Meeste nuteloze hulpdienst voor werkzoekende, duurt maand ongeveer voor een afspraak Had gevraagd voor aangepast werk omdat ik een beperking heb, ging allemaal in orde komen Na 2 maand weten z... Ver más
Información sobre la empresa
Niets als LOF !
Na enige tijd werkzoekende te zijn ben ik bij Judith op gesprek gekomen en ben ik open en eerlijk geweest over mijn ervaringen, competenties en zwakke punten. Hierdoor ben ik doorverwezen naar Ann van het GTB en heb hier ook verschillende dingen aangekaart. Als je eerlijk bent tegen deze mensen halen ze alles uit de kast om je op een correcte en vriendelijke manier te begeleiden en te helpen. Ze hebben mij GEWELDIG goed begrepen op elk vlak! Zeer goed van VDAB
Meeste nuteloze hulp
Na 2 maand weten ze me te vertellen dat ik niet in aanmerking kom door een foutje met papieren (dat ik zelf niet in de hand heb)
Al 2 maal werk proberen te zoeken via vdab en al 2 maal met veel frustraties het toch maar zelf opgelost
hevige rant
vandaag nieuwe afspraak omdat ik nog steeds na 4 maanden geen job heb omdat ik ten eerste op hun antwoord wachtte om een opleiding te volgen (afgewezen) en geen/weinig mails terugkreeg waar ik op had gesolliciteerd. volgens hem kon ik absoluut gaan werken, en ik weet niet hoe vaak ik moet herhalen dat vacatures waar ik WEL ervaring in heb, me afwijzen. anyways dit is mijn tweede keer dat ik een rdv heb met dezelfde persoon, ik vroeg voor dat ik langskwam om een telefonisch gesprek te houden (want elke keer dat ik langs ben gekomen hebben ze toch niks opgelost). zei van niet want elke EERSTE rdv is fysiek. weten deze mensen zelf wel wie ze op afspraak roepen? moving on, ik heb gevraagd of actiris een optie is, maar mocht niet omdat ik perfect nederlands kan. dus maw ik kan geen opleiding volgen die IK wil, mogelijks mijn frans verbeteren en zomaar doei zeggen tegen een mogelijke future job? 'omdat wij moeten betalen daarvoor' ok wij betalen ook tax? dat geld komt toch niet uit zijn eigen zak? meerdere keren gewoon stil gebleven naar elkaar of in het niets zitten kijken en letterlijk niks weten te zeggen omdat hij 'niet kan helpen met retail' en 'me moet doorwijzen naar een andere collega omdat dit niet echt iets is waar hij verder mee kan helpen'. ik word hier moeeeee van
wow geef ajb jullie baan nooit op
Er wordt gezegd dat ik enkel advies kan…
Er wordt gezegd dat ik enkel advies kan krijgen voor een opleiding te volgen erkend door de vdab als ik mijn baan opzeg. Wat moet ik dan doen zonder die zekerheid.
Dan bel ik opnieuw en zeggen ze dat ik geen opleiding kan volgen als ik mijn baan opzeg.
Het is een cirkel van onzekerheid met iedereen die ik aan de lijn krijg. Veel zin hebben ze ook niet, ze beginnen al met een zucht.
Website trekt op niks
Website trekt op niks
Ik geef aan in de filters dat ik geen diploma heb, ik krijg allemaal vacatures waar je geen diploma voor nodig hebt. Als je dan de vacature leest staat er ineens dat je wel een diploma nodig hebt in de beschrijving.
In 1800 konden ze bouwwerken maken die…
In 1800 konden ze bouwwerken maken die de dag van vandaag nog staan: oerdegelijk.
In 2025 kunnen ze nog geen website bouwen die tegoei werkt: dat is de site van VDAB.
Verspringt als ik een vacature open meteen terug naar pagina 1. Inloggen moet je een telefoonnr, maar aangezien ik een ander nr heb gaat dat niet meer.
Of zou het liggen dat daar geen aandacht aan besteedt wordt want dat kost extra moeite om iets voor de gebruikers te doen. Oja gebruikers zijn stront, daar doen we geen moeite voor, die moeten maar zich frustreren.
VDAB... Very Dumb Administrative Body
- Virtual Door, Always Blocked
- Vague Deadlines, Automatic Blame
- ....
advies gevraagd
Ik heb advies en orientatie gevraagd bij een bemiddelaar van de vdab/ gtb aangezien het feit :-wat te doen gelet mijn medische beperkingen .
een collega van mevrouw Seyssens tine , mijn vorige bemiddelaar (zeer bekwaam en professioneel)melde me omreden ik nog steeds invalide ben door de jammerlijk aanhoudende medische problematiek ik vooraf een goedkeuring moet verkrijgen van de adviserende geneesheer mutualiteit voor ik kon opstarten met een traject
De Bemiddelaar was zeer vriendelijk en melde me wat mijn mogelijkheden waren maar eerst moet ik dus de goedkeuring verkrijgen van mijn mutualiteit om te kunnen opstarten , ik volgde correct de procedure en werd opnieuw uitgeschreven door de bemiddelaar tot ik groen licht krijg
mijn ervaring- vdab heeft zeer aangename en uiterst professionele bemiddelaars in dienst
de medewerksters van gtb doen echt hun best voor mensen die oprecht vooruit willen ondanks hun beperkingen
It's beyond ridiculous how this…
It's beyond ridiculous how this "governmental" led platform works. No security, no privacy, no care whatsoever about the data of the incumbent. My data was stolen, shared, and God knows what after applying through this platform.
