Wereld Kanker Onderzoek Fonds Opiniones

TrustScore: 1.5 sobre 5

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Mijn man kreeg een brief waarin gerefereerd werd aan een donateurskaart die hij gekregen zou hebben, maar hij is geen donateur. Ze vragen in de brief om een donatie die "nog niet binnengekomen is". Me... Ver más

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Mijn vorige review was op 25 juni. Na het eerste misleidende telefoontje om geld heb ik vandaag voor de derde keer binnen twee maanden ongewenste post ontvangen van deze opdringerige bende over mijn ‘... Ver más

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Zag een reclame op TV vlak na het overlijden van een dierbare. Deed twee donaties voor een paars lintje en een paars lintje-speld. Niet lang daarna meerdere keren gebeld om meer geld te geven. De... Ver más

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Hier idem . Ook vandaag weer ongevraagde post met verzoek om IBAN voor automatische incasso . Onjuiste info , ik ben geen vaste donateur . Ze sturen zelfs een donateurkaart met klantnummer mee , waarm... Ver más

Información sobre la empresa

1. Organización sin fines de lucro

Escrito por la empresa

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds werkt aan een wereld zonder kanker. Wij willen dat door gezonde keuzes in voeding en leefstijl minder mensen kanker krijgen, meer mensen kanker overleven en dat de kwaliteit van leven tijdens en na kanker toeneemt. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is de autoriteit in Nederland op het gebied van voeding, leefstijl en kanker. Wij zijn het enige kankerfonds in Nederland dat richtlijnen opstelt voor gezonde voeding en leefstijl op basis van wetenschappelijk onderzoek. Naast wetenschappelijk onderzoek richten wij ons op betrouwbare, praktische en inspirerende gezondheidsvoorlichting om mensen te helpen de kans op kanker te verkleinen. Samen kunnen we zo veel bereiken!

Muy malo

TrustScore: 1.5 sobre 5

223 opiniones

5 estrellas
4 estrellas
3 estrellas
2 estrellas
1 estrella

No consta que haya invitado a opinar recientemente

Ha contestado el 90% de las opiniones negativas

Suele responder en menos de 48 horas

Todas las opiniones

46 opiniones en los últimos 12 meses

Escribir una opinión

PHISHING EN OPLICHTING

PHISHING EN OPLICHTING
Lees verder

Eind mei 2024 een brief ontvangen waarin we worden bedankt voor onze structurele maandelijkse donatie van € 12,50 per maand.
Vervolgens wordt er aangegeven dat wij een machtiging hebben afgegeven om met ingang van 1 mei maandelijks € 12,50 af te schrijven maar dat dit niet is gelukt. Of we zo vriendelijk willen zijn om via het antwoordformulier alsnog de juiste gegevens willen doorgeven.

Wij zijn NOOIT eerder benaderd door
KWOF om een mondelinge machtiging af te geven een donatie van € 12,50 per maand maar ontvangen wel deze brief/brieven.
Het op deze wijze genereren van inkomsten (of je die dan wel/niet en geheel/gedeeltelijk gebruikt voor onderzoek en/of het geven van voorlichting, doet dan niet ter zake) heet OPLICHTING.

27 de mayo de 2024
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Trap niet in WKOF telefonische colportage trucjes

Mijn vrouw is gisteren gebeld door het WKOF. Een organisatie die vaak verward wordt met WKF. Daar gaat het ook meestal mis, zoals ook wederom bij mijn vrouw, die van goeder trouw is. Zij werd gebeld dat wij maandelijks € 7,50 storten, of dat verhoogd kon worden naar € 8,00. Omdat mijn vrouw dacht dat dat zo was, en om het WKF ging, is ze akkoord gegaan, inclusief alle te beantwoorde toezeggingen ("ja") voor het opnamebandje. We hebben een gezamenlijke bankrekening, maar ik doe bij ons de bankadministratie. Het klopte dus NIET! Ik stort helemaal geen maandelijkse bedragen aan het WKOF. Sterker nog, vorig jaar heb ik met veel moeite deze bedenkelijke organisatie van ons af weten te schudden en de incasso's weten stop te zetten! En toch proberen ze dan weer met een trucje mijn vrouw te overtuigen, wat dus gelukt is!! Chapeau medewerkers van WKOF, u zult wel weer trots zijn, dat er weer zo'n "naïeve vrouw" in uw dubieuze praktijken trapt. Maar denk niet dat jullie hiermee klaar zijn. Neenee, daar ga ik gelijk en zeker wat aan doen! Er wordt HELEMAAL NIKS zomaar afgeschreven. Dacht u nou echt dat het zo makkelijk gaat?! Met verboden telefonische colportage?? Ik ga dit ook even onder de aandacht brengen bij verschillende consumenten programma's! Jullie moeten gestopt worden!!!

