något fortsatt är oklart.

Slräp

Skräpar ner

6 de marzo de 2026

Hej Lars Einar,

Vi förstår inte riktigt vad du vill få fram med ditt omdöme. Vi tar tacksamt emot konstruktiv feedback om vårt företag.

Detta inlägg känns aningen oseriöst eller på fel sida.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Jag tycker det är uselt att man…

Jag tycker det är uselt att man utnyttjar/lurar gamla personer. Jag har en bekants mor som blev rentav lurade av eder. Det går och att få tag på eder är i stort sett omöjligt. Om ni vill svara på denna recension så svar med ett numer som går att nå eder på. Annars visar ni bara att denna recension är helt rättvisande. Då ni bara flyr undan med ett undvikande svar.

För den som är vaksam så ser man att ni fått en del 5 or i betyg. Men när man läser vissa av dessa så ser man att dessa är upplagda av personer som förmodligen inte existerar. Med andra ord rena lögner!

2 de febrero de 2026

Hej JL,

Tänk på vad du skriver i ditt omdöme. Det är allvarliga anklagelser du far med. Alla kunder hos oss har tecknat avtal på eget bevåg helt enligt gällande lagstiftning.

Kontaktvägar:
Telefon: 018-701 08 88 (Helgfri mån-tors) kl. 13:30-15:30)
Postadress: Box 2172, 750 02 Uppsala.
E-post: kundservice@sunhealth.se

Hoppas du får en bra helg!

Trevlig person som ringde

Trevlig person som ringde, inget påtryckning, utan förklarade, lugnt och sakligt.

4 de marzo de 2026

Hej Monica,

Stort stort tack för ditt härliga omdöme!
Det låter som våra representanter det!

Lugna, kunniga och tydliga i sin presentation av erbjudande samt produkt.

Trevlig torsdag!

VILSELEDANDE FÖRSÄLJNING

SunHealth säljer in sina produkter på ett absolut vilseledande sätt. Det är Bedrägligt!!! I det första insäljande samtalet får man som kund veta att SH bjuder på ett provpaket, i mitt fall D-vitamin, motsvarande två månaders förbruk. Därefter abonnemang som kan sägas upp när som helst. För att få provpaket ombeds man bekräfta att man accepterar avtalet. Detta skickas med i bilaga i Sms, där man förväntas svara OK för att acceptera. Efter ett långt och som jag upplevde tydligt samtal med säljare, läste jag ej det bifogade avtalet. Bedömde att allt klart o tydligt. STORT MISSTAG! Beskrivning i avtal stämmer ej överens med det upplägg som säljare lagt fram. Det går Inte att säga upp abonnemanget när som helst. Har därför tvingats betala ett helt års abonnemang trots att jag skickat tillbaka produktpaket som skickats till mig efter provpaketet. SH åberopar att de har faktiska kostnader iom att avtal ingåtts med kund. Vilken rappakalja!! Vitaminerna är inte specialtillverkade och anpassade för mig. Det är en stapelvara och borde inte vara problem att lösa ut abonnemang för en kund som inte längre önskar varan. Gå Inte på Sun Health marknadsföring och försäljningstrix!!

4 de noviembre de 2025

Hej Doris,

Det skriftliga anbudet som sänds ut efter att du erhållit muntlig information ska vara identiska. Alla avtalsvillkor är tydliga och enkla att läsa samt förstå.

Vid bindande avtal så stämmer det du skriver att man inte kan säga upp när som helst. Vi erbjuder olika sätt att avsluta enligt konsumentköplagen. Avbeställa kommande leveranser i avtalet eller fullfölja ursprungsavtalet.

Du har själv frivilligt godkänt och aktivt gjort denna beställning. Vi tvingar ingen att bli kund hos oss utan det är helt upp till var och en att välja själv.

Eget ansvar finns för vad man köper. Detta kan åberopas på många saker i dagens samhälle och tillhör livet som vuxen ansvarstagande människa.

Vi vet att alla våra kunder ingått avtal i samförstånd och på korrekt vis. Vi hör dock att du är missnöjd av någon anledning vilket är tråkigt såklart. Vi önskar nöjda kunder i alla led.

Önskar dig en så bra tisdag som möjligt!

Bra samtal

Bra samtal

2 de marzo de 2026

Hej Roland,

Vi tackar för ditt positiva omdöme.
Hoppas du blir lika nöjd med dina vitaminer också.

Ha en underbar tisdag!

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Detta företag går inte att nå på…

Detta företag går inte att nå på telefon. Jag har idag den 24 februari 2026 väntat i en timme på att komma fram . De svarar inte och går inte att få tag i. Deras mailadress funkar inte heller det går inte att skicka något meddelande till dem.

24 de febrero de 2026

Hej Marianne,

Vi har inga problem att nås på telefon. Vi besvarar 100% av alla som ringer in.

