Podróżowałem autobusem Sindbad z Londynu do Polski. Podczas postoju w Lehrte kierowca poinformował pasażerów, że odjazd nastąpi o godz. 23:25. Gdy wróciłem na miejsce zbiórki przed wskazaną godziną, a... Ver más
Consulta las opiniones de los clientes
Nie polecam. Autobus nr 182 Slubice - Frankfurt. spóźnienie ponad pół godziny. Przed nami jeszcze 13 godzin drogi a niemiła Pani kierująca autobusem kazała przesiąść się na przydzielone miejsca, pomi... Ver más
Przewoźnik oferuje WiFi którego nie ma gdy się chcemy połączyć jasno pisze że brak dostępu co jasno ukazuje brak przyłącza z siecią co przewoźnik musi wiedzieć bo na urządzeniu z IOS się wyświetla że... Ver más
Najlepsza pilotka P.Basia trasa z Włoch do PL 11.04.26 brak adekwatnych słów aby wyrazić uznanie :delikatna,kobieca,uprzejma to jest przykład idealnej pilotki !Pani zdecydowanie zasługuje na wyróż... Ver más
Información sobre la empresa
Información proporcionada por diversas fuentes externas
Atrakcyjne ceny i wieloletnie doświadczenie - jesteśmy liderem międzynarodowych przewozów autokarowych w Polsce. Sindbad - podróżuj z nami!
Información de contacto
Działkowa 4, 46-020, Opole, Polonia
- sindbad.pl
No consta que solicite reseñas
Así usa esta empresa Trustpilot
Descubre cómo se obtienen, puntúan y moderan sus opiniones y valoraciones.
Jechałem wiele razy tymi liniami i ani…
Jechałem wiele razy tymi liniami i ani razu nie bylem na czas . Ja rozumiem korki wypadek sytuacja losowa na który nie mamy wpływu, ale wracać sie bo jakiś bus ich sie zepsuł i musieliśmy robić nawrotke i 3 h dodatkowo dodano do planowanego przejazdu to juz masakra . Ludzie zaczęli sie oburzać to kierowca prosił nie wprowadzać nerwowej atmosfery . Następnym razem chciałem skorzystać z toalety byla zamknięta i prosiłem 3 x kierowcę by otworzył toaletę to za 4 prośbą to zrobił. W Słubicach mieliśmy przesiadkę do innego autokaru i ten autokar mial podjechać po 30 minutach a panowie kierowcy siedzieli na stacji i podjechali prawie po 1h i na pytanie pani czemu tak długo kierowca odpowiedział jesteśmy? Jesteśmy proszę sie cieszyć. Masakra serio lepiej czasem dopłacić nawet te 300 zł do Samolotu i 3 h czlowiek w domu
Maidstone
Maidstone - Limanowa Jak zawsze wysoka jakość usług. Kierowcy bardzo profesjonalni i jak zawsze można się czuć bardzo bezpiecznie. Pani pilotka przemiła
Jechałam 13.07 z Hanau do Nowego Sącza…
Jechałam 13.07 z Hanau do Nowego Sącza autokar nr 32 P
Martyna i 2 kierowców bardzo uprzejmi potem przesiadka do nr 25 kierowcy również mili.
Podróż bez żadnych problemów
Co do warunków to niestety raczej nie wina przewoźnika każdy kupując bilet wie jak wyglądają takie podróże długie i męczące.
Sindbad-odradzam!!
Podróżowałam już ponad dziesiąty raz z Sindbad, wstrzymywałam się latami od wystawienia opinii, ale po ostatniej podróży już nie będę ukrywać, że nie jestem ani trochę zadowolona z tego przewoźnika. Na starcie zostałam oskarżona o palenie epapierosa, bo cytuję „nikt inny nie chodził tak często do toalety”. Nikogo nie interesowało to, aby zapytać-zostałam o to oskarżona. Wytłumaczyłam, że nie palę tych papierosów i mam problem z pęcherzem. Liczyłam na zrozumienie, a usłyszałam śmiech, więc dodałam, że mam nietolerancje laktozy : ))
Kierowca „zażartował” sobie kiedy paliłam papierosa- „jak to mówią-no to ciągnij”. Byłam zażenowana, obrzydzona. Dopóki nie powiedziałam przy kierowcach z innego autokaru, że jestem bardziej zadowolona z konkurencyjnego przewoźnika Flixbus nie usłyszałam pytania „wszystko w porządku?”, dopiero gdy usłyszeli to, co powiedziałam. Od lat nie zmienia się nic w firmie Sindbad. Od lat byłam traktowana jak śmieć. Z konkurencyjnym Flixbus jechałam 4 razy w przeciągu ostatnich dwóch lat i nigdy nie poczułam się przez nich źle. Traktowali pasażerów z szacunkiem, w firmie Sindbad tego nie doświadczyłam. Serdecznie polecam konkurencję!!
