Banner for Volvia

Volvia Opiniones 460

TrustScore: 3.5 sobre 5

3,7

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Trots kontakt med Volvo innan reparation om rådgivning så ersatte inte Volvia eftersom den informationen som Volvo lämnat inte överensstämde med Volvias egen tekniker. Volvia säger vidare att ma... Ver más

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Kontaktade Volvo-assistans när bilens växlar inte gick att lägga i. Bilbärgaren konstaterade att bilen behövde till verkstad. Tillgång till hyrbil skedde snabbt och reparationen gjordes inom en vecka... Ver más

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Jag har haft Volvia som bilförsäkring under en längre tid och är överlag mycket nöjd. Det märks att försäkringen är anpassad specifikt för Volvobilar – till exempel att man får tillgång till origina... Ver más

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Semester på norra Öland, motorn börjar hacka och varningslampor tänds. Kontakt med trevlig tjej på Volvia som ombesörjde bärgning, kontakt med hyrbilsfirma och allt som behövdes. Tvä dagar senare är... Ver más

1. Agencia de seguros de automóviles

Escrito por la empresa

Volvia är Sveriges enda märkesförsäkring för Volvo. Sedan 1959 har Volvia försäkrat Volvobilar i samarbete med Volvo Cars. Som specialister på bilförsäkring för Volvo får du snabb och kunnig hjälp - när du behöver det som mest. Oavsett om du har en ny eller äldre Volvo får du en bilförsäkring med många fördelar som personlig service, smidig skadehantering och marknadens längsta maskinskydd när det gäller mil. Volvia har ett nära samarbete med auktoriserade Volvoverkstäder vilket gör att du kan anmäla skada på det sätt som passar dig bäst: i Volvia-appen, direkt i Volvoverkstaden, på Volvia.se eller hos kundservice. Du får alltid Volvo originaldelar och reparation vid auktoriserad Volvoverkstad - för att bevara din Volvos säkerhet, funktion och kvalité. Läs mer på Volvia.se

3,7

3 estrellas
2 estrellas
1 estrella

Ännu ett bedrägeriföretag tyvärr

Volvia säger vidare att man inte ersätter momskostnader.

Som vanligt när det är försäkringsbolag involverade så finns det en lucka för hur man inte ska få sina pengar. Bedrägeri tyvärr. Välj annat bolag om det går.

7 de abril de 2026

Hej Erik!

Det är tråkigt att läsa att du är missnöjd. Vi kan dessvärre inte gå in på enskilda ärenden i detta forum men du är varmt välkommen att kontakta vår skadeavdelning via 031-345 69 00 om du önskar att en handläggare ser över ditt ärende.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Jag tecknade det jag uppfattade som en…

Jag tecknade det jag uppfattade som en 6 månaders prova-på-försäkring i samband med bilköp. I offerten framgick ingen bindningstid, och det kommunicerades inte heller tydligt vid tecknandet att jag band upp mig i 12 månader.

När fakturan sedan kom blev det en chock. 9 gånger dyrare försäkring än Folksam.

När jag kontaktade kundservice fick jag ingen verklig hjälp, utan bara standardsvar och hänvisningar till ett försäkringsbrev som påstås ha skickats – men som jag aldrig mottagit. Istället skickas man runt mellan säljare och kundtjänst utan att någon tar ansvar.

Det är särskilt problematiskt att så viktiga villkor som bindningstid inte framgår tydligt innan man tackar ja.

Ärendet är nu anmält till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Min rekommendation:
Var extremt försiktig och be om ALLT skriftligt innan du accepterar något. Lita inte på att villkoren är tydliga från början.

17 de marzo de 2026

Hej Lukas!

Tack för att du tar dig tid att lämna feedback, tråkigt att höra att du är missnöjd med oss.

Alla försäkringar som tecknas via bilhandlare har en avtalstid på 1 år vilket självklart ska framgå vid köpet, det är heller inget distansavtal därav ingen ångerrätt. Det går alltid ut ett försäkringsbrev till dig som kund så fort försäkring är tecknad och där framgår också avtalstiden.

Försäkringspremien skiljer sig från försäkringsbolag till försäkringsbolag så också villkoren. Vi är det enda bolag som har ett avtal med Volvo och vi måste av den anledningen förhålla oss till deras krav och villkor vid skada.

Kontakta oss gärna igen om du har ytterligare frågor eller funderingar då vi inte kan gå in på enskilda ärenden i detta forum, du når kundtjänst på 031-345 67 00.

Helena på Volvia

INSURANCE ASSESSMENT FAILURE

Recently after that I had the side rear mirror replaced I’ve received a letter from Volvia that my monthly fee for the insurance payment will increase by about three hundred kronor.

The issue with this policy isn’t quite understood though it’s an insurance company and if they haven’t assessed that an accident can occur what are they supposed to do thence.

18 de febrero de 2026

Hello!

Like many others, we have a bonus system. This means that you can accumulate claim-free years while you are insured with us.
If you happen to have a claim, it may affect your bonus depending on the circumstances. When the bonus in your insurance is affected, in some cases the price may also be affected depending on the bonus class you have in your insurance.

