Consulta las opiniones de los clientes

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Defecte ontkalker 1 a 2 maand oud laten plaatsen door van marcke 1 april door loodgieter service aangevraagd vandaag na 10 dagen afspraak gekregen voor 30 april Goe bezig van marcke in ons volgend... Ver más

Información sobre la empresa

1. Proveedor para baños
  2. Proveedor de equipos de calefacción
  3. Mayorista

Escrito por la empresa

Van Marcke maakt van jouw huis een duurzame thuis door onze expertise in badkamers, verwarming en duurzame woontechnieken. 🛀🔥

Información de contacto

1 estrella

Ha contestado el 12% de las opiniones negativas

Suele responder en menos de 1 semana

Super bediening!

Wij hebben onlangs een huis gekocht (regio Kortrijk) met een waterverzachter die al meer dan 10 jaar stil staat. De technieker, Chris, was super behulpzaam en heeft er alles aan gedaan om de waterverzachter weer als nieuw te laten werken. Alles werd heel duidelijk uitgelegd. Chris is een super sympathieke man met zijn hart op de juiste plaats en een passie voor zijn vak. Super content van!

8 de diciembre de 2025
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Zeer slechte ervaring met dit bedrijf

Zeer slechte ervaring met dit bedrijf. De service en interne administratie zijn niet op orde, wat zorgt voor onnodig meerwerk en veel frustratie. Het oorspronkelijke probleem wordt uiteindelijk niet opgelost. Opvallend is dat zelfs ingehuurd personeel aangeeft dat er structurele problemen zijn binnen de organisatie. Door het werken met veel externen lijkt er een gebrek aan overzicht en vakkennis. Al met al geen aanrader.

14 de abril de 2026
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Defecte ontkalker 1 a 2 maand oud laten…

Goe bezig van marcke in ons volgend project met 13 appartementen zullen we dit zeker onthouden doe zo verder

9 de abril de 2026
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Ga nooit met Van Marcke in zee!

Op 8 februari zagen en voelden we dat we geen warm water, noch verwarming hadden. De gebruiksaanwijzingen die wij hadden voor de warmtepomp zijn installateurniveau en dat begrijpen we niet. De temperatuur was ondertussen al afgekoeld tot 19 graden.Dit was al de 3de keer dat er iets aan de warmtepomp scheelde in onze nieuwbouw waar we ongeveer 14 maanden woonden!! We hadden de installateur en Van Marcke direct proberen te contacteren (geen sinecure als je werkt, want ze zijn enkel telefonisch bereikbaar tussen bepaalde uren en dan moet je eerst in de wachtrij).
Na een pak heen- en weerberichten was de vroegste datum dat iemand kon langskomen is 19/2!!!! Die dag is de technieker 5 min. binnen geweest. Hij kon het niet herstellen, moest wachten op het onderdeel. Dat heeft, zonder dat ze ons op de hoogte hielden, en telkens je belde, werd je goed onder handen genomen op een zeer onvriendelijke manier, dat bellen door de klant niet de te volgen procedure was. Ondertussen zaten wij ruim 4 weken zonder warm water of verwarming in een dure nieuwbouw met brolsystemen van Van Marcke (zij staken het op Wolf, de producent van de warmtepomp) en met gemiddeld 5 inwoners die zich aan 1 elektrisch vuurtje moesten warmen en een ijskoude douche moesten nemen. Resultaat? Na 4 weken eindelijk nieuw onderdeel geplaatst, maar nog geen week later terug geen warm water of verwarming omdat het systeem zichzelf niet voldoende ontlucht had en de druk te laag was geworden. Op aanwijzingen uit Heusden van de installateur met een fotootje hebben we dit uiteindelijk, na 3 dagen terug zonder iets, kunnen oplossen. Nu hebben we het verbruik van onze elektriciteit gezien voor deze maand waarin we ons met enkel een elektrisch vuurtje en waterkoker konden verwarmen (met sneeuw en storm en kou buiten en binnen) en er zal een serieuze rekening komen. Bij Van Marcke spraken ze natuurlijk van geen compensatie hiervoor, maar wij zitten er wel mee...

