Absolutne dno jeżeli chodzi o obsługę klienta. Wysłano mi towar używany, zniszczony, w częściach, towar o wartości 700 zł. Po kontakcie z amazonem i odesłaniu towaru każą mi czekać ponad 2 tygodnie na... Ver más
Consulta las opiniones de los clientes
Pierwszy i ostatni raz zamówiłem towar na Amazon Zamówienie było z 27.03.2026 z dostawą 30.03.2026 W dniu 30.03.2026 dostałem informację że dostawa jest opóźniona i o nowym terminie dostawy zostan... Ver más
Zamówiłem zestaw LEGO Gwiazda Śmierci za ponad 3k złotych. Zamiast produktu dostałem śmieci a Amazon nie przyjmuje reklamacji. Zalecam omijać ten pseudo sklep, chyba że chcecie stracić pieniądze. Spra... Ver más
Interfejs dla użytkownika to DRAMAT. Zamówienie produktu graniczy z cudem. Trzeba mieć ogromne pokłady cierpliwości żeby współpracować z tą firmą. Nie lubię Allegro ale Amazon może wiele nauczyć się o... Ver más
Szkoda czasu i nerwów
Ponieważ właśnie minął rok od mojego pierwszego i jednocześnie ostatniego zakupu w firmie Amazon pozwolę sobie, na zakończenie tej żenującej współpracy, wystawić dostawcy opinię.
Niestety nie mogę wystawić recenzji samego produktu ponieważ firma Amazon zamiast klocków za 500 PLN dostarczyły 3 worki karmy, prawdopodobnie dla jakiegoś zwierzęcia.
Natomiast sama reakcja na moja reklamacje była po prostu nieprawdopodobna. Firma Amazon kazała mi się udać do ,, biura najbliższego szeryfa ‘’ i tam zgłosić przestępstwo a następnie dostarczyć im to w specjalnej formie. Chyba chodziło o to żeby zgłoszenie z policji było w formie wymaganej w USA bo zaświadczenie z polskiej policji które dostarczyłem zostało uznane za ,, niespełniające standardów ‘’
Samych klocków nie ocenię bo ich nie otrzymałem ale mogę ocenić sprzedawcę – dno i 2 metry mułu.
Blokują konta z niewiadomych przyczyn
Blokują konta z niewiadomych przyczyn .
Oskarżają klientów o rzeczy które nie miały miejsca
- 100 Gwiazdek
- 100 Gwiazdek. Jeszcze parę lat temu było wręcz przyjemnie robić tu zakupy, teraz? Złodziejstwo. Tak po prostu. Sprzedaż produktów, których nie ma na magazynie, i z rozbrajającą szczerością ktoś mi pisze że to przykre, ale generalnie mamy gdzieś że prezent pod choinkę będzie znów dostępny na Wielkanoc. Na reklamację odpowiadają zablokowaniem dostępu do konta i nastaje cisza w eterze. Zero reakcji na maile, nie ma opcji anulowania zamówienia. Pół tysiąca zamrożone diabli wiedzą gdzie. Jutro UOKiK.
Nawet 1 gwiazdka to za dużo!!
Nawet 1 gwiazdka to za dużo!!! Złożyłam zamówienie, opłaciłam(5.12),czekam.Towar miał być w poniedziałek 9.12- brak! Mija kilka dni- cisza! Za to mail, że" towar dostarczono" !!! Noż 🤬...Na oczy go nie zobaczyłam! Interwencja tel.- robot "stwierdził"🫤, że"chyba wysłano mail za szybko". Towar będzie w sobotę 14.12... Sobota ma się prawie ku końcowi- cisza!😡 Towaru nie ma, pieniądze utopione😤...brak jakiejkolwiek informacji z ich strony!!! 🤔Czekam jeszcze kilka dni i zawiadamiam UOiK !!!!!!! Zamawiam dużo przez internet, z różnych sklepów- z taką beznadziejną obsługą klienta jeszcze się nie spotkałam! Co to ma być???LUDZIE- NIECH WAS RĘKA BOSKA BRONI PRZED ZAMÓWIENIEM U NICH !!!!!!!!!!!!!!
