Lurad företagare
Varning: lurad! Se upp för Release Finans oetiska metoder!
I februari blev jag, en lastbilschaufför som driver ett enmansföretag, brutalt lurad av Adwize Sverige AB. De sålde mig en skrivare för inte mindre än 225 240 kr, med en avbetalningsplan hos Release Finans i Umeå om 3754 kr per månad i 60 månader. Jag kör lastbil dygnet runt – varför skulle jag behöva en skrivare för det priset? Det borde vara uppenbart för de flesta.
Trots att jag har riktat min frustration och försökt samtala med Release Finans, alltifrån VD:n, Eric Åström, till inkassochefen Peter Larsson, har jag bara mötts av väggar och ursäkter. I stället för att agera moraliskt rätt och makulera detta bedrägliga avtal, har de valt att försvara Adwize, deras bedrägliga leverantör.
Det är skrämmande att finansbolag som Release Finans använder och stöder leverantörer som Adwize, som troligtvis lurat hundratals företagare därute. Småföretagare, var på er vakt! Bolag som dessa ser oss som lätta byten och använder oskäliga metoder för att tjäna pengar.
Jag varnar alla att noga överväga innan ni gör affärer med dessa företag. De saknar etik och moral, och låter småföretagare som jag drabbas hårt.
Tony Ohlsson
Tony Ohlsson Åkeri AB