Valorada con 5 estrellas sobre 5

Fijn contact en goed geholpen! Ik had zelf een foutje gemaakt in de aanvraag en dit meteen telefonisch doorgegeven. Hierop werd ik netjes terug gebeld en ze hadden het voor me aangepast, hartstikke fi... Ver más

Valorada con 5 estrellas sobre 5

De mevrouw aan de telefoon was vriendelijk, accuraat, luisterde goed naar de vraag, kon zich mijn telefoontje over het afhandelen van een schade goed voorstellen en heeft me perfect geadviseerd wat te... Ver más

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Zeer fijne verzekering. Na het overlijden van mijn moeder, heeft de verzekering geregeld dat ik dezelfde dag nog terug kon naar Nederland. Wij kregen later ook nog een condoleance kaart. Heel fijn en... Ver más

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Wat een slechte maatschappij is dit. 19-2 schade gereden en nog steeds niet uitbetaald. Er is geen contact tenzij ik er zelf achteraan bel. Enig antwoord is dat het binnenkort opgepakt wordt. Wat... Ver más

Información sobre la empresa

1. Compañía de seguros

Escrito por la empresa

Promovendum biedt verzekeringen voor hoger opgeleiden. Met extra lage premies en uitgebreide dekkingen. Persoonlijk advies nodig? Wij helpen je graag!

3,7

1 estrella

Ha contestado el 100% de las opiniones negativas

Suele responder en menos de 24 horas

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Wat een onzin kramen jullie uit!!!

Wat een onzin kramen jullie uit!!!! ALLEEN voor hoger opgeleiden?. Pure discriminatie toch??

29 de diciembre de 2025

Beste Stefan,

Bedankt voor je review! Ons aanbod is inderdaad gericht op hoger opgeleiden, vergelijkbaar met andere verzekeraars die zich richten op specifieke doelgroepen of collectiviteitskortingen aanbieden. Wij hebben ervoor gekozen om ons te richten op hoger-opgeleiden, en je kunt hier meer over lezen op https://www.promovendum.nl/hoger-opgeleiden. Mocht je hierover nog vragen hebben, laat het ons gerust weten!

Prima verzekering

Ben al jaren hier verzekerd. Scheelt een hoop geld en netjes en vlot geholpen !

27 de diciembre de 2025

Beste A.H Doornbos,

Wij zijn ook blij met jou!

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Blij met de goede snelle hulp

Ik kreeg een hele duidelijke uitleg. Doordat mijn schade veroorzaakt is door vandalisme is dit extra pijnlijk voor mij. De hulp van Promovendum verlicht de pijn aanzienlijk. Fijn dat alles zo snel en goed geregeld is.

22 de diciembre de 2025

Beste Willem,

Gelukkig hebben we je fijn kunnen helpen bij zo'n vervelende en ingrijpende situatie. Fijn dat je jouw positieve ervaring met ons deelt. We helpen je graag, mocht je nog vragen hebben!

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Opzeggen reisverzekering vlot en probleemloos

Het opzeggen van mijn reisverzekering verliep vlot en probleemloos via de telefoon
Helaas ben ik ( 70 jaren jong ) niet zo digitaal vaardig dus daarom vond ik persoonlijk contact en begeleiding erg plezierig
Kort na het gesprek kreeg ik op mijn mail al een bevestiging.
Prima, 5 sterren ! 👍

22 de diciembre de 2025

Beste Tjerk,

Wat jammer dat je je reisverzekering hebt opgezegd, maar wat fijn om zo’n positieve review te lezen! We waarderen je feedback enorm en wensen je het allerbeste voor de toekomst. Mocht je ooit weer gebruik willen maken van onze diensten, staan we altijd voor je klaar!

Nepkorting 20%

Autoverzekering bij Promovendum is altijd 20% goedkoper dan huidige verzekering daarmee maken ze reclame. Maar 2 jaar later verhogen ze de premie met 33,8 %. Wat een bedrog
Beste Maaike,
Van de autoverzekering van mijn echtgenote kreeg ze ook de mededeling dat door diverse prijsstijgingen de premie verhoogd moest worden met 3,8 % De prijsstijging bij jullie is 33,8 % dus 30% meer. Ik heb inderdaad 2 jaar 20% minder betaald maar die extra korting pikken jullie na 2 jaar terug met 30% !!! De verklaring van die prijsstijging blijft bedrog

26 de noviembre de 2025

Beste John,

Bedankt voor je review. We begrijpen dat een premieverhoging nooit leuk is, maar er is geen sprake van een nepkorting. Je hebt daadwerkelijk twee jaar een lagere premie gehad.

Na verloop van tijd kan het zijn dat de premie opnieuw wordt berekend op basis van actuele marktomstandigheden, zoals gestegen schade- en herstelkosten. Dat kan leiden tot een hogere premie, ook als er eerder korting is toegepast.

We doen ons best om onze premies zo scherp mogelijk te houden en zijn in veel gevallen nog steeds zeer gunstig geprijsd. Mocht je willen dat we je situatie samen bekijken, dan denken we graag met je mee.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Oplichting binnen de mazen van de wet

Nooit schade gehad, maar bij elke schade staat ergens in hun kleine letter niet in de verzekering valt. Kortom: ze keren uiteindelijk nooit iets uit en de schade "experts" zijn ronduit zinloos. Kies voor een andere verzekering!

