Otovo Sverige Opiniones

TrustScore: 2 sobre 5

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Har bara dåliga erfarenheter av Otovo. Vi har upplevt samma saker som ni all skrivit om nedan. Otovo är ju ett norskt börsnoterat företag som vill undvika publicitet. Vi mailade komunikationschefen på... Ver más

Valorada con 3 estrellas sobre 5

Oj äntligen har det hänt efter alla dessa år så har dom åtgärdat det dåliga jobb dom gjorde när dom satte upp våra solpaneler 2019 nu 2026 så skickar dom ett företag som fixar detta utan någon kostnad... Ver más

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Jag köpte en anläggning med solceller och batteri för ett par år sedan för ca 200 000 sek. Först fungerade allt. Sedan november 2025 fungerar anläggningen inte. Jag har mailat och försökt ringa Otovo... Ver más

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Snabb och billigt än andrar bolag. Fick solceller och växeriktare intallerad redan på taket bara 5 dagar efter signerad kontrakt.härligt,super nöjd med Otovo,bara vänta på Eon ge klartecken att star... Ver más

1. Empresa de energía solar

Escrito por la empresa

Vi levererar skräddarsydda solcellsinstallationer till privatkunder. Vårt mål är att gör det enkelt och prisvärt för alla att få solceller och batterier för att producera egen grön energi. Otovo grundades 2016 i Oslo och finns idag på 13 marknader i Europa.

• Storgatan 8, 11451, Stockholm, Suecia

4 estrellas
3 estrellas
2 estrellas
1 estrella

No consta que haya invitado a opinar recientemente

Ha contestado el 20% de las opiniones negativas

Suele responder en menos de 1 semana

Todas las opiniones

25 opiniones en los últimos 12 meses

Escribir una opinión

Varning för OTOVO

Installationen underkändes av besiktningsman och jag hade stora svårigheter att få,Otovo att betala nödvändiga åtgärder. Efter 3,5 år slutade anläggningen att fungera. Fick efter många försök svar den installatör som gjorde arbetet ej längre är verksam. Sedan slutade Otovo att svara trots många kontaktförsök från min sida. Efter 2 månader m döda solceller löste jag det på egen hand
VARNING VARNING VARNING för detta företag

31 de octubre de 2024

Respuesta de Otovo Sverige

Hej! Vi kommer att kontakta dig för att förstå vad som kan ha gått fel här. Tack för din feedback.

Soliga hälsningar från Otovo-teamet

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Söker otovo med ljus och lykta.

Söker otovo med ljus och lykta..
Hade ett hel...med dem efter man blivit inlurad i deras värld..
Lång väntan på montage.. fick lösa växelriktare själv..
Sedan fel som ej löstes..
Lögner om att reparatör varit och fixat fel..
Nä fy va ja är trött på detta! Dras rotavdrag hela tiden..
Vill att de gör ett nytt avtal så ja kan få en fungerade anläggning.
Håller på med annat bolag om de kan köpa loss anläggningen från otovo.
Ger er en chans till att lösa dessa saker.. Har fått mail adress till en viss VD Maria..som snart skall få ta del av allt som hänt!
Usch!! Så besviken!

30 de marzo de 2025

Respuesta de Otovo Sverige

Hej! Jag har tittat närmare på detta, och det verkar som att det nu är på gång. Hör gärna av dig om något fortfarande är fel eller om det är något vi kan hjälpa dig med.

Tack så mycket!

Soliga hälsningar från Otovo-teamet

Har leasingavtal sedan mars 2022

Har leasingavtal sedan mars 2022. Överlät leasings talet till nya ägare vid försäljning av fastigheten december 2024. Får fortfarande fakturor och ingen formell bekräftelse på ägarbytet av leasingavtalet från Otowo. Kommer nu inte in på Mina sidor, får inget svar på mejl eller telefon!!! Blir hänvisad till Mina sidor som jag inte har tillgång till längre! De har helt gått under jorden och jag har hamnat i ett moment 22!!! Uruselt!!!!Överväger nu rättsprocess!

5 de marzo de 2025

Hej Ulf!

Vi beklagar verkligen att du har haft denna negativa erfarenhet och att kommunikationen inte har hanterats på ett tillfredsställande sätt. Vi vill försäkra dig om att vi tar din feedback på stort allvar.

Kundsupport kommer nu se på ditt ärende och vi kommer att höra av oss så fort som möjligt.

Tack för att du uppmärksammar oss på detta – vi strävar efter att förbättra vår kommunikation och service. Din feedback hjälper oss bli bättre.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Säljaren slänger på luren när jag…

Säljaren slänger på luren när jag frågar (för tredje gången) varför inte min växelriktare är kompatibel med deras batteri.

28 de febrero de 2025

Hej Rolf!

