18/04 Weeral trein gemist naar Antwerpen door 1 minuut vertraging uit Londerzeel... en vroeger vertrek van de trein naar Antwerpen. Volgende trein al aangekondigd met 10 minuten vertraging. Lesj... Ver más
Zeer onvriendelijk en.onbetrouwbaar bedrijf. Geeft duidelijk misleidende info aan de reiziger en wilt dat je een nieuw ticket boekt op een zeer onvriendelijke toon. Als je zegt dat de NS niet zo werk... Ver más
Gisteren reisden we van Gent-Sint-Pieters naar Brussel-Zuid, maar door problemen met de sporen en treinen liep het allemaal wat chaotisch. Op het perron zagen we een trein aankomen waarop Brussel... Ver más
De sites om een alternatief abonnement uit te leggen zijn zeer onduidelijk en verwarrend. Het is chaotisch uitgelegd! Ik heb een standaard 1ste klas maand abonnement van 280€ heen en terug elke d... Ver más
Información sobre la empresa
Horrible
Horrible. Extremely unreliable. Trains that are cancelled without notice, the app not even showing it causing further harm. Strikes 24/7, delays 24/7, absolute shitshow
Everything is wrong
Everything is wrong! u pay for first class , then all kind of people can sit there without paying since no one controls.
Treins dirty ,old,u have a feeling u are travelling in the 70s.
Disgusting toilets!
Always late, always on strike, always something with them!
Why dont u improve your service people? i travel a lot all ovee the world. your service and your trains are 0!
Trein komt niet
Trein komt niet, trein komt te laat, trein rijdt door voor uw ogen naar het station verder om dan toch daar op tijd te zijn, maar nog steeds zijn ze dan nog 20 min te laat op dat perron. Elke dag hetzelfde, zoveel geld in gepompt en niets verandert.
Niks dan positief
Ik zou graag een lans willen breken voor de nmbs en alle kankeraars en klagers en zagers eens willen uitnodigen om in zuiderse landen waar zij dan op vakantie gaan hun gal maar eens gaan te spuwen ... immers telkens ik in België ben maak ik uitvoerig gebruik van het openbaar vervoer en al jaren zie ik zeer vriendelijk en behulpzaam personeel en mooie propere treinen die ook nog eens voor 95 % op tijd zijn en die enkele met vertraging, dat was telkens de eigen schuld van de burger en niet de nmbs ... dus als iedereen nu eens wat vriendelijker is tegen de nmbs en z´n medewerkers dan heeft ook daar het management en de medewerkers nog meer zin om hun diensten nog meer te verbeteren ... de opwaartse spiraal op gang brengen ipv zich te verkneukelen aan mekkeren en kankeren om zo een negatieve spiraal bijna met genoegen te cultiveren .... in eigen boezem kijken en niet telkens anderen de schuld geven van iets dat tegen zit... kortom , nmbs en medewerkers doe zo voort en ga voor die laatste 5 procent en iedereen is de mond gesnoerd ... ... dank je wel voor telkens een zeer fijne openbaar vervoer ervaring ... quality time noem ik het ... i rest my case
Not slechter dan De Lijn
Er valt weinig goeds te zeggen over de NMBS. Vertraging, afgeschafte treinen, verouderde toestellen. Iedere dag op hetzelfde tijdstip wordt er omgeroepen dat de trein uitzonderlijk maar 4 ipv 8 rijtuigen heeft; wanneer dit weken duurt, heet dit consistent, niet uitzonderlijk. Het lijkt alsof dit bedrijf op elk moment probeert om het hun klanten het zo onaangenaam mogelijk te maken. Als dit bedrijf geen monopolie had, was het failliet. Als ik de keus had, zou ik nooit nog een trein nemen. Ik kies nog liever voor de file dan met de NMBS te reizen.
De website van NMBS (die om…
De website van NMBS (die om onduidelijke redenen belgiantrain.be moet heten) is vrijwel onbruikbaar voor mensen in het buitenland.
Je moet altijd eerst aanklikken dat je echt een mens bent, maar als je daarna een of twee klikken verder gaat krijg je vrijwel altijd een melding "The website is currently down for maintenance.
Our technical teams make every effort to put it online as soon as possible" wat ronduit een leugen is want via een andere weg (ander device) werkt de website zonder problemen.
Op de een of andere manier hebben ze bedacht dat het een goed idee is dat buitenlanders maar twee keer per dag een pagina mogen bekijken en daarna is het voorbij.
Volstrekt stupide.
Aso's in de trein
Ik koop een ticket on line heen en retour sint truiden - Leuven 1ste klasse.
Telkens amper plaats in 1ste klasse. Allemaal mensen die op de tussenstops uit stappen. Aso's dus. Dit komt omdat er geen kontrole is.
Doodleuk is een 10beurtenkaart plots…
Doodleuk is een 10beurtenkaart plots maar 6 maanden meer geldig ipv 12 maanden. De app zal u er met plezier op wijzen dat uw trein weer eens geannuleerd is of vertraging geeft, maar om u te melden dat uw 10beurtenkazrt plots verloopt met nog alle ritten ongebruikt op, laten ze het rustig passeren.
Je verwacht van een belasting-funded bedrijf toch dat het doel van de nmbs lange termijnsrelaties opbouwen is met de reizigers?
