Valorada con 1 estrellas sobre 5

Funktionen att maila ut information vid påminnelser fungerar inte. Jag själv och flera vänner som bl a har företag har drabbats hårt när ärenden i form av P-böter hamnar hos kronofogden. Livsfarligt a... Ver más

Valorada con 3 estrellas sobre 5

Relativt nöjd, dock mindre nöjd med att få påminnelser för faktura som redan är avklarad. Måste klicka i att den är hanterad. Och ett annat minus är att det bara fungerar med mobilt BankID för inlo... Ver más

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Dåligt! Förstår inte varför man ska ha det! Det är svåröverskådligt. Hade det bara gällt myndighetspost så hade jag kanske stått ut med det men nu lägger företag som ska fakturera mig, in fakturan på... Ver más

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Hej! Hade jag kunnat hade er medarbetare fått 0 stjärnor. Aldrig mött en anställd med så dålig ”hörsel”. Jag kunde inte logga in med min bankid och jag försöker förklara tydligt vad felet är men ho... Ver más

1. Electrónica y tecnología

Escrito por la empresa

Mer än hälften av alla svenskar använder Kivra för att samla brev, fakturor och kvitton digitalt.

1,3

4 estrellas
3 estrellas
2 estrellas
1 estrella

No ha contestado las opiniones negativas

Kivra är ett rent mög

Kivra….sämsta tänkbara sk*t Arbetsgivaren ansåg att alla skulle få sin lönelapp på kivra. Jag kämpade i mot fast jag dumt nog skaffade tjänsten men kickade i att jag inte skulle mottaga något annat än lönebesked från arbetsgivaren. Fick min vilja igenom och fått lönebesked i pappersformat efter många om och men…men plötsligt kom där både räkningar och myndighetspost via kivra. Sådana här mögtjänster skulle skrotas rakt av…ett mög helt enkelt!

7 de marzo de 2023

Hej Pelle!

Tack för att du hör av dig angående detta.

Det är verkligen tråkigt att höra att du är missnöjd med Kivra och om det ställt till med problem.

Kivra är en digital brevlåda där syftet är att man ska få all post digitalt, vi är även en så kallad opt-out tjänst där alla avsändare ansluter sig per automatik. Vill man endast ha ett eller fåtal avsändare som skickar till dig digitalt får man gå in och ställa av dem företag för företag.

Om du inte gjort det redan går det givetvis bra att avsluta Kivra så kommer allting att återgå till papperspost. Det gör du som inloggad, mer/inställningar - tjänster - kivra/avsluta konto.

Jag passar på att önska dig en fin dag, och tveka inte att höra av dig om du har ytterligare funderingar eller synpunkter.

Valorada con 2 estrellas sobre 5

Kunde inte ansluta till skatteverket

Kunde inte ansluta till skatteverket. Skatteverket säger att jag måste ansluta mig via leverantören och när jag logga in på Kivra och försöker ansluta mig till skatteverket står det e skum notis (Kräver aktivering av Mina Meddelanden) Och det har jag letat efter hela dagen utan framgång.

5 de marzo de 2023

Hej Moued!
Tack för att du hör av dig.

Mina Meddelanden kan du aktivera enligt stegen nedan:

På hemsidan: Klicka på Meny/Inställningar > Tjänster > Mina meddelanden.
I appen: Välj Mer > Inställningar > Tjänster > Mina meddelanden.

Klicka i rutan intill texten OK och sedan på knappen Aktivera Mina meddelanden varpå du signerar med ditt Mobila BankID.

En trojansk häst

Otroligt dålig produkt som kostar både tid, pengar och allmänt strul. Har levt ett liv utan en enda betalningsanmärkning men nu har jag fått flera stycken och helt tappat kontrollen över min ekonomi.

Helt vårdslöst att man kan utnyttja situationen med Covid-bevisen för att sätta in en trojansk häst i folks privatekonomi. Hade skämts ögonen ur mig och jag jobbade för dessa banditer. Till och med online-casino känns hederligt i jämförelse.

1 de marzo de 2023

Hej David!
Tack för att du hör av dig.

Tråkigt att du känner så. Kivra är en digital brevlåda som är både kostnadsfri och en frivillig tjänst som man själv väljer att registrera sig på med Mobilt BankID.

Kivra var endast ett av alternativen för att kunna ta emot ett covidbevis så det var inget tvång.

Om det är så att du upplever problem eller vill få något förtydligat så får du gärna återkomma eller kontakta vår support.

