Consulta las opiniones de los clientes

Valorada con 1 estrellas sobre 5

hey iedere keer krijgen wij een herinneringsverzoek voor een factuur die allang betaald is, schijnbaar werkt de boekhouding bijzonder traag of ze liggen te slapen. trachten hen te bellen gaat niet... Ver más

Valorada con 5 estrellas sobre 5

4 estrellas
3 estrellas
2 estrellas
1 estrella

No consta que solicite reseñas

Puinhoop

Ongelooflijk ontgoocheld in dit dienstverlenend overheidsbedrijf. Waterschade gehad tijdens installatie digitale watermeter waarvoor zij enorm gepushed hebben om deze te installeren. Nu zouden wij ineens een dubbel verbruik hebben thuis. Aanmaning gekregen dag na ontvangst factuur. Geen kik via mail. Niks. De digitale metingen zouden ook niet goed werken want ik moest manueel weer opmeten. Wat een puinhoop.

18 de mayo de 2026
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Vandaag thuisgebleven voor de…

Vandaag thuisgebleven voor de installatie van een digitale meter. Er is nooit iemand komen opdagen noch werden wij hierover geïnformeerd. Dit is een schande

23 de marzo de 2026
Valorada con 1 estrellas sobre 5

ik consumeer geen druppel water van…

ik consumeer geen druppel water van farys en geen druppel afvalwater bereikt een zuiveringsstation; toch eisten ze een paar jaar geleden op een zeer arrogante manier een 160 euro/jaar...voor heel letterlijk NIKS; precies zoals de maffia beschermingsgeld eist voor niks; maar deze maffia praktijk wordt wettelijk gefaciliteerd door een juridische fictie: een nabijheid van een gracht creëert het onweerlegbare vermoeden dat er afvalwater in een zuiveringsstation terecht komt; ook al bereikt dat afvalwater in werkelijkheid die gracht en dat station niet; de arrogantie van farys wordt in dezen dus nog overtroffen door de arrogantie van de geldverslindende en -verkwistende overheid

CORRECTIE: wat ik zei geldt voor 'openbare riolering en collectoren' niet voor een 'gracht' zoals ik verkeerdelijk schreef? en een gracht langs een weg in vlaanderen is volgens chatGPT GEEN collector of openbare riolering; dus is de vordering van farys in dit geval wellicht illegaal (diefstal); de saneringsbijdrage gebeurt via VMM, niet via farys (dat wel een bijdrage kan vragen voor gebruik van 'collector of openbare riolering')

Goede vraag — dit is een klassieke bron van misverstanden, en het antwoord is vrij scherp afgelijnd in het Vlaams recht.

Kort en duidelijk

👉 Nee.
Een gracht langs een weg is in Vlaanderen geen “openbare riolering” en geen “collector”, ook al loopt daar water in en zelfs al loost afvalwater er (onterecht) in.

15 de enero de 2026

Schandalig!!!!

1 ster is nog teveel!
Er worden zomaar dreigbrieven gestuurd ondanks correcte betaling.
Facturen worden niet meer toegestuurd ondanks 3 maal telefonisch aan te vragen.
Myfaris klopt aan geen kanten. Zogezegd heb ik niks meer te betalen omdat het nog enkel op het adres van mijn moeder staat die al 5 jaar overleden is.
Mijn adres staat er zelf niet op. En een nieuw account kan ik niet aanmaken.
Dit is echt een 💩bedrijf!!!!

24 de diciembre de 2025

Farys

Je rejoins pleinement les avis précédents : le personnel se montre particulièrement antipathique, et cela semble d’autant plus marqué lorsqu’ils sont en contact avec des personnes non néerlandophones.

5 de diciembre de 2025

Nieuwe belasting

Als groot bedrijf die gebruik maken van hun machtsmisbruik creëren zij terug een nieuwe belasting om hun omzet te verhogen . Investeringen worden niet gedaan met eigen vermogen maar met platte opgelegde maffia belastingen.
In een app. gebouw met brandblusslang waar er geen verbruik op is en waar tot vorige jaar niets moest worden voor betaald , word er plots een rekening verstuurd van bijna 400€ omdat de toevoer buis groter is dan 20 mm en er dan meer debiet gevraagd word

In 9 jaar staat de meter op 1 kubiek en nu ieder jaar een aanrekening van bijna 400 € voor de eigenaars voor 3 app .
Als je spreekt van maffia praktijken dan zit je op het juiste adres bij FARYS.

13 de noviembre de 2025

FARYS, geen manieren.....

