Valorada con 1 estrellas sobre 5

Funktionen att maila ut information vid påminnelser fungerar inte. Jag själv och flera vänner som bl a har företag har drabbats hårt när ärenden i form av P-böter hamnar hos kronofogden. Livsfarligt a... Ver más

Valorada con 3 estrellas sobre 5

Relativt nöjd, dock mindre nöjd med att få påminnelser för faktura som redan är avklarad. Måste klicka i att den är hanterad. Och ett annat minus är att det bara fungerar med mobilt BankID för inlo... Ver más

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Dåligt! Förstår inte varför man ska ha det! Det är svåröverskådligt. Hade det bara gällt myndighetspost så hade jag kanske stått ut med det men nu lägger företag som ska fakturera mig, in fakturan på... Ver más

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Hej! Hade jag kunnat hade er medarbetare fått 0 stjärnor. Aldrig mött en anställd med så dålig ”hörsel”. Jag kunde inte logga in med min bankid och jag försöker förklara tydligt vad felet är men ho... Ver más

1. Electrónica y tecnología

Escrito por la empresa

Mer än hälften av alla svenskar använder Kivra för att samla brev, fakturor och kvitton digitalt.

1,3

4 estrellas
3 estrellas
2 estrellas
1 estrella

No ha contestado las opiniones negativas

Valorada con 3 estrellas sobre 5

KIVRA ELLER BANKEN

Den 28.e jun ger jag Kivra uppdraget att betala en faktura den 30.juni beloppet dras mycket riktigt från mitt bankkonto men fakturan är obetald. Får banken "hålla" på mina pengar eller vem är ansvarig?

30 de junio de 2023

Betala ?? Tink Nej nej..

Vad är detta för dravel med betala med Tink ?? helt värdelöst enligt mig och många är nog med mig där lika bra att de blir swish eller något bättre än detta skräp. Samt att kundtjänst alltid kommer med samma svar "Det är säkert" . Att kivra är en frivillig tjänst det förstår jag men när företagen KRÄVER att du har det har det gått för långt tycker jag. Ser bara problem med detta då det blir en massa onödigt svärande och klagande när man får inkasso på sig. Tycker att Kivra skulle betala inkassokrav istället när man fått det digitalt och SENT. Har kollat var dag efter brev men inte fått något och sen pang ett inkasso skärpning.

Lösningen är enkel
1 Skaffa en annan betallösning
2 Håll det ni lovar att det kommer fram i tid "brev"
3 Betala folk som fått inkassokrav pga er

22 de junio de 2023
Valorada con 2 estrellas sobre 5

Massa onödigt krångel

Känns som en helt onödig tjänst om inte arbetsgivaren börjat använda den så man fick ett konto. Plötsligt blev det ett ställe till att kolla då olika tjänster skickade dit sina fakturor.
Upplever att Kivra inte tillför något, men istället ökar risken att man missar betalningar eller viktig information.
Huvudproblemet är att man som kund inte har nåt förfarande där man godkänner att få fakturor eller information till Kivra. Om man stället fick begära att det man ville skulle skickas till Kivra så att man som kund hade kontrollen/initiativet vore det bättre.

26 de abril de 2023

Hej Joakim!

Vi beklagar att du upplever tjänsten som krånglig, det är självklart inte vår tanke med tjänsten.

Vi informerar hur Kivra fungerar på vår hemsida innan man väljer att registrera sig och vi skickar i samband med registreringen ut information om hur Kivra fungerar. Bland annat skickar vi ett välkomstbrev direkt i tjänsten och ett separat välkomstmejl.

Kivra är en frivillig tjänst och du kan när som helst välja att ta bort vissa avsändare eller avsluta ditt konto hos oss.

Det går inte att endast ta bort fakturor i Kivra eftersom vi endast är en brevbärare och inte kan påverka vad som skickas. Det går dock att ställa av avsändaren helt så att de inte skickar via Kivra alls.

Om du önskar stoppa digitala utskick via Kivra för en specifik avsändare så gör du så här:

I appen klickar du på Mer > Inställningar > Avsändare > Brev.
Via hemsidan väljer du istället Meny/inställningar > Avsändare/brev.
Välj den avsändare du vill ställa av och tryck på den göra “knappen” (observera att om du ställer av en myndighet så kommer du behöva signera med Mobilt BankID).

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Vill inte ha fakturor i kivra

Får fakturor i Kivra jag inte vill ha. Har t ex smidig e-faktura i banken som helt plötsligt började komma till klumpiga Kivra och därför missade jag betalningar. Vilken skittjänst. vem gav er tillåtelse att utan förvarning ta över mina e-fakturor?