8 de febrero de 2026
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Un SAV en dessous du minimum acceptable

J'ai 4 adoucisseurs d'eau de la marque Van Marcke qui fonctionne très bien. Ils sont à Namur (Belgique) dans le même building pour 4 appartements différents.
J'habite en France.
Impossible de prendre rendez vous pour la Belgique si on habite à l'étranger. je téléphonne et l'on me dit que c'est comme ça et qu'on ne peut rien y faire!!
Une amie belge prend le rendez-vous pour moi et on lui dit que c'est impossible de faire les 4 à la fois le même jour. L'informatique ne le permet pas!!
Le technicien (très bon) est venu et lui aussi ralait car il aurait préféré faire les 4 le même jours.
Mon amie a attendu le technicien sur les marches de l'escaillers pendant 5 heures. le rendez vous est entre 8h et 16h !! On ne peut pas communiquer le numéro du technicien pour avoir une heure un peu plus précise.
Van marcke ferait bien de changer de responsable informatique et avoir un service téléphonique plus a=ouvert au problème des clients.

3 de abril de 2026

Bedenkelijke bedrijfsprocessen

Boiler voor verwarming en warm water had onderhoud nodig, sanitair warm water deed soms raar.

Onderhoud ingeboekt via de website. Drie weken laten komen techniekers langs.

Tijdens die drie weken wachttijd begint boiler slechter te werken, sanitair warm water is er vaak niet, of pas na een reset van de boiler.

Tijdens onderhoud blijkt dat er een kleine lek is, en dat bepaalde onderdelen dringend aan vervanging toe zijn.

Een retourafspraak is nodig. Er wordt mij verteld dat er vervangingsonderdelen besteld zullen worden en dat ik gecontacteerd zal worden voor reparatie-afspraak in te plannen. In dit gesprek lijkt alles normaal, en lijkt alles ok. Geen kwaad woord over de techniekers.

Dan complete radiostilte.
Ik word niet gecontacteerd, in tegenstelling tot wat mij verteld is tijdens dat onderhoud.
Herhaaldelijke mails naar de servicedienst blijven zonder reactie.

Gebeld naar klantendienst. Blijkbaar is het plan om mij pas te contacteren voor die retourafspraak als de reserveonderdelen binnen zijn. Of die onderdelen morgen of over vier weken geleverd worden kan de man aan de telefoon mij niet vertellen.

Dus eigenlijk is de situatie: Van Marcke weet van niks en er is niks dat ze daaraan willen veranderen. Ooit komen die onderdelen binnen en dan wordt u gecontacteerd voor de reparatie.

Ik begrijp dat men geen reserve-onderdelen kan toveren, maar dat wil niet zeggen dat men klanten niet deftig moet informeren over de situatie.

De realiteit is: intussen vallen we hier al wekenlang regelmatig zonder sanitair warm water met een boiler van Van Marcke, en dat kan hen absoluut niks schelen. Andere opties zijn er niet, want Van Marcke heeft het monopolie op De Dietrich boilers. Als zij geen reserve-onderdelen kunnen bemachtigen, dan is dat zo.
Moest ik niet zelf gebeld hebben, had ik zelfs niet geweten dat uitblijven reserve-onderdelen de blokkerende factor zijn.

Nu, wat me hier het meest stoort: ik kan onmogelijk beslissingen nemen op basis van informatie die ik niet heb.

Belangrijk detail: we zitten hier met een baby in huis. Correcte informatie is cruciaal, want zonder warm water zitten is gewoonweg geen optie in onze situatie.

Absoluut geen manier van werken.

Techniekers en mensen aan telefoon bekwaam en vriendelijk, maar de bedrijfsprocessen van dit bedrijf zitten niet juist en leiden tot dit soort wantoestanden.

Ik hoop met deze review lezers attent te maken op deze bedrijfspraktijken. Op basis van mijn ervaring, is mijn conclusie als volgt:

Als je met Van Marcke in zee gaat en er gaat iets kapot, kan je
1) feitelijk nergens anders terecht, en
2) hoef je niet op communicatie te rekenen
3) kan je wachten op Godot ("de onderdelen komen uit "het buitenland". Misschien morgen, misschien over 4 weken. Ik kan u niks anders vertellen.")