Czarna bluza z kapturem i zamkiem na…
Czarna bluza z kapturem i zamkiem na całej długości Napapijri około 550 zł w Amazonie ja kupiłem za 200 zł gdzie indziej więc jak ktoś lubi przepłacać to. Frajer że kupuje w Amazonie tak pozatym dużo różnych rzeczy mają zawyżone ceny.
Więcej razy nic nie kupię i będę…
Więcej razy nic nie kupię i będę wszystkim odradzał, szkoda czasu i kasy. Dwa razy kupowałem na Amazon i dwa razy skucha. W dwóch przypadkach zakupiono ubranie i przysłano inny rozmiar jak w zamówieniu. Amazon sie wypiął bo uważa że to nie ich pomyłka... i zostajesz z niepotrzebnym produktem i bez kasy. Dla osób, które planują zakup i ewentualny zwrot to nie zdziwicie się bo ze zwrotami to jakaś kpina. Generalnie planuję zawiadomić arbitraż konsumencki o nielegalnych praktykach, i nagłośnić sprawę, jednym słowem nie kupować bo szkoda kasy i czasu
Błąd sklepu za który musi płacić…
Błąd sklepu za który musi płacić klient. To już kolejny raz gdzie błędny opis powoduje, że klient zostaje bez środków pieniężnych do momentu końca procesu zwrotu. Chcesz zamrozić pieniądze w okresie przedświątecznym? Kupuj w Amazon.
Kupiłem towar został uszkodzony w…
Kupiłem towar został uszkodzony w wysyłce nawet do mnie nie dotarł. Czas oczekiwania na zwrot środków dramat
Nie polecam,mają problem z dostawcą…
Nie polecam,mają problem z dostawcą ,wszystko było by dobrze gdybtmy sami to wyjaśnili ,niestety sam osobiście musiałem się dogadywać między nimi żenada zamówienie znikneło a ja musiałem wyjaśniać co i jak ,odradzam zakup w amazon
Ta platforma to jakaś porażka
Ta platforma to jakaś porażka. Nie ma możliwości zmiany w danych konta z osoby prywatnej na firmę. Straciłem cierpliwość jak w kółko tylko przesyłają ze strony na stronę. Brak pomocy ( takiej prawdziwej bo taka „ niby” pomoc to mogą sobie wsadzić). Porażka . To twór w którym jest zupełny brak komunikacji , a klient jest zostawiony sam sobie. Zlikwidowałem fan konto po 1 dniu zanim zdążyłem skompletować transakcje. Masakra. Jak ktoś siedzi w domu 24/24h i nie ma żadnego zajęcia to może w końcu coś tam załatwi . NIE POLECAM.
Totalnie nie polecam
Totalnie nie polecam! Zamówienie nie dotarło kompletne , brakowało najważniejszej rzeczy. Dodam , że było to zamówienie na prezent. Nikt się nie skontaktował w sprawie po napisaniu do nich. Porażka! Odradzam każdemu.
Amazon Polska is better than most
I buy from Amazon.Pl when I cannot find things locally from local shops. All corporations do not pay tax. Accept this (for now). Media Expert / Media Markt / RTV Euro are the same. Media Expert is actually owned in the Netherlands (which is a tax haven just like Luxembourg, Cyprus etc...). Thats just one example.
If you are outraged about non payment of tax just look at your own Governments. Most are utterly irresponsible and thieves. Accept this as well.
Use any AI tool and dig to find if the company you are buying from pays taxes. You will be amazed what you find.
With that in mind I use this review purely on the service of Amazon Polska.
I always get what I want and find the returns service to be best in class. They know what they are doing. The listings are good and they tend to have original products and Amazon Prime is amazing (it comes with the Prime TV service as well which has a lot of programs in Polish).
No-one has paid me to leave this review.
Firma całkowicie obojętna na klienta…
Firma całkowicie obojętna na klienta nie polecam nikomu same problemy brak możliwości zgłoszenia reklamacji. To był mój ostatni zakup przez tę firmę NIE POLECAM!!