20 de junio de 2023
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Jag fortsatte få Post från företag jag…

Jag fortsatte få Post från företag jag hade pausat. Helt värdelös app. Helt värdelös service!

19 de junio de 2023

Hej Mats!

Vi beklagar att du upplever missnöje med vår tjänst, vi vill självklart försöka göra alla så nöjda vi kan.

När du pausar en avsändare i Kivra så kan det ta upp till 45 dagar innan ändringen träder i kraft. Detta eftersom avsändaren behöver ställa om sin postgång från digital post till fysisk post. Därför kan det alltså förekomma att du tar emot ytterligare enstaka försändelser digitalt, tills dess att postgången ställts om hos avsändaren.

För att pausa en avsändare i Kivra så gör du så här:

1. Logga in via www.kivra.se eller Kivra-appen med Mobilt BankID.
2. I appen klickar du på Mer > Inställningar > Avsändare/brev. Via hemsidan väljer du istället Meny/Inställningar > Avsändare/Brev.
3. Välj den avsändare som du önskar ta bort från Kivra och tryck på den gröna "knappen" (observera att om du ställer av en myndighet så kommer du behöva signera med Mobilt BankID).

Behöver du ytterligare hjälp med att ställa av en avsändare så är du självklart välkommen att ringa oss.

Öppettider telefonsupport:
0770-457 000

Måndag - fredag: 9.00-15.00
Lunchstängt: 12.00-13.00
Helg och röda dagar: Stängt

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Använder mot min vilja, sluta automatisk ansluta mina brev

Tvingad av min arbetsgivare att använda "k*v*a" (ja det är en svordom att ta ert namn i mun så dåliga är ni). gång på gång konverterar ni brev till digitala utan förvarning, så lätt hänt att man missar viktig post som man förväntar sig komma i fysiska brevlådan. Eran "Gör först fråga sen" är ett anti-pattern ni bör upphöra med. eller åtminstånde ge alternativet att stänga av automatisk anslutning och endast få från den man bockat för. avböjer standard svar från er, har hört och läst dom så många gånger att det börjar bli pinsamt.

16 de junio de 2023

Hej Patrik!

Väldigt tråkigt att höra att du är missnöjd med tjänsten.

Vi tvingar aldrig någon att använda våra tjänster. Om din arbetsgivare sagt att du måste använda Kivra så bör du ta upp detta med din arbetsgivare.

De bör naturligtvis finnas andra sätt att ta emot din lönespecifikation. Alla har inte möjligheten att registrera sig hos oss, t.ex om man saknar ett Mobilt BankID. Dessa personer behöver givetvis få en lönespecifikation dom med på ett eller annat sätt.

Kivra är en opt-out tjänst, vilket i praktiken innebär att när man väljer att registrera sig på Kivra kommer posten som normalt skickas hem på papper att automatiskt skickas digitalt istället. Utöver lönespecifikationer kan du få post såsom deklarationen, fakturor, kreditupplysningar och årsbesked via Kivra. Du får endast post från de företag och myndigheter som är anslutna till oss och som du har en relation till.

Förutom att informationen finns på vår hemsida innan man väljer att registrera sig, skickar vi i samband med registreringen information om hur Kivra fungerar. Bland annat skickar vi ett välkomstbrev direkt i tjänsten och ett separat välkomstmejl.

Om du känner att tjänsten inte passar dig kan du närsomhelst avsluta den som inloggad på Kivra under dina Inställningar. Alternativt att du ställer om enskilda avsändare som du hellre vill ha papperspost från.

Önskar dig en fortsatt fin dag!

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Hotmail vägrar att fungerar med Kivra

Hotmail vägrar att fungerar med Kivra. Misstänker att alla spammande från Kivra har bränt dom spammare i hela microsoft mail centret. Fick mail och kvitton i lite drygt en månad. Sedan slutade det.

26 de abril de 2023

Tack för ditt inlägg.

De mejl som vi skickar är endast aviseringar om den post som inkommit, vilket skickar för att informera våra användare så att brev och fakturor inte missas.

Om det är så att vi fastnat i något spamfilter på ditt hotmail konto så rekommenderar vi att du lägger till support@kivra.se och noreply@kivra.com som godkända avsändare/kontakter för att vara säker på att få våra aviseringsmejl och inte missa nya post i Kivra.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Sämsta inloggning jag någonsin andvänt

Sämsta inloggning jag någonsin andvänt. Skall hitta något annat.

25 de abril de 2023

Hej Peter!
Tack för ditt inlägg.

På vilket sätt menar du att vi har dålig inloggning? På Kivra så går det endast att logga med Mobilt BankID och vi har inga andra alternativ.

