Jeg har netop afsluttet min 3. uddannelse ved HEG og kan til enhver tid anbefale stedet, til den som er nysgerrig og har modet til at kigge ind og tage ansvar for eget liv. Personlig udvikling hen mod... Ver más
Consulta las opiniones de los clientes
En oplevelse at kunne uddanne og inddanne mig i en ramme hvor jeg har en mulighed for at undersøge mine valg, tanker, følelser og handlinger. Jeg ser det som en stærk baggrund at have været hos HEG... Ver más
Jeg deltog i instruktøruddannelse i senser og naturbad på HEG, og det var en smuk og utrolig praktisk og lærerig oplevelse Jeg lærte at forbinde teoretisk viden med praksis og bruge naturens ele... Ver más
Beslutningen om at starte på HEG, har været en af de mest selvkærlig og betydningerfulde beslutninger jeg i mit liv har truffet. En stor ros på skolens fantastiske undevisere, som med beds... Ver más
La gente también ha visto
En skuffende og uprofessionel oplevelse med deres naturterapeut-uddannelse
Jeg skriver denne anmeldelse anonymt, da jeg ved, at andre tidligere er blevet truet med advokat og injuriesag for at udtale sig negativt om deres oplevelse. Det gør det desværre nødvendigt at være forsigtig – men netop derfor føler jeg også et ansvar for at dele min erfaring, så andre kan træffe et informeret valg.
Min anmeldelse handler specifikt om deres naturterapeut-uddannelse, som jeg tilmeldte mig med store forventninger og en oprigtig interesse for at arbejde med naturen som terapeutisk ramme. Jeg havde håbet på en fagligt solid og gennemarbejdet uddannelse, hvor naturen spillede en central rolle. Det var desværre langt fra det, jeg oplevede.
En af de største overraskelser var, at man næsten ikke lærer noget om naturen på uddannelsen. Naturen bliver mest brugt som en kulisse – et sted man opholder sig, mens man laver øvelser, der i virkeligheden er klassisk psykoterapi. Der var ingen reel undervisning i naturforståelse, naturbaserede metoder eller i, hvordan naturens elementer bruges aktivt og fagligt i et terapeutisk forløb. Det hele blev lagt an som psykoterapeutisk arbejde, og naturdelen forsvandt næsten helt.
Det blev endnu tydeligere, når der flere gange blev hentydet til, at man ”naturligt” burde tage deres overbygning – som sjovt nok er en psykoterapeut-uddannelse. Det gav et klart indtryk af, at naturterapeut-uddannelsen mest fungerer som et indgangsforløb til noget helt andet, end det man tror, man tilmelder sig.
Undervisningsmaterialet var fyldt med stave- og grammatikfejl og bar præg af at være ufærdigt og ikke kvalitetssikret. Det gav et uprofessionelt udgangspunkt, der desværre var gennemgående for hele forløbet.
Derudover var underviserne generelt meget ustrukturerede. Deadlines for udsendelse af materialer og vigtig information blev sjældent overholdt, og mange ting kom alt for sent. Der opstod også flere gange tvivl om, hvilke skovområder undervisningen skulle foregå i, fordi der ikke var blevet booket steder i tide. Det skabte forvirring og unødvendig stress blandt kursisterne og blev et tilbagevendende problem.
Selve undervisningen bestod mest af korte oplæg, hvorefter vi blev sendt ud i grupper uden klare rammer. Selvom vi efterspurgte det flere gange, blev der aldrig givet tydelige instruktioner for, hvordan øvelserne skulle foregå, hvilke grænser der gjaldt, eller hvordan vi skulle sikre faglig forsvarlighed. Det betød, at man hurtigt kom til at arbejde med hinandens dybe og til tider voldsomme traumer uden supervision. Jeg var hverken forberedt på eller rustet til det, og det var i bagklogskabens lys både utrygt og direkte uansvarligt.
Supervisionen var næsten ikke-eksisterende. På et helt år blev jeg observeret i omkring 15 minutter i alt. Det er et helt urimeligt lavt niveau på en uddannelse, hvor øvelserne i praksis fungerer som terapeutiske forløb mellem kursister.