Powrót z Holandii do Polski
07.07.25 wracałam z Rotterdamu do Wrocławia pierwszy raz tymi liniami i jestem zadowolona. Miła obsługa i informacje o przesiadkach oraz autobusy podstawione na czas a przede wszystkim bezpieczna podróż. Pozdrawiam pana kierowcę z autobusu nr 52 oraz panów kierowców i panią opiekun z autokaru nr 29 życząc im bezpiecznych wyjazdów i powrotów oraz cierpliwości do pasażerów 🙂
Brak zrozumienia dla pasażerów przez…
Brak zrozumienia dla pasażerów przez kierowców,a nawet są aroganccy dla podróżujących
Hamburg
Hamburg - Gorzow slaski 21.06 2025 wylaz 21:30 z Hamburg mial startowac , wyjazd z spóźnieniem o 1 godzinę 20 ,kierowcy ani pilot nie poinformuję z jakogo powodu , miałam prośbę o miejsce przy okie z przodu , bilet wykupiony ponad tydzień przed wyjazdem miejsca z numerem nie można wykupić dostałam 48 w ganku. Pijani pasażery którzy swoje piwo i małpki na przystanku w hamburg pili mogli wszyscy jechaći dalej w autobusie pic ,zainteresowanie pilota nie bylo w ogóle jeden z nich był w berline przez kierowcy wyrzucony beż bagaży. Ogólnie nie miła podróż .
Przesiadki
Do przesiadek w autokarach już mozna się przyzwyczaić ale żeby zostawić ludzi na 40 minut obok lotniska we Frankfurcie i powiedzieć czekajcie sobie to już lekka przesada zero lawek i stój tak i czekaj.Druga sprawa kupiłam bilety dla dziecka i rodziców ,dzwoniłam specjalnie upewnić się żeby siedzieć razem i w 1 autokarze Pan kierowca sam powiedział że tak ma zaznaczone a w drugim już problem pilotka dała miejsca w różnych miejscach i bezczelnie wmawiała ze przecież są obok siebie a innych nie ma.Brak totalnie organizacji a ceny biletów nie są zbyt niskie by tak traktować ludzi
Przez 12 lat korzystałam z usług…
Przez 12 lat korzystałam z usług Sindbada i bylam zadowolona ,ale od ostatniego czasu zawiodłam się po tym jak zostały skradzione okulary zdrowotne mojego syna I złodziej który ukradł okulary wysiadł w Niemiec . Jak można ukraść okulary dziecku który użytkuje je na codzień. To ś...ia i tyle. Zgłosiłam ta sytuację do obsługi Sindbada i nikt z tym nic nie zrobił . Pan kierowca machnął ramionami jakby to była moja wina . Więc uważajcie państwo , bo tymi liniami jedzą też złodzieje i jeśli coś wam zginie firma Sindbad nie czuje się za to odpowiedzialna .
Karta VIP i wolne miejsca!
Karta VIP ma którą zapracowałam jeżdżąc przez 12 lat i wydając mnóstwo pieniędzy okazuje się nic nie warta!!! Wg. regulaminu należy się podwójne miejsce jeżeli jest taka możliwość. I co? 6 wolnych miejsc a ja siedzę z pijanym. Nawet pomijając kartę, to gdzie zwykła przyzwoitość? Na moje pytanie czy mogę usiąść na wolnym miejscu, kierowca z satysfakcją mówi krótkie "nie" (!) i idzie spać. Co to ma być? Autokar 49. Całe szczęście, że nie zawsze tak jest. Przez te lata poznałam cudownych kierowców i pilotki- te są nieocenione :) Ale jak można nie dać wolnego miejsca skoro 6 pustych? Żenada...
