Evaluering af nytårsophold 2024 - Baunatal i Tyskland
Til Hanstholm Rejser
Nytår 2024
Evaluering af nytårsophold med Hanstholm Rejser til Baunatal i Tyskland i perioden den 30. december 2024 til og med den 2. januar 2025.
Vi fremsender hermed nedenstående evaluering af opholdet.
Turen var som sådan helt okay, men det viste sig, at vi havde for store forventninger til selve nytårsaften.
Vore forventninger blev i hvert fald ikke opfyldt.
Vi havde forventet en eksklusiv nytårsaften. Vi kategoriserer dog aftenen som en discount oplevelse – både hvad angår siddepladsen, borddækningen og maden.
Siddepladsen:
Under hele opholdet sad vi ”inde i en tarm”, hvor vi ikke kunne se noget som helst. Dette kunne vi acceptere de øvrige aftener, men at vi også skulle sidde her selve nytårsaften, var under al kritik. Vi kunne hverken se musikerne, dansegulvet eller vedkommende, der bød velkommen. Vi kunne ikke se de øvrige gæster - udover de nærmeste omkring siddende gæster (ca. 20 personer).
Vi - der ikke fulgtes ad i en gruppe på rejsen - sad ved 4 mands borde. Vi var heldige at komme til at sidde ved et meget sødt og socialt anlagt par. Hvis dette ikke var blevet sådan, så havde vi ikke mulighed for at komme i snak med andre, idet der jo kun var 4 ved bordet.
Borddækningen:
Jeg blev godt nok paf, da jeg så borddækningen. Der var lidt serpentiner på bordet og så var der drysset med ”børneslik” (skumdyr og vingummidyr) hen over bordet.
Maden:
Maden blev serveret som buffet.
Forretten:
Som forret fik vi suppe/bouillon med kødboller (Det med kødbollerne - fortalte nogle af de andre gæster om. Vi så aldrig en kødbolle.). Vi – der kom til at stå i en lang kø, fik kun blank suppe. Det var ikke muligt at fremskaffe yderligere fyld.
Dette var også galt én af de almindelige aftener, men her kunne vi dog bedre acceptere det – men nytårsaften – hmmmm.
Det var også muligt at få nogle andre ting til forret - bl.a. købepasta/tortellini med noget tilbehør.
Hovedretten:
Da det endelig blev min tur i den lange kø til buffeten, kunne jeg fiske en skive af oksekød op af noget brun sauce nede i bunden af karret.
Jeg så på nogle af de andre gæsters tallerkener, at der lå et tilsyneladende fint stykke rosenrødt kød uden at være indsmurt i sauce. (Det skal lige siges, at jeg ikke var specielt langsom til at komme op til buffeten).
Der var forskelligt tilbehør til kødet - bl.a. overkogte, grønne bønner fra frost og fryse kartoffel rosti. Der var mere tilbehør, men ikke værd af skrive hjem om.
Desserten:
Desserten var bl.a. panna cotta (a la Dr. Oetker) samt noget nærmest sammenfalden/smeltet chokolademousse.
----------
Vi var målløse og er det stadig - det kan vi lige så godt indrømme. Vi følte, at vi stod i Bilkas café og tog mad fra en buffet til under kr. 100,-
Rejselederen fortalte den sidste dag på turen, at Hanstholm Rejser ofte modtager kritik af hotellets mad, men at dette var ude af deres hænder. (Dette er måske ikke ordret fortalt, men det var sådan, vi forstod det).
Vores vurdering er dog, at det trods alt er Hanstholm Rejser, der udvælger hotellet – og dermed accepterer niveauet.
Vi har deltaget i flere nytårsophold på danske hoteller, hvor standarden virkelig var i top - både maden og betjeningen. Maden er blevet serveret som kunst værdige portionsanretninger og har været af super kvalitet. Tjenerne var på mærkerne, hvor vi følte os som VIP personer.
Nu har vi så prøvet denne Hanstholms Rejsers version af en nytårsaften og må erkende, at det ikke er vores stil og vi tog et forkert valg.
31 de diciembre de 2024
Opinión espontánea