Önskar dig en fin kväll.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Jag är i slutskedet av en trasslig…

Jag är i slutskedet av en trasslig månad med Kivra. Tills för ca en månad sedan visste jag inte att jag hade Kivra. Jag har aldrig valt Kivra. Det är Kivra som valt mig. Jag är en, av tydligen många, som blivit inlagda i Kivra, när vi med hjälp lyckats skaffa Covidbevis, i telefon. Bedrövligt! Till slut kom pappersfakturor från något som heter Visma. Det var påminnelser om obetalda fakturor i Capio och Region Halland, för olika sjukbesök när jag fått hjärtproblem.
Region Halland har bett om ursäkt, samt skickat handlingar för autogiro. Det blev värre med Capio. Utan att jag visste något så fanns hos dem både faktura, påminnelse och inkasso, för samma ärende. Utan att jag visste om det förrän nu. Så nu har jag betalt både faktura med påminnelse för Region Halland och inkasso för Capio. Besked från Capio att de ej har autogiro.
Bedrövligt dåligt att Kivra får göra oss till Kivraanvändare, för att vi lyckats skaffa Covidbevis i vår dumPhone. I efterhand ser jag att Kivra gjorde mig till Kivraanvändare redan i april förra året. Detta trams har kostat mig pengar och utsatt mig för press som är farlig med mina hjärtproblem. Mvh Bengt Plomgren, Editor Emeritus

25 de febrero de 2023

Hej Bengt!
Tack för att du hör av dig.

Vi beklagar det som hänt.

Vår tjänst är nämligen något man själv registrerar sig på med sitt Mobila BankID och det är inget som vi har möjlighet att göra åt någon.

Kivra är endast ett alternativ för covidbeviset och inget som man måste ha. Så det kan vara så att du, ovetandes om hur Kivra fungerar har registrerat dig i samband med att du ville ha ett covidbevis.

Vi hoppas dock att allt löser sig och vill återigen beklaga besväret.

Önskar dig en trevlig kväll.

Nej tack

Nej, vilket verifieringshysteri

22 de febrero de 2023

Hej Jarl!
Tack för att du hör av dig.

Verifiering är endast till för att bekräfta att uppgifterna som är registrerade på Kivra är korrekta. Om det är något som du upplever vara problematiskt eller som du behöver hjälp med så är du varmt välkommen att kontakta vår support på support@kivra.se eller 0770 457 000.

Önskar dig en trevlig kväll.

Usel kundtjänst

Usel kundtjänst, de verkar inte ha nån koll alls samt de flesta där är fruktansvärt otrevliga, Tar över alla din post & dina räkningar som sedan inte ens går att betala i deras fruktansvärt dåliga app. För ett tag sedan tog de över dina kvitton också. Avinstallering tar 45 dagar. Finns inget gott att säga om kivra alls, undvik till varje pris.

9 de febrero de 2023

Hej Klaes!
Tack för att du hör av dig.

Vi vill ursäkta om du känner att du blivit dåligt bemött och inte fått den hjälp du önskat att få. Det är något vi tar vidare inom organisationen.

Kivra är en frivillig tjänst som man själv väljer att registrera sig på. Vid registreringen av Kivra så ställs posten om till digital post istället för pappesrpost.

Vid avregistrering av Kivra så ändras postgången direkt till papperspost igen. Brevlådan ligger dock kvar i 45 dagar så att du har tid att hantera den post som redan inkommit, samt så att de anslutna avsändarna hinner ställa om hur deras post skickas.

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Bästa betalappen som hjälper mig betala…

Bästa betalappen som hjälper mig betala allt i tid. Smidigt och effektivt får jag även bekräftelse på betalningar. Enkel att förstå och är mycket användarvänlig.
Tack Kivra för hjälp!

2 de febrero de 2023

Hej Pedja!

Tack för din fina kommentar. Det uppskattas verkligen.

Valorada con 2 estrellas sobre 5

Jag fattar inte att staten måste…

Jag fattar inte att staten måste använda denna lösning för att skicka pdf fakturor
Det måste finnas en funktion för att skicka pdf fakturor vidare till min egen mejladress
Jag har missat flera fakturor pga. denna lösning
Jag är väldigt trött på, att skulle behöva bevaka kivra

4 de febrero de 2023

Hej Bjarne!
Tack för att du hör av dig.

Kivra är ett alternativ för de som vill ta emot sin post digitalt på ett smidigt men även säkert sätt.

