Valorada con 5 estrellas sobre 5

Köpte en reservdel som inte riktigt ville fungera, efter samtal och mail med reservdels avdelningen hjälpe de till att skaffa fram kopplingsschema etc. vilket gjorde att det nu fungerar, mycket nöjd m... Ver más

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Företaget skulle kolla min bergvärmepanna samt fylla på köldbärarvätska. Ett annat företag installerade min bergvärmepump juli 2025 och det var en hel del fel i installationen enligt teknikern Anton,... Ver más

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Jag letade efter en givare till min värmepump den 5/1 och fick kontakt med Cristoffer! Mycket trevlig och kunnig personal! Dom hade givaren hemma vilket löste mitt problem. Jag har nu kunnat fixa pro... Ver más

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Detta är ett oseriöst företag. Otroligt svåra att få tag på. Gjorde en beställning sommaren 2025, och ber om kvitto. Skickar tre email, men fortfarande inget underlag. Det går inte att nå dem per tele... Ver más

1. Proveedor de equipos de calefacción
  2. Proveedor de repuestos de electrodomésticos
  3. Contratista de calefacción
  4. Servicio de reparación de radiadores

Escrito por la empresa

Installerar, reparerar och säljer reservdelar till värmepumpar. JS Energi har över 30 års erfarenhet av värmepumpar och arbetar med alla kända märken på marknaden. Vi arbetar med både privatpersoner och företag. JS Energi is the leading spare parts supplier in the european heat pump market. With over 120 000pcs available we have the most spare parts and accessories you may need to your heat pump. We work with both B2B and B2C. We are a Swedish company that has worked with heat pumps over 30 years and today we have operations all over Europe.

4,2

1 estrella

Ha contestado el 50% de las opiniones negativas

Suele responder en menos de 1 mes

Värdelösa

JS Energi har installerat en panna som inte fungerar. Då garanti åberopade har tre olika tekniker från dem försökt fixa den. Alla tre hittade olika fel som möjliggjorde att den ens kunde fungera ordentligt. Men den värmer fortfarande ojämt och drar mycket el.
Dessutom fakturerade JS sitt garantiarbete.
Någon slags underchef som heter Hans ska kontakta oss men det gör han inte. Kundtjänst säger att han har viktigare saker att prioritera. De skulle ha nåt möte för att komma fram till vad de ska göra men hör aldrig av sig.
Vi har begärt att köpet hävs och bestridit faktura. De hör inte av sig.

Akta er för dessa klåpare!

29 de abril de 2023

Respuesta de JS Energi AB

Vi beklagar att du upplever problem med värmepannan som vi har installerat för ca 2 år sedan till förra husägaren och att du känner att dina bekymmer inte har hanterats på bästa sätt. Vi tar dina synpunkter på allvar och vill bemöta de punkter du nämner.
1. Vi har haft tre tekniker som besökt er för att undersöka och åtgärda eventuella problem. Enligt deras rapporter är värmepannan funktionell och drar inte mer el än normalt.
2. Om ni upplever ojämn värme i huset, rekommenderar vi att kontrollera inställningarna för termostater och golvvärmetermostater. Om radiatorerna är underdimensionerade kan värmekurvan och förskjutningen för krets 1 justeras, men detta medför en ökad driftkostnad.
3. Vi fakturerar endast för icke-garantiåtgärder, såsom felsökning och ventilationsrengöring med injustering. Garantiarbete utförs utan kostnad för kunden.
Vi värdesätter våra kunder och strävar efter att ge bästa möjliga service och ibland hamnar vi i ansvarsdiskussioner som denna, vi förstår att det är frustrerande men ibland så är fel som uppstår något annat än fel på den installationen vi utfört. Så som dimensionering av radiatorer eller golvvärme. Detta kan då inte falla under garanti.
Vi önskar dig en trevlig dag.

Toppen!

Toppen!
Beställde en service på min gamla IVT jordvärmepump från 2004. Beställde på tisdagen och Mohammad, en trevlig och skicklig ung man, kom dagen efter till Vinslöv, där jag bor.
Fick förklaring på allt som han utförde i pumpen och alla mätningar och justeringar han gjorde.
Allt gjordes med stor säkerhet och noggrannhet.
Dagen efter kom fakturan med ett protokoll om vad som gjorts och med alla mätvärden.
Kan verkligen rekommendera detta företag.

