Valorada con 5 estrellas sobre 5

Van hoe de medewerkers van Cosmeau met hun klanten omgaan, kan menig bedrijf in Nederland nog iets leren. Tevreden als ik ben over de wasstrips van Cosmeau had ik een nieuwe bestelling gedaan, maar da... Ver más

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Lekker ruikende wasdoekjes soms met een beetje was geur bolletjes erbij..wc doekjes en alles reiniger doekjes werken ook prima!! Vaatwas doekjes trouwens ook maar die heb ik enkel nog maar in proef ge... Ver más

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Wat een teleurstelling om er achter te komen na de uitzending van Keuringsdienst van waarde dat deze en eigenlijk alle wasstrips grotendeels uit plastic bestaan. De zogeheten PVA's. Er staat op jullie... Ver más

La empresa ha respondido

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Goed product van een bedrijf met een unieke propositie. Maar hoe mooi het verhaal ook, ik koop het niet als het eindresultaat niet voldoet. Deze wasstrips koop ik elke keer bij wanneer ze op zijn, w... Ver más

Información sobre la empresa

1. Proveedor de productos de belleza

Escrito por la empresa

Sustainable care and beauty products like laundry detergent sheets, safety razor blades for women, and cleaning tabs.

4,1

1 estrella

Ha contestado el 74% de las opiniones negativas

Suele responder en menos de 24 horas

Valorada con 1 estrellas sobre 5

De wasstrip bestaat gewoon uit pva

De wasstrip bestaat gewoon uit pva. Plastic in ons drinkwater. En bedankt.

17 de diciembre de 2025

Respuesta de cosmeau.com

Ik begrijp je boosheid,het ligt wel genuanceerder en hier ga ik er inhoudelijk op in: https://cosmeau.com/blogs/all/reactie-op-aflevering-keuringsdienst-van-waarde

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Zit plastics (PVA) in!!!!

Zit plastics (PVA) in!!!!

Na de reactie van Cosmeau en het lezen van hun blog over de Keuringsdienst van Waarde blijf ik bij mijn beoordeling.

Ja, PVA wordt door ECHA juridisch niet als microplastic geclassificeerd. Maar dat betekent niet dat het milieuneutraal of duurzaam is. In hun eigen toelichting erkennen zij dat PVA niet betrouwbaar afbreekt in Nederlandse waterzuiveringen en dat het geen eindoplossing is. Dat was bij introductie van het product onvoldoende onderzocht.

Het product is jarenlang (ook door Cosmeau) gepositioneerd binnen het frame “plasticvrij wassen”, terwijl inmiddels duidelijk is dat dit wetenschappelijk niet zwart-wit te verdedigen is. Dat consumenten zich hierdoor misleid voelen is dan ook logisch. Nuancering achteraf verandert niets aan het feit dat dit product met een te stellige duurzaamheidsclaim op de markt is gebracht.

Transparantie is goed, maar echte verantwoordelijkheid zou betekenen dat een product waarvan men zelf zegt dat het geen duurzame oplossing is, niet actief verkocht blijft worden zolang er geen alternatief is.

16 de diciembre de 2025

Voel me belazerd!!

Voel me belazerd!!! Er zitten MICROPLASTICS in ALLE merken wasstrips!@ Aangetoond door de keuringsdienst van waarde. Moeilijk afbreekbaar en komt in oppervlaktewater terecht. NIET KOPEN

17 de diciembre de 2025

Respuesta de cosmeau.com

We hebben hier een reactie op de aflevering: https://cosmeau.com/blogs/all/reactie-op-aflevering-keuringsdienst-van-waarde

Wasstrips die plastics bevatten

Al jaren koop ik de wasstrips van Cosmeau omdat deze zogenaamd plasticvrij zouden zijn. Maar wat blijkt: ze bevatten wel degelijk oplosbare plastics die in ons milieu terechtkomen. Ik voel me genept! Ik ga hier absoluut werk van maken.

14 de diciembre de 2025

Valorada con 2 estrellas sobre 5

Teleurgestellend

Goede en snelle service. Netjes verpakt en snel verzonden. Maar.......
Zo'n beetje alle samples gekocht, maar vooral de geur viel me erg tegen van de toilet-, vloer-, allesreiniger en wasmiddelstrips. In de verpakking ruik je een licht geurtje, maar als je het gebruikt is het geurloos. En ook qua reiniging was ik niet tevreden. Gelukkig alleen samples gekocht. Geen vervolg voor mij

14 de diciembre de 2025

Respuesta de cosmeau.com

Jammer om te horen, als je niet tevreden bent dan mag je ze altijd retourneren

Niet plastic vrij!

