Har bara dåliga erfarenheter av Otovo. Vi har upplevt samma saker som ni all skrivit om nedan. Otovo är ju ett norskt börsnoterat företag som vill undvika publicitet. Vi mailade komunikationschefen på... Ver más
Oj äntligen har det hänt efter alla dessa år så har dom åtgärdat det dåliga jobb dom gjorde när dom satte upp våra solpaneler 2019 nu 2026 så skickar dom ett företag som fixar detta utan någon kostnad... Ver más
Jag köpte en anläggning med solceller och batteri för ett par år sedan för ca 200 000 sek. Först fungerade allt. Sedan november 2025 fungerar anläggningen inte. Jag har mailat och försökt ringa Otovo... Ver más
Snabb och billigt än andrar bolag. Fick solceller och växeriktare intallerad redan på taket bara 5 dagar efter signerad kontrakt.härligt,super nöjd med Otovo,bara vänta på Eon ge klartecken att star... Ver más
Escrito por la empresa
Vi levererar skräddarsydda solcellsinstallationer till privatkunder. Vårt mål är att gör det enkelt och prisvärt för alla att få solceller och batterier för att producera egen grön energi. Otovo grundades 2016 i Oslo och finns idag på 13 marknader i Europa.
Storgatan 8, 11451, Stockholm, Suecia
- otovo.se
No consta que haya invitado a opinar recientemente
Ha contestado el 20% de las opiniones negativas
Suele responder en menos de 1 semana
Klara och tydliga besked även för mig…
Klara och tydliga besked även för mig som är novis vad som är optimalt för vår del. Fått veta allt jag ville.
Stort Tack.
Otroligt snabb leverans från beställning till montage.
Snabb leverans från beställning till montage, 4 arbetsdagar får jag påstå är mycket bra.
Världsklass
Från telefonsamtal till offert gick mycket snabbt han knappt lyfta luren.
Snabb installation och duktiga/trevliga installatörer.
Svårt att hitta support
När anläggningen la av behöver man support och där finns inget skrivet om min växlare, Growatt. Alltså kommer man inte vidare. Ringer man har abonnemanget upphört och skriver man så får man vänta på svar, kanske ringer någon? Anläggningen har inte fungerat på fem dygn. Illa
Snabbt och bra genomfört arbete
Snabb å smidig leverantör
Bra kontakt och återkoppling med…
Bra kontakt och återkoppling med företaget och snabba svar på våra frågor. Gäller även vår installatör och elektriker som var mycket trevliga, snabba och väldigt serviceinriktade.
Det enda negativa var att inget fysiskt hembesök gjordes innan, då hade en del frågor kunnat lösa sig snabbare. Men annars har allt fungerat utmärkt.
Fin personlig kontakt från början till…
Fin personlig kontakt från början till slut med god lyhördhet för kund. Finns där för en och svarar på allt proffsigt! I grund och botten ett mycket bra bolag och jag vill skicka med en extra hälsning till min kontakt Rickard! Enda anledningen till 4:a stjärnor är modellen med underentreprenörer som är försvårande för en som kund och kräver extra övervakning för att säkerställa att du får rätt entreprenör.
Jag är nöjd 100%
En väldigt smidig process vid…
En väldigt smidig process vid beställning och installation. Samtliga leverantörer. elektriker/solcells installatörer mycket proffessionella.
Min anläggning levererar mer el än lovat vilket gör det hela ännu bättre.
Det enda negativa är att man borde även installerat fågelskydd. Då duvor älskar att bygga bo under panelerna.
Kan varmt rekommendera Otovo
Toppen solcellsinstallation
Bra kontakt med projektledare innan installation och med installatörer under installationen. Snabb återkoppling och information under planeringsarbetet och installationsarbetet.
Installationen skedde snabbare än planerat och var mycket smidigt genomförd.
Snabbt och smidigt!
Vi fick ett bra pris med en snabb och smidig process där vi fick solceller på 6 veckor istället för 6+ månader som andra alternativ vi jämförde mot.
Ibland var det något kort notis för besöken, samtal dagen innan installation, men det fungerade för oss och hellre det än att sitta och vänta utan svar.
Bra kontakt
Numer en kundtillvänd leverantör
Efter vi beställt solceller så var kontakten obefintlig om leveranstider m.m. Beställde i mars och leverans till nyåret!
Senare har det kommit till en Customer Manager som svarar och tar tag i frågor och återkomer på ett helt fantastiskt sätt. Numera anser jag Otovo som en bra leverantör.
Jag vill tillägga att installationskoordinatorn på Enable Energy Tiin Klinga var helt outstanding i att återkomma svara och kommunicera med mig.
Jag kan verkligen rekommendera Otovo i dagsläget.
Ralf.
Jag tyckte att ni gör ett bra jobb
Jag tyckte ni gjorde ett bra arbete på otovo och var behjälpliga hela tiden om det var något jag undra om.och de som installerade mima solceller var super bra och h
Gjorde ett bra jobb hela vägen från projekt ledning till montering men sen tyckte jag det va en dålig elektriker han var jätte svår att få tag i och han starta inte upp mina solceller och glömde den lilla dosan till växelriktare jag fick själv starta upp systemet och sedan fick jag ringa till de som installerade systemet och han som var chef där upp var mycket bra han körde ner från Jönköping bara för att hjälpa mig att sätta dit dosan i växelriktaren så jag kunde se min för brukning stort tack för ett bra jobb och stöd Otovo
Jag rekommenderar otovo
Jag rekommenderar otovo. snabb installation jämfört med erbjudanden från andra företag och bra kontakt med projektledaren och teknisk support.
Smidig installation och bra elektriker.
Supersnabb hantering och monmtering av solceller…
Fått jättebra support från säljavdelningen, projektledare, montageteamet samt elektriker och EON i processen med att köpa solceller och få det installerat. Otovo har svarat på alla frågor och även skickat svar sent på kvällarna om jag har haft funderingar.
När jag väl slog till (på måndagen) så var preliminära beskedet att det skulle bli monterat i Oktober (alltså inom 6 veckor), vilket gjorde mig positivt överraskad då första beskedet när jag kontaktade Otovo var att det skulle bli montering i Januari 2024.
När väl bollen var i rullning gick allt fort, projketledaren hörde av sig på tisdagen (dagen efter att jag signerat avtalet) med info att preliminärt datum för installation skulle bli 28 September, men samma vecka på onsdagen kom en uppdaterad info att jag skulle få monterat solcellerna på torsdagen redan samma vecka.
Killarna som monterade skickade SMS dagen innan och jobbade effektivt och var bra på att kommunicera, jobet var klart på mindre än 6 timmar (19 paneler), samma eftermiddag som monteringen var klar så hörde elektriker av sig och bokade in tid dagen efter för att koppla in anläggningen. I slutändan tog processen med Otovo mindre än 5 dagar från kontraksskrivning tills dess att allt var monterat och klart samt inkopplat. Nu väntar jag endast på att få min elmätare utbytt av EON denna veckan på fredagen så anläggningen kan börja användas, måste tilläggas att EON också har varit raska att agera i mitt ärende med föranmälan samt skicka hit en elektriker för att byta elmätaren. På det hela taget helnöjd med alla steg i processen och är verkligen inponerad över hur väl allt blev löst på så kort tid och med så kort varsel.
Bra utförande på entreprenaden
Bra utförande på entreprenaden. Rent och snyggt. Lämnade inget ”skräp” efter sig. Jobbade snabbt! Nu har jag haft solcellerna ett tag, inga problem alls.