If you can't ensure the security of the data of the registered people and do not have serious companies and serious entities shared in your platform, better do not cheat people at all!!! Serious issues
VDAB
heb mij ingeschreven bij VDAB met de verwachting ondersteuning te krijgen bij mijn zoektocht naar werk. Tijdens het gesprek met mijn bemiddelaar voelde ik mij echter niet serieus genomen. Ik werd uitgelachen door mijn bemiddelaar en ik kreeg nauwelijks ruimte om vragen te stellen, ik zou alleen maar moeten luisteren.
Daarnaast had ik niet het gevoel dat er effectieve hulp werd aangeboden. Het gesprek bleef beperkt tot een bespreking van mijn zoektocht, zonder concrete begeleiding of ondersteuning.
Skillbuilders stuurde mij een e-mail…
Skillbuilders stuurde mij een e-mail nadat ik er al 3 jaar weg ben, zijn die daar nog normaal??????
Source de dépression, plutôt que d’épanouissement professionnel
Tout est fait pour punir, embêter, causer du stress, de la dépression plutôt que d’aider, encourager, laisser l’autonomie nécessaire à la recherche d’emploi dans un contexte sain. Le coaching intensif par des sociétés partenaires est une horreur. En tant que mère d’un tout petit, mon temps est tellement compté. L’État veut faire des économies, qu’on supprime tout ça en ne laissant que les formations facultatives. Même les formations, le VDAB les refuse aisément.
De plus, ça n’a pas de sens à l’heure actuelle d’interdire les demandeurs d’emploi de voyager car on peut très bien chercher tout en habitant temporairement à l’étranger
Teleurstellende ervaring in Genk
Enkele jaren geleden zocht ik via de VDAB een nieuwe uitdaging na het faillissement van mijn vorige werkgever. Ik wilde graag een opleiding tot secretaresse volgen, maar kreeg rood licht van een medewerker omwille van de proeven. Toen ik vertelde dat ik me ook had ingeschreven voor een opleiding Fotografie aan de universiteit, werd ook dat afgeraden, volgens haar zou ik dat niveau niet aankunnen. Dat gesprek heeft mijn zelfvertrouwen toen sterk aangetast. Gelukkig hebben de mensen rond mij wél in mij geloofd, en ik heb intussen mijn master in de fotografie behaald en ondertussen ook een leuke job in deze sector gevonden.
Ik had van VDAB verwacht dat ze mensen aanmoedigen om hun talenten te ontwikkelen, niet dat ze hen onzeker maken.
Mijn ervaring met VDAB Wevelgem – een positieve verrassing
Toen ik een oproepingsbrief van VDAB ontving, was ik erg angstig. De reputatie van VDAB is immers niet altijd positief, en ik wist niet wat ik kon verwachten.
Bij aankomst werd ik echter vriendelijk onthaald. Er werd samen met mij gezocht naar een oplossing, en al snel stelde men voor om een opleiding te volgen in systeeminfrastructuur. Na het afleggen van enkele testen mocht ik van start gaan.
Wat volgde was een bijzonder fijne leeromgeving. De lesgever luisterde aandachtig en beantwoordde mijn vragen zo goed mogelijk. Ik voelde me echt welkom en heb de opleiding als zeer leerrijk en aangenaam ervaren.
Af en toe kwamen er ook bedrijven langs om uitleg te geven over hun werking. Tijdens deze momenten kon je in gesprek gaan en je cv meegeven. Na een selectiegesprek werd ik gekozen door een bedrijf, en al snel volgde een sollicitatie. Samen met VDAB werd een IBO-traject opgestart, waarbij ik uitstekend begeleid werd.
Dankzij het team van VDAB heb ik nu een job gevonden die mij toekomst en stabiliteit biedt. Daarvoor wil ik hen oprecht bedanken.
Bedankt VDAB Wevelgem voor alle hulp. Mijn opleiding startte op 11/05/2023. Na het lezen van zoveel negatieve recensies, wilde ik graag een andere kant van VDAB laten zien.
Het ligt niet in mijn aard om negatieve…
Het ligt niet in mijn aard om negatieve feedback te posten maar vandaag doe ik het wel. Naar aanleiding van een competentiescan met als gevolg een slecht gevoel van eigenwaarde. Dit is de derde keer in een periode van 10 jaar dat ik abrupt naar een screening van VDAB word gestuurd om even snel weer afgewezen te worden.
-opleiding apothekersassistent, 10 jaar geleden knelpuntberoep, werd ik zonder voorbereiding naar Anderlecht gestuurd. Dit ingangsexamen was zeer theoretisch; wiskundige formules, chemie en biologie. Voor deze proef was ik niet gelaagd maar dit werd mij niet gemeld door de VDAB waardoor ik de dag nadien zinloos voor een tweede proef naar Anderlecht reed.
