Valorada con 5 estrellas sobre 5

Via email info opgevraagd voor het repareren van 3 loop sloopfietsen omdat ik er in ieder geval 1 goede van wil maken. Of de electrische onderdelen onderling past. Ik ben zeer tevreden en zeer snell... Ver más

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Een tweetal reacties op mails met een aantal vragen werd in een record tijd beantwoord!! En nog hartstikke goed ook!! Zeer service-gericht en hulpvaardig. Daar kan ieder groot bedrijf een voorbeeld aa... Ver más

3,2

1 estrella

Ha contestado el 89% de las opiniones negativas

Suele responder en menos de 1 semana

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Cortina E-Lett: Een duur design-icoon met levensgevaarlijke gebreken en inferieure kwaliteit

Laat je niet misleiden door het hippe uiterlijk van de Cortina E-Lett. Na anderhalf jaar modderen met een fiets van ruim € 2.100,- kan ik maar één conclusie trekken: Cortina verkoopt inferieure techniek in een mooi jasje en laat de consument vervolgens keihard vallen.

Vanaf de eerste dag zit er een uitermate irritante en onverklaarbare tik in de constructie. Elke meter die je fietst word je herinnerd aan het technisch falen van dit product; het drijft je als gebruiker tot waanzin. Maar die tik is nog het minste probleem. Het remsysteem is ronduit levensgevaarlijk. De remmen trillen en krijsen zo extreem dat de hele fiets schudt bij een noodstop. Inmiddels zijn de remblokken al vier keer vervangen – een technisch brevet van onvermogen. Als ervaren fietser durf ik met dit voertuig het drukke verkeer niet meer in; je bent simpelweg onveilig op de weg.

Daarnaast is de bouwkwaliteit een aanfluiting voor deze prijsklasse. Ondanks dat de fiets altijd binnen staat, uiterst netjes wordt onderhouden en na gebruik wordt schoongemaakt, vreet de corrosie zich onder de lak van het aluminium frame door. De lak bladdert af bij normaal gebruik, wat duidt op een ernstig gebrek in het productieproces en de voorbehandeling van het materiaal.

Het is schrijnend om te zien hoe een fabrikant die zichzelf "kwaliteit" toedicht, volledig wegkijkt als een klant met harde bewijzen van productiefouten en zelfs mechanische schade door ondeskundig herstel komt. Cortina is volledig op de hoogte van dit dossier, maar verschuilt zich achter bureaucratie en weigert elke vorm van verantwoordelijkheid voor dit ondeugdelijke product. Een merk dat onveilige voertuigen op de weg houdt en garantie negeert, verdient geen plek op de markt. Bespaar jezelf de duizenden euro’s en de frustratie: koop geen Cortina. De glimmende marketing is het enige dat bij dit bedrijf wel werkt; de fietsen zelf zijn duurbetaald schroot.

16 de abril de 2026

Fiets is niet eens B-Kwaliteit

Fiets is niet eens B-Kwaliteit. Cortina U4 fiets na paar maanden al afgeschreven. Bevestiging voor standaard is gemaakt van veel te dun materiaal. Afgescheurd en alle andere mogelijke manieren van bevestigen geprobeerd. Nu is frame zelf aan het afscheuren. Waardeloze fiets, slechtste koop qua fiets ooit gedaan. Bij fietsenmaker claimen ze dat mijn kind op de fiets zit als deze op de standaard staat wat absoluut niet waar is. Cortina absoluut een afrader.

13 de abril de 2026

Hoi Bram,

Dank je wel dat je de tijd hebt genomen om je ervaring te delen. Het spijt ons oprecht om te lezen dat je zo’n teleurstellende ervaring hebt gehad met je Cortina U4.

We nemen dit soort meldingen serieus en kijken dit graag zorgvuldig met je na. Omdat we via Trustpilot helaas niet inhoudelijk met je mee kunnen kijken, willen we je vriendelijk vragen om contact met ons op te nemen via info@cortinafietsen.nl. Dan kunnen we samen bekijken wat er precies is gebeurd en of we iets voor je kunnen betekenen.

Dank je wel voor het delen van je feedback. We horen graag van je.

Super klantvriendelijk

Super klantvriendelijk, ik had een kapotte fietsmand en ze stuurde meteen een nieuwe op!

