Chciałbym podzielić się bardzo pozytywnym doświadczeniem z obsługą klienta OVHcloud. Moje zgłoszenie numer CS15573709 zostało obsłużone bardzo szybko, rzeczowo i z dużą życzliwością. Otrzymałem ja... Ver más

Localización
Cambiar localizaciónSwobodna 1, 50-088 Wrocław, Krzyki, PL
Consulta las opiniones de los clientes
Chciałbym serdecznie podziekowae za pomoc, jakiej udzielono mi w zakresie hostingu, dzialania strony oraz administracji panelem OVH. Otrzymane wsparcie było konkretne, rzeczowe i przede wszystkim s... Ver más
Jestem oszukanym klientem. Skala wyłudzenia przekroczyła 300zł. Ich system miał błąd i otworzyli mi 5 usług VPS. I kazali za nie płacić. Na drugi dzień poinformowałem telefonicznie i w zgłoszeniach O... Ver más
La empresa ha respondido
La empresa ha respondido
Información sobre la empresa
Sobre OVHcloud - Poland
Escrito por la empresa
OVHcloud is a global European leading cloud provider, we deliver public and private cloud products, shared hosting and dedicated server solutions in 140 countries worldwide. We also offer domain name registration, telephony services and internet access to our customers. Founded in 1999, OVHcloud is a French company with an international presence, based on a backbone of datacenter and points of presence spread across the globe.

Información de contacto
Swobodna 1, 50-088, Wrocław, Krzyki, Polonia
Así usa esta empresa Trustpilot
Descubre cómo se obtienen, puntúan y moderan sus opiniones y valoraciones.
Dostałem wyczerpującą informację dot
Dostałem wyczerpującą informację dot. zmiany profilu konta oraz link do instrukcji. To wszystko co było mi potrzebne i w ciągu jednej krótkiej rozmowy. Moim zdaniem tak powinno wyglądać wsparcie techniczne!

CS14904973 Pani Ewa B
CS14904973 Pani Ewa B. zrozumiała błyskawicznie na czym polega mój problem oraz kompetentnie i w ciągu kilku minut go rozwiązała. Jestem pod wrażeniem profesjonalizmu i uprzejmości.

Odradzam
Odradzam, nawet przy zwykłej rejestracji domen jest problem! Nie radzą sobie a obsługa to na poziomie podziemia!

Indywidualne podejście i zaangażowanie Konsultanta
Dzięki przyjaznej polityce OVH oraz indywidualnemu podejściu Konsultanta (zgłoszenie nr CS14892005) mogliśmy anulować decyzje dotyczące wybranych działań. Sprawnie przeprowadzona procedura złożenia nowego wniosku i okazało się, że temat można załatwić naprawdę szybko.
Dziękujemy. Zespół ZFP Sp. z o.o

OVHcloud Poland - Polecam
Korzystam z OVHcloud Poland od wielu lat. Serwery są stabilne, atrakcyjne a panel prosty i czytelny, wszystko działa bez zarzutu. Na duży plus zasługuje również szybka i kompetentna pomoc techniczna. Zgłoszenie nr CS13933386 zostało błyskawicznie rozwiązane z pozytywnym skutkiem. Dodatkowym atutem jest dobra wydajność sieci i brak problemów z dostępnością usług. Zdecydowanie polecam.

Zawsze przewidywalni i transparentni
Zawsze przewidywalni i transparentni. Doskonała ilość i jakość usług. Tego co oferuje OVH ciężko szukać gdzie indziej, a od pewnego czasu ceny VPS i dedyków niższe niż hostingi u niektórych. Brzegowy firewall, wybór lokalizacji, mega konfigurowalna strefa DNS, potężne API , dodatkowe IP (geolokalizowene) i wiele innych czynią OVH dla mnie najlepszym partnerem. Na uwagę zasługuje również ich portal z pomocą, gdzie mniej doświadczeni ale ambitni klienci znajdą rozwiązania swoich problemów i pomoc w konfiguracji usług. Jedynym minusem dla mnie jest słaba polityka utrzymania klienta. Gdy przez dwa lata umowy płaciłem za VPS i po zakończeniu umowy pojawił się tańszy i lepszy plan (nowa gama VPS) to niestety nie mogłem przedłużyć o kolejne 2 lata z lepszym planem, musiałem wykupić nowy VPS, przenieść na niego dane i zrezygnować ze starego. Wiązało się to z czasem oraz utratą IP a wiemy, że od strony technicznej hypervisora jest to banalnie proste. Więc robienie pod górkę stałym klientom jest trochę słabe jak na tak dużego gracza.

Respuesta de OVHcloud - Poland
Usługi wysokiej jakości i pomocne…
Usługi wysokiej jakości i pomocne wsparcie.

Bardzo fachowa pomoc
Bardzo fachowa pomoc . Pani po drugiej tronie bardzo profesjonalnie pomogła .