Respekltoser Busfahrer
Hallo.
Der Busfahrer welcher heute um 20:45 in Paderborn hielt war so unfassbar unfreundlich.
Ich begleitete meinen Opa zu seinem Sitzplatz um ihm beim Einsteigen in die Enge Sitzreihe zu helfen.
Als ich den Bus verließ und an dem Fahrer vorbei ging stellte ich fest, dass sich dieser bei den anderen Passagieren hinter ihm darüber beschwerte.
Als er mich dann auch noch ansprach und sagte: man verabschiedet sich vor dem Bus und nicht im Bus, erklärte ich ihm, dass mein Opa 88 ist und es nicht so leicht für ihn ist da einzusteigen.
Seine Antwort: dann lässt man so einen Mann nicht mit einem Bus fahren.
Ich denke diese Arbeit ist nicht leicht.
Ich denke aber auch, dass dieser Fahrer wirklich ein trauriger Mensch sein muss.
Respektvoller Umgang mit Menschen sollte in so einer Position Voraussetzung sein.
So jemand trägt immerhin Verantwortung für sehr viele Menschen.
Witam 😉 przemiła obsługa.
Witam 😉 przemiła obsługa..
Pozdrawiam serdecznie Panią z autobusu nr 32😉😊 z dnia 4.06. Polecam przejazdy Tą firmą 😉
Organizacją nie istnieje
Kierowcy nie wydają komunikatów dotyczących zmian trasy, potężne opóźnienia oraz uprzywilejowane traktowanie niektórych pasażerów, grupa Niemców wysadzona pod adres mimo braku tegoż adresu w rozkładzie(!)
Zmęczony zapytałem o poranną kawę i mimo początkowych zapewnień do obsługi baru to kierowca olał moją prośbę i stwierdził że..kawy nie sprzeda.
Nie polecam nikomu kto chce dojechać punktualnie oraz bez docinek że strony szwabskich uprzywilejowanych pasażerów
Pozdrowienia dla Pana Tomka i Mariusza!
Pozdrowienia dla Pana Tomka i Mariusza trasa Haga-Opole! Bardzo miła atmosfera,uprzejmi i sympatyczni kierowcy,do dyspozycji pasażera w razie potrzeby! Polecam i na pewno będę korzystać z tej firmy,autokary czyste,bezpieczna podróż!
Przesiadki za przesiadkami
Trasa legnica-mannheim trwa 14 godzin! Bo jak to powiedział pilot "autokary muszą sie skoordynować " skandal. Ten kto układa logistykę nie zna sie na rzeczy. Ja już podziękuję tej firmie. Bo to nie pierwszy raz gdy na trasie spotykam sie z tyloma przesiadkami. Okropne. Autokar nr 4 dziś 24.05.2025 ma bardzo dlugoe przerwy "Bo czekamy na inne autokary" przez to mamy 2 godziny opóźnienia a na trasie ZERO korków spowodowanych z robót ulicznych czy wypadkami.
A więc, szykując sie na podróż firma sindbad wiedz że na pewno nie dojedziesz na czas jak stoi na deklaracji przez przewoźnika.
TRAGEDIA
TRAGEDIA – nigdy więcej!
Jeśli zależy Ci na komforcie podróży – omijaj szerokim łukiem.
Trasa Niemcy–Polska, autobus stary, skrzypi i trzeszczy – jakby pamiętał jeszcze czasy kaset magnetofonowych. Żadnych zniżek, ceny z kosmosu, komfort z piekła rodem.
Siedzenia? Koszmar.
Ciasnota jak w tanim samolocie niskobudżetowym, tylko że podróż trwa kilkanaście godzin. Zero miejsca na nogi, człowiek siedzi skulony jak sardynka. Nie da się spać, nie da się siedzieć wygodnie, nie da się wytrzymać.
A klimatyzacja? Zipie jak stary wentylator z PRL-u.