27 de mayo de 2024

Geachte Willem,

Dank u voor uw bericht. Wij vinden het erg vervelend dat u een onprettige ervaring hebt gehad met onze organisatie.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is KWF niet en heeft geen enkele behoefte of interesse om ons voor te doen als een ander. Er zijn meerdere organisaties in Nederland actief op het gebied van kanker. Dat is mooi en nodig, want kanker is een enorm probleem dat ons allemaal raakt. Onze specialisatie is de rol van voeding en leefstijl in relatie tot kanker, en heel graag willen wij dat aan heel Nederland duidelijk maken.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Kreeg weer een dikke brief in de bus

Kreeg weer een dikke brief in de bus, toch een tientje neer getikt. Toch even nagekeken bij de bank heb ik al drie geld betaald dit jaar. Om de twee maanden een dikke brief vind ik echt schooien, ook omdat het moeilijk is om zo'n brief verscheuren. En daar maken ze misbruik van. Kappen ik wil een keer per jaar een brief !!

4 de mayo de 2024

Goedemiddag Paulus,

Bedankt voor uw reactie en uiteraard ook voor uw donatie. Wij proberen een aantal keer paar jaar onze donateurs te voorzien van nieuwe informatie en sturen daarom zo nu en dan een brief. U kunt uw post voorkeuren makkelijk en snel doorgeven via: https://www.wkof.nl/onze-servicebalie/.

Wij kunnen uw postwensen ook doorvoeren alleen dan heb ik iets meer informatie van u nodig. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via informatie@wkof.nl of bellen naar 020-344959.

Twijfelachtige organisatie, onjuiste beweringen

Trieste organisatie. Hoe haal je het in je hoofd om op naam een brief te sturen waarin je beweert dat iemand al donateur is sinds een x aantal jaren. Klopt helemaal niets van, nooit donateur geweest en nooit geld overgemaakt. Nooit toestemming gegeven voor wat dan ook.
En dan bij die brief een triest plastic pasje meesturen die op een bankpas lijkt waarop staat “donateurspas”.
Het is tijd dat Argos Opgelicht Kassa of welk ander consumentenprogramma hier -weer- eens aandacht aan schenkt.
Deze organisatie is al eerder op televisie geweest bij het televisieprogramma Argos van de VPRO

1 de mayo de 2024

Beste Ivo,

Dank je wel voor jouw bericht. Ik zoek graag voor u uit waarom u een brief van ons heeft gekregen maar aan de hand van de informatie die ik van u heb middels Trust Pilot kom ik niet ver. Als u contact met ons opneemt via de e-mail (informatie@wkof.nl) of telefoon (020-3449595) dan kunnen we met u meekijken.

Wel jammer dat u een verkeerd beeld hebt van onze organisatie. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is al bijna 30 jaar de autoriteit in de rol van voeding en leefstijl in relatie tot kanker. We werken aan onze missie door middel van wetenschappelijk onderzoek en gezondheidsvoorlichting.
U verwijst naar een uitzending van Argos. Wij herkennen ons niet daarin; het doet geen recht aan de mensen hier die zich met toewijding inzetten voor een kans tegen kanker voor iedereen. Toentertijd hebben we al uitgebreid daarop gereageerd.

De bewering dat er sprake zou zijn van zelfverrijking, is niet alleen onjuist, maar ook vooral heel spijtig. Verantwoording en transparantie, evenals integriteit, zijn kernwaarden van onze organisatie en onze mensen. Elk jaar publiceren we een uitgebreid jaarverslag dat wordt gecontroleerd op naleving van alle regels, normen en richtlijnen voor goede doelen. We sparen geen moeite om verantwoording af te leggen over onze organisatie, inkomsten, bestedingen, en nog belangrijker, onze impact.

U kunt ons meest recente jaarverslag hier vinden: https://www.wkof.nl/nl/over-ons/verantwoording.
Mocht u verder nog vragen hebben dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Stuur ons aub een e-mail naar informatie@wkof.nl of bel ons op 020 344 9595.

3 coin campaign was cool

I really like their new mailpost campaign. It did make me google them to learn more about them. And the cute cutouts just beg to be filled and posted so really cool and interactive approach to donation. Fun and educational to do with kids.

26 de abril de 2024

Respuesta de Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Good morning Natalia, thank you so much for your kindly works and this review. Have a great day!