2 de abril de 2026
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Gebrekkige installatie, niet conform en aanhoudende problemen

Sinds de contractsluiting en de installatie van onze verwarmingsketel door Van Marcke ondervinden wij aanhoudende problemen en lekkages. De installatie vertoont duidelijke gebreken en lijkt niet conform uitgevoerd. Ondanks meerdere meldingen en formele ingebrekestellingen blijft een oplossing uit. Tot op vandaag zitten wij nog steeds met dezelfde problemen en blijft de situatie onopgelost. Onze ervaring met de opvolging van dit dossier is bijzonder teleurstellend.

17 de julio de 2025
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Ik heb een douche en een lavabomeubel…

Ik heb een douche en een lavabomeubel besteld bij Van Marcke de bestelling in de showroom ging goed, maar dan ik heb 6 maanden gewacht,en dan de fouten de stop van de lavabo was verkeerd het douchezitje is niet wat we besteld hadden. de douche stang en de kabine was na zes maand nog niet binnen zelfs de nodige siliconen moest mijn installateur zelf halen en betalen. dus op drie elementen 5 fouten maken dat is erover

18 de febrero de 2026
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Onterechte facturen/aanmaningen en geen klantenservice

Wij krijgen meerdere keren facturen / aanmaningen voor onderhoud van onze gasketel , maar deze zouden gratis zijn aangezien wij dit hebben laten installeren via AVL Woningbouw en het contract met AVL beloofde 2 keer gratis onderhoud van gasketel door Van Marcke... Toch bleven wij telkens facturen / aanmaningen krijgen van Van Marcke om deze gratis onderhoud te betalen . Wij hebben telkens via mail geantwoord dat dit niet correct is , maar wij werden telkens genegeerd. Via telefoon probeerden we ook contact op te nemen, maar daar word je niet geholpen.. Wij hebben deze facturen nooit betaald ongeacht de aanmaningen .. Dit is zeer ongepast.. uiterst klantonvriendelijk.
Daarnaast gaf onze gasketel ook af en toe foutmeldingen en viel soms eens uit, maar technieker gaf aan dat dit normaal is en dit is nooit echt opgelost..

6 de marzo de 2026
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Al 2 maanden zonder warm water of verwarming...

Wij zitten sinds begin december zonder warm water en zonder verwarming doordat er drie printplaten defect zijn. Dat is inmiddels een zeer lange periode, zeker gezien het comfort en de basisvoorzieningen die hiermee gemoeid zijn.

Wanneer wij informeren naar de status van de herstelling, krijgen wij telkens als antwoord dat men “ermee bezig is”. Helaas ontvangen wij geen concrete informatie over de voortgang. Wij zouden graag duidelijkheid krijgen over vragen zoals: zijn de onderdelen inmiddels besteld? Zo ja, wat is de verwachte levertijd? En wat is de reden/oorzaak dat het zolang duurt?

De situatie zorgt begrijpelijkerwijs voor frustratie. Wanneer wij die frustratie telefonisch uiten, krijgen wij echter te horen dat wij ons niet zo kwaad moeten maken. Wij verwachten in deze omstandigheden vooral transparante communicatie en begrip voor onze situatie.

Wij hopen dan ook op een duidelijke update en een snelle oplossing.

15 de febrero de 2026

Zes sterren..!

Uitzonderlijk goed geholpen door twee vriendelijke mannen, die de tijd namen om op mijn vragen te antwoorden en deskundig advies te geven... Als het kon gaf ik 6 sterren...

12 de febrero de 2026
Valorada con 5 estrellas sobre 5

Great customer service follow up

We installed a Van Marcke water softener several years ago and have salt delivered and the necessary maintenance taken care of on a yearly basis. Last week we had the pleasure of Ajoub’s visit. He did a fantastic job, cleaning, checking all elements, giving advice and even explaining a function that I did not know existed.
He did a five star job and I can’t thank him enough.
Well done Ajoub, your help was truly appreciated.

