Valorada con 1 estrellas sobre 5

Een in één woord waardeloze organisatie. Voor aanmelding moest ik 3 maand wachten! Voor het verkrijgen van een account, om inzicht te krijgen in mijn verbruik wordt NIET op gereageerd. Deze organ... Ver más

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Frappant, toen wij ca 10 jaar geleden naar warmtemeters moesten had je Ista en Techem, Meest slechte reviews waren voor Ista dus gekozen voor Techem,van regen in drup!cijfers kloppen niet,vervolgens m... Ver más

Valorada con 1 estrellas sobre 5

De Bermuda driehoek is de ondoorzichtige verhouding tussen Ista als meetbedrijf en de blokbeheerder die enerzijds afspraken heeft met Ista en anderzijds met het gasbedrijf. Niemand heeft enig inzich... Ver más

Valorada con 3 estrellas sobre 5

Woon je met 8 voordeuren in 1 blok. Word er in 1 jaar voor 8 voordeuren gemeten. Er ontstaat een afrekening die simpel gedeeld word door 8. Veel of weinig verbruikt speelt geen rol. Het kan dus goed z... Ver más

Información sobre la empresa

1. Equipos y soluciones de energía

Escrito por la empresa

ista International GmbH specialises in the recording, billing, visualisation and management of heat, water and gas in 25 countries all over the world.

1,5

4 estrellas
3 estrellas
2 estrellas
1 estrella

No ha contestado las opiniones negativas

Waardeloos

Wat een traag bedrijf met een slechte service. Vorig jaar hebben ze me een paar honderd euro (geschat bedrag) bij laten betalen terwijl ik nog niet in mijn woning woonde wegens verbouwing. Dit jaar wacht ik al 5 maanden op de jaarafrekening (ze zijn ermee bezig), terwijl het bij de energiebedrijven 6-8 weken duurt.

27 de mayo de 2024
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Warm water 3 keer zo hoog gestegen.

Warm water 3 keer zo hoog gestegen.
Ista eindafrekening gekregen en normaal heb ik max 180€ warm water per jaar.
Nu staat er verbruik warm water 600€ per jaar.
Ik vraag me af hoe dat kan dat het warm water zo fors gestegen is , normaal vind ik dat niet meer.

3 de mayo de 2024
Valorada con 1 estrellas sobre 5

ista Nederland bv meterstanden kloppen idd niet

Advies Log in bij ista Nederland bv Webportaal bewoners en maak wekelijks foto's van uw verbruik en ook van uw grafiek verbruik.
Ik hou elke week de grafiek en verbruik in de gaten
Nu staat mijn huidig verbruik hoog terwijl mijn verwarming uitstaat en mijn nacht temp is 14 graden
Ik gebruik led verlichting op batterijen in de woonkamer
En op 3 kamers na gebruik ik ledlampen en het laagste wattage spaarlampen helaas kook ik op inductie wat stroom kost en draai 1 was per dag plus de koelkast en telefoon opladen is al mijn stroom verbruik, tv kijken doe ik niet omdat er alleen maar herhalingen wordt uitgezonden. Wat mij al een aantal weken op valt is dat mijn vorige verbruik elke week veranderd op 7-2-24 was vorig verbruik 0,211 GJ , op 9-2-2024 was vorig verbruik 0,215 GJ en vandaag was vorig verbruik 0,219,GJ dit is en zijn de vorige verbruik standen van 2023 die dus loopt van 1-1-2023 TM 31-12-2023,

7 de febrero de 2024

Onjuiste afrekening stadsverwarming

Ik dien een klacht in betreffende mijn recent ontvangen afrekening van ista.
Sinds 2019 woon ik hier zonder problemen, maar vorig jaar ontving ik een onjuiste afrekening van €1200, die ik desondanks heb betaald. Nu is het echter totaal uit de hand gelopen.

Mijn woning heeft stadsverwarming, en alleen mijn verwarmingssystemen vallen hieronder, aangezien mijn douche en kookapparatuur elektrisch zijn. Met slechts 4 verwarmingen, waarvan er 2 nooit aanstaan in de slaapkamers, en de andere 2 slechts 2-3 keer op stand 1-2 hebben gestaan, ontvang ik een afrekening van €5629.

In februari 2023 gaven mijn meters 540 aan en een jaar later, in 2024, 560, slechts een verschil van 20. Ik betaal slechts €55 per maand, wat neerkomt op €664 per jaar. Dit betekent dat ik volgens de afrekening voor €6300 heb gestookt met slechts 2 verwarmingen die minimaal hebben gedraaid.