Valorada con 4 estrellas sobre 5

Bra och enkelt sätt att spara post!

Har just läst alla dåliga omdömen som skrivits här och jag måste säga att jag förstår verkligen inte vad ni klagar på. Jag får post från landstinget, Skatteverket, Pensionsmyndigheten m.fl, och det funkar helt utmärkt för mig. Ett pling och en ikon visar att jag fått post jag går in och läser, skriver ut om det känns nödvändigt och sen sparas allt för framtiden. Lätt som en plätt. Har inte krånglat en endaste gång!

21 de abril de 2023

Hej Liselott!

Tack för ditt inlägg och dina vänliga ord. Det är något vi verkligen uppskattar.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Fakturor från Akademiska Sjukhuset som…

Fakturor från Akademiska Sjukhuset som gått via er och inte skickat det vidare till mig. Fakturorna har hamnat hos inkasso, som har kostat mig 5 ggr. vad jag skulle betala.
Svar från Kivra jag har inte haft något konto hos dem. Ofattbart hur de behandlar sina kunder.
Ingen 🌟 vore önskvärt att ge dem.

11 de abril de 2023

Hej Christer!
Tack för ditt inlägg.

Kivra fungerar som en digital brevbärare som förmedlar post från olika företag och myndigheter digitalt. För att man ska kunna få post på Kivra så behöver man registrera sig hos oss så man får ett konto. Det går inte att ta emot post på Kivra om man inte är registrerad.

Endast BankID

Kivra är en digital brevlåda för ett modernt samhälle men man behöver ha ett bankkonto för att öppna sin post (BankID). En stjärna och inte mer tills de erbjuder ett par alternativ för att logga in sig hos kivra.

11 de abril de 2023
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Hur kan ett företag som ert tvinga sig…

Hur kan ett företag som ert tvinga sig in i mitt privatliv.Helt plötsligt satt jag med en tjänst som jag absolut inte bett om.Kom dessbättre ur skiten och nu fungerar livet och räkningarna som vanligt igen.

30 de marzo de 2023
Valorada con 2 estrellas sobre 5

Tink har gjort appen otymplig och obrukbar

Det är ofta som jag betalar en faktura via Kivra och sedan nästa månad får redan på att fakturan fortfarande är obetald och att jag dessutom fått extra förseningsavgifter; trots att Tink bekräftat att betalningen är genomförd. Gäller särskilt mottagare såsom Unionen där jag en gång till och med fått mitt medlemskap uppsagt för att Tink utan förvarning avbryter betalningar eller är flera dagar sena med att registrera dem

30 de marzo de 2023

Så less på alla dessa…

Så j-vla less på alla dessa verifieringar med bankid för varje faktura man vill betala. Hade 3 stycken denna månad och det krävde 7 besök på bankid! Först logga in i kivra (givetvis helt okej) sen ansluta bank och efter de godkänna betalning 3 gånger om. Borde väl räcka att ansluta bank och godkänna alla betalningar samtidigt kan jag tycka! Snart ryker kivra och jag går tillbaka till pappesvarianten...

26 de marzo de 2023

Bästa konsumenter

Bästa konsumenter, medborgare!
Läs på alla svar på olika möjliga klagomål som Kivra har besvarat. I princip är samma text med information utan några riktiga svar. Det är klart att det låter tjänsten grattis men så är inte fallet. Kivra tjänar enorma summor från företagarna och myndigheter som vill spara pengar genom att inte skicka pappersbrev. Stoppa Kivra och ge posten ett nytt liv då kan vi uppleva det gamla uttrycket att det kommer som ett brev från posten. Kan PostNord blir som förr och dela ut brev varje dag istället för någon gång i veckan?
Kan Kivra svara på frågan här?
Hur mycket tjänar ni allt som allt räknat? Vinster alltså? Över 50 miljoner kanske?

24 de marzo de 2023

Hej Kazem!

Självklart svarar vi på alla kommentarer vi får in till oss.

I enlighet med GDPR så kan vi inte svara specifikt för enskild person, men vi kan ge allmänn information som kanske kan hjälpa. Om man har fler frågor eller behöver mer hjälp som möjligtvis kräver support så är man självklart välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Syftet med Kivra är precis det du nämner, vi tänker på miljön och vill minska användandet av papper. För att detta ska gå runt behöver vi ta ut en avgift från avsändarna som önskar att skicka brev digitalt. Att både skicka och ta emot brev i Kivra är helt valfritt.

Om du är intresserad av att veta mer om Kivra och dess omsättning rekommenderar vi dig att kolla allabolag.se eller om du tar kontakt med vår kundtjänst, så kan vi hänvisa dig till rätt person.