6 de febrero de 2026
Valorada con 5 estrellas sobre 5

Altijd direct klaar staan voor te…

Altijd direct klaar staan voor te helpen ,en het nodige direct meekrijgen , voor u probleem op te lossen , voor allerhande sanitair een adres van Marcke , service en uitleg stemmen perfect overeen wat kunt ge nog meer wensen

11 de febrero de 2026
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Nul op tien voor customer support

Een zeer onprofessionele organisatie qua administratie en customer support. Nadat we in oktober per ongeluk 45 euro te veel betaald hebben, proberen we de laatste 4 maand tevergeefs dit bedrag terug te krijgen. Na een initiële reactie via email blijkt het onmogelijk om nog met iemand in contact te komen. Emails blijven onbeantwoord en via telefoon is niemand te bereiken. Nul op tien voor klantenondersteuning.
(onze referentie 400618066)

15 de octubre de 2025

Hoge rekening voor garantievraag

4.5 jaar geleden boiler aangekocht. Deze is gaan roesten aan de onderzijde.
Hun voor garantie gevraagd. Ze kwamen snel ter plekken. Werd aangegeven dat de roest niet onder garantie viel.
Gevolg een rekening van € 242,74.
Ze zijn werkelijk 15 minuten geweest.

21 de enero de 2026
Valorada con 1 estrellas sobre 5

In 2022 verbouwingen gedaan en gekozen…

In 2022 verbouwingen gedaan en gekozen voor een de dietrich cv ketel. Na 2 jaar begon de mizerie. Van Marcke heeft ons al die tijd in de steek gelaten. Nu konden we niets anders dan een andere cv ketel te plaatsen wat heel zuur geld is. Van Marcke service is een DIKKE NUL!

31 de marzo de 2025

Trage tot onbestaande service

Bij de opstart van onze waterverzachter maanden moeten wachten op de opstart.
Nu moeten we een onderhoud hebben, formulier ingevuld eind november, 2 weken later opgebeld om een afspraak vast te leggen die ten vroegste 1,5 maand later kon.
Enkele dagen voor de geplande afspraak word deze afgebeld, een week na datum is er nog steeds geen nieuwe datum doorgegeven.
Ondertussen zitten we dus al 2 maanden met een toestel die om onderhoud vraagt, van een snelle service is dus helaas geen sprake

28 de noviembre de 2025
Valorada con 2 estrellas sobre 5

Ik moet nu een herstelling aanvragen om…

Ik moet nu een herstelling aanvragen om de herstelling te laten herstellen. Maar kan blijkbaar enkel als ik opnieuw bereid ben om opnieuw de volle pot te betalen...

Ik ben aan mijn vierde boiler op 12 jaar. Nooit nog van marcke... :(

11 de diciembre de 2025

Incroyable et incompréhensible!

Cela fait 14 ans que je suis client chez Van Marke mais la je dois dire que c’est devenu du n’importe quoi ! Je demande une révision de mon adoucisseur d’eau! Pas grand chose en soi mais nécessaire! Je leur propose deux jours par semaine ou je peux être present chez moi à partir de 12.00 jusqu’à 18.00 et un jour de la semaine ou je peux être présent entre 8.00 jusqu’à 13.45. Et ce chaque semaine! Je pense que c’est pas mal comme disponibilités ! Mais non, je suis obligé d’être présent entre 8.00 et 17.00 le jour de l’intervention on me previendra peut-être 20 à 30 minutes avant l’arrivée du technicien! Pour la révision d’un adoucisseur d’eau, je suis donc obligé de prendre un jour de congé car dans mon métier le télétravail n’existe pas! Incroyable et incompréhensible! Imaginez que le chauffagiste, ramoneur,… posent les mêmes conditions! Ben toutes mes vacances sont consacrées aux révisions! Il faut vite changer de concept et je pense que sur 3 demi-journées dans la semaine (et ce quelque semaine que ce soit) devrait suffire à organiser un rendez-vous! En tout cas toutes les sociétés avec lesquelles j’ai travaillé ces dernières années (chauffagiste, ramoneur, façadier-ravaleur, couvreur… et j’en passe) y sont arrivés!

29 de enero de 2026
Opinión espontánea

Más información sobre otros tipos de reseñas.

8 consejos para escribir buenas reseñas.