Hartelijk dank voor uw bericht. We begrijpen uw teleurstelling volkomen; u heeft een prachtige buitenkeuken gekocht en wilt uiteraard dat deze, ook na de winter, er nog als nieuw uitziet voor het eerste gebruik. Het is dan ook ontzettend zonde dat het handvat grijs/zwart is uitgeslagen.
Graag lichten we toe waarom de eerdere serviceaanvraag op deze manier is afgehandeld.
Het handvat van de barbecue is gemaakt van hout (een natuurproduct). Hoe goed de keuken zelf ook is behandeld met een nanocoating of is afgedekt met een algemene afdekdoek: hout dat buiten staat is extreem gevoelig voor vocht en temperatuurwisselingen. Wanneer een barbecue in de winterperiode buiten blijft staan zonder een specifieke, direct sluitende beschermhoes om de barbecue zelf, ontstaat er onvermijdelijk condens en vochtophoping onder de algemene doek. Dit vocht trekt in het hout, wat de bekende grijze of zwarte weersplekken (schimmelvorming) veroorzaakt.
Omdat dit een direct gevolg is van de weersinvloeden op een natuurproduct bij het buiten laten staan zonder de juiste beschermhoes, valt deze schade helaas buiten onze garantievoorwaarden.
Hoewel de reactie om het handvat op te schuren en te lakken wellicht wat kort door de bocht overkwam, is dit technisch gezien wel de juiste oplossing om het handvat weer in nieuwstaat te krijgen:
Opschuren: Door de bovenste laag licht op te schuren, verdwijnt de oppervlakkige grijze/zwarte verkleuring direct.
Behandelen: Als u het hout daarna behandelt met een goede buitenlak of speciale olie, is het handvat weer optimaal beschermd tegen het komende barbecueseizoen.
We begrijpen dat dit niet de reactie is waarop u had gehoopt, maar we hopen op uw begrip voor deze situatie. Mocht u tips nodig hebben over de juiste lak of olie om het handvat te herstellen, dan helpen we u daar natuurlijk graag bij.