10 de abril de 2026

Respuesta de cortinabikes.com

Wat een pech met de fietsmand, maar gelukkig snel opgelost 😄🧺
Super om te horen dat je zo goed bent geholpen en dat er direct een nieuwe is opgestuurd.

Bedankt voor je mooie review en veel plezier met je (weer complete) fiets! 🚲✨

Valorada con 1 estrellas sobre 5

2 Cortina fietsen helaas gekocht!

We hebben 2 Cortina fietsen gekocht een half jaar na elkaar. Waarbij bij beide fietsen het achterlicht het in 1x niet meer deden. Waarvan zelfs 1 fiets het achterlicht na 1 week er gewoon af gevallen was. Daarna de versnellingen bij de 2de fiets die het niet goed deden. Nu na net een jaar een beurt gedaan bij de eerste fiets. En moesten we al de tandwielen en de ketting vervangen omdat deze versleten was??!?!?! 1 jaar mee gefietst. Maar nu hebben we dit toch maar laten vervangen. En nu in 1x doet het voorlicht het niet meer als je een bocht naar rechts maakt. Dus waarschijnlijk weer een los draadje! Waardelose fiets! Na 1 jaar de tandwielen en ketting vervangen?? Vroeger fietste je 10 jaar met een fiets!!!

9 de abril de 2026

Respuesta de cortinabikes.com

Hoi Mieke, dank je wel voor je bericht wat vervelend dat jullie zoveel problemen ervaren met jullie Cortina fietsen. Wij willen graag verder voor jullie kijken. Willen jullie een mail sturen naar info@cortinafietsen.nl dan pakken wij het vanaf daar voor jullie op. Alvast super bedankt.

Team Customer support van Cortina

Een tweetal reacties op mails met een aantal vragen werd in een record tijd beantwoord!! En nog hartstikke goed ook!! Zeer service-gericht en hulpvaardig. Daar kan ieder groot bedrijf een voorbeeld aan nemen.

3 de abril de 2026

Hi
Dank je wel voor je mooie review.
Fijn om te lezen dat je onze snelle reacties en hulp zo hebt ervaren. We doen ons best om niet alleen snel te zijn, maar vooral ook écht mee te denken. Mooi dat dat zo is overgekomen.

Heb je nog eens een vraag? Je weet ons te vinden. :-)

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Ik ben keurig geholpen met mijn vraag over inbusbouten

Ik ben keurig geholpen met mijn vraag over een bout voor een accesoire die ik niet zelf kon beantwoorden. Ik heb het onderdeel kunnen bestellen, waardoor de fiets veiliger is geworden.

25 de marzo de 2026

Hoi Rick,

Dank je wel voor je fijne review. Wat goed om te horen dat je zo geholpen bent met het juiste onderdeel en dat je jouw fiets weer veilig hebt kunnen maken. Daar doen we het voor.

Mocht je in de toekomst nog vragen hebben, we denken graag met je mee.

Cortina E nite

Cortina E nite: Na 18 maanden ging het computerscherm al stuk. Het duurde daarna nog eens 2 maanden voordat dit vervangen kon worden. Nu, na 2,5 jaar en amper 3900 km op de teller, is ook de motor kapot gegaan.
Volgens Cortina is dit gewoon pech en komt het zelden voor omdat hun motoren grondig getest worden. Toch heb ik ondertussen al meerdere mensen gesproken met een gelijkaardige ervaring.
Als oplossing kreeg ik 40% korting aangeboden op een nieuwe motor. Voor mij voelt dat niet echt als een duurzame oplossing, maar eerder als een oplapmiddel om over 2/3 jaar weer hetzelfde te ervaren. Geen andere keuze om toch maar akkoord te gaan met het aanbod, aangezien een nieuwe fiets momenteel te duur is.

Voor een e-bike in deze prijsklasse had ik eerlijk gezegd meer betrouwbaarheid verwacht. Voor mij en mijn familie dus geen Cortina meer in de toekomst

2 de marzo de 2026

Hi Daan,

Dank je wel dat je de tijd hebt genomen om je ervaring met ons te delen. Jammer om te horen dat je teleurgesteld bent in de levensduur van je E‑Nite en dat je meerdere keren met pech te maken hebt gehad. Dat is natuurlijk niet de ervaring die we voor onze riders willen.

