I work with the new owner since 2026 as an interim business developer. The way of working together is excellent. The new team behind freelancer.nl is very motivated to continuously improves the proces... Ver más
La empresa ha respondido
Uitstekende website en goede klantenservice. Huidige eigenaar is uiterst betrouwbaar en komt zijn afspraken na. Dit platform staat voor mij op nummer 1. Andere platforms voor freelancers kunnen hier w... Ver más
La empresa ha respondido
Ik ben super enthousiast over Freelancer.nl. De site werkt makkelijk, het aanbod aan freelancers is groot en de reacties zijn altijd snel en professioneel. Ik lees weleens negatieve reviews, maar eer... Ver más
La empresa ha respondido
There are some availabilities which is nice. But I think it would be helpful for people on both sides to have a set payment portal once something is agreed. Is a project $200 , 20 upfront with... Ver más
La empresa ha respondido
Nieuwe website en eigenaren sinds 2025! Freelancer.nl is sinds mei 2025 met een nieuw platform officieel onder nieuwe eigenaren actief. Wij zijn op geen enkele manier verbonden met de vorige eigenaren of met Prolinker, zoals in sommige reviews genoemd. Met een fris team, moderne functionaliteit en persoonlijke support zetten we alles op alles om de service te leveren die een gebruiker van ons verwacht. Wij verwelkomen jou graag op onze website!
Amsterdam, Holanda
Ha contestado el 100% de las opiniones negativas
Suele responder en menos de 24 horas
Uit het niets upgrade gekregen dat ik een betalend account kreeg en of ik bijkomend factuur even wou betalen.. wat is dit voor oplichting??

Respuesta de Freelancer.nl
Het zelfde verhaal als iedereen. Een tijd geleden een gratis account aangemaakt en daarna ineens een "herinnering" om een factuur van 116 euro te betalen binnen twee weken zonder dat je ooit ergens akkoord mee bent gegaan.
Er is inmiddels zelfs een facebookgroep met mensen die hetzelfde probleem hebben.
Freelancer los je shit op!

Respuesta de Freelancer.nl
Gratis account plots omgezet naar betaald account zonder toestemming. Kreeg een factuur van €116. Account kan niet verwijderd worden. Na meerdere mails naar Freelancer.nl te sturen krijg ik nu geen support meer vanwege de vele mails.

Respuesta de Freelancer.nl
Ik heb dezelfde klacht als de vorige: Ik had een gratis account die zonder toestemming in een betalend account werd omgezet en een verzoek tot betaling van 120 euro. Ik heb al mails (3) doorgestuurd omdat ik mijn profiel niet kon deactiveren, maar ik heb nooit een antwoord teruggekregen.

Respuesta de Freelancer.nl
Onrechtmatig hun dienst wijzigen en gewoon factuur sturen zonder een overeenkomst te zijn aangegaan.
Zojuist betwisting factuur gestuurd. Daarnaast verzoek opvragen persoonsgegevens (AVG) gestuurd en verzoek verwijderen persoonsgegevens (AVG) gestuurd per e-mail en per aangetekende brief.
Krijg reactie:
Beste Freelancer,
Door de overvloed aan emails hebben wij besloten bezoekers van ons platform die niet betalen niet meer van support te voorzien. Deze mailbox wordt dan dus ook niet meer gelezen.
Als uw vraag gaat over de recent ontvangen factuur voor een Standby Account willen wij u het volgende mede delen:
Iedereen met een actief profiel in onze database heeft vanaf heden minimaal een StandBy account. U bent hiermee vindbaar voor opdrachtgevers en kunt 1x per maand reageren op een opdracht. Wij versturen hiervan automatisch de factuur, na de proefperiode van 14 dagen.
Klanten die betalen krijgen van ons vanaf heden premium support op het support emailadres wat zij ontvangen hebben. Alle klanten ontvangen dit support adres na betaling van de factuur per email.
Wij hopen u in de toekomst te mogen verwelkomen als klant van ons platform.
Goede zaken gewenst.
Het team van Freelancer.nl

Respuesta de Freelancer.nl
Zonder aanleiding een factuur ontvangen voor wat vroeger een gratis dienst was, zonder verwittiging of voorafgaande uitleg over de switch naar betalende systemen. Factuur gecontesteerd maar nog geen reactie ontvangen. Aangiste gedaan en op FB in de groep Freelancer oplichter gezien dat er honderden hetzelfde meemaken. Wegblijven dus!

Respuesta de Freelancer.nl
Ook in kreeg ongewild een factuur voorgeschoteld.
Geen reactie op mail.
Praktijken gemeld bij meldpunt.belgie.be.

Respuesta de Freelancer.nl
Ongevraagd een gratis account omzetten in een betaald account. Mooie vorm van oplichting.

Respuesta de Freelancer.nl
Wauw, een herinnering voor betaling zonder bewust een abonnement te zijn aangegaan? Wat is dit voor website?
Je schrijft je in voor een gratis account, wat trouwens op niets trekt en zonder verwittiging moet je plots betalen??
Deze ochtend kreeg ik een sms en een mail met de factuur. DIT KAN NIET!!!
Ik stuurde een e-mail en kreeg niets terug.
Ik downgrade mijn account terug naar gratis, dit lukte, maar verwijderen lukt niet door de openstaande factuur.

Respuesta de Freelancer.nl
Vorig jaar een gratis account gemaakt op Freelancer.nl om te kijken of ik hier iets uit zou halen. Geen reacties gehad en verder niks meer met het profiel gedaan.
Nu sturen ze 1 jaar later ineens een factuur van €100 voor abonnementskosten? Ik heb nooit aangegeven dat ik voor deze dienst wilde betalen.
Ga niet met deze partij in zee. Ze sturen je uit het niets ineens een factuur, ookal geef je aan dat je geen betaald abonnement wilt. Pure scam!