-opleiding hovenier, knelpuntberoep, als vrouw van 1m60, middelbare leeftijd, kreeg ik opdracht om een tuin om te spitten. ook niet toegelaten.
-opleiding commercieel medewerker; omdat mijn digitale vaardigheden professioneel nooit relevant geweest zijn vraag ik een basisopleiding voor o.a. word, excel en Frans aan. ik ben een leek en kan alleen werken met een Mac en niet met een PC. De opdrachten die ik krijg blijken voor gevorderden en dat meld ik snel. Toch ben ik er 2 dagen zinloos getest. Op de tweede dag word ik vriendelijk uit het lokaal gevraagd voor een gesprek met 2 instructeurs om te melden dat het inderdaad zinloos is dit nog verder te zetten. Als feedback krijg ik te horen dat ik te weinig gecommuniceerd had en dat ik thuis basiscursussen kan volgen of dat ik verder in de horecasector iets kan zoeken.
De horeca, waar ik al bijna 30 jaar in ben tewerkgesteld, is een zeer precaire sector, het heeft niets te maken met een staatsbedrijf waar je in de talrijke pauze's kan lunchen en drinken voor belachelijk democratische prijzen. Het is een mentaal en fysiek harde sector waar je niet verpamperd word. Klantvriendelijkheid staat voorop en je wijst mensen niet met de vinger, je brengt de gevraagde bestelling met de nodige kwaliteit en hoopt dat je als zaak kan overleven.
Dit systeem is zo uit ballans, ik kan het zelfs niet benoemen. Ik voel me als een opgejaagd dier.
Als ik 0 sterren kon geven had ik het gedaan. Na 3 maanden allerlei testen te krijgen dan op het laatste moment beslist dat ik mijn opleiding niet mag volgen. Het boeit hun helemaal niets!! Ik vind het echt jammer dat de vdab verplicht is. Dit systeem is echt naar de zak. Dan alles op mij afschuiven dat dit mijn schuld is omdat ik alle taken te laat maakte (terwijl er wel altijd een deadline datum was dat ik respecteerde) dat ze zo al een beeld waren aan het krijgen hoe ik zou zijn als student. Van mij mogen ze echt branden in de hell. We zijn gewoon cijfers, statistieken, procenten. Heel humaan is dit niet.
Respectloos
1 ster voor de degelijke cursus die ik volgde. Voor het begeleidend circus, 0 sterren. VDAB: Vlaamse dienst voor arbeidsbemiddeling?? Laat mij niet lachen. Alle negatieve ervaringen die ik hier al gelezen heb zijn echt waar. Ze zijn nog niets veranderd. Ik zal het nooit vergeten. Bij de VDAB Zottegem destijds, kreeg ik destijds een speech van die begeleidster, alsof ik nog nooit een dag had gewerkt. Ik was toen 30 jaar en had van mijn 16 jaar ononderbroken gewerkt. Heb mij toen ook kwaad gemaakt en mevrouw op haar plaats gezet, voor heel den bureau. Respectloos, arrogant, totaal wereldvreemd.......zijn een paar trefwoorden die de VDAB kan omschrijven. Schaf dat circus af, kost veel te veel geld. Ze worden met ons belastinggeld betaald, om werklozen respectloos te behandelen.
PS: niet iedere werkloze is een profiteur! Integendeel, mensen kiezen daar niet voor.
Buiten de insnijding die je dan ook…
Buiten de insnijding die je dan ook online doet is de werking van vdab eigenlijk 0 nadat niks infijte dus overbodig. Interim als ook gewone werkgevers gebruiken daarom andere platformen waar er meer berijkbaarhijd is.
VDAB pleegt fouten met arrogantie en…
VDAB pleegt fouten met arrogantie en weigert erkenning — een tragedie vermomd als begeleiding. Menselijkheid wordt er systematisch vermoord door bureaucratisch zelfbedrog.
Ondermaatse ondersteuning
Ik volgde een cursus receptionist bij VDAB in samenwerking met CVO Miras. Na 2 en halve maand ( 2 weken voor het einde van de opleiding) werd ik van de cursus gegooid door CVO Miras dit zonder geldige reden. Er waren cursisten die het slechter deden en meer afwezig dan aanwezig waren. Dit kwam door het pestgedrag van 1 docent! Ik diende klacht in hiervoor. Het antwoord was dat dit niet mocht gebeurd zijn en dat men niets meer kon doen... Bij de Vlaamse ombudsdienst werd eveneens klacht ingediend waar hetzelfde antwoord kwam. Resultaat terug naar af en begeleider stuurde men dan maar niets die mij niet interesseert want er waren maar 3 keuzes. In plaats van een degelijke oplossing te zoeken of een nieuwe kans te geven in een andere opleiding. Het mocht niet gebeurd zijn is het enige wat men allemaal zei en zal niet meer gebeuren voor de volgende cursisten. Ik ben daar vet mee... Een regelrechte schande. Mensen helpen... ja in de grond boren!
Más información sobre otros tipos de reseñas.