17 de diciembre de 2025

Beste Guus,

Jammer om te lezen dat je zo ontevreden bent over de behandeling en beoordeling van de schade. Er is vandaag telefonisch contact geweest met de behandelaar. Als je nog vragen hebt of ergens meer duidelijkheid over wilt, staan we uiteraard voor je klaar!

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Wederom snelle en deskundige…

Wederom snelle en deskundige afhandeling. Nieuwe auto verzekerd, op naar veel veilige kilometers.

18 de diciembre de 2025

Beste Onno,

Wat fijn dat je zo goed geholpen bent. Heel veel plezier met je nieuwe auto!

Onbetrouwbare partij

Onbetrouwbare dienstverlening. Volgen niet hun eigen voorwaarden, maar doen er alles aan om onder vergoeding uit te komen.

Vooral je verzekeringen elders beleggen.

Update: zelfs in hun antwoord, nemen ze nog een loopje met de waarheid.

12 de diciembre de 2025

Beste Jesse,

We begrijpen je teleurstelling en dat een afwijzing van een schadeclaim niet fijn is. De schade is volgens onze verzekeringsvoorwaarden beoordeeld. Als je nog vragen hebt of meer uitleg wilt, neem dan gerust contact met ons op.

Wat een klantonvriendelijk bedrijf

Wat een klantonvriendelijk bedrijf. Had per ongeluk verkeerd kenteken doorgegeven van een identieke auto. Na wijziging ging de premie 120 euro omhoog. Totaal onbegrijpelijk. Sluit hier geen verzekering af. Kansloos.

11 de diciembre de 2025

Respuesta de Promovendum

Bedankt voor je review. Vervelend om te horen dat je deze ervaring hebt. Soms kan een premie verschillen na een kentekenwijziging, bijvoorbeeld doordat er toch kleine verschillen zijn tussen voertuigen. Dat kijken we natuurlijk graag voor je na.

Op basis van je review kunnen we je gegevens helaas niet terugvinden. Wil je ons een bericht sturen via klanttevredenheid@promovendum.nl? Dan kijken we meteen met je mee.

prima geholpen

11 de diciembre de 2025

Beste Ka Ka,

Fijn om te lezen dat je zo tevreden bent!

Valorada con 5 estrellas sobre 5

prima communicatie en meteen geregeld

1 de noviembre de 2025

Beste Ben,

Fijn deze 5-sterren beoordeling! Goed om te horen dat de communicatie duidelijk was en alles meteen geregeld kon worden. We staan altijd voor je klaar als je ons nodig hebt.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Nee deze auto heeft te veel PK'tjes

Oei, deze auto heeft te veel PK's, deze verzekeren we niet. Jaren klant bij Promovendum, auto geüpgrade en nu kan het ineens niet meer. Wat een betuttelende organisatie, ga met de tijd mee, de elektrische auto's van tegenwoordig hebben inderdaad wat meer vermogen ja.

Heb nog gevraagd of de auto van de directeur ook bij hun is verzekerd. Niet dus, te veel vermogen. Sta je er ook mooi op.

3 de diciembre de 2025

Beste Baukejan,

We snappen dat het teleurstellend is als je jarenlang klant bent geweest en je nieuwe auto vervolgens niet binnen onze voorwaarden past. Dat voelt natuurlijk niet logisch, zeker omdat veel elektrische auto’s tegenwoordig meer vermogen hebben.

Onze acceptatie-eisen worden inderdaad stap voor stap aangepast aan de markt, maar niet elke auto kan op dit moment worden meegenomen binnen wat wij verzekeren. Dat heeft niets te maken met betutteling, maar met de risico’s en grenzen van ons product.

We begrijpen dat dit geen fijne boodschap is. Mocht je alsnog vragen hebben dan horen wij dit graag.

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Mees heeft me uitstekend geholpen

Mees heeft me uitstekend geholpen! Helder, to the point, professioneel en vriendelijk. Fijn om weer ees een 'echt mens' aan velijn te hebben i.p.v. iemand die volledig gevangen zit in protocollen en toestemming van zijn superieuren ;-). Reden temeer om -naast de aantrekkelijke premie- over te stappen naar Promovendum autoverzekering.

2 de diciembre de 2025

Beste M.F.E Creemers,

Wat een complimenten voor onze collega! Fijn dat je zo goed geholpen bent en dat je naast de premie ook het persoonlijke contact waardeert.

Prima geholpen!

Prima geholpen! Mooie prijs en mooie dekking!

1 de diciembre de 2025

Respuesta de Promovendum

Bedankt voor je fijne review! Wat goed om te horen dat je zo tevreden bent over zowel de service als de dekking en prijs. We staan natuurlijk altijd voor je klaar als je iets nodig hebt.