Szybko, miło i konkretnie
Szybko i konkretnie. Konsultant był ewidentnie nastawiony na udzielenie mi pomocy. Był proaktywny i sam szukał rozwiązań wyręczając mnie i upraszczając otrzymanie pomocy. Super. CS13488318

Respuesta de OVHcloud - Poland
I am very disappointed with OVH
I am very disappointed with OVH. They sell VPS servers with outdated operating systems, which makes basic maintenance and security updates a challenge. The customer support is extremely poor, often unresponsive, and difficult to reach. The user interface is confusing and unintuitive, and processes such as making changes to the server take far too long. Overall, my experience has been frustrating, and I would not recommend OVH for reliable VPS hosting.

Respuesta de OVHcloud - Poland
Brak wsparcia i totalne olewanie klienta
Współpracowałem z wieloma firmami, ale jeszcze nie spotkałem się z tak niskim (zerowym) poziomem serwisu. Zgłosiłem problem, po czym jeszcze dwa razy odzywałem się do nich i niestety nie dostałem żadnej odpowiedzi. Myślałem o dywersyfikacji aby część maszyn trzymać w Azure a część w OVH ale już mi skutecznie wybili ten pomysł z głowy - co był zrobił gdyby to były produkcyjne maszyny?
Aktualizacja z 09.12.2025. Po kontakcie telefonicznym udało się rozwiązać problem. Szkoda tylko, że musiało to chwilę potrwać. Pomoc telefoniczną, zaangażowanie i wiedzę konsultanta oceniam pozytywnie.

Respuesta de OVHcloud - Poland
Informacja była pełna i rzeczowa.
dostałem pełna informację, odpowiedź jasna na wszystkie moje pytania. Jedynym kłopotem, to znaleźć nr. telefonu, e-mail czy nawet okno czatu.

Respuesta de OVHcloud - Poland
Duże zaangażowanie i błyskawiczna pomoc.
Problem został rozwiązany w czasie poniżej 1h.
Bardzo miła obsługa i duże zaangażowanie w rozwiązanie problemu. Pełna satysfakcja.

Reklamacja płatności
CS12929167 zgłoszenie spowodowane moim niedopatrzeniem rozwiązane bardzo szybko i pro-konsumencko, korekta nieplanowanej płatności, wystawienie nowego zamówienia. perfekcyjnie.

Nie polecam tej firmy
Nie polecam tej firmy. Absolutnie niewiarygodna korporacja. W związku z kradzieżą mojej karty kredytowej, zablokowano mi dostęp do serwera, ponieważ nie zadziałała opcja płatności cyklicznych. Jak się o tym dowiedziałem, opłaciłem serwer. Okazało się, że nie ma na nim oprogramowania, którego kopii niestety już nie posiadam. Odpowiedź firmy na moje zgłoszenie: „dziękuję za kontakt z OVHcloud i przepraszam za wydłużony czas odpowiedzi.
Z przykrością informuję, że serwer vps-………..vps.ovh.net został usunięty w dniu 2025-11-19 w wyniku braku płatności za fakturę z dnia 2025-10-02.
Widzę, że opłacił Pan fakturę już po usunięciu serwera.
Niestety, dane na serwerach nie są przechowywane po usunięciu usługi. Były one przechowywane podczas zawieszenia, lecz na ten moment usługa jest już usunięta i nie ma możliwości jej odzyskania.”
Nie czytam wiadomości, które lądują w spamie. Wystarczył sms z informacją o braku płatności.
Najgorsza serwerowania z jaką miałem styczność.

Dotyczy zgłoszenia CS12826966
Dotyczy zgłoszenia CS12826966; pan Bartosz B. jest bardzo kompetentnym i uprzejmym konsultantem. Sam narobiłem trochę zamieszania ale wszystko zakończyło się sukcesem, również z pomocą pana Bartosza.
Dziękuję i pozdrawiam - Bogusław Knapik, kb1352-ovh

Respuesta de OVHcloud - Poland
Brak możliwości kontaktu - wpisując kod do logowania informacja że niewłaściwy format
Obecnie nie ma możliwości kontaktu.
Zobaczcie ewentualną odpowiedź pod tym postem. Będzie coś w stylu że nasze doświadczenia są dla nich ważne.

Respuesta de OVHcloud - Poland
Państwa konsultant Pan Maksymilian jest bardzo profesjonalny, pomocny oraz uprzejmy w rozwiązaniu mojego problemu. Tak powinna wyglądać pomoc techniczna
Państwa konsultant Pan Maksymilian był bardzo pomocny, otwarty i uprzejmy aby rozwiązać mój problem tj. niedziałającej skrzynki mailowej. Od blisko 10 lat korzystamy z usług OVH. Pierwszy raz konsultant był otwarty na pomoc, a do tego komunikował się zrozumiałym językiem (tzn. nie mówił w języku typowo informatycznym). Tak powinna wyglądać prawdziwa pomoc techniczna. Rozmowa z człowiekiem, który rozumie problem i chce pomóc w rozwiązaniu. Panie Maksymilianie - jeszcze raz dziękuję. Klasa światowa !

La experiencia Trustpilot
Más información sobre otros tipos de reseñas.
Más información sobre el proceso de revisión de Trustpilot.