W środku duszno, gorąco, pot leje się po plecach – można się udusić. Latem taka podróż to autokarowy survival.
Jedyny plus? Kierowcy mili i cierpliwi. Ale co z tego, skoro firma ewidentnie oszczędza na wszystkim, co się da – tylko nie na biletach.
Nie polecam.
Dla zdrowia fizycznego i psychicznego – lepiej dopłacić i wybrać coś normalnego.
Mój mąż chwali sobie podróż Sindbadem…
Mój mąż chwali sobie podróż Sindbadem naprawdę kierowcy dobrze wytłumaczyli co i jak, pomoc w pakowaniu walizek itp, ale wczoraj miałam taką sytuację w momencie kiedy to mąż był postawiony pod ścianą i okazało się że najprawdopodobniej będzie musiał wracać spowrotem do Polski wykupiłam bilet, po południu okazało się że pracodawca jednak przyjechał po męża i został w Niemczech, i tu teraz pojawił się cyrk raz odbukowałam bilet, ale co jest dla mnie zatrważające że za bilet zwrócono mi tylko 32,50 🙈 z 350 czyli co za tym idzie złodziejstwo w biały dzień przepraszam, że tak wyniośle ale inaczej tego nie nazwę, tak naprawdę za darmo sobie przygarnięto pieniądze ja rozumiem wszystko, nie uwierzę że nagle Sindbad miał pełen autokar i nie było miejsca a mój mąż zajął i nie przyszedł odrazu wyjaśniłam pani z infolinii jaka była sytuacja i to wszystko, ale mimo wszystko i tak było puste miejsce. Trzy gwiazdki dałam tylko dlatego że jedna gwiazdka za punktualność autokaru, druga gwiazdka za miłą obsługę, za podróż bezpieczną trzecia ,ale jeżeli ktoś kupuje bilet to niech uważa bo oni w taki sposób zarabiają kupujesz bilet to czy jedziesz czy nie jedziesz nie masz co liczyć na zwrot 😉 tak nie powinno to wyglądać ja rozumiem że ktoś zamawia busa i ma zapłacić przy wejściu do busa , zdarza się tak że obsługa Sindbada powiedziała że zdarzało się że zamawiali busa a potem ich nie było, ale zapomnieli wspomnieć że w momencie kiedy zamawia się i kupuje bilet nie ma co liczyć na jego zwrot w całości a szkoda bo tak nabierają się ludzie którzy pierwszy raz korzystają z możliwości jeżdżenia autokarem a nie mają świadomości że Sindbad w ten sposób zarabia pieniądze, uwierzcie że straciliście w moich oczach ale tylko za ten zaistniały finał.
Schlechtes Service im Bus
Schlechtes Service im Bus , zu wenig Platz , keine kontrole über das Gepäck, welches die Reisenden in den Sitzraum mitnehmen !!!!
Kierowcy niegrzeczni
Kierowcy niegrzeczni, wręcz bezczelni. Miejsca niewygodne. Gdy kupujesz bilet to jest informacja ze 0 przesiadek a tak na prawdę 2 lub 4 i nos sam ciężkie bagaże , czekaj długo na przesiadki. Autokar ma dwoje drzwi ale jedne zablokowane decyzja kierowców , bo im niewygodnie
Porażka
Obsługa okropna, nie wspominając o tym że autobusy nie spełniają podstawowych wymagań bezpieczeństwa. Zostałam przez Pana kierowcę obrażona po tym, jak poprosiłam o zmianę miejsca bo pas bezpieczeństwa nie działał. Zawsze zapinam pasy w autobusie i mam takie prawo a nawet i obowiązek! A od kierowcy usłyszałam że jestem wariatką i że współczuję mojemu mężowi (którego z resztą nie mam)
Chciałam wtedy składać skargę bo się czułam przez tego Pana strasznie poniżona, ale nie miałam siły bo jechałam na pogrzeb babci. Jeżdżę Sindbadem od ponad 10 lat, i kiedyś było naprawdę wspaniale ale to co się z tą firmą stało po pandemii to jakiś koszmar.
La experiencia Trustpilot
Más información sobre otros tipos de reseñas.
Más información sobre el proceso de revisión de Trustpilot.