Literal scam of a website
Literal scam of a website. I ordered an item on 05.11.24 and at the moment of 15.11.25 it has not even been acquired to Inpost, which should be transporting it. The customer support chat does not support english. It suggested making a refund, but "oh no!" the refund is only eligible to be made only after amazon gets the parcel returned to them. How am I supposed to return something nonexistent?
Sudden cancellation of orders after 11 days of waiting.
On November 3rd I made two orders (406-6205744-7415524 for 545.8 euros, 406-7853729-7648361 for 272.9 euros, total for 818.7 euros, both seller and delivery person are Amazon itself), when ordering I was informed that I would receive the goods today, 11/14/2024.
I was ready to wait these 11 days, as the price of the goods suited me.
Today is 11/14/2024 and I was expecting to receive the long-awaited goods, but suddenly instead today I received emails that both orders were unilaterally canceled by Amazon today due to the lack of goods.
As a result, I wasted a lot of time, while I could not spend 818.7 euros buying goods elsewhere, as this money was stuck in Amazon.
Big disappointment.
GDYBYM MOGŁA DAŁABYM -10 GWIAZDEK
GDYBYM MOGŁA DAŁABYM -10 GWIAZDEK
Bardzo niekompetentny dział obsługi klienta, sprawa reklamacyjna trwająca od sierpnia (!!!), sprzeczne informacje. Prosty proces zamienił się w koszmar, odradzam każdemu - lepiej iść do konkurencji i nie skończyć z PTSD na widok uśmiechniętego logo.
Niedostarczona paczka
Paczka miała zostać dostarczona dnia 19.10. Dopłaciliśmy dodatkowo do dostawy, tylko po to żeby otrzymać ją wcześniej. Niestety mamy 29.10, a towar nie został nawet przekazany do firmy kurierskiej. Wszelkie kontakty z działem obsługi, czy to mailowe, czy poprzez chat nie dają żadnego efektu. Co więcej, odpowiedzi w postaci maila są zawsze takie same, więc za każdym razem dostajemy gotowy template, który prosi nas aby poczekać jeszcze do 2.11. Nie ma absolutnie żadnej możliwości uzyskania zwrotu środków i anulowania zamówienia, które nawet nie zostało wysłane. Nikt nie podjął się nawet sprawdzenia na jakim etapie jest przygotowanje przedmiotu. Statusy w portalu Amazon to kolejno, albo przesunięta data dostawy, albo na chwilę obecną “prawdopodobnie zagubiona paczka”. Niestety na prawdopodobnie się kończy, bo nikt nie jest w stanie i najwyraźniej nie chce ustalić jej statusu.
Błędnie złożyłem i opłaciłem…
Błędnie złożyłem i opłaciłem zamówienie. Podjąłem próbę anulowania transakcji. Niezwłocznie zadzwoniła do mnie bardzo profesjonalnie przygotowana Pani z działu obsługi klienta serwisu amazon.pl. Wyjaśniła mi na czym polega mój problem. Wskazała sposób rozwiązania mojego problemu. Amazon, to faktycznie najbardziej przyjazna klientowi FIRMA.
Dlaczego wysyłka trwa tak długo?
W Niemczech wysyłka trwa tylko 2-3 dni bez "Prime"
Nie rozumiem dlaczego u nas w Polsce zawsze trzeba czekać 2 tygodnie na towar zanim w ogóle zostanie wysłany. To hańba dla tak dużej, globalnej firmy.
Absolutely horrible.
Absolutely horrible.
I have been using Amazon.com for a decade, and I was expecting same kind of service from Amazon Poland. But no, it was simply horrible.
Placed two orders with them. First one was lost. Second one was missing half the items I payed for.
With the lost item the website informed me: you package seems to have been lost, you may apply for a refund. When I tried applying for a refund they said that they need to wait for 2 more weeks, maybe it can be found again. Firstly, if this is the case why let the website inform me that I may apply for a refund? Secondly, why am I even supposed to wait a total of 28 days for a purchase which was supposed to have come “tomorrow”.
Oh yeah, and all the tracking numbers shown on website both times never actually tracked anything. Plus the parcel I managed to receive in fact had a totally different tracking number.
What a joke!
La experiencia Trustpilot
Más información sobre otros tipos de reseñas.
Más información sobre el proceso de revisión de Trustpilot.