Har du kontrollerat så att du skrivit in korrekt e-postadress? När du skickar mailet får du direkt ett automatiskt svarsmeddelande med ärendenummer från oss.

Önskar dig en bra onsdag!

Köp inget av Sun Health

Säljaren ringde min 85-åriga mamma och erbjöd gratisprover av D-vitamin utan att berätta att det var ett årsabonnemang på vitaminerna, till mycket hög totalkostnad. I ett långt sms skriver de sen att det rör sig om ett abonnemang och skickar med länkar, med avtalsvillkoren, som min mamma inte förstod. Tyvärr svarade hon OK och var sen fast i ett avtal som är smart riggat, helt lagligt, men utformat för att det ska vara svårt att förstå avtalsvillkoren och kosta nästan lika mycket att säga upp avtalet som att fullfölja det. D-vitaminerna som levereras har inget namn, innehållsförteckning eller ursprung. Varnar för SunHealths affärsmetoder.

22 de febrero de 2026

Hej Johan,

Alla som blir kund hos oss får avtalsvillkoren tydligt presenterade för sig. Muntligen samt skriftligen efter avslutat samtal. Ångerrätt enligt lag 14 dagar efter mottagandet av första leverans.

Vid uppsägning av avtal erbjuds man att välja olika alternativt. Detta måste erbjudas enligt Konsumentköplagen 7 kap. 3 §.

D-vitaminerna har en tydlig innehållsförteckning på baksidan av förpackningen vid leverans. Detta kan man också läsa via vår hemsida.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

2025-10-02 Mottog "gratis" D-vitamin ...

Precis på min födelsedag i dag mottog jag denna hälsning från Sun Health: Skuldregulering.
Se mitt omdöme 2025-10-02 i ärendet.
Därför att jag tok mig tid att förvissa mig hos Sun Health att frakt o exp. skulle betalas till Roosson Karlstad, som det sto på fakturaen tok Sun Health tillfället i akt att skicka purring och gebyr, som nu är kommet upp i 312 SEKeller 351 SEK, även om frakt o exp. strax blev betalat till ny SunHealth-konto.
Smart affärside? ... knappast.

2026-02-23
Notera att jag var på internätbanken för att betala 5 dagar efter mottagit paket och upptäckte okänt mottagarekonto; Roosson Karlstad AB. Skickade omedelbart fråga till SunHealth som tok 8 dagar på att svara. Jag betalade på ny forfallodatum tillsammans med mina andra månatliga betalningar.
SunHealth borde uppskatta att betalning inte går till fel mottagare vid missförstånd, eller är det precis missförstånd SunHealth vill åstadkomma ? ? ? Vilken affärside !!!

2026-03-02
Kunden har alltid rätt. Nöjde kunder är basis för en lyckad affär, särskilt viktigt om man är angelägen om kundernas hälsa. Underskatta inte placeboeffekten.

20 de febrero de 2026

Hej Gaute,

Vid utebliven betalning så tillkommer förseningsavgifter. Detta är standard och inget unikt hos oss eller nån "Smart affärside?" som du uttrycker dig. Betalningsinformationen står klart och tydligt på varje faktura.

Jag får passa på att önska dig grattis på födelsedagen i efterskott. Hör av dig till vår kundtjänst om något fortsatt är oklart.

Svar efter uppdaterat omdöme från Gaute:

Betalningsmottagaren är inte okänd. Det står tydligt vart man ska betala på varje fakturaspecifikation. Det är eget ansvar att se till att betalning är tillhanda på förfallodatum enligt den specifikation man erhållit.

Sun Health är ett PRV-registrerat varumärke tillhörande Roosson Karlstad AB.
Bolagets organisationsnummer framgår i skriftlig dokumentation kopplad till avtalet.
Avtalsparten är därmed identifierbar. Det står klart och tydligt i all dokumentation man erhållit att betalning ska ske till korrekt angivet plusgiro.

Trevlig torsdag!

Kundservice?

Jag läser omdömen och era svar här i Trustpilot. Intressant, jag har försökt nå er på mejl i 8 dagar eftersom den jag företräder (jag har fullmakt) har fått en påminnelse som jag inte förstår varför hon har fått den och vill ha en förklaring till det. Men ni svarar inte. Hur långa svarstider tycker ni att ni kan ha och ändå hålla en god service till era kunder? Jag vill gärna ha svar på mitt mejl med ett tydligt svar på vad som har hänt.

20 de febrero de 2026

Hej Malin,

Vi tackar för ditt tålamod med väntetiden. Alla mail besvaras så fort vi kan utefter kötid.

Vi noterar att detta ärende är hanterat och besvarat då jag svarar dig här.

Vi vill poängtera att kunden i fråga aldrig drabbas negativt utav ett senare svar än det normala. Det går alltid bra att ringa in till vår kundservice om man önskar snabbast möjliga återkoppling.

//Hasse. P

Más información sobre otros tipos de reseñas.

8 consejos para escribir buenas reseñas.