Man kunne selvfølgelig have valgt at stoppe, men ifølge deres betingelser skal man betale for hele uddannelsen uanset hvad. Når man har investeret mange penge, forsøger man naturligt at være positiv og give det en chance – hvilket jeg nok gjorde lidt for længe. Det endte desværre med at føles som om, de lukrerer på netop dette: kursisternes velvilje og håb om, at tingene nok bliver bedre.
Kommunikationen fra organisationen hjalp ikke, da mundtlige aftaler ofte ikke blev overholdt, og svar løbende ændrede sig. Det efterlod en oplevelse af, at ansvaret altid landede hos kursisten, uanset hvor problemet reelt lå.
Alt i alt kan jeg desværre ikke anbefale deres naturterapeut-uddannelse. Forløbet manglede faglighed, naturfokus, struktur, tryghed, supervision og professionel planlægning. Hvis du ønsker en uddannelse, hvor naturen reelt bruges som terapeutisk kraft, og hvor rammen er ansvarlig og gennemarbejdet, vil jeg stærkt anbefale at se andre steder hen. Dette var desværre ikke det, jeg blev lovet – og slet ikke det, man bør forvente til den pris.
En kærlig anbefaling
Jeg startede på Dynamisk Terapeut-uddannelsen på HEG for ét år siden; en vigtig og livsændrende beslutning.
På HEG går jeg mit personlige og faglige autentiske selv i møde i et nærværende læringsrum, som er præget af høj faglighed, respekt, tillid og plads til dét, der er og opstår i mødet mellem hele mennesker.
Jeg startede på den psykoterapeutisk…
Jeg startede på den psykoterapeutisk uddannelse for godt et år siden og kan varmt anbefale den! Deres evne til at holde en høj faglighed og samtidig gøre det trygt er fantastisk! Jeg elsker alt ved det! ❤️
Jeg er på den sidste del af…
Jeg er på den sidste del af psykoterapeut uddannelsen, jeg er yderst glad for at mit valg faldt på HEG.
HEG er et meget professionelt institut, med dedikerede, fagligt opdaterede og dygtige undervisere.
HEG har professionelt fokus på at dygtiggøre deres studerende, så de står bedst muligt i sig selv og dermed kan agere som faglig dygtig terapeut.
HEG er medlem hos FaDp som gør at man kan blive REG psykoterapeut efter endt uddannelse, altså en beskyttet titel.
Jeg vil på det kraftigste anbefale HEG
Fantastisk sted
Ganske fantastisk sted. Stor faglighed og stor bredde og forskellighed blandt underviserne på uddannelsen. Det gør at alle bliver rummet og set, så der er overskud til tage den store mængde viden ind som stedet tilbyder. Kan på det allervarmeste anbefale HEG som din fremtidige uddannelsested hvis du overvejer at blive psykoterapeut.
Heg er et særligt sted
Heg er et særligt sted, som på alle måder har lært mig at være menneske. Et helt menneske hvilket er essentielt som psykoterapeut.
Samtidig har uddannelsen hele vejen haft tydelige læringsmål uden dogmatiske begrænsninger, som giver mig en stor og meget brugbar værktøjskasse i arbejdet som netop klientcentreret psykoterapeut!
At jeg samtidig har følt mig favnet og set som berettiget som netop mig og det jeg bringer ind, har betydet at jeg ikke blot er blevet undervist, men også helet og fået nye vigtige relationer i mit liv til langvarig gensidig læring og supervision.
Jeg kan ikke forestille mig et bedre sted at få denne uddannelse🙏😄
Mikael Valentin
Et seriøst institut med hjertevarme og knald dygtige undervisere
Jeg har taget 3 uddannelser på HEG. Der er en grund til at jeg er kommet tilbage efter den første.
Jeg oplever HEG som et seriøst institut. Det betyder at de både tager dem selv og de stuerende ganske alvorligt. Når man tager en uddannelse der, er man ( naturligvis) selv ansvarlig for sin egen læring. Men de har bestemt øje på dig og følger med i din proces. Hvis det er nødvendigt, tager de en samtale med dig og er altid fleksible omkring hvordan du kommer videre. Det har jeg set flere gange.
