Valorada con 1 estrellas sobre 5

Zijn ze nou helemaal gek. Identificatie zou bij mij thuis moeten plaatsvinden. Dat heb ik nog nooit meegemaakt bij de meerdere banken waar ik een spaarrekening heb. Misschien is genoemde procedure g... Ver más

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Openen rekening is gemakkelijk. Identificatie aan huis was goed geregeld. Overboeking via je tegenrekening staat vaak dezelfde dag al op je Bigbank rekening. Terugboeken duurt maximaal 2 dagen. Dit i... Ver más

Información sobre la empresa

1. Servicios bancarios

Información proporcionada por diversas fuentes externas

Bigbank biedt in Nederland sinds januari 2012 via internet spaardeposito’s aan voor particulieren met looptijden van 1 tot en met 7 jaar en 10 jaar. De rentetarieven behoren tot de beste in de Nederlandse markt. De rente wordt jaarlijks uitgekeerd en er worden geen servicekosten berekend. Nederlandse klanten kunnen telefonisch of per e-mail met vragen terecht bij de Nederlandstalige helpdesk. De deposito’s van Bigbank vallen onder garantiestelsel in Estland. Dat is net als het Nederlandse garantiestelsel gebaseerd op de EU-richtlijn. Deposito’s worden onder het garantiestelsel gegarandeerd tot een bedrag van EUR 100.000 per klant, inclusief de rente. De stabiele financiële resultaten van Bigbank tonen aan dat het bedrijfsmodel van de bank solide en economisch duurzaam is. In het kader van de verzwaarde kapitaaleisen voor banken zoals die zijn vastgelegd in de richtlijn Basel III, moeten Europese banken een kapitaalbuffer hebben van tenminste 8 procent. Het kapitaal van Bigbank is bijna driemaal zo hoog en daarmee heeft de bank een zeer stevige basis. Estland, het thuisland van Bigbank, is lid van de Europese Unie en is een euroland. De economie is een van de best presterende in de Europese Unie.

4,2

1 estrella

Ha contestado el 100% de las opiniones negativas

Suele tardar más de 1 mes en responder

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Zijn ze nou helemaal gek

Zijn ze nou helemaal gek. Identificatie zou bij mij thuis moeten plaatsvinden.
Misschien is genoemde procedure gangbaar en noodzakelijk in Estland. Hier doen we het anders.

12 de marzo de 2026

Geachte klant,

Hartelijk dank voor uw feedback.

De persoonlijke identificatie is inderdaad helaas een vereiste vanuit de regelgevingen van Estland voor financiele instelling. Deze kunnen mogelijk strenger zijn dat de regelgevingen voor Nederlandse banken.

Wel kunnen wij u informeren dat deze regelgevingen recentelijk zijn gewijzigd, waardoor wij verwachten dat wij later in 2026 een online identificatie aan kunnen bieden voor onze Nederlandse spaarders.

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Prima bank en perfecte klantenservice

Prima bank. Hoge rente tov Nederlandse banken en veel Europese banken. Alles verloopt soepel. Extra beveiliging door code met sms bij overboeken. Maar ook de klantenservice is erg goed. Vriendelijk en zeer snel met reageren/ oplossing

30 de enero de 2026

Open communicatie

Betrouwbaar

4 de febrero de 2026

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Prima bank met goede rente’s

Prima bank met goede rente’s. Een aanrader.

26 de enero de 2026

Valorada con 4 estrellas sobre 5

Goede ervaring tot nu toe spaardeposito…

Goede ervaring tot nu toe spaardeposito geopend ging allemaal heel vlot en overzichtelijk

12 de enero de 2026

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Prima bank om je spaargeld te stallen

Prima communicatie, prima rente, vlotte uitbetaling van een overboeking, heldere website en alles in voortreffelijk Nederlands

14 de enero de 2026

Valorada con 5 estrellas sobre 5

So far so good! Lijkt betrouwbaar.

