Har bara dåliga erfarenheter av Otovo. Vi har upplevt samma saker som ni all skrivit om nedan. Otovo är ju ett norskt börsnoterat företag som vill undvika publicitet. Vi mailade komunikationschefen på... Ver más
Oj äntligen har det hänt efter alla dessa år så har dom åtgärdat det dåliga jobb dom gjorde när dom satte upp våra solpaneler 2019 nu 2026 så skickar dom ett företag som fixar detta utan någon kostnad... Ver más
Jag köpte en anläggning med solceller och batteri för ett par år sedan för ca 200 000 sek. Först fungerade allt. Sedan november 2025 fungerar anläggningen inte. Jag har mailat och försökt ringa Otovo... Ver más
Snabb och billigt än andrar bolag. Fick solceller och växeriktare intallerad redan på taket bara 5 dagar efter signerad kontrakt.härligt,super nöjd med Otovo,bara vänta på Eon ge klartecken att star... Ver más
Escrito por la empresa
Vi levererar skräddarsydda solcellsinstallationer till privatkunder. Vårt mål är att gör det enkelt och prisvärt för alla att få solceller och batterier för att producera egen grön energi. Otovo grundades 2016 i Oslo och finns idag på 13 marknader i Europa.
Storgatan 8, 11451, Stockholm, Suecia
- otovo.se
No consta que haya invitado a opinar recientemente
Ha contestado el 20% de las opiniones negativas
Suele responder en menos de 1 semana
Nöjd
Monterades på utlovad tid. Fungerar som förväntat. Gick mycket plus första halvan av sommaren men har inte gett mindre senare halvan men elpriset är ju en sak för sig.
Otovo - perfekt upplevelse av Solpanels-installation
Mycket bra och snabb kommunikation med kunnig personal hos Otovo.
Samt kunniga, snabba och trevliga montörer som gör det där lilla extra så allt blir väldigt bra.
Har haft tidigare dåliga erfarenheter av andra solpanelsleverantörer "Noxxxxxen" där jag fick koppla in juridisk hjälp för att bli utav med dom.
Otovo var rena motsatsen och levererade dessutom bättre utrustning till ett totalt lägre pris.
Mycket nöjd med Otovo’s tjänster.
Otovo gjorde installationen snabbt och effektivt. Även det administrativa arbetet som var viktigt bl a för ansökan av solcellsbidraget skötte de mycket smidigt.
Min solcellsanläggning har nu fungerat i över fyra år utan ett enda problem.
Jag är mycket nöjd både med Otovo och kvaliten på deras produkter.
Proffsigt
Allt var väl förberett innan, så när installationen gjordes gick det fort med bra kvalité och dialog. Dagen efter var vi igång.
Dyrare och sämre effekt än offert och avtal
Dialogen med säljare var bra, därefter slutade det positiva.
Det blev en dyrare anläggning med mindre installerad effekt än offererat helt utan förvarning från Otovo.
Projektledning och kommunikation från Otovo har helt uteblivit. En ospecad faktura dök plötsligt upp innan anläggningen godkänts av elbolaget och jag fick själv ta dialogen med mitt elbolag för att få anläggningen godkänd.
Jag har under flera veckor (både via telefon och mail) sökt Otovo för att få dialog och kreditering på del av fakturan då leveransen blev dyrare och anläggningen inte levererades enligt avtal utan att lyckas.
Leta efter annan leverantör.
Tack för gott bemötande och service!
Hej! Kontakten med Otovo har varit bra om än något svårt nå dem på telefon så därför betyg 4 - men när vi fick kontakt med Kasper så fick vi all hjälp och mer därtill och det är värt 5 och tom mer om det gick..
Vi är nöjda och tacksamma för god och vänlig och omtänksam service vid utköp av våra solpaneler, tack! 😊
Mycket nöjd med Otovo
Mycket nöjd med Otovo. Rekommenderar!
Det började dåligt men slutade bättre än bäst
Det. började dåligt, jag fick ett preliminärt leveransdatun som inte hölls och blev uppskjutet två gånger. Detta berodde på en underleverantör till Otovo. Men när Otovo upptäckte detta tog de tag i leveransen på en gång samt gav mig bättre utrustning. All kan göra misstag men inte alla tar ansvar för detta . Otovo gjorde det med bravur så därför får se högt betyg.av mig.
Trevlig service och det gick väldigt…
Trevlig service och det gick väldigt snabbt och smidigt att få våra solceller installerade! Allt har funkat bra och vi är väldigt nöjda.