Na contact met ista beweren ze dat alles correct is. En zeggen ze dat de meters in december naar 0 gaan automatisch maar dat is niet waar ze tellen gewoon door.
Echter, ik vermoed dat er een fout is opgetreden, aangezien mijn meters niet automatisch naar nul gaan in december, maar gewoon doortellen. Hierdoor lijkt het alsof mijn verbruik hoog is wat niet het geval is.

Ik hoop op een snelle oplossing en de correctie van de €1200 van vorig jaar.

16 de febrero de 2024
Valorada con 5 estrellas sobre 5

Na sleuteloverdracht gewoon incaseren.

Na het plosteling overlijden van mijn dochter haar huurwoning opgezegd. Na sleutel overdracht, was er een incasso gedaan. Gebeld en snel geholpen door een begripvolle man.

Nog even afwachten maar het volle vertrouwen in de afwikkeling.

Update.
Inderdaad direct netjes afgewikkeld

6 de febrero de 2024

Oplichting eerste klas

Oplichting eerste klas. Ik heb helaas met Ista te maken omdat de woningbouw een prperduur contract met ze heeft afgesloten. Het zijn bloedzuigers die ook nog in stand word gehouden door de dictators in Den Haag. Het is een legale criminele organisatie die het alleenrecht heeft op deze markt. Simpelweg omdat Den Haag geen concurentie toelaat. Je krijgt nooit gelijk als je een procedure opstart omdat ze de geschillen commissie in hun zak hebben. De meters zijn van ondeugdelijke kwaliteit en NIET GEIJKT wat wel moet. Masaal gaan klagen bij Radar helpt misschien maar heb ook daar geen goed gevoel over.

5 de enero de 2024

Stel bloedzuigers dit

Stel bloedzuigers dit, graf bedrijf dat het is. Afzetterij en oplichterij mag van mij part in de fik dat bedrijf, kowet kk bedrijf, doodvallen mogen jullie!!!

9 de enero de 2024
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Het liefste gaf ik nul sterren

Het liefste gaf ik nul sterren. Geen transparantie in het verbruik. Geen gewone thermostaat. Geen inzicht in je verbruik. Het is allemaal maar giswerk. In tijden waarin iedereen let op zijn energieverbruik, kun je dat als ista verbruiker niet. Je weet niet hoeveel je verbruikt op het moment dat je de verwarming aanzet. Schandalig! Bel je geven ze geen antwoord en verwijzen je door naar de verhuurder en die stuurt je weer terug naar ista. Met andere woorden "zoek het je maar uit"! In de tussentijd betaal je voor iets wat je niet zelf kunt controleren en niet controleerbaar is volgens het bedrijf zelf. Het wordt serieus tijd voor een verandering hierin. Gezien het programma Radar hier ook een rapportage van heeft gemaakt, wens ik voor alle gebruikers een verandering hierin, deze lak aan transparantie en inzicht in je verbruik is niet meer van deze tijd!

12 de diciembre de 2023

Zelfs 1 ster is al te veel

Zelfs 1 ster is al te veel . Ik heb met deze afpers bedrijf 11 jaar gevochten reultaat 0 . De huurcommissie steunt ze de wooncorparaties steunt ze , zelfs de staat steunt hun . Het Grootste nederlandse mafia , heb geen andere uitleg hierover.

3 de diciembre de 2023
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Onterechte aanmaning en dreigen met incassokosten

Mijn schoonmoeder had een contract bij Ista. Zij is op 24 december 2021 overleden. Per 1 februari 2022 is de huur opgezegd en volgde een eindafrekening van Ista. Alles afgerond.

Gisteren ontvingen wij een aanmaning gericht aan de erven. Deze aanmaning zou betrekking hebben op kosten over juni 2022 en juni 2023. Dat kan dus helemaal niet. Er werd ook nog even gedreigd met incassokosten. Er zullen genoeg mensen zijn die klakkeloos betalen. Let op, controleer je facturen als je klant bent bij Ista. Ben je geen klant bij Ista? Houden zo.

8 de noviembre de 2023
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Ookal heb ik meters, Ista schat liever mijn verbruik en laat mij dit gewoon betalen

Afgelopen jaar heeft Ista meters geplaatst op mijn radiatoren. Aan het einde van het jaar heb ik een afrekening gekregen voor mijn verbruik waaruit bleek dat deze radiatoren helemaal niet werden afgelezen. Ondanks dat ik meters heb die mijn verbruik meten, vond Ista het beter om mijn verbruik grofweg te schatten. De schatting die ze gemaakt hebben is maarliefst 12 keer hoger dan het werkelijk verbruik volgens mijn meters. Telefonisch vertelde Ista me tot mijn verbazing dat ik helemaal geen meters heb op mijn radiator. Toch best knap, als ze die zelf hebben geplaatst (waar ik bij was). Na bijna anderhalve maand is het probleem nog niet opgelost en laat Ista na een email en meerdere telefoontjes na om vaart te zetten achter het oplossen van dit probleem, maar hebben ze wel het lef om een factuur van 460 euro uit te schrijven. Echt bizar hoe amateuristisch en malafide dit bedrijf te werk gaat.