Till skillnad från e-post så går det endast att komma åt posten på Kivra med Mobilt BankID, vilket har en högre säkerhetsnivå än vanlig e-post. Det går däremot bra att själv skicka sin post vidare från Kivra till din mejl eller andra kanaler. Det gör du genom att öppna det specifika brevet och sedan klicka på “dela” under hantera”.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Det funkade bra tills jag började bli…

Det funkade bra tills jag började bli spammad om nya meddelanden och räkningar från andra företag som inte är myndigheter. Först får man mail om notiser och räkningar, så man måste logga in och hantera/betala därifrån.
Varför ens skicka mail om ett ärende om man är beroende av appen? Ge mig fysisk post som är relevant, istället för ännu en till app ska veta precis vad vi gör och binda oss obligatoriskt till appen för att vara uppdaterade med viktig info.

Jag missade nästan en räkning från mitt försäkringsbolag pga appen tog över betalningssystemet. Vanligtvis får jag en pappersfaktura och notis via mitt konto som går genom deras egna hemsida.
Det är onödigt med ännu en mellantjänst när det funkar perfekt utan.

22 de enero de 2023

Tack för att du hör av dig.

Kivra förmedlar post digitalt från de företag och myndigheter som är anslutna till Kivra och som du har en relation till. Varje gång du får ett brev på Kivra så skickas en mejlavisering för att meddela dig om att ett brev inkommit. Det går dock givetvis att anpassa notiserna och stänga av dem som du inte vill få.

Vår app är ett alternativ för att logga in på Kivra och komma åt sin post. Men det går även bra att logga in via vår hemsida. Så du är inte bunden till vår app på något sätt.

När det kommer till fakturor så erbjuder vi ett betalningsalternativ. Det innebär att de fakturor som skickas på Kivra går att betala direkt via oss om det önskas, Men det går givetvis bra att betala sina fakturor på annat sätt.

Var tog lögnproppen Jesper vägen

Var tog lögnproppen Jesper vägen? Jag har några frågor till, varför har Kivra bestämt att det ska ta just 45 dagar innan kontot avslutas? Varför inte 14 dagar eller 30 dagar som är brukligt hos andra företag? Har det kanske en ekonomisk anledning?
1 dag att ansluta och 45 dagar att avsluta, det är som om man prenumererar på en månadstidning och det skulle ta 45 månader för att avsluta prenumerationen.
Kivra är ett SKRÄPFÖRETAG!

19 de enero de 2023

Hej Kenneth!
Tack för att du hör av dig igen.

Det min kollega Jesper svarade dig tidigare var att du hittar våra kontaktuppgifter på vår hemsida, vilket stämmer.

Som vi nämnt i tidigare svar så ligger kontot vilande i 45 dagar, så att du kan logga in och läsa den post du tidigare mottagit under dessa dagar.
Anledningen till att kontot ligger vilande i 45 dagar är för att du ska ha gott om tid att gå igenom all din post innan den raderas permanent ifrån Kivra i samband med avslut.
Ytterligare en anledning till detta är att dem anslutna avsändarna har tid att ställa om postgången i sina system.

Angående frågan kring om vi tjänar pengar på att kontot ligger vilande hos oss, så stämmer inte detta.
När kontot avslutas så ställs postgången om till papperspost, därmed tjänar vi inte pengar på kontot.

Önskar dig en fortsatt fin dag

Vänligen, Linus

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Står att den har betalat i Kivra men…

Står att den har betalat i Kivra men den har ej dragit pengar från kontot

10 de enero de 2023

Hej Husse!
Tack för att du hör av dig.

När du betalar via Kivra så skickas betalningen vidare till din bank där den sedan ska utföras. Om det står i statusen i Kivra att den är schemalagd så har den gått vidare från Kivra och skickats till din bank.

Om betalningen inte gjorts i banken så får du gärna dubbelkolla att kontot du valde är korrekt. Det kan du se genom att gå in på fakturan och klicka på "visa detaljer". Där kommer du se bank och kontot.

Gå sedan in på din bank och kolla på det kontot hur det ser ut. Kolla även ifall den blivit avvisad. Om du behöver hjälp med detta bör du kontakta din bank.

Valorada con 2 estrellas sobre 5

Räkningar flera månader gamla ligger…

Räkningar flera månader gamla ligger med status "Schemalagda för betalning" fast de blivit betalda för flera månader sedan. Svårt att få en bra överblick och det ger intrycket av att förfallna fakturor ej är betalda.