Regards, Laurens

Dank jullie wel!!!

Dank jullie wel voor al het foldermateriaal. We hebben ze uitgedeeld aan de cursisten van de Berekuyl academy. Zij volgen de cursus leefstijl bij cancer. Deze fysiotherapeuten en diëtisten geven de informatie door aan hun collega's en de patiënten. Voorlichting en preventie zijn van belang!!!

24 de abril de 2024

Beste De Berekuyl academy,

Ontzettend graag gedaan en wat leuk om te lezen dat jullie zo enthousiast zijn.
Bedankt voor deze reactie.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Zeer irritante post op naam zonder dat…

Zeer irritante post op naam zonder dat we ooit adres hebben verstrekt. Die hebben ze zogenaamd eerlijk verkregen, gezien de tenaamstelling no way. Negeren deze groep.

18 de abril de 2024

Dank je wel voor je bericht.

Wij zijn momenteel bezig met een actie via de post. Het doel hiervan is mensen kennis laten maken met het Wereld Kanker Onderzoek Fonds en ons werk. Ook delen wij in de brief een voorbeeld van het onderzoek dat wij mogelijk maken dankzij onze donateurs. Daarnaast bevat de brief een steunvraag die volkomen vrijwillig is.

In Nederland zijn er meerdere lijsten beschikbaar voor goede doelen om voor het eerst in contact te komen met mensen ter kennismaking. Wij raadplegen deze lijsten om brieven te sturen conform alle regels voor privacy (AVG).

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds bestaat al 30 jaar en wil iedereen een kans geven tegen kanker. Wij zijn voor onze missie – onderzoek en voorlichting op het gebied van voeding en leefstijl in relatie tot de preventie en overleving van kanker – helemaal afhankelijk van steun van het publiek. Vandaar benaderen wij ook mensen met de vraag om mee te helpen. Als we geen donaties zouden werven, zouden wij ons werk niet kunnen voortzetten.

Wij hopen je hiermee een beter beeld te hebben gegeven van onze huidige actie. Heb je vragen? Laat ons dat gerust weten via informatie@wkof.nl of 020 344 9595.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Dikke brief ontvangen van wkof.Het…

Dikke brief ontvangen van wkof.Het lijkt echt op oplichting wanneer men deze brief thuis ontvangt.Wat jullie moeten doen beste wkof. Mijn tip. Ga geld schooien bij onze regering. Of bij Pfizer,Astrazenica of bij de andere pharmabedrijven. Die hebben geld genoeg verdiend over onze burgers. Ik ben er ook niet van gediend dat jullie mij een brief sturen

18 de abril de 2024

Beste J X,

Dank je wel voor je bericht.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker. Wij zijn voor onze missie – onderzoek en voorlichting op het gebied van voeding en leefstijl in relatie tot de preventie en overleving van kanker – helemaal afhankelijk van steun van het publiek. Vandaar benaderen wij ook mensen met de vraag om mee te helpen. Als we geen donaties zouden werven, zouden wij ons werk niet kunnen voortzetten.

Vals voordoen als KWF

Telefonisch benaderd en niet duidelijk vermelden dat zij niet het KWF zijn, waar wij wel in de veronderstelling van waren. Er werd gevraagd om de donatie van het KWF te mogen verhogen met 1 euro waar wij al lid van waren, waar wij toestemming voor gaven. Nu werd er een nieuwe automatische afschrijving gemaakt, maar dan voor hen zelf. Geen frisse handelswijze dus. Ik stoneer ze zodra de afschrijving komt . Dit riekt naar oplichting.

9 de abril de 2024

Beste Coen,

Dank voor jouw bericht.

Wij zijn al bijna 30 jaar de autoriteit in de rol van voeding en leefstijl in relatie tot kanker. We werken aan onze missie door middel van wetenschappelijk onderzoek en gezondheidsvoorlichting.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Dikke envelop met irrelevante dode…

Dikke envelop met irrelevante dode boom. Copy paste van KWF? Hoe kom ik hier van af…
Ik doneer dik voor KWF, de gelijkenis met deze geeft me het gevoel dat ik opgelicht wordt.

29 de marzo de 2024

Beste van der Stam,

Bedankt voor uw reactie en wat vervelend dat u een verkeerd beeld heeft van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.

Mochten wij nog wat voor u kunnen betekenen kunt u altijd contact met ons opnemen via informatie@wkof.nl of ons bellen op 020-3449595. Kijk voor de openingstijden op onze website: www.wkof.nl.

Informatief

Informatief, leerzaam (betere keuze suggesties) en makkelijke recepten. Fijn boekje om aan mijn cliënten mee te geven.