26 de agosto de 2023
Valorada con 2 estrellas sobre 5

Het klopt voor geen meter om maar in de…

Het klopt voor geen meter om maar in de term te blijven. De afrekening huiskamer kan kloppen maar er staat dat ik in de slaapkamer gestookt heb??????? In mijn slaapkamers staan NOOIT een kachel aan. Buurman van mij al 2jaar bijbetalen terwijl ook hij zelden de kachel aan heeft. Is een slecht systeem omdat het niet te controleren is.

28 de junio de 2023
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Ik kreeg enkele weken geleden (2023)…

Ik kreeg enkele weken geleden (2023) bijna 2 jaar na dato, nog een eindafrekening van MVGM : 1200 euro stook en servicekosten ( betreffende de maanden januari tot en met april 2021, 4 maanden dus) gelukkig had ik al een deel aan voorschot betaald!

De stookkosten zouden voor deze 4 maanden 1050 euro zijn geweest! Het overige bedrag service kosten ( ik ben eind april 2021 verhuist) ik woonde destijds alleen en zou dus voor dit bedrag gestookt hebben!? ( De energietarieven van 2021 waren wel anders dan nu) na veel navragen bij zowel MVGM en Ista word ik nog steeds van het kastje naar de muur gestuurd betreffende deze onverklaarbare hoge kosten. Ze blijven zeggen: betalen want dit heb je gestookt?

Daarnaast staat op mijn afschrift staat tevens 2 maal een woonkamer vermeld en 2 slaapkamers , waarin ik gestookt zou hebben.
(waarschijnlijk dus een fout en dit zou het onverklaarbaar hoge bedrag verklaren) Ook hierin geen logisch antwoord gekregen. Hoe wil ik tegelijkertijd in 2 woonkamers en 2 slaapkamers wonen? Waanzin!

Service en stookkosten in 2021 van 300 euro per maand. Criminele bende, zowel MVGM als Ista

6 de febrero de 2023
Valorada con 2 estrellas sobre 5

Verhogen de tarieven zo maar zonder aankondiging.

Slecht verhogen zo maar de tarieven van de stadsverwarming
zonder dat je ook maar de nieuwe tarieven op papier ontvangt of een aankondiging dat de tarieven veranderen.

Ook wordt deze vraag totaal genegeerd of je contact opneemt met de debicasso afdeling via de mail.

27 de octubre de 2022
Valorada con 1 estrellas sobre 5

waarschuwing van iemand die ervaring met ze heeft, je wordt bedonderd en niet licht ook.

Ik heb zelf helaas ervaring met deze instantie, en die weet echt wel dat ze de gewone consument bedonderen.. ( hun eigen technicussen weten dit ook maar wordt stil gehouden) Ik ben zelf ook een technicus namelijk alleen in een ander field, men maakt mij technisch dus niet zomaar wat wijs> Ik zal het uitleggen, die metertjes ( bij mij waren ze zelfs vast gepuntlast) je krijgt ze er dus niet zonder te slopen af.. ) die op de radiator in het midden vast gezet worden meten EENHEDEN,
Helaas weet niemand wat een 'eenheid' is/waar het voor staat/ wat voor diagram aan stookkosten of schaalverdeling erbij hoort... Omdat die "metertjes" warmte waarnemen in de onmiddelijke omgeving en zij enorm gevoelig zijn meten zij dus ook de gebruikte warmte van de buurman door de muren heen, dus zelfs als je alle verwarming uitzet maar de buren flink aan het stoken zijn maak je kosten!! Als je goed zoekt op internet is er een tv programma met een Ista sketch over gemaakt destijds en die vind je door Ista en bv tv programma te typen, die uitzending loog er niet om. Je wordt dus gewoon bedonderd, het systeem deugt van geen kanten, de enige manier hoe je gebruikte warmte kan meten is volgens de ECHTE experts door op de in en uitgaande leiding een meter te plaatsen per radiator. Nu is dit natuurlijk veel te duur voor ze vandaar dat ze dit goedkope prul op je radiator plaatsen wat niet eens een goedkeuring heeft/gekalibreerd is. Vertrouw dit bedrijf niet en ga hier ver van ! Dit is een instantie die over lijken gaat en zij vullen alleen hun zakken met uw geld, :)

24 de agosto de 2020
Opinión espontánea

Más información sobre otros tipos de reseñas.

8 consejos para escribir buenas reseñas.