5 de enero de 2023

Hej Kristoffer!

Anledningen till detta är att det skickas ett betalningsuppdrag till banken vid betalning, och därefter får vi inte mer information från banken som gör att vi kan ändra status på Kivra. Därav står det kvar som hanterad/schemalagd för betalning/skickad till bank, även om den är klar och betald via banken.

Vi förstår att det blir svårare att få en överblick på vad som är klart och inte, och det är absolut något vi lyfter vidare hos oss!

Valorada con 3 estrellas sobre 5

Bra tjänst, men

Bra tjänst, var bättre innan Tink och allt tjat med bankid. Man ska inte behöva verifiera varje betalning separat.

5 de enero de 2023

Hej Björn!

Tack för ditt omdöme.

Vi jobbar hela tiden för att förbättra betalningsflödet och det är ständigt en avvägning mellan användarvänlighet och säkerhet.

Som det ser ut i dagsläget får vi inte ta bort någon av de två signeringarna eller ändra att man kan betala flera samtidigt med Mobilt BankID, men vi hoppas att tillsammans med bankerna kunna förbättra och förenkla betalningsflödet framöver.

Vi tar givetvis med oss din feedback vidare i organisationen!

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Verifiering med bankid och därefter…

Verifiering med bankid och därefter ännu en verifieringskod, låter lite väl ambitiöst, litar ni inte på bankidet?

Helt obegripligt svar ni har givit ni har ju redan mina uppgifter, om jag inte har ändrat dem varför detta verifieringshysteri

17 de diciembre de 2022

Hej Kenth!
Tack för att du hör av dig.

Det är endast Mobilt BanKID som du använder vid inloggningen på Kivra. Däremot så kommer du som användare behöva verifiera de kontaktuppgifter (din mejladress och ditt telefonnummer) som du har registrerat på Kivra.

Efter att du loggat in på Kivra med ditt Mobila BankID så får du upp en sida där vi frågar om du vill verifiera kontaktuppgifterna. Där kan du klicka på "Skicka verifieringskod" och då skickas en sexsiffrig till din e-postadress eller telefonnummer, beroende på vilken av dem du verifierar. Koden du fått får du sedan skriva in på Kivra som verifiering.

När du får upp rutan om att verifiera dina kontaktuppgifter kan du även klicka på “inte just nu” och istället göra det vid senare tillfälle.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Kivra, ett riktigt härk att dras med.

Rekommenderar samtliga som tänker skaffa digital brevlåda, gör det inte. Speciellt inte ett sånt härk som Kivra.

14 de diciembre de 2022

Hej Richard!

Vad tråkigt att höra.

Det som är bra med Kivra är att det är helt valfritt att skaffa tjänsten och har man registrerat sig så går det lika bra att avsluta på en gång. Men som sagt är det tråkigt att du inte gillar vår tjänst, men du är alltid varmt välkommen att höra av dig med feedback, synpunkter eller i fall du en dag vill komma tillbaka.

Önskar dig en fin dag!

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Inlåst i ett tvingande fakturerings-system

De får en stjärna för att det går att avsluta Kivra helt. Jag undrar om Kivra profiterar på privatpersoners påminnelseavgifter. Om de inte på något sätt har detta som affärsidé förstår jag inte varför det finns ett tvingande system där varje nytt köp från ett anslutet företag kräver ett nytt besök på Kivra för att fakturor inte ska komma dit. Detta trots att det i avtalet mellan mig och företaget jag handlat ifrån står att jag önskar pappersfaktura. Kivra blir medbrottsling till avtalsbrott. Ändå kvarstår påminnelseavgiften. Företagen måste tydligen inte informera mig om att fakturan automatiskt kommer till Kivra oavsett hur avtalet är formulerat mellan mig och företaget jag handlar ifrån gällande fakturahantering. Att jag dessutom har andra tjänster från samma företag som redan kommer som pappersfaktura spelar ingen roll. Om jag har ett konto på Kivra och om jag inte för varje köp (från varje tänkbart företag) går in och aktivt stänger av fakturahantering genom Kivra kommer fakturan dit och jag får vänta förgäves på att någonsin se den. Enbart påminnelsen kommer som pappersfaktura med snigelpost. Om du vill betala allt med Kivra och planerar att logga in minst en gång i veckan kan Kivra funka för dig. Om inte- håll dig så långt borta från Kivra som du kan!

11 de diciembre de 2022

Hej Hanna!

Tack för att du hör av dig.

