Goed verpakt en vlug geleverd, Heb de sneeuwklokjes direct geplant, want die kwamen al uit. Verder de Amaryllis bollen in potten gezet en alle 3 komen nu al heel mooi uit. De sneeuwklokjes kon ik hier... Ver más

Consulta las opiniones de los clientes
Mijn plantjes kwamen wat later dan ik had verwacht maar Georgina heeft mij echt supergoed geholpen. Vanwege de vertraging kreeg ik nog een grote zak dahlia's cadeau ook. Toppers zijn jullie!
La empresa ha respondido
De kwaliteit van de wortelstokken is uitstekend. De Orientaalse papavers zijn vol van leven binnen 3 dagen kwam er al blad uit ook de lupines waren van top kwaliteit. Helaas ontbraken er 4 (stokroos... Ver más
La empresa ha respondido
Información sobre la empresa
Escrito por la empresa
Bij ons vindt u alles voor een bloeiende tuin: van bloembollen en tuinzaden tot vaste planten. We bieden een ruim en inspirerend assortiment, zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en betrouwbaarheid. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor hoogwaardig tuingereedschap van o.a. Gardena, Burgon & Ball, Haws en Rostaing. Wij maken het u graag makkelijk: veilig bestellen, snelle levering en elk product met zorg verpakt zodat het in topconditie bij u thuis aankomt. Voor eenvoudig, betrouwbaar en plezierig online tuinieren bent u bij Tuincentrum Koeman aan het juiste adres.
Información de contacto
Industrieweg 56, 1613 KV, Grootebroek, Holanda
- tuincentrumkoeman.nl
Invita a los clientes a opinar
Ha contestado el 79% de las opiniones negativas
Suele responder en menos de 2 semanas
Darwin tulpen snel ontvangen
Darwin tulpen besteld en snel ontvangen. Zag er goed uit. Binnenkort ga ik ook krokussen bestellen, die staan zo mooi in de tuin.
Top service
Top service! Mijn planten werden snel en in goede staat geleverd. ❤️
Niet te bereiken bij klachten en meer
6x edelweiss besteld en ook binnengekregen.
Blaadjes van de planten waren samengeklit en vergeven van de kleine rupsjes. Geprobeerd om ze schoon te krijgen en buiten ( in de halfschaduw ) neergezet. Even aangekeken en geprobeerd om de klantenservice te bereiken. Een haast onmogelijke zaak. Na een dag of drie is het mij gelukt en kreeg de standaard riedel over mij heen. Foto’s opgestuurd van de rupsen en bladeren met rupsen. Maar ja door al die tijd die er overheen ging waren de plantjes zo ver weg dat ik ze weggegooid heb. Kan het niet hebben dat de andere planten het ook nog kregen. De reactie van Koeman was dat dit absoluut niet kon gebeuren en de andere plantjes uit dezelfde badge het ook niet hadden. Sorry maar helaas. Dat was het!! Dus doordat ik dit bedrijf niet kon bereiken en een afwimpel mail kreeg duurde het te lang om er nog iets aan te kunnen doen. Dit bedrijf krijgt van mij een duidelijke 0 voor kwaliteit en service.
Nu krijg ik een reactie hierop van Tuincentrum Koeman waarbij mijn klacht redelijk gebagatelliseerd wordt! Terug naar de essentie. Als ik niet zolang hoefde te wachten op een reactie om het probleem aan te kunnen pakken was dit niet gebeurd. Site waar men moeilijk een contact kan neerleggen, die niet goed of erg moeilijk werkt en als laatste een reactie na een drietal dagen. In deze tijd hebben de rupsen de buik vol gegeten en is er weinig over om te fotograferen en zoals ik te kennen gegeven heb kan ik het mij niet veroorloven deze plantjes te laten staan. Dat u mij niet geloofd is tot daar aan toe maar uw service, aftersales en website zijn buitengewoon slecht. Dus waardoor is nu alles ontstaan?

Respuesta de TuincentrumKoeman.nl
Waardeloze service en slechte planten
De levering duurde lang en daarnaast is van alle bestelde planten en zonnehoedjes 1 zonnehoed aangeslagen en 1 perzikkruid geleverd terwijl dit een zonnehoed zou moeten zijn. Kortom, kwaliteit van bestelde planten is slecht en je krijgt niet wat je besteld.
Update n.a.v. jullie reactie.
Ik heb eenmaal dezelfde klacht bij jullie gedaan dus meerdere berichten klopt niet. Ik heb daarnaast ook gereageerd op jullie verzoek van foto’s. Ik heb begrepen dat dit foto’s moeten zijn tentijde van de levering. Hoe dan? En waarvan moet ik foto’s maken? De planten zijn niet aangeslagen. Ik kan hooguit een foto maken van het perzikkruid. Dus nogmaals…hoe kunnen we dit oplossen?
Foto opgestuurd....krijg ik de reactie dat de planten op de foto niet te herleiden is dat het planten van hun betreft.....whahaha.....super service!!

