I samband med pappas bortgång har FONUS och Catarina funnits där från steg ett. En fullständigt underbar medmänniska och begravningsentreprenör! FONUS lokaler ligger vackert invid hamnen och du får... Ver más
La empresa ha respondido
Bra bemötande och tillmötesgående vid hämtning och begravningsplanering samt vid begravningen. Våra "speciella" önskemål blev uppfyllda. Storbildsskärm gjorde att det var lätt att följa med i mötet... Ver más
La empresa ha respondido
Helt fantastiskt. Lyssnande o ödmjuka. Vi fick en upplevelse som min man,våra barn önskade sig. Min make fick precis vad han önskade o ville ha men allt.
La empresa ha respondido
Fonus har sedan 1945 hjälpt våra kunder genom hela processen att planera och genomföra en vacker begravning. Idag är vi landets mest anlitade begravningsbyrå. Det har gett oss lång och stor erfarenhet av att utforma alla typer av begravningar – borgerliga, kyrkliga eller efter någon annan trosuppfattning. Vi är den enda begravningsbyrån som är rikstäckande med kontor från norr till söder. Det gör att du kan planera begravningen på en ort och att den genomförs på en annan. Tillsammans kan vi på Fonus då skapa trygghet eftersom vi finns med lokalt på båda orterna. Vi erbjuder möten fysiskt på plats, via video eller via telefon. Ibland kan det vara svårt för alla i familjen att närvara när en begravning ska planeras. Då kan vi erbjuda ett kundmöte på vår begravningsbyrå för de som kan, och övriga familjemedlemmar är med via video. Det gör att alla kan inkluderas i valen även om man fysiskt inte kan vara med på plats. Tillsammans skapar vi en bild av vem den avlidna var och med stor kunskap och erfarenhet skräddarsyr vi begravningen.
Hamngatan 15B, 27143, Ystad, Suecia
Ett bra och trevligt mottagande från början till slut

Respuesta de Fonus - Ystad
Det var tjejen Caroline Larsson , Ystad som verkligen bjöd på sig själv och gjorde besöket till att man trivdes bra vid mötet.

Respuesta de Fonus - Ystad
❤ Stort tack till Kundrådgivare Catarina M i Ystad. När min mamma dog efterlämnade hon ett stort känslomässigt sår men även rent administrativt kaos som kommer att ta flera månader att reda ut. Jag hade noll papper och hade ytterst svårt att få tag på några dokument trots att jag är ensam dödsbodelägare. I allt detta räckte Catarina ut en hjälpande hand. Den allra första hjälpen var dödsfallsintyg m m som jag kunde hämta ut från Mina sidor hos Fonus. Catarina ledde mig varsamt men stadigt fram till begravningen. Jag kände också att jag hade en vän i henne. Att vara professionell och personlig samtidigt är inte lätt och Catarina gjorde allting perfekt. Tack vare Catarina och Fonus i Ystad blev begravningen ett värdigt avsked och en bra upplevelse som alla efterlevande är tillfreds med.. 🕊 Jag är henne och er evigt tacksam. ❤

Respuesta de Fonus - Ystad
Respektfullhet, hjälpsamhet, goda råd.
Sedan tycker jag att det är en otrolig kostnad för en begravning. Jag vet knappt vad alla summorna respekterar.

Respuesta de Fonus - Ystad
Våra "speciella" önskemål blev uppfyllda.
Storbildsskärm gjorde att det var lätt att följa med i mötet. Vi fick svar på våra frågor.
Vi är så tacksamma för allt!

Respuesta de Fonus - Ystad
Vi valde ett säkert kort – men tryggheten uteblev
Vi valde Fonus eftersom vi ville ha ett säkert kort. När man står mitt i sorgens tyngsta stund vill man inte riskera att något går fel. Det gjorde det inte heller i praktiken – men det var känslan som gjorde mest ont. Upplevelsen av att bli behandlad som ett "affärscase" istället för som en familj i sorg.
Från första kontakt var bemötandet opersonligt. Vi fick läsa på själva. Ingen tog kontakt, ställde frågor eller visade förståelse för vår situation. Mötet på plats var lika kyligt – och när det blev tydligt att det fanns pengar i dödsboet förändrades tonläget snabbt.
Vi förstår att en begravning kostar pengar – det är inte det vi vänder oss emot. Men bristen på tydlig prisbild och transparens i början skapade en känsla av otrygghet och misstro. Hade vi fått en tydlig bild av kostnaden redan från start, hade vi kunnat acceptera det och gå vidare i lugn och ro. Men istället kändes det som att priserna hölls undan tills vi redan var fast. Det kändes som om man skäms för sina priser – eller inte vågar bli ifrågasatt.
Namnlappen vid blommorna var slarvig, minnesboken innehöll lågupplösta bilder och reklam för byrån (!), och samtalet efter begravningen handlade mest om en missad transportkostnad som skulle faktureras. Det var aldrig omsorgen som var i fokus – det var pengarna.
Ni arbetar med människor i sorg. Då krävs det mer än struktur och fakturering. Det krävs värme, mod och öppenhet. Det saknades här.
Begravningsbranschen måste ta sitt ansvar. Det handlar inte bara om pengar – det handlar om människor i sorg. Det ni erbjuder är inte bara en tjänst, det är ett förtroende. Och det bröt ni.
Vi valde trygghet. Men vi fick en bitter eftersmak.
/Thomas K

Respuesta de Fonus - Ystad
Vara mer förberedd, kolla upp så det inte blir fel t ex själaringning, kunna ge förslag till musik mm

Respuesta de Fonus - Ystad
Jag rekommenderar inte Fonus i Ystad om man värdesätter god service och uppdateringar om vad som händer. Blev ens inte meddelad när min pappa blev kremerad utan fick efterfråga informationen själv. Stötte på administrativa problem som jag själv fick lösa till slut. Förstamötet var jättebra, genomgången var tydlig och Daniella var trevlig. Men allt efteråt tycker jag var under all kritik.

Respuesta de Fonus - Ystad
Saknade känslan av "det där lilla extra". Hade gärna blivit informerad om att annan personal än den vi hade planerat begravningen med, skulle närvara vid begravningen. Vederbörande som närvarade var både korrekt och mycket hjälpsam på alla sätt, men det tog ett tag innan jag insåg vem det var som representerade Fonus.

Respuesta de Fonus - Ystad
Más información sobre otros tipos de reseñas.