Respuesta de Freelancer.nl
En het gezeik gaat gewoon verder!
Op 13 december al een klacht hier achtergelaten, volgende dag gelijk benaderd door freelancer.nl of ik deze offline wilde halen. Onder dreiging van incassobureau heb ik toen betaald met de hoop ervan af te zijn. Voor 120 euro was mij dit gezeik niet waard. Mijn account heb ik toen gedeactiveerd (waardoor er geen kosten meer lopen), tot nu…
Krijg opeens een mail dat ik jaarlijks ‘stand-by’ geld moet gaan betalen. En geen vooraankondiging, is nu al te laat om te annuleren natuurlijk. Wat een dieptriest bedrijf. Deze keer ga ik niet betalen, kom maar op met die incasso.
Mocht dit zo ver komen, ga ik hier zeker updates geven.
Ohja, de klantenservice is ook waardeloos. Alleen via email en reageert niet inhoudelijk op je vragen.
Update 18-03-2023:
Wat een hele coulante en gepaste reactie lijkt, is natuurlijk gewoon een slecht excuus van een bedrijf wat maximaal wil profiteren van mensen die gevoelig zijn voor de dwingende communicatie standaard. Als er iets van de excuses gemeend was, was de situatie van een 'stand-by' account wel teruggedraaid. Nu worden nog steeds een hele hoop mensen gedwongen om te betalen.
P.S. Een incasso zonder toestemming? Een gratis account betaald maken zonder toestemming? Allebei illegaal.

Respuesta de Freelancer.nl
Ik heb dezelfde klacht als hieronder: Ik had een gratis account die zonder toestemming in een betalend account werd omgezet en een verzoek tot betaling van 120 euro.

Respuesta de Freelancer.nl
Aangifte gedaan bij de politie tegen dit bedrijf. Ze plegen aquisitiefraude. Ga niet met ze in zee.

Respuesta de Freelancer.nl
Pure oplichting. Gratis Account zonder toestemming en/of enig bericht omgezet naar een betaald account. Ook op mijn mails geen reactie. Ik eis dat mijn account per direct stopgezet wordt. Schandalig dat je je account/abonnement niet kan stopzetten zonder betaling.
Wanneer komt hier een reactie op?

Respuesta de Freelancer.nl
Zonder op voorhand iets te weten, kreeg ik dit weekend een aanmaning dat mijn factuur nog niet betaald is..
Bij mijn weten, hoor je normaal geen factuur te ontvangen als je een GRATIS profiel aangaat bij een platform.
Ik las dat jullie verkondigen een mailing uitgestuurd te hebben met jullie nieuw prijzenmodel. Echter heb ik hier toch niets van mogen ontvangen. Intussen reeds 2 mails gestuurd naar jullie helpdesk, waar ik gewoon radiostilte ontvang. PURE OPLICHTERIJ! Gelieve mijn profiel ASAP te verwijderen van jullie platform. Met zo'n platformen - die pure oplichterij verspreiden - wil ik liever niet geassocieerd worden.

Zelfde verhaal hier.
Omzetting naar betalend account, zonder dat ik daar zelf heb om gevraagd. Ik heb geen toestemming gegeven en weiger dan ook te betalen hiervoor. Al meerdere mails verstuurd, helaas zonder veel respons. Ik kan mijn account ook niet verwijderen, zolang de betaling open staat.
Ik vind dit onaanvaardbaar. Zo schep je geen vertrouwen, niet bij freelancers, en niet bij klanten.

Respuesta de Freelancer.nl
Hier ook plots factuur voor iets waar ik nooit voor getekend heb;
Wou onmiddelijk mijn account stoppen en dit kan niet
je moet eerst betalen
Onwettelijk.
Als je mails stuurt krijg je een bericht dat hun mailbox overspoeld wordt.
Ik heb nog geen credit nota gekregen en wil bewijs dat mijn account is gedelete.

Respuesta de Freelancer.nl
Zoals vele hieronder al beschrijven:
Niets vermoedend kreeg ik een sms dat ik mijn betaling nog niet had voldaan. Ik ging er vanuit dat dit fishing zou zijn maar ook in mijn e-mail hetzelfde bericht ontvangen. Ik heb NOOIT een betaald account gehad. Ik ben ook zeker niet van plan te gaan betalen!

Respuesta de Freelancer.nl
Zelfde ervaring als alle anderen hier. Mijn gratis account werd zonder toestemming omgezet naar een betaalde account en ik ontving een dreigend bericht over een openstaande factuur. Toen ik de account via de website probeerde stop te zetten, werd ik doorgelinkt naar een betaalpagina.

Respuesta de Freelancer.nl
Opgelet! Vermijd ten stelligste om zaken te doen met deze website!!!
Zonder ook maar enige kennisgeving of goedkeuring wordt een gratis abonnement omgezet in een betalende van €116,00! Een enkele sms wordt verstuurd om te vermelden dat de betaling geblokkeerd werd en actie moet genomen worden omdat er anders incassokosten worden aangerekend. Verder NUL andere communicatie. Via website geen mogelijkheid tot direct contact, laat staan het account te verwijderen zonder eerst betaald te hebben. PURE FRAUDE EN JAMMER VOOR EEN BEDRIJF DAT OP EERSTE GEZICHT LEGITIEM LEEK!!!

Respuesta de Freelancer.nl
Más información sobre otros tipos de reseñas.