Instituttet har på sinde at sikre at fagligheden er høj. De arbejder for flere akkrediteringer og for at psykoterapeutuddannelser generelt bliver opløftede til de niveau de burde ligge på. Derfor er de også involverede i FADP, ligesom de skriver artikler i fagblade mv. HEG gør et kæmpe stort arbejde, for psykoterepeuter generelt.
Jeg oplever at stemningen på instituttet er skøn. Et sted man har lyst til at komme. Der er både hjertevarme og kærlighed til faget, de studerende og verden generelt. På HEG formår de at løfte til et højere niveau.
Som studerende på HEG er ALT hvad du behøver tilgængeligt for dig. Det er op til DIG at gøre brug af det og sørge for at du tager ansvaret for din egen udvikling og dig selv. For nogle er det første gange de i virkeligheden møder det. Og dermed den største og vigtigste læring.
Jeg giver HEG mine bedste anbefalinger og vil til en hver tid selv tage uddannelser der.
Transformation og uddannelse i ét
At gå ind på psykoterapeutuddannelsen på HEG i 2018 hjalp mig med at skifte kurs i livet. Det var Overvældende, vildt og en fantastisk chance for at pille mig selv fra hinanden og bygge mig op på en ny måde.
På HEG opstod et rum, hvor alle parader fik lov at falde. Og det var her, den største læring skete for mig: at opleve både min egen og alle holdkammeraters “falden fra hinanden”. Her så jeg nemlig, hvor forskellige vi alle sammen var. Du kan læse dig til en intellektuel viden om tilknytning, traumer osv. Og du kan opleve den. På HEG får du mulighed for begge dele. Fordi alle på mit hold var villige til at udforske rollen som terapeut, supervisor og ikke mindst klient. Ikke bare i en skuespilsform. Nej, vi var alle villige til at sætte os i terapeutstolen - og også til at kaste os op på “operationsbordet” som klienter og lade vores holdkammerater lave rigtig terapi. Det kræver stor tillid til de mennesker, du møder på dit hold og i lærerstaben. Tillid til, at de er klar til at gribe dig og skubbe dig på en og samme tid. Du skal være klar til at være med det, der opstår. For HEG er først og fremmest et transformations-sted. Og imens du selv bliver transformeret, så lærer du også at blive en terapeut, der kan rumme det uforudsigelige. At være med det, som klienterne kommer med. Uden at have forforståelse, plan eller retning. Det er det vigtigste, jeg som terapeut har lært på HEG: at stole på, at uanset hvad der dukker op i rummet, så finder vi en vej i det.
Jeg har siden taget to kortere uddannelser på HEG og giver stedet min varmeste anbefaling.
Human Education Group er et livsændrende valg
Human Education Group er et fantastisk sted, hvor læring og personlig udvikling går hånd i hånd. Den fænomenologiske tilgang skaber et unikt rum for indre udforskning og læring med høj faglighed. Underviserne er dygtige og engagerede, og de formår at skabe et varmt og trygt miljø.
Der er en fin balance mellem teoretisk viden og praktiske øvelser, hvilket gør læringen både relevant og anvendelig. Underviserne er ikke blot yderst kompetente; de har også et stort hjerte. Deres evne til at skabe et rum, hvor man føler sig tryg og støttet i sit mest sårbare, er uvurderlig.
Man bliver mødt i øjenhøjde, ligeværdigt, menneske til menneske, hjerte til hjerte.
Jeg har lært meget om mig selv og er taknemmelig for den indsigt, jeg har opnået. Den personlige og faglige udvikling har været en rejse mod større selvforståelse og spirituel vækst. Det er et sted, der virkelig understøtter den menneskelige erfaring og hjælper os med at finde vores indre lys. HEG er et sted, hvor man kan vokse både personligt og professionelt, og jeg er dybt taknemmelig for den livsændrende rejse, jeg har været på i dette rum.
Jeg vil til enhver tid anbefale HEG's uddannelsesrum til alle, der ønsker at bygge et solidt fundament for deres personlige og faglige dannelsesrejse.