Vi beklagar att du har upplevd ett dåligt bemötande med Otovo. Så ska det såklart inte vara! Din feedback hjälper oss att utveckla vår service.

För att hjälpa dig vidare på bästa sätt ber vi dig om att kontakta oss via vår kundportal på otovo.se/support, så att vi kan säkerställa att ärendet tas om hand.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Leasar solceller sedan februari 2022…

Leasar solceller sedan februari 2022 och skall nu sälja huset och vill köpa loss anläggningen. Kontaktade Otovo 11 december 2024, första gången, mailar dom dagligen och får inga svar.

18 de febrero de 2025

Hej Pierre!

Vi beklagar din upplevelse och förstår att det känns frustrerande att inte få kontakt via mail och telefon.

Vi kan dock inte se ett ärende från dig på detta, men vill gärna hjälpa dig att lösa detta så snabbt som möjligt. Vänligen kontakta oss via vår kundportal på otovo.se/support (om du redan har gjort det så kommer vi att höra av oss så fort som möjligt), så att vi kan säkerställa att ärendet tas om hand.

Installation med leasing feb 2023

Installation med leasing feb 2023. Nu har vi sålt huset och måste köpa loss anläggningen till nya ägarna.
Finns ingen att kontakta och oacceptabelt lång väntetid för svar på mail/formulär.
Har väntat två veckor nu och måste få köpet klart inom fyra veckor så börjar bli orolig.

Obs! 1 april måste allt vara löst!
Ärendenummer #79215088842

2 de febrero de 2025

Hej Stefan!

Vi beklagar den bristande kommunikation från vår sida. Detta är inte den nivå av service vi strävar efter att erbjuda och vi förstår att det är en frustrerande situation för dig.

Ärendet är nu påskyndat hos support och vi säkerställer att ärendet tas om hand. Vi hoppas vi kan hjälpa dig så att du får en bättre upplevelse med Otovo än den du nu har haft.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Pga av bristande underlag från Otovo…

Pga av bristande underlag från Otovo nekades grönt avdrag av skatteverket. Påpekades omedelbart till Otovo som till en början förhalade och krävde in mer uppgifter. Eftersom Otovo ej gick att komma i kontakt med kontaktade jag skatteverket och fick bekräftat att det saknas underlag från Otovo för att kunna göra en bedömning. Min sambo har fått sin del godkänd och finns enligt supporten på skatteverket ingen anledning till varför jag skulle få min del underkänd. Det enda som hände var att Otovo krävde mig på summan motsvarande avdraget som jag är berättigad till. Efter 10 månader av påminnelser från min sida fick jag svar från Otovos support om att ny ansökan skickats in och svar väntades från skatteverket. Inget beslut har delgetts mig vare sig från Otovo eller skatteverket. Det är nu snart ett år sedan jag påpekade detta första gången. Under all kritik!

Uppdatering 20250505:
Har nu gått ytterligare 1,5 månader sedan detta skulle prioriteras och det har resulterat i ytterligare ett mail som kräver in uppgifter av mig och sedan total tystnad. Svarar fortsatt inte på mail så förhoppningsvis kan de se denna uppdatering och ta kontakt.

12 de febrero de 2025

Hej Jakob!

Vi beklagar bristande kommunikation från vår sida och att det här ärendet drar sån ut på tiden. Det är inte den service nivå vi vill erbjuda våra kunder, och du ska veta att vi jobbar för att förbättra vår kommunikation och service.

Ditt ärende är nu flaggat hos kundsupport för att säkra att det tas om hand så snabbt och tillfredsställande som möjligt.

VARNING ‼️🚨

VARNING ‼️🚨
Oseriöst företag!
Bra kontakt innan betalning, Ingen kontakt efter betalning….
Välj annat företag om du vill installera solceller och eller batterier.

/ Lurad av Otovo

24 de noviembre de 2024

Hej Christoffer!

Vi beklagar verkligen att du har haft denna negativa erfarenhet och att ett enkelt administrativt problem inte har hanterats på ett tillfredsställande sätt. Vi vill försäkra dig om att vi tar din feedback på stort allvar. Vi strävar efter att förbättra vår kommunikation och service.

Nu är kundsupport meddelad om ditt ärende och kommer säkerställa att det blir hanterad så snabbt som möjligt.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Ett batteri installerades för 1,5 år…

Ett batteri installerades för 1,5 år sedan, har inte fungerat sedan dess. För ett år sedan skulle ett nytt batteri beställas på garantin, inte ett ljud sedan dess, svarar inte i telefon eller på mail. Bedrövligt.

9 de febrero de 2025

Solpaneler och batteri

Jag har sen ett år tillbaka en solelsanläggning på 8kW från Otovo. Efter ett halvår kompletterade jag den med ett battei på 10kWh.
Efter inkopplingen av batteriet har jag behövt support eftersom det inte fungerar som det ska men från Otovo får man tyvärr inga svar!