Please contact us at 031-345 67 00 so that we can help you with your case and explain how it looks in your situation.

Kind regards
Nellie at Volvia

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Struntar i om bilen går att köra

Nekar ersättning för skada på en elektrisk komponent för att den inte är specifikt uppräknad i de finstilta villkoren, trots att andra uppräknade komponenter, som försäkringen alltså täcker, är beroende av den och trots att de skriver att "elektronik" är försäkrat. Rent skojeri! Inget mer Volvia för mig.

9 de febrero de 2026

Hej Thomas!

Det är tråkigt att läsa om ditt missnöje. Vi kan dessvärre inte kommentera enskilda ärenden i detta forum. Du är varmt välkommen att kontakta vår skadeavdelning via 031-345 69 00, om det skulle uppkomma frågor eller funderingar kring ditt ärende.

Verkstaden segeltorp…

Lämnade in bilen till verkstaden i Segeltorp för ett försäkringsärende som slutade med inlösen. Trots upprepade försök från min sida fick jag i princip ingen återkoppling under processen.
Informationen var bristfällig och jag upplevde en tydlig brist på kompetens i hanteringen av ärendet.
Jag är mycket missnöjd med hur ärendet hanterades.

12 de noviembre de 2025

Respuesta de Volvia

Tråkigt att läsa om din upplevelse och jag beklagar detta.

Då vi inte kan hantera enskilda ärenden i detta forum rekommenderar jag dig att kontakta vår skadeavdelning om du önskar att de ser över hur ärendet hanterats. Du når dem på 031-345 69 00.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Värdera högre det var en entuseastbil

Värdera högre det var en entuseastbil och enast 15000 mil fick min bil värderad till 25000 kr han jämförde priser i tyskland min bil stod parkerad så det var eran kund som var vållande till skadan med sett liknande bilar bli sålda för 50000 kr och uppåt tänker alldrig försäkra eller rekomendera er

2 de febrero de 2026

Hej Lars!

Det är tråkigt att läsa om ditt missnöje. Vi kan dessvärre inte kommentera enskilda ärenden i detta forum. Om detta är något du önskar att få omprövat behöver du kontakta berörd avdelning.

Trakasserar kunder

Kollade pris hos dem. Det skulle jag inte ha gjort. På tre dagar har de ringt fem gånger. Om ett ex hade gjort så, så hade man ansökt om besöksförbud. Det räcker att man ringer 1-2 gånger.

30 de enero de 2026

Hej Norbert!

Tack för att du tar dig tid att lämna feedback, det är viktigt för oss för att kunna veta vad våra kunder tycker om våra utgående kanaler och jag tar givetvis med mig detta.

Bedrägeri

Hade sex månaders försäkring med bilen från säljaren. Nu en månad efter att det gått ut har jag fått en faktura på över 10,000 för ett halvår. Mitt vanliga försäkringsbolag erbjuder samma försäkring för 5000 per år.

Detta kommer givetvis köras till Arn och Konsumentombudsmannen. Ställer av bilen tillsvidare och i värsta fall får jag byta bil.

23 de diciembre de 2025

Hej Victor!

Alla försäkringar som tecknas via bilhandlaren hos oss har en avtalstid på 1 år och detta ska naturligtvis framgå tydligt vid köpet.

Priserna mellan försäkringsbolag kan variera men likaså skiljer sig även villkor mellan försäkringsbolag.
Vi erbjuder en märkesförsäkring där vi arbetar helt emot Volvo, detta ger dig en hel del villkorsfördelar hos oss.

Kontakta oss gärna på 031-345 67 00 så att vi kan få prata med dig och på bästa sätt se över ditt ärende.

Valorada con 4 estrellas sobre 5

Snyggt jobbat

Gör ett bra jobb

1 de diciembre de 2025

Hej Harald!

Vad glada vi blir att du är nöjd med oss. Tack för din kommentar och tack för att du delar med dig.

Jag önskar dig en trevlig helg!

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Tyvärr är vårt helhetsintryck av Volvia…

Tyvärr är vårt helhetsintryck av Volvia inte bra. För det första är premien flera tusen kronor högre än Länsförsäkringar som vi hade både före och nu efter vårt gästspel hos Volvia! För det andra fick vi stå för självrisken på en skada där vi både har bildbevis på det fordon som orsakat skadan som skedde när jag satt i vår parkerade bil. När man helt uppenbart INTE orsakat skadan själv och dessutom har fotobevis med reg.nr och kan uppge händelseförlopp samt polisanmäler det inträffade ändå får stå för hela självrisken känns det mycket surt att dessutom ha en mkt högre premie än nödvändigt!

17 de noviembre de 2025

Hej Ulrica!

Det är tråkigt att läsa att du är missnöjd med din försäkringstid hos oss.

Försäkringspremien skiljer sig från försäkringsbolag till försäkringsbolag, likaså skiljer sig villkoren. Vi hjälper dig gärna att se över ditt tidigare avtal hos oss samt besvarar eventuella frågor eller funderingar.