HEG er ikke blot en uddannelse - men også en uvurderlig livsdannelse.
Danmarks bedste Psykoteraperutuddannelse.
Det er en helt fantastisk uddannelses sted, jeg har taget en del af deres uddannelser og det har været så udviklende på alle plan. Jeg har taget en del uddannelser, men det er absolut den bedste jeg har prøvet. Deres undervisere er så dygtige og professionelle og de ser dig, møder dig og løfter din udvikling op på et plan, du ikke har kunnet forestille dig. De går også ofte først på mange områder og hvis du ønsker at stå sikkert i dig og vil bruge deres uddannelser professionelt, så er det et godt valg. Dette er et sted med hjerte og engagement.
Jeg kan varmt anbefale Human Education…
Jeg kan varmt anbefale Human Education Group (HEG) til alle, der ønsker at dykke dybt ned i personlig udvikling og faglig vækst! Jeg startede min rejse hos HEG i 2019 på Psykoterapeutuddannelsen, og det har været en fuldstændig livsforandrende oplevelse.
Fra første modul blev jeg konfronteret med de transformative værktøjer som Metamodellerne, der på mange måder har ændret min forståelse af mig selv og den måde, jeg skaber og lever mit liv på. Disse modeller har givet mig indsigt og redskaber til at bryde gamle mønstre, skabe bevidste valg og stå stærkere i mine relationer.
Jeg har nu gennemført hele fire uddannelser hos HEG og føler mig stadig slet ikke færdig. Hvert forløb har været unikt og bygget oven på det foregående – altid med en dybdegående balance mellem teori og praksis. Underviserne er dybt engagerede, kompetente og brænder tydeligt for deres fag. De formår at skabe et trygt og inspirerende læringsrum, hvor udvikling kan ske i sit eget tempo.
Uanset om du søger en karriere inden for terapi eller blot ønsker at udforske din egen personlige vækst, er HEG det rette sted. Jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger og ser frem til at fortsætte min udviklingsrejse hos HEG.
Jeg har ikke tidligere mødt en flok undervisere som, har holdt mig, når jeg ikke kunne holde mig selv, som har grædt med mig, når jeg græd, eller endda græd for mig, da jeg ikke selv kunne.
Jeg elsker den måde der bliver undervist på, alle de personlige fortællinger, som giver mig tryghed til selv at dele de oplevelser og handlinger som ikke er så nemme. Jeg elsker fænomenologien og troen på sammenhængskraften, som jeg har taget med mig. Jeg føler at jeg gennem den ud-DANNELSE jeg har modtaget på HEG, har skabt vejen hjem til min spiritualitet, min sjæl og min kerne, således jeg i dag kan stå som et stærk og samlet menneske i verden, sammen med alle de andre mennesker i denne verden. Tak HEG for Mig og for Jer.
Min varmeste anbefaling
I 2019 startede jeg på Spirituel Psykoterapeut på Human Education Group, jeg har efter endt uddannelse taget andre uddannelser på instituttet og Human Education Group er stadig en stor del af min faglige identitet såvel som mit virke som psykoterapeut.
Jeg oplever at såvel ledelsen som underviserne på Human Education Group møder os kandidater anerkendende og med accept, at de ikke blot underviser i en teoretisk tilgang og bevidsthed men at de også selv lever dette i kontakt og udtryk.
Noget af det der for mig kendetegner Human Education Group er, at de underviser i håndværket Psykoterapi, at alle deres uddannelser er baseret på at kandidaterne hele tiden har det i hænderne og ikke kun i hovedet som teorier. Hvilket vil sige at da jeg var færdig med min uddannelse til psykoterapeut, skulle jeg ikke der først i gang med at have klienter men havde været i gang under uddannelsen. Jeg var derfor allerede øvet i mit virke som psykoterapeut både ift. klient-, supervision- og egen-terapi delen, og havde oplevelsen af at være faglig tryg i mit virke som psykoterapeut.
Jeg oplever at ånden på Human Education Group inviterer til bevidsthed og ansvar, at instituttet synliggører forskellige muligheder, tilgange, perspektiver til hele mit menneske. Dvs. at instituttet har øje for helheden, for den holistiske tilgang hvor både min personlige del og min psykoterapeutiske del har plads og værdi.