Gällande frågan kring Postnord kan vi tyvärr inte svara på och hänvisar dig vänligen till dem för mer information.

Vänligen, Nathalie

Hatar Kivra!!!

Kivra är typ det värsta som hänt i mitt ekonomiska, digitala liv. Herregud vad jag hatar den här skiten! Det är bara ren tur att jag inte fått kronofogden på mig efter att Kivra kom och skulle "förenkla mitt liv". Värsta, sämsta företaget någonsin! Och inte vet jag hur jag ska bli av med den heller, jag önskar bara att Kivra inte fanns. Skulle på riktigt förbättra min livskvalitet med hundra procent.

22 de marzo de 2023

Hej Linda!
Tack för att du hör av dig.

Tråkigt att höra att du är missnöjd med tjänsten.

Kivras funktion är dock att ersätta papperposten med digital post, så vi fungerar som en digital brevlåda som förmedlar post. Om du känner att det inte är något du vill använda så går det bra att avsluta vår tjänst. Det kan du göra som inloggad på Kivra under inställningar - Tjänster - Kivra.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Jag behövde Kivra för att kunna ta emot…

Jag behövde Kivra för att kunna ta emot ett lönebesked, så jag ladda ner appen accepterade villkoren med bank id.

Veckan efter förlorade jag min telefon, skaffade sedan en ny telefon men eftersom att jag redan fått lönebeskedet som jag behövde laddade jag inte ner Kivra igen.

Det var ett av mitt livs största misstag, alla fakturor slutade komma till mig, Påminnelser kom inte.
Inkassokraven kom inte.
Breven från kronofogden kom inte.
Brev från polisen kom inte.
Brev från vården kom inte.
Remissbrev kom inte.

Jag är nu märkt ett bra tag framöver, för att inte tala om härvan med fakturor att reda ut.

Ja jag accepterade villkoren med bank id. Men när det gäller något så viktigt som kan påverka ditt liv flera år framöver tycker jag att Kivra måste ta ett större ansvar och göra det mycket tydligare att dem tar fullmakt över alla dina brev.
Kivra har helt misslyckats och tar absolut inget ansvar. Det handlar inte om att tjänsten är gratis eller frivillig, man är omedveten om att dem tar fullmakt från dig.

Varför har inte Kivra infört någon typ av varningssystem, om användaren inte har varigt aktiv 30dagar så skickas ett brev hem?
Detta är bara ett förslag som hade räddat många. Det är såklart inte jag som ”konsument” som ska förutse detta.
Med tanke på hur siffrorna ser ut för Kivra som bolag är man ju inte förvånad över hur man har missat något så kritiskt.

21 de marzo de 2023

Hej Jonny!
Tack för att du hör av dig.

Vi beklagar att detta skapat problem för dig och din feedback är definitivt något som vi tar vidare inom organisationen.

När det kommer till Kivra så fungerar vi som en digital brevlåda som förmedlar post från våra anslutna företag och myndigheter. Om man väljer att ansluta sig till Kivra så ställs postgången om till digital post. Information om hur Kivra fungerar och vad som sker efter registrering är något som finns att ta del av i våra villkor, på vår hemsida och man får dessutom ett välkomstbrev med denna information om man väljer att registrera sig.

Som nämnt tidigare så tar jag givetvis din feedback vidare för att se om vi kan förtydliga detta ännu mer.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Skulle helst vilja sätta 50 överstrukna…

Skulle helst vilja sätta 50 överstrukna stjärnor på Kivra men det går ju inte. Förstår inte att man inte kan lösa BanId problematiken när man har bankid installerat på datorn. Kom ingen ny det är 2023 och ni har fortfanrde inte kommit upp på hästen.

7 de marzo de 2023

Hej Jan!
Tack för att du hör av dig kring detta.

Tanken med Kivra är att man säkert och enkelt ska kunna logga in och komma åt sin post från olika enheter var man än befinner sig och därmed är Mobilt BankID det inloggningssätt vi har valt.

Mobilt BankID växer snabbt och allt fler som tidigare använt traditionellt BankID går över till att använda Mobilt BankID eftersom det smidigt nog fungerar i mobilen, surfplattan eller mot en dator.

Det är alltså ett val som vi är trygga med kommer att vara det rätt längre fram.

Kortsiktigt kan vi förstå om det skapar viss frustration om du inte längre kan använda Kivra och vi uppskattar dina synpunkter och tackar för din feedback.

Varmt välkommen att höra av dig vid frågor eller funderingar.

Önskar dig en fortsatt fin dag!

Vänligen, Linus

Más información sobre otros tipos de reseñas.

8 consejos para escribir buenas reseñas.