1 de junio de 2024

Hej Per Olof!

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar att du har haft problem med dina produkter och att du har haft problem med att komma i kontakt med oss. Vi vill försäkra dig om att vi tar din feedback på stort allvar – vi strävar efter att förbättra vår kommunikation och service. Din feedback hjälper oss bli bättre.

Vårt supportteam håller just nu på med ditt ärende och vi hoppas det löser sig!

Näst intill värdelösa!

Näst intill värdelösa!
Ingen återkoppling på mejl eller samtal men det kan kanske bero på (enligt rykte) att de valt att lämna Sverige.
Går in på deras app för att se produktion mm men den fungerar inte.
Står också att jag inte betalt min faktura även om den är betald!
Har mejlat o ringt ett flertal gånger men inget svar och ingen återkoppling.

3 de febrero de 2025

Hej Leif!

Vi beklagar den bristande kommunikation från vår sida. Detta är inte den nivå av service vi strävar efter att erbjuda.

Vi kan inte se ett ärende från dig på detta, men vill gärna hjälpa dig att lösa detta så snabbt som möjligt. Vänligen kontakta oss via vår kundportal på otovo.se/support (om du redan har gjort det så kommer vi att höra av oss så fort som möjligt), så att vi kan säkerställa att ärendet tas om hand.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Otovo verkar ha gått upp i rök

Har solceller från Otovo sedan tidigare och tog kontakt med dem för att utöka anläggningen. Det gick inte att ringa dem så fick göra en ny intresseanmälan. Ingen hörde av sig, fick bara ett sms att man kunde boka ett videomöte. Provade att boka ett möte med den länk man fick på sms. Satt och väntade i mötet i tio minuter men ingen dök upp. Provade ringa telefonnumret som man fick i smset, inget svar på minst 20 samtal. Har provat att maila både den allmänna mailadressen och säljaren som skulle dykt upp men aldrig gjorde det. Inget svar. Otovo verkar helt ha gått upp i rök.

30 de enero de 2025

Undvik Otovo - varning

Jag sålde mitt hus och överlät leasingavtalet på solcellesanläggningen från Otovo till köparen. Det var i september. Första månaden efter flytten fick jag ändå en faktura. Jag loggade in på Otovos portal, fick ett snabbt svar och de strök fakturan. Men månaden efter fick jag en ny faktura. Gjorde ett nytt ärende. Men nu är responsen noll. Jag gör ärenden och mailar, men jag fortsätter få fakturor, påminnelser och nu och hot om inkasso. Det finns ingen att prata med. De svarar inte på mail och har ingen chat eller telefon. Kommer troligtvis sluta i domstol. Stark varning. Undvik Otovo.

20 de diciembre de 2024
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Brister i mycket- har inte levererat i tid

Har inte levererat i tid, fick vänta 6 månader på att mitt batteri byttes ut. ARN har beslutat till min favör men Otovo har inte återkommit.

Kommer skicka ARNs beslut lite högre upp i organisationen för deras kännedom.

27 de enero de 2025
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Vill varna alla för detta bolag rena…

Vill varna alla för detta bolag rena skojare som bla använder UE Stockholm solenergi som installatör. De kan inte klara av att läsa installationsunderlag gör massor av fel och fuskar hittar på egna lösningar och ingen respekt för fastighetens egendom har sönder respektlöst. Fick gör 3 besiktningar alla med nedslag fr 31 fel till sista med 5 fel. Efter 2 år blev anläggningen godkänd. Då återstod rep av söndertrampat plåttak med motvilligt utförande och till sist 2,5 år efter byttes plåt och det blev amatörmässigt utfört. Fakturan är betald för 3 månader sedan men fortfarande kommer påminnelser. Och jag saknar fortfarande installationsunderlager för anläggningen..
Vi du få ett snyggt och snabbt utförd installation, anlita inte Otovo

21 de diciembre de 2024
Valorada con 1 estrellas sobre 5

OTOVO vill inte korrigera fel

1 år efter att ha informerat OTOVO om att dom enligt nätägaren har anmält fel storlek på anläggningen till dom, så har OTOVO inte gjort något annat än att tala om dom behöver mer tid...senaste tiden har det varit helt tyst...vilket jag bara kan tolka som man inte tänker sig att korrigera detta...hoppas bara att där inte blir något fel på anläggningen...Jag är väldigt besviken på OTOVO att man inte kan lösa ett enkelt administrativt problem, utan låter mig bli jagad av Eon pga. OTOVOs felaktiga anmälan. Förutom beklaga (nu har det gått 13 månader) här på Trustpilot, så har inget hänt…bara total tystnad från OTOVO

18 de diciembre de 2024

Respuesta de Otovo Sverige

Hej Flemming, och tack för att du delar din upplevelse.