Jeg synes det har været og er inspirerende at betragte Human Education Group´s evne til at rumme alle os kandidaters forskellige perspektiver, jeg bliver inspireret af at være i et undervisningsmiljø hvor der ikke er noget perspektiv der gøres forkert, hvor der inviteres til bevidsthed og ansvar og så er det op til os kandidater hvad vi vil bruge det til.
Jeg kan på det varmeste fra mit hjerte anbefale Human Education Group til dig der søger bevidsthed på os mennesker, vores livsvilkår og hvordan vi lever med dem … til dig der erfarer og lærer gennem håndværket, det at have det i hænderne, det at være i mødet med et andet menneske, det at evne at være bevægelig i mødet med det der er, det du er, det jeg er.
Det er noget af det vigtigste jeg har gjort for mig selv, og jeg bruger dagligt min bevidsthed på mennesket til at være opmærksom på hvor jeg træder fra i mig selv <3
Livsændrende forløb
Jeg har taget 4 uddannelser på HEG. Alle uddannelser har hjulpet mig til store selvindsigter og forandringer i de indre vande. Det har i den grad gjort mig i stand til arbejdet med klienter.
Jeg har altid mødt velforberedte og meget kvalificerede undervisere og terapeuter, der heller ikke har været bange for at hjælpe mig med at konfrontere mine ubevidste systemer, så disse kunne bevidsthedsgøres og jeg kunne begynde at tage ansvar for dem. Dette har ikke altid været sjovt, men det har været lærerigt, og jeg er altid blevet professionelt holdt mens processerne har været aktive.
HEG har forandret mit liv og det er jeg meget taknemmelig for.
Unik uddannelse i naturens rum
Jeg har over de sidste par år taget først naturterapi uddannelsen og herefter overbygningen til naturbaseret psykoterapeut hos HEG. Det har været en fantastisk rejse , som har rustet mig fagligt til at starte egen virksomhed , været livsforandrende på det personlige plan og har givet mig en masse uforglemmelig og magiske naturoplevelser.
Min oplevelse var at underviserene var meget kompetente, meget vidende , tryghedsskabende og dygtige terapeuter . Der var en rød tråd gennem forløbet , således at man allerede i grunduddannelsen blev bekendt med og fik øvet en hel del terapeutiske værktøjer , som var til stor gavn i starten af overbygningen.
Jeg oplevede at den kritik , jeg havde i forhold til undervisningen blev taget alvorligt og til efterretning .
Desuden vil jeg nævne at uddannelsesudgiften er lav i forhold til andre terapeutuddannelser, da alt foregår ude under åben himmel.
HEG og den uddannelse jeg har taget hos dem har min største anbefaling .
Lisbeth Bruun
Hjem I naturen.dk
Transformerende uddannelse med transpersonelt fokus
Min Feedback på Uddannelsen hos Human Education Group
Min tid hos Human Education Group har været en transformerende oplevelse, som har styrket både min professionelle og personlige udvikling. Med en baggrund som naturterapeut, hypnoterapeut og en 4-årig psykoterapeutuddannelse oplevede jeg forløbet som en unik mulighed for at fordybe mig yderligere – særligt i den transpersonelle retning, som danner en vigtig del af uddannelsens fundament.
En af de mest mindeværdige undervisningssituationer fandt sted under et modul, hvor vi arbejdede med transpersonelle tilgange til terapi. Her blev vi inviteret til at udforske, hvordan klienters oplevelser kan række ud over det individuelle og ind i det universelle. Gennem guidede øvelser, herunder naturbaserede processer, fik vi mulighed for at opleve og forstå, hvordan transpersonelle perspektiver kan støtte heling og udvikling. Jeg husker især en situation, hvor vi arbejdede med at identificere livstemaer gennem naturens symbolik – en oplevelse, der åbnede for dybere indsigt og resonans med både mig selv og mine medstuderende.