När man registrerar sig på Kivra får man information om hur tjänsten fungerar, att detta blir din primära brevlåda, att det ersätter din papperspost samt att brev/fakturor skickas in i Kivra per automatik. Man får denna information innan och efter registrering.

Vill man inte ha fakturor via Kivra kan man själv, precis som du själv nämner - stänga av de företagen från att skicka till Kivra. Vill man inte ha digital post överhuvudtaget är det helt valfritt att avsluta hela tjänsten.

Önskar dig en fin dag!

Storebror ser dig

Bara ännu ett sätt för myndigheter och storföretag att kontrollera allt vi gör. Snigelpost och dumtelefon kommer det bli för mig hädanefter.

8 de diciembre de 2022

Hej Malin!
Tack för att du hör av dig.

Kivras funktion är att förmedla post digitalt och ersätta pappersposten. Det är inte ett sätt för storföretag och myndigheter att ha kontroll utan endast en möjlighet för de som hellre vill ta emot sin post digitalt och ha det samlat på ett ställe.

Tjänsten är givetvis frivillig.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Kivra är för mig en onödig mellanhand…

Kivra är för mig en onödig mellanhand som vill profitera på bluffen att dom skall göra världen till en bättre pats. I sin marknadsföring vill få mig att tro att utan Kivra så kommer jag att dränkas i post i min brevlåda och skogens träd därför kommer att utrotas. Dom vill också få mig att tro att jag slipper bekymra mig för att missa viktiga utskick från ex myndigheter, när det i själva verket bara ökar risken för just det, genom Kivra bara är ytterligare en grej att hålla reda på. Det är inga problem att be dom företag etc jag har kontakt med att skicka vanliga mail till min egen E-post. Hur blir det bra med en brevlåda i min brevlåda? Vad gäller myndighetspost, skatteverket etc finns "myndighetspost.se" som är en statlig tjänst utan profit. Kivra är en digital belastning och jag är förbluffad över att dom fortfarande finns kvar.

7 de diciembre de 2022

Hej Gunnar!
Tack för att du hör av dig.

Kivra fungerar som en digital brevbärare och förmedlar den posten från våra anslutna företag och myndigheter som du vanligtvis får på papper. Tjänsten är både frivillig och kostnadsfri så det är inget vi tvingar på någon att använda.

När du registrerar dig på Kivra så ställs det automatiskt om till digital post, så du behöver inte kontakta alla avsändare vilket du behöver göra om du vill få posten direkt via E-post. En annan skillnad gentemot E-post är att det endast går att komma åt posten på Kivra med Mobilt BankID, vilket ökar på säkerheten och minskar möjligheten får någon annan att komma åt din post.

När det kommer till myndighetsposten så har vi samma förutsättningar som minmyndighetspost då vi inte heller profiterar på deras utskick.

Sköter inte betalningarna

Jag har som några andra skrivit fått påminnelse på min faktura som jag har schemalagt och som det står är betald. Känns inte särskilt kul att behöva betala flera hundra kronor extra!

6 de diciembre de 2022

Hej Clara!

Om det står att betalningarna är schemalagda har ett betalningsuppdrag skickats till banken för betalning.

Kan du se dessa betalningsuppdrag via din bank? Kolla gärna under kommande/framtida överföringar samt avvisade betalningar. Kan du inte se dem, kontakta din bank för vidare eskalering!

Återkom vid fler frågor eller funderingar!

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Rena skojar företaget som tar över och…

Rena skojar företaget som tar över och öppnar konto hos dem utan att fråga Dig Det visar ocså alla klagomål på detta företag så man har på Facebook öppnat en site som heter BOJKOTTA KIVRA där kan Ni läsa om alla som blivit lurade av detta företag

6 de diciembre de 2022

Hej Nils!
Tack för att du hör av dig.

Kivra har inte möjligheten att skapa ett konto åt någon utan det enda sättet att få ett Kivra konto är genom att registrera sig med sitt egna Mobila BankID.

Kivras funktion är att ersätta pappersposten och i samband med att man registrerar sig så ställs den fysiska posten om till digital post från alla företag och myndigheter som är anslutna till Kivra.

När man registrerar sig på Kivra så får man även ett välkomstbrev där vi förklarar hur tjänsten fungerar. All den informationen framgår även i våra villkor som godkänns i samband med registreringen.

Vänligen, Jesper

Más información sobre otros tipos de reseñas.

8 consejos para escribir buenas reseñas.