So far so good! Heel goede betrouwbare informatie. De verificatie via de organisatie waar ze gebruik van maken was even een dingetje, maar daarna ging alles goed. Ook een fijne interface via de website. Simpel, maar ze bestaan al een hele tijd en zijn volgens mij betrouwbaar, en het werkt! Ben nu al rente aan het ontvangen op m’n spaargeld.

5 de enero de 2026

Geachte klant,

Hartelijk dank voor uw grotendeels positieve terugkoppeling.

Het identificeren van onze klanten via onze identificatiepartner is helaas een vereiste vanuit de regelgevingen van Estland uit, maar wij hopen in de toekomst een eenvoudigere identificatiemethode aan te kunnen bieden.

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Goede bank met een goede rente.

Goede bank met een goede rente.
Alles gaat goed zoals geld overmaken na tegen rekening gewoon met een code op je sms.
Ook andere bankrekening eenvoudig te maken.
App is dus niet nodig gewoon op de oude manier zoals het in verleden tijd was bij andere banken.
Ook nog een goede rente.
Top bank!!

3 de enero de 2026

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Bank die er is voor klanten

Geweldige bank. Mijn man is overleden. Ze hebben mij geholpen met alles nadat ik gegevens van de notaris had gestuurd en dat alles met gewoon telefonisch contact met een vriendelijke meneer. Het kostte me geen rente, het kostte me niet eindeloos wachten op chatberichten, maar ook hiervoor was ik al zeer tevreden.

13 de octubre de 2025

Valorada con 2 estrellas sobre 5

AMP Group identificatie voor rekening bij Bigbank

BigBank reageert 7 (!) maanden na mijn review. Mijn eerdere 3 sterren, bij deze naar 2.

Inhuur van ID-check aan huis prima, maar houd supervisie als verantwoordelijke en zorg dat deze inhuurmensen hun werk verstaan.

Van: Trustpilot noreply.notifications...com
Verstuurd: woensdag, februari 11, 2026 9:01:17 a.m.
Aan:
Onderwerp: Je hebt een reactie ontvangen van bigbank.nl
Ik wil 2,5 ster geven, wat niet kan. In cijfer uitgedrukt: 5,6.

Medewerker van AMP Group zou langskomen op huisadres voor identificatie voor Bigbank. Vooraf mail ontvangen voor inloggen naar foto en unieke identificatiecode van medewerker.

Eenmaal ingelogd, telde een wekker af 'Onze medewerker is er ongeveer over ...'. Iedere keer als die bij nul was, begon het aftellen opnieuw. En dat duurde en duurde. Medewerker verscheen binnen het genoemde tijdvak.

Het is nogal wat om een wildvreemde in jouw huis jouw identiteitsbewijs te laten scannen. Daarom vroeg ik als klant of een geblurrde ID ook ok is. De medewerker zei "we komen terug als u beter bent voorgelicht" en "voor u is dit belangrijk, voor mij niet". Ik was prima voorgelicht en vroeg begrip voor de voorzichtigheid die ik heb met delen van privacygevoelige informatie. Meer niet.

De medewerkers onverschillige en niet geïnteresseerde reactie stelde niet gerust en maakte geen goede beurt.

Ik hoop dat Bigbank de identificatie door AMP verder snel afhandelt, daar het doel was en is een rekening openen bij Bigbank.

15 de julio de 2025

Geachte klant,

Hartelijk dank voor uw terugkoppeling.

Onze excuses voor uw negatieve ervaring met onze identificatiepartner, AMP Groep.

Het identificeren van onze klanten via onze identificatiepartner is helaas een vereiste vanuit de regelgevingen van Estland uit, echter hopen wij in de toekomst een eenvoudigere identificatiemethode aan te kunnen bieden.

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Correcte bank met hoge rentes

Goed bereikbare en vriendelijke klantenservice. Al vele jaren naar tevredenheid klant bij de Bigbank. Hoge rentes, duidelijke persoonlijke webpagina, opgebouwde rente altijd zichtbaar. Alles gaat zoals het moet gaan. Topbank!