Respuesta de TuincentrumKoeman.nl
engelentrompet bloemen verkeede kleur.
Ik heb 2 engelentrompet bloemen gekocht, 1 kwam met een gebroken top, en de bladeren waren al verwelkt, dus wanneer was het gebeurd?
Ik had specifiek de kleur geel gekozen, dit omdat mijn overleden vader die altijd had. Nu, enkele maanden later doen de planten het goed maar helaas geen geel.
De bloemen zijn wit, wat ik een verschrikkelijke kleur vind. Al een melding gemaakt maar nog niks gehoord helaas.

Plant 20-40cm gekocht, wortelknol geleverd
Drie planten gekocht. Twee prima geleverd. Derde plant was met "hoogte bij aankoop" van 20-40 cm gekocht, maar een wortelknol ontvangen. Supportticket aangemaakt (contact via telefoon of e-mail niet mogelijk), maar geen reactie. Een week na aanmaak is het ticket zonder reactie of actie gesloten als "opgelost". Maar helaas niet opgelost.
Na het heropenen van het ticket wel een reactie gekregen. Mag de wortelknol terugsturen.
Tekst op website is ondertussen ook aangepast.

Respuesta de TuincentrumKoeman.nl
voor de eerste keer plantjes besteld…
voor de eerste keer plantjes besteld bij hun.op eerste zicht gezonde plantjes.maar....er zaten bladluizen op ! toch teleurgesteld in dit bedrijf ! voor mij geen 2de keer.

Tevreden
Tevreden. De planten zien er goed uit. De levering duurde langer dan verwacht , maar ik kreeg via e-mail uitleg dat dit te maken heeft met de tijd van het jaar. 👍

Respuesta de TuincentrumKoeman.nl
Vlinderstruik en brugmansia geleverd.
Vlinderstruik en brugmansia geleverd.
Vlinderstruik zat onder de luizen en de brugmansia was verpakking helemaal stuk en de plant was in slechte staat en superklein.
Vorig jaar was de levering wel perfect.

Toppers!

Respuesta de TuincentrumKoeman.nl
Helemaal geen ster zou meer in de buurt…
Helemaal geen ster zou meer in de buurt komen.
Ontzettend duur. 50 euro voor een paar stekjes.
Belachelijke lange levertijden. Terwijl ze adverteren met snelle levertijden. Niet dus.
Klantenservice is niet te bereiken. Een chatbot beantwoordt vragen.
Koeman is helemaal niets. KOOP HIER NIETS. NOOIT.

Redelijk snel geleverd
Redelijk snel geleverd, netjes verpakt. Plantjes zien er goed uit.
Nu alleen het weer nog!

Respuesta de TuincentrumKoeman.nl
Snel geleverd en prachtige planten
Snel geleverd en prachtige planten. Aanrader!

Slechte kwaliteit. Geen garantie
De Jasmijn mix gekocht. 3 zeer kleine stekjes ontvangen. Ondanks prima zorg en aanplantaarde, alle 3 dood. Na contact met deze kweker. Het tuincentrum geen garantie. Voor mij geen Koeman Flowerbulbs meer.
N.a.v het antwoord van dit bedrijf hieronder.
Ze zijn op de hoogte van mijn klacht. Heb netjes een email gestuurd met foto's als bewijs. Ze geven GEEN garantie ! Mijn order nummer is 3229740
Beste Jos,
Bedankt voor uw bericht.
Vervelend om te horen dat de drie planten niet zijn aangeslagen.
Wij begrijpen dat dit teleurstellend is, zeker wanneer u de planten met zorg heeft aangeplant. Tegelijkertijd zijn planten levende producten waarvan aanslaan en groei sterk afhankelijk zijn van factoren na levering, zoals bodemgesteldheid, watergift, weersomstandigheden en verzorging in de eerste periode na aanplant.
Op levende producten geldt daarom een beperkte garantie op aanslaan, die uitsluitend van toepassing is binnen de aangegeven plantperiode en onder de voorwaarde dat eventuele problemen tijdig worden gemeld, zodat wij de situatie kunnen beoordelen.
Omdat de melding pas is gedaan nadat de planten volledig zijn afgestorven en er geen mogelijkheid meer is om de situatie te controleren, kunnen wij de oorzaak helaas niet meer vaststellen. Daarom valt deze klacht buiten de garantievoorwaarden en kunnen wij geen vervanging of vergoeding aanbieden.
Wij hopen op uw begrip hiervoor.
Met vriendelijke groeten, Kiki