Je wordt gewoon genept, zit wel degelijk plastic (PVA) in. Schandelijk.

16 de diciembre de 2025

super fijne wasstrips

super fijne wasstrips. Doen wat ze moeten doen, ruiken goed
En wat ook fijn is dat ze vlot worden bezorgd, in de brievenbus kan(meestal), dus scheelt me een hoop gesjouw met plastic zware flessen. En is ook nog goed voor het milieu

5 de diciembre de 2025
Valorada con 5 estrellas sobre 5

Te weinig verstuurd netjes opgelost

Vorige week proefpakket besteld van 3x 20 strips er zaten echter maar 2x 20 strips in de doos. Ik heb gebeld en ze hebben meteen de missende strips opgestuurd. Ik had een paar weken gelden al andere geuren getest. Ruikt heerlijk vooral de kersenbloesem. Wast schoon en zacht. Zonder wasverzachter te gebruiken. Dus echt een aanrader!!

2 de diciembre de 2025
Valorada con 2 estrellas sobre 5

Prima product, slechte klantenservice

Wij bestellen hier regelmatig omdat we graag aan de wereld denken en niet allemaal plastics en chemicaliën willen gebruiken. Allemaal prima spul, minder geurend en grondig dan reguliere (af)was merken. Maar wat vooral dwars zit is de klantenservice, want service hebben ze niet. Kortom; prima als alles goed gaat, maar is er iets wat niet klopt, dan wordt er niet thuis gegeven.

27 de noviembre de 2025

Respuesta de cosmeau.com

Hi Thomas, jammer om te lezen! We doen ons best en hebben een lastige periode gehad met onderbezetting. We hebben daardoor niet de klantenservice op het niveau kunnen leveren die je van ons zou moeten verwachten en wij aan onszelf stellen. We hebben gelukkig versterking gekregen sindskort dus werken er hard om weer op het oude niveau te presteren. Excuses voor het ongemak en kan je beloven dat jouw ervaringen ook voor ons onacceptabel zijn. Hopelijk geef je ons een tweede kans, want juist als je ons nodig hebt proberen wij altijd te helpen en mee te denken.

Parrels don't work anymore

Since changing the format of parrels they don't work anymore. There is a lot of dust in the package instead of parrels and even when adding big amount there is no smell. They used to work better, now it's waste of money.

2 de diciembre de 2025

Respuesta de cosmeau.com

Sorry to hear that it didn't work for you. The "dust" is part of the drying process and can be ignored. I understand it's not as nice but this is the downside for now for completely microplastic free scentbooster beads. I will communicate this to our R&D departement so we can continue improving the product. If you are in any way unsatisfied, know that you can always return it. Thank you for giving it a chance!

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Slecht schoon worden van de afwas

Leuk en aardig maar ik heb mijn vaat nog nooit zo vies uit de vaatwasser gehaald. Zelfs de glazen waar allen water in heeft gezeten komen er bont uit. Voor mij geen vaatwastabletten meer

1 de diciembre de 2025

Respuesta de cosmeau.com

Hoi, jammer om te lezen en dan gaat het niet helemaal goed. Is het tabletje wel goed opgelost en niet op de bodem alleen terechtgekomen?

Is het een vettige laag wat achter blijft? Zo ja dan 2 tabletten en op hoogste stand. Voeg ook vaatwaszout toe, dit is belangrijk. Daarna kan je 1 tablet op eco stand proberen. Moet zeker werken! Mocht het onverhoopt toch niet bevallen dan mag je het altijd retourneren.

Bestelling niet ontvangen

Bestelling niet ontvangen! Geen enkele reactie van Cosmeau op mijn bericht!

26 de noviembre de 2025

Respuesta de cosmeau.com

Hi Louise. Ik heb dit direct voor je nagekeken en klantenservice heeft een nieuwe zending voor je aangemaakt. Excuses voor het ongemak. Het is erg druk door black friday dus klantenservice komt niet toe aan alle berichten op het moment.

Ok dan …….

Ok dan …….. ik ben content met het “ snelle “ versturen van mijn bestelling 🚚. Eeeeeen tevreden over de “ wasresultaten “ ! Kortom geen gesleep meer met zware flessen enz . Ben al 1 jaar klant yeah 🧺

22 de noviembre de 2025
Opinión espontánea

Más información sobre otros tipos de reseñas.

8 consejos para escribir buenas reseñas.