Undervisningen var præget af høj faglig kvalitet og et stærkt nærvær fra underviserne. De formåede at kombinere teori og praksis på en måde, der ikke kun gjorde stoffet forståeligt, men også inspirerede til refleksion og personlig integration. Der blev lagt vægt på, at vi som studerende kunne bringe vores egne erfaringer og praksis i spil, hvilket skabte et levende læringsrum. Jeg oplevede samtidig, at der var plads til både fordybelse og støtte, hvilket gjorde det muligt at arbejde med dybe temaer i en tryg ramme.
Uddannelsen formåede at skabe en balance mellem forskellige tilgange, hvor fænomenologi og transpersonelle perspektiver blev vævet sammen med en dyb respekt for hver enkelt deltager. Denne mangfoldighed i tilgangen gav mig mulighed for at udvide min terapeutiske værktøjskasse og integrere nye metoder i mit arbejde.
Administrationen omkring forløbet fungerede effektivt og professionelt. Der var altid klar kommunikation om praktiske forhold, hvilket skabte en stabil ramme for læringen. Jeg oplevede, at administrationen havde en imødekommende og løsningsorienteret tilgang, som sikrede, at vi kunne fokusere på det faglige og personlige udbytte.
Samlet set har uddannelsen hos Human Education Group været en uvurderlig rejse, der har hjulpet mig til at skabe en endnu dybere balance mellem mit faglige virke og mit personlige ståsted. Den transpersonelle dimension har givet mig nye perspektiver og en udvidet forståelse af menneskets potentiale og helingsproces. Jeg kan varmt anbefale uddannelsen til dem, der søger en dybdegående og helhedsorienteret tilgang til terapi og personlig udvikling.
Har nu taget 3 forskellige uddannelser…
Har nu taget 3 forskellige uddannelser hos Human Education Group og har oplevet dem som dybt transformerende uddannelser hen imod det gode liv og en stærkt forankret autenticitet i mig selv. Det igen har givet et stort bidrag til mit virke som fuldtids psykoterapeut og parterapeut. Således jeg i dag kan spændende bredt og dybt i mange artet problemstillinger hos mine klienter og par som nu oplever terapier som dybt transformerende også.
Fede uddannelser i trygge rammer!
Fede uddannelser, skarpe undervisere, trygge rammer! Skelsættende uddannelser i livet mit! Eksperter i mødet med mennesker! Jeg holder fortsat øje med jeres uddannelser og ser frem til både møder med jer som mennesker og møder med evt. kommende uddannelse.
Kære læser - du er velkommen til, at kontakte mig vedr. instituttets uddannelser Naturterapeut og Naturbaseret Psykoterapeut for indblik/info ved interesse.
Kærlighed og krammere herfra
Tom Valentin
Naturmennesket.dk
Kompetente undervisere og elsker det fænomenologiske læringsrum.
Kompetente undervisere og meget lærerigt, både personligt, fagligt og gruppe dynamisk. Undervisningen er en blanding af semantisk viden , og praksis og færdighedstræning. Denne kombi er perfekt, også fordi det er mig som menneske der er redskabet, når jeg er ude og arbejder med andre mennekser. Jeg kan ikke kun læse mig til i en bog at blive god til at møde et andet menneske. Jeg må “potterræne” ige og igen og opdage alt muligt der kan komme på spil i mig af usikkerhed, forkerthed og holde øje med mine egne projektioner når jeg peger ud. Det kræver en høj bevidsthed og selvindsigt, som jeg synes vi træner og eksponeres for at oparbejde i det fænomenologiske undervisnings rum. Underviserne og instituttet er vildt gode til at gøre undervisningen levende og mærkbar.
En dyr og skuffende fejltagelse!
Kursusbeskrivelsen lagde vægt på høj undervisningskvalitet med fokus på den enkelte deltagers potentiale og kompetencer. Min oplevelse var dog en helt anden. Undervisningen foregik i plenum, og der var ingen løbende observation eller vurdering af kursisterne i de efterfølgende øvelsessituationer. Jeg modtog ikke én eneste gang personlig feedback, hvilket var i direkte modsætning til det, der blev lovet i kursusbeskrivelsen. Dette skabte tvivl hos mig om, hvorvidt HEG overhovedet havde en systematisk metode til at vurdere kursisternes evner og sikre, at de kunne anvende det lærte forsvarligt i praksis uden at risikere at skade kommende klienter.