We begrijpen je gevoel volledig. Tegelijk wil ik graag toelichten dat we je, ondanks dat de fiets buiten de garantieperiode viel, uit coulance een tegemoetkoming hebben aangeboden van 40% op een nieuwe motor. Je bent hier destijds ook mee akkoord gegaan. We doen dit omdat we het belangrijk vinden om samen tot een redelijke oplossing te komen, ook als iets officieel niet meer binnen de garantie valt.

Dat je jouw zorgen over duurzaamheid deelt, waarderen we. Feedback zoals deze helpt ons om beter te worden, en die nemen we altijd serieus.

Info reparatie Cortina electrische fiets

Ik ben zeer tevreden en zeer snelle reactie terug. Goede service mijndank daarvoor. Jullie zijn een TOP team ,
Groetjes Guido van Mierle

19 de marzo de 2026

Hoi Guido,

Wat leuk om je review te lezen!
Mooi om te horen dat je weer verder kunt met je fietsenproject. Dank je wel voor je vriendelijke woorden, dat doet ons echt goed.

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Snelle reactie en goede service…

Snelle reactie en goede service betreffende het vervangen van een standaard van een Cortina U4 transportfiets

19 de marzo de 2026

Respuesta de cortinabikes.com

Dank je wel voor je mooie review. Fijn om te horen dat je zo snel en goed geholpen bent met het vervangen van de standaard van je Cortina U4 Transport. Daar doen we het voor.

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Cortina heeft mij uitstekend geholpen…

Cortina heeft mij uitstekend geholpen met een terugroepactie. Een lokale fietsenhandelaar rekende hoge bedragen voor de nodige reparatie. Cortina hielp met het vinden van een andere fietsenwinkel. Die hielp mij snel en vakkundig! Ik race weer rond op mijn inmiddels derde Cortina.

18 de marzo de 2026

Respuesta de cortinabikes.com

Wat ontzettend fijn om je review te lezen. Dank je wel dat je de tijd hebt genomen om dit te delen. Het is goed om te horen dat de terugroepactie uiteindelijk soepel is verlopen en dat je via een andere Cortina winkel snel en vakkundig geholpen bent. Precies zoals we het graag zien.

Dat je inmiddels op je derde Cortina rondrijdt, vinden we natuurlijk geweldig. We doen elke dag ons best om Original en Joy in elke fiets en in elke service terug te laten komen, dus jouw woorden betekenen veel voor ons.

Vrolijke groet van

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Had een lastige vraag waar de dealer…

Had een lastige vraag waar de dealer geen raad mee wist.
Deze is hier meteen goed opgepakt en serieus genomen.
Het antwoord nee was te kort door de bocht vonden ze.
Ze kwamen er dezelfde dag , na overleg met collega’s op terug.
Er is heel goed meegedacht en ik kan weer verder om een juiste fiets voor mij te vinden.
Super service👍🏻

10 de marzo de 2026

Respuesta de cortinabikes.com

We vinden het fijn dat we zo met je hebben kunnen meedenken en dat je nu weer verder kunt met het vinden van de juiste fiets. Dank je wel dat je dit wilde delen, dat betekent veel voor ons.
We wensen je veel succes met het vinden van de juiste fiets en alvast heel veel fietsplezier!

Valorada con 5 estrellas sobre 5

great support and follow up.

6 de marzo de 2026

Respuesta de cortinabikes.com

We are delighted to read that you are so satisfied with our support and follow-up. That gives us a great deal of joy. Thank you for sharing, it means a lot to us.

Kind regards,

Cortine E-Nite = E-Nachtmerrie

Iets meer dan twee jaar geleden een Cortina E-nite voor mijn vrouw gekocht. Mijn vrouw is chronisch ziek en beperkt mobiel en deze e-bike bracht haar weer wat vrijheid. Echter het plezier was van korte duur; de trapondersteuning viel na enkele maanden uit en mijn vrouw was gestrand en kon met moeite thuiskomen.

De reparatie viel onder garantie en het leek verholpen, maar helaas. Na een maand hetzelfde probleem.

Inmiddels is hij vier keer gerepareerd voor hetzelfde probleem en is zo'n beetje die hele fiets vervangen maar de trapondersteuning werkt nog steeds niet.

Door dit alles heeft mijn vrouw de fiets amper kunnen gebruiken en is de fiets in totaal maanden niet beschikbaar geweest wegens reparaties. Er is in twee jaar nog geen 500km op deze fiets gereden en hij is nu waardeloos. Inmiddels buiten de garantie..

Wat een slecht product!