24 de marzo de 2024

Beste Gemma,

Dank u wel voor uw bericht. We doen ons uiterste best om de publicaties zo informatief mogelijk te maken. Mooi om te zien dat u hier gebruik van maakt.

Ongevraagd post ontvangen

Ongevraagd post ontvangen - kunnen dat geld beter stoppen in hun “ onderzoek “ dan zo maar post te versturen wat een grote belasting is voor ons milieu.

22 de marzo de 2024

Hoi Albert,

Dank je wel voor je bericht.

Wij hopen je hiermee een beter beeld te hebben gegegeven van onze huidige actie. Heb je vragen? Laat ons dat gerust weten via informatie@wkof.nl of 020 344 9595.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Ze vallen in de avond mijn ouders…

Ze vallen in de avond mijn ouders telefonisch lastig onder valse voorwendselen met steun via een anjer. Nadat ik gezegd heb dat mijn ouders niets (meer) willen doneren, wordt het telefoongesprek abrupt beëindigd. Dat krijg je als je gladde verkopers tegengas geeft. Steun de mensen persoonlijk en dus niet via een NGO

11 de marzo de 2024

Beste T. Schouten,

Bedankt voor uw reactie.
Wij herkennen ons niet in de geschetste situatie en ik zoek dan ook graag voor u uit wat er is gebeurd. Ik heb hiervoor alleen wel wat meer informatie voor nodig. Zou u contact met ons op kunnen nemen via informatie@wkof.nl? U kunt ons ook bellen op 020-3449595. Dank u wel.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Verzoek om contant geld te sturen

Ongevraagde mailing in de brievenbus met de vraag om contant geld op te sturen. De adressen hebben ze gekocht. Wekt de indruk een ander goed doel te zijn. Doet niet mee aan keurmerk. Erg dubieus allemaal.

7 de marzo de 2024

Beste M. Vinke,

Bedankt voor uw bericht. U heeft mogelijk een brief van ons gekregen om u kennis te laten maken met ons werk. Wij bestaan al bijna 30 jaar in Nederland en focussen ons op gezonde voeding, beweging en leefstijl in relatie tot kanker.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds heeft ervoor gekozen om vooralsnog het keurmerk van het CBF niet te voeren. Het keurmerk voeren is niet verplicht. Wij leggen verantwoording af over ons werk op transparante wijze in ons jaarverslag. Het jaarverslag vind je op wkof.nl/jaarverslag.

Mocht je verder nog vragen hebben kan je gerust contact met ons opnemen via informatie@wkof.nl of ons bellen op 020 344 9595.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Hoe komt het fonds in hemelsnaam aan…

Hoe komt het fonds in hemelsnaam aan mijn adresgegevens? Ik heb het nooit gesteund en ga dat ook nooit doen! Nu krijg ik post op naam. Wie heeft mijn adres verkocht?
Het fonds werft overal ook op sociale media en doet mensen geloven dat het KWF is.

Wel een reactie geven maar geen antwoord op mijn vraag!

6 de marzo de 2024

Beste Els B,

Jammer dat je zo over onze organisatie denkt.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds heeft geen enkele behoefte of interesse om mee te liften op het KWF. Wij hebben een unieke rol in de strijd tegen kanker, namelijk onderzoek en voorlichting op het gebied van voeding en leefstijl in relatie tot kanker.

In Nederland zijn er meerdere organisaties die zich bezighouden met kanker. Dat is goed nieuws, want kanker is een enorm probleem dat ons allemaal raakt. Geen enkele organisatie kan tegelijkertijd evenveel aandacht geven aan alle gebieden binnen kankerbestrijding. Het is dus erg fijn dat er organisaties zijn met eigen specialisaties die elkaar aanvullen.

Mochten wij u nog ergens mee kunnen helpen kunt u gerust contact met ons opnemen via informatie@wkof.nl of bellen naar 020-3449595.

Leugenachtig telefoontje

Misleidend telefoontje

Ik ben op een overtuigende manier gebeld met de vraag of ze eenmalig 5€ mochten afboeken van mijn rekening. Ik zei dat ik dit eenmalig wilde doen. Maar blijk ik toch vast te zitten aan een automatische maandelijkse incasso. Het is omslachtig om dit weer (schriftelijk) op te zeggen. Terwijl ik nadrukkelijk had aangegeven niet ergens aan vast te willen zitten. Ik heb vroeger geleerd dat je niet mag liegen in welke maatschappij leven we nog als dit bij een goede organisatie als het Uwe neem ik aan toch gebeurd. Ik ben erg teleurgesteld en trek al jullie incasso per direct in. Wat een leugenachtige manier van marketing.