Bra resultat trots oplanerad fördröjning pga kommunikationsbrister.
Mycket bra kommunikation under projekteringen till beställningen April 2022. Sedan var det svårt att få kontakt. September 2022 - december 2022 projekt på is pga. avhopp av installationsföretaget och av min projektledare. Omstart av projektet i december och i driftsättning mars 2023. När installationen kom i gång då gick det snabbt.
Jag är nöjd med resultatet och elproduktionen trots dålig väder i juli, augusti och september.
Min anläggning
39 solpaneler 16,2 kWp, ca. hälften mot öst och hälften mot väst.
Batteri 5 kWh
2 växelriktare Huawei 6 kW + 8 kW
Öst-väst placering ger mindre maximal elproduktion vid lunchtid men tidigare och senare produktion när jag kan använda elen själv när det bruka vara dyrare.
Sedan installationen:
9,5 MWh producerad el
88% själv använd 12% såld
I år ligger jag med köpt el hittills på 75% jämförd med förra året samma tid.
Det är mycket när man tänker på el-uppvärmd hus och dålig väder andra delen av sommaren.
1 stjärna avdrag pga. krångel förra året som ledde till ökad pris i slutändan.
Vi är väldigt nöjda både med…
Vi är väldigt nöjda både med installationen och med hur våra solceller fungerar. När vi haft frågor har vi alltid blivit trevligt bemötta och fått svar på det vi undrat över.
Mina Solpaneler
Har fungerat perfekt sedan solpanelerna kopplades in, man blir nästa beroende av att se hur mycket panelerna producerat varje dag.
Solceller
Bra service - Otovo - Duktiga installatörer - Trevligt bemötande - Känns tryggt - Solcellerna levererar - Trygghet från start till färdigmonterad leverans - Var det något jag undrade över, så var det bara att ringa!
Nöjd!
Än så länge har det varit några strul.
Jag blir så trött på alla 5 stjärnor
Jag blir så trött på alla 5 stjärnor som ligger i flödet.
Mitt kontrakt var klart den 2 Mars men montering av cellerna tog tid. Fick meddelande att de skulle komma 25 Maj men det var ingen som kom
Telefonkontakt och mail till OTOVO och efter några dagar ringde Projektledare och flyttade monteringen till 26 Juni men ingen kom förrän 28 Juni. Tyvärr kom inte elektrikern och kopplade in växelriktaren och har fått ny datum 31 Juli. Döm av min förvåning: Han kom inte eller hörde av sig och fortfarande vet jag inte var denna elektriker finns i vårt land. Jag antar att det bara finns en elektriker som kan sköta detta
16/08: fortfarande ingen kontakt med varken mail eller telefon
24/8: ingen elektriker ännu
1/9: elektriker kom och installerade växelriktare
En bra kontakt med Otovo med utmärkt…
En bra kontakt med Otovo med utmärkt utförd installation av under entreprenör

Respuesta de Otovo Sverige
Har aldrig varit med om ett företag som…
Har aldrig varit med om ett företag som inte bryr sig om sina kunder,det är tråkigt eftersom när man ska installera solpaneler är dom anträffbara hela tiden och är hur bra som helst med kunden,när allt är betalt och klart,svarar dom inte i telefon eller på mejlen,man betalar dyra pengar för sin anläggning och förväntar sig på att allt är frid och fröjd,men sen går nått sönder och då står man där med skägget i brevlådan och inte får någon hjälp,som tur var fick inte min bror tag i dom heller,bestämde sig för en annan installatör med service avtal och det är hur bra som helst,dom hör av sig en gång per år enligt avtal.Jag har haft mitt i 3år och det är ingen som har ringt och frågat hur allt fungerar.
Jag råder alla att söka en annan installatör,där du får service
Föranmälan till Vattenfall
Själva sälj processen och kontrakt skrivningen gick smidigt till och detsamma gäller installationen. Båda installatörerna och El killarna vår både trevliga och super duktiga. Problemet är att efter ca4v fortfarande kan jag inte se anmälan till Vattenfall ☹️ Om problemet ligger på Vattenfall eller Otovo/Seint vet jag inte men problemet kvarstår!

Snabbt och säkert!
Allt gick snabbt och installatörerna var noggranna, snabba och trevliga. Allt fungerar bra och solcellerna har genererat 3445 kwh sen start 5 maj 2023. Vi är mycket nöjda.