Wat een onzin hoger opgeleiden

Wat een onzin hoger opgeleiden

29 de noviembre de 2025

Beste Jacob,

Bedankt voor je reactie. Ons aanbod is inderdaad gericht op hoger opgeleiden. Net zoals andere verzekeraars specifieke doelgroepen hanteren of collectiviteitskortingen bieden, hebben wij ervoor gekozen ons te richten op hogeropgeleiden. Meer hierover kun je teruglezen op https://www.promovendum.nl/hoger-opgeleiden. We respecteren uiteraard je mening hierover.

snel en goed geholpen

27 de noviembre de 2025

Beste Michel,

Fijn dat je zo goed geholpen bent. Daar worden we blij van!

Valorada con 2 estrellas sobre 5

Premie ineens bijna 50% omhoog: onacceptabel

Waardeloze verrassing van Promovendum bij de verlenging van mijn autoverzekering. Zonder enige schademelding of wijziging in mijn situatie is mijn premie verhoogd met bijna 50%.

In de e-mail wordt dit afgedaan met het algemene excuus dat "auto-onderdelen en schadeherstel duurder zijn geworden". Ik begrijp dat alles duurder wordt, maar een prijsstijging van 46% voor een trouwe klant is buiten alle proporties en niet uit te leggen met inflatie.

Het argument is dat reparaties duurder zijn geworden, maar een verhoging van ~30 naar ~44 euro per maand staat compleet los van de realiteit. Erg teleurstellend hoe er met loyale klanten wordt omgegaan. Voor mij reden om direct op te zeggen. Promovendum profileert zich als voordelige verzekeraar voor hoger opgeleiden, maar met dit soort woekerverhogingen jagen ze klanten direct weg.

Hopelijk kunnen ze voor 2026 met nog een beter bod komen

26 de noviembre de 2025

Beste Max,

Bedankt voor je uitgebreide review. We snappen heel goed dat deze premieverhoging als een nare verrassing voelt, zeker als er voor je gevoel niets is veranderd in je situatie. Dat is frustrerend, helemaal als je al langere tijd klant bent.
We verhogen premies niet met een vast percentage, maar kijken per auto opnieuw wat de actuele premie zou moeten zijn. Daarbij spelen onder andere stijgende reparatie- en schadeherstelkosten een rol, maar ook actuele risico- en marktcijfers. Dat kan helaas soms tot een forse aanpassing leiden.

We kijken graag met je mee of alles goed is berekend en of er nog mogelijkheden zijn. Op basis van de gegevens in deze review kunnen we je gegevens niet terugvinden, dus stuur ons vooral een mailtje via klanttevredenheid@promovendum.nl. Dan duiken we er graag persoonlijk voor je in.

Vriendelijjke groet,

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Zeer lage service en veel te duur na een jaar

Zeer lage service. Het is al discriminatie dat alleen hoger opgeleiden terecht kunnen. De lage instap is een lokkertje, na 1 jaar gaat de premie mega omhoog. Als je dan opzegt, gaat een mannetje je bellen en bied bedrag tussenin aan. Maar als je dan het opzeggen daarmee een jaartje uitstelt, en een nieuwe auto koopt, krijg je weer het volle pond aan tarief. Als je dan al door de AI chat wall komt, verteld zo'n medewerker dat het helaas zo werkt. En als je dan per direct op wilt zeggen, helaas, opzegtermijn is minimaal een maand. Laat die lui lekker links liggen en ga naar een normale verzekeringsmaatschappij. Dan bespaar je ergernis.

31 de octubre de 2025

Beste Wouter,

Bedankt dat je je ervaring met ons deelt. Jammer om te horen dat je het zo hebt ervaren.

We richten ons als merk specifiek op hoger opgeleiden, vergelijkbaar met hoe andere verzekeraars met doelgroepen of collectiviteitskortingen werken. Zolang de premie voor je gevoel gunstig was, voelde jij je ook welkom bij ons, logisch. Nu de premie is aangepast, lijkt onze doelgroepkeuze ineens minder bij je te passen. Dat kan gebeuren, en dat mag je ook zo ervaren.

Premies kunnen veranderen door marktontwikkelingen of doordat je situatie wijzigt. Ik begrijp dat zo’n stijging vervelend kan zijn. Een collega heeft geprobeerd met je mee te denken door een tussenoplossing aan te bieden, bedoeld om je tegemoet te komen.

Om wat miscommunicatie te voorkomen. we hebben geen chat beschikbaar of een ‘AI chatwall’ in onze communicatie. Je hebt dus altijd met een medewerker gesproken.

Voor wat betreft het opzeggen: een opzegtermijn van één maand is gebruikelijk binnen de verzekeringsmarkt. En natuurlijk ben je vrij om over te stappen als je elders een beter tarief vindt.

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Super goede e klantvriendelijke…

Super goede e klantvriendelijke afhandeling service desk.

19 de noviembre de 2025

Beste Petrus,

We zijn blij dat je tevreden bent met onze service! We helpen je graag!

Valorada con 4 estrellas sobre 5

Ging allemaal prima

Ging allemaal prima

19 de noviembre de 2025

Beste Carla,

Fijn dat je zo tevreden bent!

Mandy van Promovendum

Más información sobre otros tipos de reseñas.

8 consejos para escribir buenas reseñas.