4 de marzo de 2024

Beste Piet-Hein.

Dank voor uw bericht.

Wij vinden het erg vervelend dat u een onprettige ervaring hebt gehad met onze organisatie. Wij herkennen ons niet in deze werkwijze en ik zoek dan ook graag voor u uit wat hier is gebeurd. Ik heb daarvoor wel wat meer informatie van u nodig, ook om de machtiging op stop te zetten.

Misleidend telefoontje

Ik ben op een zeer dwingende manier gebeld met de vraag of ze eenmalig 5€ mochten afboeken van mijn rekening, omdat ze geen acceptgirokaarten meer mogen versturen. Ik zei dat ik dit eenmalig wilde doen. En moest dit hardop bevestigen met een ‘ja’ via de telefoon. Dit voelde al niet goed. Nu is 5€ afgeschreven, maar blijk ik toch vast te zitten aan een automatische maandelijkse incasso. Hierover ontving ik een brief. Het is omslachtig om dit weer (schriftelijk) op te zeggen. Terwijl ik nadrukkelijk had aangegeven niet ergens aan vast te willen zitten. Ben erg teleurgesteld en trek mijn incasso per direct in. Wat een nare manier van marketing.

20 de febrero de 2024

Beste Eveline

Dank voor jouw bericht. Wij vinden het erg vervelend dat je een onprettige ervaring hebt gehad met onze organisatie. Wij herkennen ons niet in deze werkwijze en ik zoek dan ook graag voor je uit wat hier is gebeurd.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Op 7 januari het paarse lint speldje…

Op 7 januari het paarse lint speldje aangevraagd met een vrijwillige donatie van € 10. Niets meer gehoord of gezien, geen mail, geen post, geen speldje!
Zelfs die ene ster is deze organisatie niet waard.
In plaats van nu een reactie te krijgen van "neem contact met ons op" kunnen ze beter hun zaakjes op orde zien te krijgen.

7 de enero de 2024

Beste Bart,

Bedankt voor uw bericht en wat mooi dat u het paarse speldje heeft besteld. Het is momenteel erg druk met alle bestellingen die er gedaan worden. Het kan tot twee weken duren voordat het speldje wordt bezorgd. Ook zijn wij afhankelijk van PostNL. Wel wil ik graag voor u uitzoeken of de bestelling is goed gegaan en of het speldje al is verzonden. Zou u daarvoor een e-mail kunnen sturen met uw NAW gegevens naar: informatie@wkof.nl? Dan kijk ik het na voor u.

Alvast bedankt.

Laurens van Riet

Valorada con 4 estrellas sobre 5

Mooi speldje gekregen na donatie.

Vijf euro gedoneerd en met enige vertraging mijn speldje toegestuurd gekregen.

22 de enero de 2024

Goedemorgen mevrouw R. van der Wal,

Bedankt voor uw bericht en wat mooi dat u het paarse speldje heeft besteld. Het is momenteel erg druk met alle bestellingen die er gedaan worden. Het kan tot twee weken duren voordat het speldje wordt bezorgd. Wel wil ik graag voor u uitzoeken of de bestelling is goed gegaan en of het speldje al is verzonden. Zou u daarvoor een e-mail kunnen sturen met uw NAW gegevens naar: informatie@wkof.nl? Dan kijk ik het na voor u.

Alvast bedankt.

Laurens van Riet

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Inmiddels 30 minuten aan de telefoon en…

Inmiddels 30 minuten aan de telefoon en de meest hinderlijke achtergrondmuziek. "Al onze medewerkers zijn nog in gesprek" De bedoeling is natuurlijk dat je dan ophangt. En ik weet het antwoord al van deze toko:, "Wat jammer dat u wilt opzeggen." Misschien kunt u ons even bellen, of een e-mail sturen? Ik ben benieuwd hoe lang ik hier nog aan vast zit.

4 de enero de 2024

Beste Harald,

Dank voor je bericht. Wat vervelend, onze excuses voor de lange wachttijd aan de telefoon. We zijn momenteel bezig met een grote campagne voor meer aandacht voor de impact van kanker, waardoor het op dit moment extra druk is. Uiteraard doen wij ons best om de wachttijd te beperken.

Weet dat je ook de meeste zaken zonder wachtrijen, snel en makkelijk kan regelen op onze website: wkof.nl/service.

Nogmaals excuses voor het ongemak en dank je wel voor je feedback.

Laurens

8 consejos para escribir buenas reseñas.