mResell.pl Opiniones

TrustScore: 4.5 sobre 5

4,7

Consulta las opiniones de los clientes

Valorada con 4 estrellas sobre 5

Sprzedałem starego iPhone'a 6s. Cieszę się, że powstała taka firma. Z minusów: musiałem kontaktować się z BOK, ponieważ nie dostawałem listu przewozowego oraz kontaktowałem się z BOK, ponieważ otrzym... Ver más

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Sprzedaż urządzenia przebiegła sprawnie, zgodnie z zapisem umowy. Wycena prosta i uczciwa. Za sprzęt otrzymałem kwotę na jaką go wyceniłem. O każdym etapie jest się informowanym e-mailem oraz można go... Ver más

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Sprzedawałem imaca - wycena wg mnie uczciwa. Umowa jasna i klarowna . Później niestety miałem trochę pecha i odrobine niecierpliwości z mojej strony - bo trafiłem na kilka dni świąt ( zaduszki itp ) w... Ver más

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Portal znacznie ułatwia formalności udostępniając opłacony list przewozowy. Paczkę zostawiłem w kiosku, a już następnego dnia była w Sztokholmie. Weryfikacja urządzenia przebiegła sprawnie. Sugeruje z... Ver más

Información sobre la empresa

1. Empresa de electrónica
  2. Tienda de celulares
  3. Tienda de computadoras usadas

Escrito por la empresa

Produkty Apple za mniej - mResell oferuje szybki, bezpieczny i ekologiczny sposób sprzedaży i kupna używanych produktów Apple przez konsumentów i firmy. Dwóch na trzech Europejczyków chciałoby dłużej korzystać ze swoich obecnych urządzeń cyfrowych, jeśli ich wydajność nie uległaby znacznemu pogorszeniu. Odpady elektroniczne stanowią poważne globalne wyzwanie dla środowiska i są jednym z najszybciej rosnących strumieni odpadów w UE i na świecie. Zwiększona świadomość napędza nowe zachowania wśród konsumentów i firm - Repair, Reuse, Resell & Recycle, czyli naprawa, ponowne użytkowanie, odsprzedaż i utylizacja. Ponieważ sprzedaż nowych produktów Apple generuje ogromne ilości używanych produktów i rozwijający się rynek produktów używanych, oferujemy sprzedającym i kupującym nową, szybką, bezpieczną i ekologiczną opcję bez kłopotliwych transakcji C2C. Dla Ciebie, jako klienta, kupując urządzenie od nas lub sprzedając coś do nas, zawsze będziesz korzystać z - Bezpłatnej, ekologicznej wysyłki zarówno przy sprzedaży jak i zakupie - 12 miesięcy gwarancji - Bezpłatny 14-dniowy zwrot mResell działa obecnie na 10 rynkach w Europie i Australii.

Información de contacto

4 estrellas
3 estrellas
2 estrellas
1 estrella

Invita a los clientes a opinar

Así usa esta empresa Trustpilot

Descubre cómo se obtienen, puntúan y moderan sus opiniones y valoraciones.

Todas las opiniones

31 opiniones en los últimos 12 meses

Escribir una opinión

Szybka obsługa

Szybka obsługa. Jedyne czego mi zabrakło to informacja o zakończeniu procesu weryfikacji urządzenia i o zleceniu wypłaty.

30 de junio de 2026
Valorada con 3 estrellas sobre 5

Sprzęt działa, ale opis stanu wprowadza w błąd

Kupiłem iPhone 15 Pro 256 GB w stanie "Bardzo dobry" za 2569 zł. Telefon funkcjonalnie działa świetnie. Bateria zgodna z opisem, sprawność OK, dostawa szybka, faktura VAT-marża otrzymana. ALE: po odbiorze sprawdziłem w iOS sekcję "Części i historia
serwisowania" i wyświetlacz był WYMIENIONY 2 miesiące przed sprzedażą, ze statusem "Używany" (genuine Apple part z innego urządzenia, ale nie oryginalny dla tego egzemplarza). W oficjalnym opisie stanu produktów na stronie mResell definicja "Bardzo dobry" brzmi: "drobne ślady użytkowania w postaci małych rys, bez widocznych wad". Nie ma tam słowa o dopuszczalnych wymianach części.

Skontaktowałem się z obsługą. Odpowiedź: "żaden stan, nawet bardzo dobry nie jest gwarancją oryginalnych części". Sprzeciwiam się tej interpretacji bo informacja powinna być ujawniona albo w opisie stanu, albo w opisie konkretnego egzemplarza. Apple oznacza takie wyświetlacze flagą "Używany" właśnie dlatego, że wpływa to na wartość urządzenia.

Sugeruję mResell: doprecyzować Opis stanu produktów na stronie albo ujawniać historię wymian w opisie każdego egzemplarza. Inni polscy refurbisherzy (refurbed.pl, GradeUP) to robią. Sprzęt zatrzymuję, bo działa dobrze. Ale wracać tu raczej nie
będę bo dla zakupu na 2500+ zł chcę pełną przejrzystość przed kliknięciem "kup".

27 de mayo de 2026

Profesjonalnie podejście

Mimo początkowych komplikacji, jestem bardzo zadowolona z obsługi klienta. Kontakt był świetny i naprawdę błyskawiczny, a zwrot pieniędzy został przyjęty i rozliczony bez żadnego problemu. Profesjonalne podejście, polecam!

16 de abril de 2026

Wszystko tak jak opisane

Wszystko przesłane bardzo szybko, sprzęt w idealnym stanie tak jak opisane

7 de abril de 2026

Świetny kontakt z klientem

Świetny kontakt z klientem, sprzęt zgodny z opisem, a nawet w lepszym stanie niż się spodziewałem. Bardzo konkretne podejście do jakości produktów.

24 de marzo de 2026

Świetna obsługa

Świetna obsługa, nigdy nie miałem z nimi żadnego problemu. Pozdrawiam całą załogę!

3 de marzo de 2026

Bardzo polecam

Bardzo polecam, MacBook wygląda i działa jak nowy, dodatkowym atutem jest możliwość konfiguracji zgodnie z własnymi potrzebami i gwarancja na sprzęt. Do tego szybka i bezpieczna wysyłka. Dziękuję bardzo, na pewno jeszcze skorzystam

23 de marzo de 2026

Zdecydowanie polecam

Polecam. Sprzęt dotarł następnego dnia. Stan conajmniej taki, jak opisany, a moim zdaniem może nawet lepszy. Zdecydowanie skorzystam w przyszłości z usług mResell, jeśli będą mieli na stanie interesujący mnie sprzęt

16 de marzo de 2026

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Everything as it should be

Everything as it should be. The device condition as described, or even better, and in a reasonable market price. International shipping - delivered at home within a couple of days. 6 stars.

2 de diciembre de 2025

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Rzetelna obsługa i zgodność z opisem

Bardzo dobre doświadczenie: jasny opis stanu urządzenia, szybka realizacja i dobra komunikacja. Sprzęt dotarł dobrze zabezpieczony i zgodny ze specyfikacją. Doceniam przejrzystość całego procesu. Polecam.

20 de febrero de 2026

Zajebiscie

Zajebiscie - wszystko sprawnie

11 de febrero de 2026

warto

wszystko szybko i bezboleśnie

11 de febrero de 2026

La experiencia Trustpilot

Más información sobre otros tipos de reseñas.

Más información sobre el proceso de revisión de Trustpilot.

8 consejos para escribir buenas reseñas.