Gällande ditt skadeärende, kan vi dessvärre inte gå in på enskilda ärenden i detta forum. Önskar du att se över ditt skadeärende är du varmt välkommen att kontakta Volvia skador via 031 345 69 00.

Jag tackar för ditt omdöme och önskar dig en fin dag!

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Horribelt hur dåligt Volvo är på att…

Horribelt hur dåligt Volvo är på att hjälpa kunder. Under all kritik.

Vad är det för hjälp man får? Svenska bilar är ett skämt numera. Aldrig igen.

16 de noviembre de 2025

Hej Jesper!

Det är såklart tråkigt att höra att du inte är nöjd med din Volvo.

Vi kan inte gå in på enskilda ärenden i detta forum men gäller missnöjet Volvo och inte en försäkring hos oss behöver vi hänvisa dig till återförsäljare.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Vidrigt bolag - går emot det som gäller

Vidrigt bolag, bli ej kund hos dem! Finns flera andra försäkringsbolag att välja bland.

6 år efter tragisk påkörningsolycka orsakar de dröjsmål med ersättning och ifrågasätter sådant så självklart som inkomstförlust mot bakgrund av anställningsavtal - de nekar inkomstförlusten trots att jag hade anställningsavtal och arbete när jag blev påkörd! Det är skamligt och girigt. Dessutom, trots att jag som skadelidande har all rätt att direkt kommunicera med Volvia kräver de att all kommunikation går via ombudet som är en dyr advokat. Advokaten uppmuntrade mig direkt kommunikation med Volvia när jag hade vårdkostnader som skulle ersättas mig. Mailade direkt (faktaunderlag enbart) och Volvia gnäller att det skulle gå via mitt ombud. Nu 6 år senare, har de inte ersatt mitt ombuds totala skäliga kostnader utan menar att jag ska stå för en del ur egen ficka! Nästa blir att återigen kontakta Finansinspektionen och informera om hur Volvia faktiskt agerar...

29 de octubre de 2025

Hej Sofia!

Vad tråkigt att höra att du är missnöjd över skadehanteringen.
Som vi tidigare har sagt kan vi dessvärre inte hjälpa dig här genom trustpilot.

Hör gärna av dig via telefon eller mejl så ser vi till att hjälpa dig på bästa sätt.

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Klara besked hur jag skulle hantera…

Klara besked hur jag skulle hantera skadan vid telefon kontakt

12 de agosto de 2025

Hej Jan-Olof!

Vad glada vi blir att höra att du är nöjd med hanteringen av ditt skadeärende och tack för ditt förtroende!

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Snabbt svar på skadeanmälan och…

Snabbt svar på skadeanmälan och uppgifter om hur jag går vidare för att få skadan reparerad. Bra att kunna fota skadan i Volvias app.

19 de septiembre de 2025

Hej Olof!

Tack för ditt omdöme.

Vad glada vi blir av att höra att du har använt dig av vår fotobesiktning och är nöjd med vår service. Tack för att du delar med dig av din upplevelse.

Så nöjd!

Så nöjd. Smidigt, enkelt, snabbt som utlovat och med gott resultat.

25 de agosto de 2025

Hej Carina!

Tack för ditt fina omdöme.

Vad glada vi blir av att höra att du är nöjd med vår service. Härligt att höra att allt var smidigt, snabbt och enkelt. Tack för att du delar med dig av din upplevelse.

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Snabb och säker hantering av ärendet.

Snabb och säker hantering av ärendet.

10 de septiembre de 2025

Hej Rigder!

Tack för ditt fina omdöme.

Härligt att höra att du är nöjd med ditt ärende hos oss. Tack för att du delar med dig av din upplevelse.

Allt fungerade perfekt

Allt fungerade perfekt

22 de septiembre de 2025

Hej Hans!

Det glädjer oss att läsa ditt omdöme. Vad roligt att höra att allt fungerat perfekt, stort tack för att du delar med dig av din upplevelse.

Vindrutetorkarna slutade fungera

Vindrutetorkarna slutade fungera. Bilen gått 10000 mil 2019 full försäkrad med extra trygg dag.
Då det tydligen var segmenten i motorn det var fel på och inte själva motorn räcker inte försäkringen även om hela motordelen behöver bytas.
Så dåligt!

18 de septiembre de 2025

Hej Sofia!

Tack för ditt omdöme.

Det är tråkigt att höra att du är missnöjd med ditt skadeärende hos oss. Vi kan dessvärre inte gå in på enskilda ärenden i detta forum. Du är varmt välkommen att kontakta en skadehandläggare via 031 345 69 00 om du önskar att se över ditt ärende hos oss.

Inga krångligheter snabb handläggning

17 de julio de 2025

Respuesta de Volvia

Vad glada vi blir av att höra att du upplever att du fått snabb hjälp utan krångel.

Stort tack för att du delar med dig av din upplevelse.

Helena, Volvia

Más información sobre otros tipos de reseñas.

8 consejos para escribir buenas reseñas.