Respuesta de TuincentrumKoeman.nl
rode tulpen ipv blauw, dikke pech
Ik heb in december 2025 tulpenbollen gekocht. Nu staan ze in bloei en het zijn niet de blauwe tulpen die ik besteld had maar rode. Ook de cafe au lait mix klopte niet, er zat maar 1 kleur in deze mix. Een klacht ingediend. Nu krijg ik bericht dat ik eerder een klacht had moeten indienen want nu kunnen ze niet meer kijken waar het mis is gegaan. De klacht wordt verder niet in behandeling genomen. Maar ik kan in december niet aan de buitenkant vd bol zien of de kleur klopt. Als het kaartje aan de verpakking de juiste tulp aangeeft dan zal het wel goed zijn. Ik heb een mail teruggestuurd dat ik dit echt heel slecht vind. Zo ga je niet met je klanten om.
Update; na het plaatsen van deze review, onderstaande reactie van Koeman ontvangen. Er is mij via de mail verteld dat ze niks met mijn klacht gingen doen. Nu krijg ik een tegemoetkoming bij mijn volgende bestelling? Daar is niks over gezegd via het mailcontact. Ik weet niet wat de vergoeding inhoud. Ik wil gewoon de blauwe tulpen die ik besteld heb. Ik baal ontzettend dat het op deze manier moet.
16 mei; ik hoor graag per mail hoe u mij tegemoet wil komen hierin.
18 mei; nog niks gehoord van Koeman. .....

Respuesta de TuincentrumKoeman.nl
Bestellingen worden na een week pas afgeleved
Op 4 mei bestelling geplaatst voor een moederdag cadeau, vandaag 11 mei krijg ik bericht wordt morgen geleverd ??? Op de site staat "snelle levering" tijdens het bestelproces staat er "wordt donderdag 7 mei geleverd" NIET DUS! Maar u heeft er iig voor gezorgd dat ik GÉÉN moederdag cadeau had, wat een service, gewoonweg een aanfluiting en misleidende reclame op jullie site.

Order wordt niet verstuurd
2 mei besteld, 9mei nog niets verstuurd. Website geeft aan volgende "werk"dag geleverd. Contact gehad, maar wordt afgeschoven op "drukke periode".
Dan wordt er 3 tot 5 werkdagen aangegeven. Staat nergens vermeld. Order is nog steeds niet verstuurd. Ook heb ik aangegeven om de order te annuleren, maar daar reageren ze niet snel op.
Hopelijk lezen jullie dit wel.
Order# 3251717 mag je dus annuleren.

Respuesta de TuincentrumKoeman.nl
Zeer slechte service bij foutief geleverde bloembollen – koop hier niet
Ik heb bij Koeman Flowerbulbs Spring Green tulpen besteld. Pas bij de bloei — maanden na levering, wat bij bloembollen onvermijdelijk is — bleek dat er volledig andere rood‑gele tulpen zijn geleverd. Dit maakte mijn tuinontwerp onbruikbaar; uiteindelijk heb ik alle 100 tulpen moeten verwijderen.
Hoewel Koeman begrijpt “dat dit frustrerend is”, weigeren zij elke vorm van oplossing. Omdat de tulpen al bloeien, zouden ze niets kunnen doen: geen vervanging, geen terugbetaling, geen waardebon. Dat het bij bloembollen nu juist onmogelijk is om eerder vast te stellen of het product klopt, wordt volledig bij de klant neergelegd.
Na een inhoudelijke reactie waarin ik wees op non‑conformiteit en later zelfs een herinnering met foto’s, bleef een oplossing uit.
Mijn conclusie: als Koeman een fout maakt, draag jij als klant het volledige risico. Koop hier dus alleen als je dat accepteert — ik kan het niet aanbevelen.
Update 11-5-26
Naar aanleiding van jullie reactie wil ik graag verduidelijken dat ik mij direct heb gemeld op het moment dat de bollen bovenkwamen en ik ontdekte dat de verkeerde kleur was geleverd. Daarbij heb ik meerdere e-mails gestuurd en foto’s gedeeld ter onderbouwing.
Jullie geven aan klachten in goed overleg met de klant op te lossen, maar in dit geval is er geen enkele vorm van oplossing geboden. Er is geen vervanging, geen restitutie en zelfs geen enkele coulance voorgesteld voor deze vervelende situatie, ondanks de foutieve levering. Dit voelt niet als goed overleg en staat haaks op hetgeen jullie aangeven.