27 de junio de 2025

Valorada con 4 estrellas sobre 5

Aanrader, maar dit zijn de aandachtspunten

Zorgvuldige ID-check procedure aan huis, daarna zo geregeld. Inloggen op online spaaraccount werkt goed met via SMS ontvangen TAN-code bij nieuw apparaat, anders gewoon met gebruikersnaam en wachtwoord.

Aan deze rekening bij Bigbank wordt je bankrekening bij een Nederlandse bank gekoppeld, als tegenrekening. Van daaruit stort je altijd en alleen op die rekening kun je geld terug ontvangen.

Rekening valt onder EU-bescherming, je geld is tot 100.000 euro gegarandeerd. Mocht de bank failliet gaan, dan moet je wel via Estland - waar Bigbank gevestigd is - verhaal gaan halen. Info op site en in je account is in het Nederlands.

Rente is zeker aantrekkelijk op deze spaarrekening. Uitbetaling is per jaar. Je geld vastzetten in deposito heeft geen zin, die rente is (momenteel) lager dan op de vrije spaarrekening of maakt nauwelijks verschil.

Je ziet steeds hoeveel rente er dagelijks bij komt, maar het is geen rente op rente die je ontvangt.

Ik mis een app voor mijn smartphone en je kunt je spaarrekening niet opdelen in overzichtelijke spaarpotjes.

Verder is storten direct geregeld, maar duurt het weer opnemen daarentegen drie werkdagen. Houd daar rekening mee als je het snel nodig hebt. Deze vreemde vertraging wordt wel keurig gemeld in de voorwaarden.

Let op: de rekening bij Bigbank kan maar op een naam staan. Je eventuele partner moet bij overlijden dus moeite doen om beheer over dat geld in Estland met een erfrechtverklaring terug te krijgen. Voordeel is dat je dan in dit geval geen bronbelasting hoeft te betalen, wat soms bij andere buitenlandse banken wél het geval is en fors in de papieren kan lopen.

8 de marzo de 2025

Hartelijk dank voor uw positieve terugkoppeling.

Momenteel hebben wij inderdaad geen mobiele app, echter hopen wij deze in de toekomst wel aan te kunnen bieden.

Bigbank, goede keuze.

Al 3 jaar lang werk ik met deposito’s bij de Bigbank. Alles verloopt uitstekend via internet, communicatie, informatie en contact met kantoor in Nederland.
De rente op deposito’s zijn vrijwel altijd bij de hoogste percentages.
Aan te bevelen.

21 de enero de 2025

Alles prima

Elke bank heeft zijn eigen methoden als je er een rekening wilt afsluiten. Soms is dat haast gekmakend ingewikkeld. Bigbank stuurt iemand langs, dat is nieuw maar loopt probleemloos. Verder niets dan tevredenheid. Heel duidelijke website. Aantrekkelijke tarieven. Fijne depositoaanbiedingen en als je deposito afloopt krijg je soms mooie mogelijkheden tot verlenging. En je kunt je eigen looptijd kiezen, je zit bij een deposito niet vast aan een door de bank bepaalde termijn zoals bij sommige andere banken.

21 de febrero de 2024
Valorada con 4 estrellas sobre 5

Meer rente dan bij de Nederlandse…

Geven meer rente dan de Nederlandse banken. Duidelijk overzicht van spaar en depositorekeningen. Mooi verlenging aanbod van deposito (+ 0,1% rente, ook al bij 3 maand verlening. Het terug storten moet sneller kunnen.

4 de enero de 2025
Valorada con 3 estrellas sobre 5

Onverwachte Renteverlaging

Ging naar Bigbank voor de hoge rente maar werd plots verrast door een rentedaling tot 2,7 % terwijl andere banken nog op 3% of meer zitten.

24 de octubre de 2024

Alles netjes geregeld

Alles netjes geregeld sinds meer dan een half jaar klant.
Geld opnemen duurt ca. 2 dagen.
Wat normaal is voor een buitenlandse bank.
Nette rente.

24 de septiembre de 2024
Opinión espontánea

Más información sobre otros tipos de reseñas.

8 consejos para escribir buenas reseñas.