7 de marzo de 2026

Hoi Christian,

Bedankt dat je jouw ervaring met ons deelt. Wat ontzettend vervelend om te lezen dat de E‑Nite van je vrouw ondanks meerdere reparaties nog steeds niet goed werkt. Zeker omdat de fiets juist bedoeld was om haar meer vrijheid te geven. Dat is niet de ervaring die we willen bieden.

We kijken hier heel graag persoonlijk met jullie in mee. Wil je ons een e-mail sturen via info@cortinafietsen.nl? Vermeld daarbij alsjeblieft ook het framenummer van de fiets, dan kunnen we direct de juiste gegevens erbij pakken.

Top service

Ik heb gesproken met de klantenservice en werd zeer goed en deskundig geholpen. Mijn fiets werd bij een dealer in mijn nieuwe woonplaats gefixt! Thx voor jullie hulp!

24 de febrero de 2026

Respuesta de cortinabikes.com

Wat een review om blij van te worden 😄🚲

Superfijn om te horen dat je zo goed en deskundig bent geholpen én dat je fiets inmiddels weer helemaal in orde is bij een dealer in je nieuwe woonplaats.

Dank je wel voor je mooie woorden en veel veilige en plezierige kilometers gewenst! 💛

Goede service!

Zeer goede en fijn contact met de klantenservice
Goed geholpen met een fiets die net buiten de garantie valt.
Jullie zijn top!

19 de febrero de 2026

Respuesta de cortinabikes.com

Wat een mooie review om te krijgen! 🤩

Wat fijn om te lezen dat je zo goed bent geholpen, ook met een fiets die net buiten de garantie viel. Ook buiten de garantieperiode blijven we meedenken en zoeken we samen waar mogelijk naar een passende oplossing.

Bedankt voor je vertrouwen en je enthousiaste woorden.
Heel veel fijne en veilige kilometers gewenst! 🚲✨

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Zeer snel reactie en uitgebreide uitleg!

6 de febrero de 2026

Bedankt voor je review!
Fijn om te lezen dat je zo tevreden bent over onze reactietijd en de uitleg die je hebt gekregen.

Valorada con 4 estrellas sobre 5

De dame met kennis

De dame in kwestie, heeft mij top geholpen, om het zelf even te proberen op te lossen, met foto en de nodige info. Ik ga het van de week proberen Annabel.
Dank je wel..

3 de febrero de 2026

Hoi Rene,
Wat fijn om te lezen, dank je wel! Goed om te horen dat je met de uitleg, foto’s en informatie zelf aan de slag kunt. Mocht je nog vragen hebben, dan helpen we je graag verder. Succes! 💪✨

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Erg fijneFijne e-bike met geweldige klantenservice ervaring met de Cortina…

Erg fijne ervaring met de Cortina E-Blau. De fiets rijdt heerlijk en voelt kwalitatief sterk aan. Door eigen toedoen had ik een klein mankement, maar de klantenservice heeft dit super adequaat opgepakt en echt meegedacht. Heel prettig geholpen. Dit is een bedrijf dat vertrouwen geeft. Absoluut een aanrader!

1 de febrero de 2026

Hoi Jordy,

Wat een heerlijke review om te lezen, dank je wel daarvoor.

Geweldig dat je zo blij bent met je Cortina E‑Blau. Dat hij stevig aanvoelt en lekker rijdt, dat is precies waar we ’m voor maken.
En heel fijn om te horen dat je ondanks een eigen foutje toch goed en snel geholpen bent door onze klantenservice. Mooi dat je dat even noemt.

Dank je dat je ons aanbeveelt. We hopen dat je nog heel veel ontspannen kilometers maakt op je E‑Blau.

Heb je in de toekomst iets nodig? Je kunt ons altijd direct benaderen, we denken graag met je mee.

Vriendelijke groetjes,

Fijne Service

Fijne Service! Ik had een issue met mijn fiets. Ik werd gebeld door de klantenservice en hebben het issue snel en goed opgelost. Dank

28 de enero de 2026

Respuesta de cortinabikes.com

Wat fijn om te lezen, dank je wel voor je review.

Goed om te horen dat je snel bent geholpen en dat het issue netjes is opgelost. Daar doen we het voor: zorgen dat je zonder gedoe weer lekker kunt fietsen.

Team Cortina

Más información sobre otros tipos de reseñas.

8 consejos para escribir buenas reseñas.