Koop hier absoluut niets
Koop hier absoluut NIETS als je je geld, je tijd en je mentale gezondheid liefhebt! Dit bedrijf, onder leiding van een uiterst arrogante eigenaar genaamd Sjoerd, hanteert een schandalige strategie: zodra een product binnen de wettelijke garantieperiode kapotgaat, proberen ze met leugens en manipulatie de schuld bij de klant te leggen om zo onder de gratis reparatie uit te komen en extra geld te eisen.
Mijn robotstofzuiger heeft een technisch defect aan de watertoevoer (het reservoir blijft vol, de pomp werkt niet). Dit is al de TWEEDE keer dat ik het apparaat via Bol.com moet opsturen vanwege hun wanprestaties. Voordat ik de robot opstuurde, heb ik 30 minuten lang de tijd genomen om het apparaat tot in de kleinste hoekjes grondig en intensief schoon te maken.
Wat doet Zoef Robot vervolgens? Ze sturen een e-mail vol met beschuldigingen en eisen onterechte "schoonmaakkosten" van €15,- en €22,35 voor een borstelhouder. Als "bewijs" sturen ze een WeTransfer-link met een video die van meters afstand is opgenomen! Op die video is helemaal geen extreme vervuiling te zien. Ze durven geen macro- (dichtbij) opnames te maken, omdat ze donders goed weten dat de robot brandschoon is en hun leugen dan direct door de mand valt!
De "technische" conclusies van dit bedrijf zijn werkelijk lachwekkend:
Ze beweren dat de robot van binnen nat is en dat er "dus" voldoende water uitkomt. Wat een totale onzin! De dweil (bez) is nat gemaakt, en NATUURLIJK wordt de onderkant van de robot dan nat als hij op de grond staat. Dat betekent niet dat de watertoevoer tijdens het programma werkt. Het reservoir blijft immers vol!
Ze verwijten mij dat de accu leeg was en de stroomkabel ontbrak. Ik heb hen vooraf expliciet schriftelijk gemeld dat mijn stroomkabel defect was en er een nieuwe in bestelling stond, waardoor de robot niet opgeladen kon worden. Dit wisten ze, maar ze misbruiken deze informatie nu achterbaks om mij de schuld te geven van vertragingen in hun testfase.
En als klap op de vuurpijl: wanneer je hen confronteert met hun wanservice, gaat de eigenaar Sjoerd pochen met zijn titels ("Ik ben ingenieur en Master of Science met 30 jaar ervaring"). Nou Sjoerd, je kunt zoveel titels hebben als je wilt, maar fatsoen, eerlijkheid en klantenservice zijn hier ver te zoeken. Consumenten oplichten en de wet omtrent conformiteit en garantie omzeilen met vage video's en valse beschuldigingen, dat is wat hier gebeurt.
Ik heb een officiële klacht ingediend bij de directie van Bol.com en de ACM ConsuWijzer. Trap niet in de zogenaamde "goede service" die ze beweren te bieden door zogenaamd gratis een pomp te vervangen (die sowieso al onder de garantie viel!). Dit is een puur psychologisch spelletje om de klant te dwingen de onterechte schoonmaakkosten te betalen.
Een schande voor de e-commerce. Bespaar jezelf een hoop frustratie en koop je robotstofzuiger ergens anders!
19 de mayo de 2026
Opinión espontánea