HEG.dk markedsførte kurset med en maksimal deltagergrænse på 20 pr. modul, hvilket var afgørende for min tilmelding. Denne grænse blev dog gentagne gange overskredet, og på nogle moduler var vi op til 28 deltagere. Selvom HEG betegner de ekstra personer som "gæster," deltog de fuldt ud, hvilket forringede undervisningskvaliteten, skabte uro og påvirkede øvelserne negativt.
Undervisningsmiljøet var præget af episoder, som jeg oplevede som grænseoverskridende og uprofessionelle. En underviser opførte sig gentagne gange ironisk og sarkastisk, og ved en enkelt lejlighed råbte han aggressivt ad en kursist foran resten af holdet. Denne hændelse oplevede jeg som krænkende og utryg. Generelt oplevede jeg alt som værende lyserødt og fint (falskt), så længe ingen stillede sig kritisk over for hverken underviser eller indhold i undervisningen.
Efter en af de nævnte episoder blev situationen forværret, da underviseren forsøgte at retfærdiggøre sin adfærd via opslag på Facebook. Her blev hændelsen præsenteret som en del af en læringsproces, hvilket skabte forargelse. Jeg oplevede det som særligt problematisk, at en kursistes "indsigt" blev brugt til at legitimere, at en anden kursist blev udstillet foran gruppen. Argumentet om, at det kan være acceptabelt at udstille en person for andres læring, fremstod for mig som uprofessionelt og uacceptabelt.
Senere blev konflikten yderligere eskaleret af kommenterer fra en anden underviser, som implicit placerede kursister i roller som syndebukke, helte og ofre. Jeg oplevede denne tilgang som psykisk manipulation, hvilket underminerede min tillid til både undervisere og HEG.dk.
Trods de beskrevne oplevelser har jeg ikke oplevet, at HEG.dk har vist interesse for mine oplevelser som kursist eller taget ansvar for det miljø, de skaber. Da jeg, grundet de uordentlige forhold, afbrød kurset, blev jeg mødt med krav om betaling af det fulde kursusbeløb på 21.600 kr. Min indsigelse med henvisning til misligholdelse af aftalen blev blankt afvist, og sagen blev overdraget til deres advokat der krævede betaling under trussel om stævning.
Jeg har oplevet denne proces som dybt frustrerende, da HEG.dk ikke har vist interesse for en rimelig løsning, selv efter klagen blev behandlet hos Nævnens Hus.
Jeg er naturligvis opmærksom på muligheden for at indbringe sagen for Forbrugerombudsmanden. Det er dog blevet gjort klart af HEG, at hvis de skulle tabe en sag her, vil de tage sagen videre som en civil retssag. Dette vil potentielt kunne føre til en meget langvarig proces for mig som kursist. For at afslutte enhver forbindelse med HEG hurtigst muligt, har jeg valgt ikke at forfølge sagen yderligere. I stedet ønsker jeg at advare andre mod at benytte HEG som kursusudbyder.
Der er ingen juridiske krav til at kalde sig Naturterapeut i Danmark. Det betyder, at alle frit kan bruge titlen, og at uddannelseinstitutionerne inden for området ikke nødvendigvis skal opfylde bestemte krav eller stå til ansvar over for myndigheder. Jeg opfordre derfor kommende kursister til at være kritiske og grundige i deres valg af uddannelsesinstitution.
Det er min vurdring, at HEG.dk ikke lever op til de standarder, man som kursist med rimelighed kan forvente af en professionel uddannelsesinstitution. Manglen på kvalitet i undervisningen, det utrygge miljø og den manglende overholdelse af aftaler gør det umuligt at anbefale dette sted.
Min samlede oplevelse er, at HEG.dk prioriterer økonomisk profit højere end kursisternes trivsel eller kvaliteten af undervisningen.
Jeg deler denne anmeldelse for at hjælpe andre med at træffe et mere velovervejet valg, end jeg gjorde.
La experiencia Trustpilot
Más información sobre otros tipos de reseñas.