Vi vill försäkra dig om att vi tar din feedback på stort allvar och vi kommer att höra av oss så fort som möjligt.

Snabbt och proffsigt installerat

Snabbt och proffsigt installerat. Allt som utlovat. Duktiga installatorer och elektriker. Jag är mycket nöjd. Stort tack Otovo!
Vänliga hälsningar, Adam S.

12 de agosto de 2024

Hej Adam,

Stort tack för din recension och för att du valde Otovo för din solcellsinstallation. Vi är så glada att du hade en bra upplevelse med oss, installatören samt elektrikern.

Visste du att du just nu kan delta i vårt rekommendationsprogram? För varje person du bjuder in som ansluter sig till solrevolutionen med Otovo får du 3000 kr direkt på ditt konto. Det är ett fantastiskt sätt att hjälpa personer att också göra samma hållbart val som du gjorde! Besök otovo.se/a/rekommendera för mer information!

Tack igen för din recension, och välkommen till Otovo-familjen!

Allt gott,

Otovo Teamet

Valorada con 1 estrellas sobre 5

På vilken laglig grund kan Otovo skicka…

På vilken laglig grund kan Otovo skicka en faktura på icke beställt och icke utfört arbete och hota med inkasso?
10 månader efter fullgjord betalning enligt avtal om installation av solcellsbatterier skickar Otovo en faktura på "flytt av växelriktare och kabeldragning" något som aldrig beställts och aldrig utförts på fastigheten och givetvis bestrides - MEN Otovo vägrar att ge en rimlig förklaring (specifikation) till fakturan.

Svar på Otovos inlägg av 2024-12-16:
Ert svar är inte korrekt

Enligt inköpsavtalet av 2023-07-19 punkt 3.1.1. - Vad ingår i priset? lyder Er egen text i avtalet:

"Priset utgör den TOTALA kostnaden för ALLT nödvändigt material, arbeten knutna till installationen och idrifttagande av Produkterna, såvida inget annat anges i Avtalet."

Det finns "inget annat" angivet i Avtalet eller i dess Allmänna villkor.

Fakturan BESTRIDES!

30 de noviembre de 2024

Hej Alf,

Tack för att du tog dig tid att dela din feedback med oss. Vi förstår att det här måste kännas både frustrerande och förvirrande, och vi vill verkligen be om ursäkt för hur denna situation har utvecklat sig.

Det verkar ha skett en misskommunikation. Fakturan du hänvisar till gäller extrakostnader som vår installatör haft i samband med installationen i december 2023. Dessa kostnader uppstod när installatören behövde dra om kablarna från batteriet till elmätaren för att slutföra installationen. Tyvärr tog detta arbete längre tid och krävde mer material än vi hade förväntat oss.

Vi beklagar att fakturan inte skickades ut vid tidpunkten för arbetet. Det är vårt ansvar att vara tydliga och kommunikativa, och vi tar detta på stort allvar för att undvika liknande situationer i framtiden. Vi behöver dock fortfarande få betalt för de tjänster som har utförts.

Vi hjälper dig gärna vidare och förklarar detta mer i detalj om något fortfarande känns oklart. Du är välkommen att kontakta vår kundtjänst direkt via kundportalen på otovo.se/support, så att vi kan lösa detta tillsammans.

Tack för att du lyfter detta och ger oss möjligheten att förbättra oss.

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Mycket nöjd med hela leveransen

Mycket nöjd med hela leveransen. Snabb återkoppling. Träffade två andra kunder i närområdet för att se och höra om upplevelsen innan jag beslutade mig, båda nöjda. Valde Otovo efter offerter från totalt tre leverantörer. Installatören av paneler löste allt snabbt med bra kvalitet och trevligt bemötande. Elinstallatören kom dagen efter för att koppla ihop allt inkl batteri. Arbetet på plats tog totalt två dagar. Undanröjt och snyggt. 2024-11-04 skrev jag på avtalet och 2024-11-20 var installationen klar. Sen några dagar till för Ellevio och nu är allt igång.

När allt är klart behöver man vara nyfiken och utforska hur allt fungerar för man får ingen introduktion.

Jag var väldigt noggrann i min process att bestämma mig och är väldigt nöjd.

Rekommenderar varmt Otovo och August (på Otovo) samt den installatör jag hade hos mig.

28 de noviembre de 2024

Hej Patrick,

Stort tack för din recension! Vi är så glada att du valde Otovo för din solcellsinstallation och att du hade en bra upplevelse med oss och installatören!

Tack igen för din recension, och välkommen till Otovo-familjen!

Allt gott,

Otovo Teamet

8 consejos para escribir buenas reseñas.