Nooit gedacht dat Farys zo'n onbeschofte firma is. Ik krijg op 22 augustus ll. een brief dat ze bij mij een digitale meter komen plaatsen op 23 september tussen 13 en 15.30 u. De hele namiddag gewacht, geen kat gezien. Ik heb recent een operatie ondergaan en ik ga graag 's namiddags wat rusten. Door die afspraak, die uiteindelijk niet gebeurde, was ik wel verplicht in de living te blijven omwille van de bel. Hoorde ondertussen dat buren van mij dezelfde ervaring gehad hebben. Ik heb hen een mail gestuurd via hun website, NOOIT enig antwoord gehad. KLASSE. Maar omgekeerd, moest jij niet thuis zijn als zij een afspraak hebben met jou, dan zou je het wel weten en waarschijnlijk nog een boete er boven op krijgen. We zijn nu 1 maand verder. ZONDER NIEUWS.

23 de septiembre de 2025

Slecht ontworpen website

Slecht ontworpen website; aanvraag domicilie niet mogelijk. Meerdere pop-ups om in te loggen. Zowel via smartphone als in meerdere browsers niet werkbaar.

17 de octubre de 2025

A FUIR

A FUIR! Ce sont des voleurs! Trop cher, peu ou pas d’explication, aucun moyen de remettre en question leurs calculs. C’est mieux de pas avoir d’eau que de passer par eux. En plus à Zaventem, le support téléphone N’A PAS LE DROIT DE VOUS PARLER EN FRANCAIS. Wtf, on est en 2025. Plusieura amis m’avaient prévenus et ils avaient raison, fuyez!

13 de septiembre de 2025
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Geen service voor hun eigen fouten

Farys stuurde me 2 maal toe een factuur van 83 euro voor 1 week water!!!!
Zij zeggen dat dit is omdat ik mijn voorschot aanpastte online naar 83 euro/maand.

Ja, per MAAND!
nu kreeg ik al 2 facturen, telkens voor de periode van 1 week met als factuur 83 euro!

Geen gehoord en zetten je in eindeloze wacht aan de telefoon

22 de julio de 2025

Machtsmisbruik

Maken misbruik van hun machtspositie,
Bedriegerij en mensen in de problemen brengen is hun motto. Een bewezen verborgen waterlek gehad, 5000€ te betalen zonder tussenkomst zoals beloofd op de site.
Blijven steeds zaken aanhalen die geen steek houden. Zelfs na een persoonlijk faillissement blijven ze de kosten op u verhalen.

Dreigen dan met een waterbeperking. gelukkig ben ik ondertussen verhuist en heb ik een andere correcte leverancier.

1 de mayo de 2025
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Wil online het water activeren op een…

Wil online het water activeren op een nieuw adress maar de site kan je geen adress opgeven dus de site is niet goed en klanten dienst is ook heel laks en heb je niet veel info van zoals altijd weer heel spijtige zaak

15 de abril de 2025
Valorada con 5 estrellas sobre 5

Dankzij Farys en de digitale een veilig gevoel

Ongeveer twee weken geleden werd er een nieuwe digitale meter geïnstalleerd. Vandaag ontving ik een brief waarin werd aangegeven dat ik te maken had met sluipverbruik. Na het grondig inspecteren van mijn installatie, ontdekte ik dat het overdrukventiel defect was en dat hierdoor water ontsnapte. Gelukkig heb ik het ventiel inmiddels vervangen en is het probleem opgelost.

Dank aan Farys voor de vlotte plaatsing van de digitale meter. Dankzij deze slimme technologie kan ik nu mijn verbruik beter monitoren en wordt ik bij een abnormaal verbruik meteen verwittigd. Deze alert zal me uiteindelijk geld zal besparen! Mercie

20 de febrero de 2025
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Deze klantendienst is echt een ramp!!!!

Sinds november krijg ik factuur van buurvrouw op mijn emailadres,krijg nu wekelijks betalingsrappels,
Elke keer dat ik bel naar klantendienst schrijven ze mijn klacht in mijn dossier en dezelde beloftes en uitvluchten, maar de week er achter krijg ik weer een rappel....wat een RAMP deze klantendienst!!!
Kan toch niet zo moeilijk zijn dit aan te passen....

17 de enero de 2025

Bedroevende service

Farys stuurt 'no reply' mails waarbij tóch een reactie vereist is van de klant maar via hun site is het enkel mogelijk te reageren met enkele standaard formuliertjes die niet altijd het specifieke probleem betreffen. Als je uiteindelijk vindt hoe een bericht te sturen via de site krijg je enkel een standaard antwoord dat zo goed als geen betrekking heeft op het probleem of de gestelde vraag. Bedroevende service dus.

23 de agosto de 2024

¿Es ésta tu empresa?

Crear cuenta gratuita

Más información sobre otros tipos de reseñas.

8 consejos para escribir buenas reseñas.