Dure tickets
Gisteren een heen-en weer ticket gekocht voor 2 personen vanuit Diest naar Kortrijk
(Voor naar Boektopia te gaan). 83(!) euro moeten neerleggen. Zijn dit nog normale prijzen? Absoluut niet. Zeker geen stimulans voor meer te rijden met het openbaar vervoer, en al zeker niet met Train+. Heel jammer dat de prijzen zó de hoogte ingegaan zijn.
Continu vertragingen
Continu vertragingen. Treinen die zelfs niet rijden of maar een gedeelte van het originele traject. Moest elk bedrijf zo werken dan lag het land lam.
Met het afschaffen van de multi pass…
Met het afschaffen van de multi pass (10 beurten kaart) komt treinen veel duurder uit… ik reis gemiddeld 1 dag per week naar Brussel.
Met multi pass: 6,20€ heen en terug
Nu met ticket: 10,80€ heen en terug
Jammer want de dienstverlening gaat er niet op vooruit.
Raak nooit iets kwijt in de trein, NMBS gaat het niet terug geven.
Raak nooit iets kwijt in de trein. Mijn telefoon verloren en door een attente reiziger direct terug gebracht op eindstation Brussel Zuid.
Telefoon ook aantal dagen kunnen traceren via de find my phone optie en deze ligt inderdaad bij de gevonden voorwerpen in Brussel.
Op zelfde dag melding gemaakt via de nmbs site met genoeg details om de telefoon te kunnen traceren. Telefoon had ook mijn gegevens op het vergrendelscherm om nog simpeler aan mij te linken.
Met de vrij waardeloze chatbot van nmbs gechat maar eigenlijk nooit enige echte hulp gekregen. Vorige week ook met een mens gechat maar daar dat komt niet verder dan dat de telefoon misschien niet bij nmbs in Brussel ligt. Iets wat aantoonbaar wel het geval is.
Inmiddels maar opgegeven dat NMBS mij telefoon nog gaat matchen. Hun lost and found systeem kent alleen de lost optie
Terugvinden kennen ze niet.
--Update 26-11-2025 en inderdaad als volledig verloren te beschouwen. Lachwekkend. De telefoon ligt gewoon in Brussel op hun depot maar ze doen geen moeite om met alle gegeven details een match uit te voeren. Jammer dat 1 ster het minimum is qua waardering.
"gefopt"?
Ik haast mij naar het station om een trein te kunnen nemen in plaats van mijn ouders te vragen mij te komen halen. Ben er uiteindelijk 20 min op voorhand en krijg de mededeling in de app dat mijn trein 2, dan 5 en dan 7 minuten vertraging heeft. Meerdere keren gerefreshed om zeker te zijn. Het is koud buiten dus ik wacht in de inkomhal tot het oorspronkelijke vertrekuur om dan rustig naar het perron te gaan. Springt de vertraging op dat moment terug naar 2 minuten en zie de trein voor mijn neus wegrijden.
Veel te dure prijzen voor een heel…
Veel te dure prijzen voor een heel gebrekkige service. Uit mijn ervaring heb ik gemerkt dat meer dan 75% van de treinen die ik moet nemen vertraging hebben. Vaak wordt de vertraging dan zelf niet eens aangekondigd of weergegeven op de schermen. Ik raad iedereen af om de trein te nemen in België, het is afzetterij
Tickets online, nieuw, account verplicht
Tickets online, vernieuwing, ACCOUNT aanmaken, vroeger niet nodig, waarom in Godsnaam? Alweer wordt er aan je privacy geknabbeld en simpeler zeker niet, iedere keer inloggen. Is dit wat wat men noemt vooruitgang?
Waarom betaal ik zelf nog 200 euro per…
Waarom betaal ik zelf nog 200 euro per jaar voor altijd te late/afgeschafte treinen?
Zeer onvriendelijk personeel en altijd…
Zeer onvriendelijk personeel en altijd vertragingen
Nieuwe Train+ is een scam
Hoezo verdwijnen de 10-beurten kaarten?
Nu moet je een abonnement nemen, Train+, om dan niet altijd korting te hebben? Enkel buiten spitsuren. Dus eigenlijk is alles verstuurd. En je kan optioneel een abonnement kopen dat je niet eens goedkoper uitkomt. Alles voor het geld
Breng tien beurten kaarten terug. Dat was het enige goede dat jullie hadden
Leven nog in het stenen tijdperk
Deze morgen trein genomen in Aalst. Toegekomen in het station beide automaten defect, loket gesloten, de website zegt dat je moet kopen via app en de app geeft voortdurend foutmelding. Hoe kan het dat je er in 2025 in slaagt om je klanten op geen enkele manier de mogelijkheid te geven om een geldig ticket aan te kopen? Amateurisme van een ongekend niveau 🤷
Verloren voorwerp
Vandaag vergat ik op de vervangbus van de NMBS een onderdeel van mijn plooifiets. Een medewerker van de veiligheidsdienst nam onmiddellijk contact op met de - eveneens zeer vriendelijke - chauffeur van de bus en zorgde ervoor dat ik het stuk binnen enkele uren terughad. Dankjewel, NMBS!
Más información sobre otros tipos de reseñas.