8 de marzo de 2023
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Toppen hantverkare / fortfarande trasig kabel i väggen…

Toppen hantverkare som installerade luft/ luft pump men han råkade borra sönder en elkabel i väggen. På grund av detta, kontakt med kollegor samt elchefer tar installationen längre tid än uppskattat- fortfarande helt ok eftersom att killen var trevlig och noggrann. Efter löfte om åtgärd av elektriker snarast (delvis på grund av isoleringen i väggen vilken är lättantändlig), uteblir respons via Mail trots försök till återkoppling, efter återkoppling via kundservice telefon lovas en elektriker åtgärda kabeln i dag 24/2. Elektriker och återkoppling uteblir igen…vi sitter nu 16 dagar efter installation, fortfarande med en trasig kabel omgiven av fiber i väggen..tråkigt. Arn nästa!

23 de febrero de 2023

Respuesta de JS Energi AB

Hej Lotta! Vi ber om ursäkt för hanteringen kring elektrikern. Det är en extern kontakt och vi skulle följt upp den mycket bättre än vad vi gjorde. Vet att elektrikern ringt dig i helgen efter att vi påmint och att ni bokat tid idag. Hoppas allt är löst efter att dagen är slut. Som kompensation ger vi dig 50% på kommande underhållsservice. Hänvisa till denna kommentaren. Ha en fin vecka! Med vänlig hälsning, Teamet JS

Mycket nöjd!

Mycket nöjd!
Från första kontakt med säljaren till att värmepumpen var installerad och klar fick jag ett professionellt och engagerat bemötande. Installatören gjorde ett fantastiskt jobb samtidigt som han tog sig tid att förklara alla frågetecken. Ett för mig väldigt stort problem löstes med lätthet och finess. Ett stort tack för hjälpen med installationen av min nya bergvärmepump.

4 de enero de 2023

Snabb och varm service!

Fick super bra bemötande och engagerad personal som hjälpte mig med gnisslande värmepump och såg till att jag med kort varsel fick en varm jul!

19 de diciembre de 2022

Mycket nöjd kund

Mycket nöjd kund.
Installerade en Bosch 6100i i en vägg med metallbalk. Inga lätta förutsättningar men det löstes med bravur.
Fick ett proffsigt intryck från första kontakten med säljare, som rekommenderade en lite kraftigare pump, till sista med deras tekniker som installerade pumpen. Kan varmt rekommendera JS Energi till andra.

15 de febrero de 2022

Inkompetenta och slarviga hantverkare

De lyckades förstöra två kompressorer och flera andra komponenter till vår värmepump pga inkompetens och slarv. Se upp för detta företag!

25 de enero de 2023

Respuesta de JS Energi AB

Hej! Detta ärendet blev ett fall för ARN som gjorde bedömningen att vi inte har gjort några fel i hanteringen kring ditt ärende. Förstår att det kan vara frustrerande ibland när problem uppstår men vi måste hantera vår verksamhet enligt de regler och ramar som både tillverkare och partners sätter upp. Vi har som policy att alltid hänvisa tvister till ARN och självklart följer vi deras utfall. /Teamet på JS

Hej ledsen å förbannad.

Hej. Anlitade detta företag för ett år sedan,mitt omdöme är SÄMRE ÄN SÄMST.Har aldrig varit med om en sån inkompetent utförd service.Bortförklaring av för senad komponent till värmepump.Först var den hemma å de skulle komma, sen inte.Fyra personer kom klämde sig in i ett trångt pannrum ,för att göra en ENKEL service något senare.När de lämnat efter sitt sk servicearbete,kollade jag vad de gjort ,döm av min förvåning.De hade grisat ner nästan överallt i pannrummet, tvättstugan på rör pannan kranar väggar rör expansionskärl mm. Det var svart överallt av det som satt i en ventil.skruva var inte åtdragna på shassiet.Efter jag ringt till js å klagat komm en vars namn jag har,men ska inte hänga ut honom än.Personen i fråga komm ut ,då jag var rejält förbannad på tilltaget Han verkade väldigt nervös,oproffsig i sitt beteende.Han började tvätta bort det som gick att få bort,han lämnade pannrummet å tvättstugan i knapp bättre skick med orden JAG ÄR NY HÄ Å JAG ÄR NERVÖS!? Vad ska man säga? .ska ni somm företag skicka ut inkompetent personal,lura kunder med er reklam!skicka ut människor som verkar ha psykiska problem.Anlitade ett lokalt vvsföretag som fixade ert fel .pluss 400kr billigare än js energi. De skrattade när de såg ert arbete.sa har förskolan varit här.om ni som läser detta vill få mer uppgifter så har jag film å bilder. Anlita inte JS ENERGI VÄXJÖ.Flera i byn har även de drabbats av JS.

5 de abril de 2022

Respuesta de JS Energi AB

Hej! Tråkigt att du tycker så om oss och våra tekniker. Köper att vi inte lämnade efter servicen på rätt sätt men det är inte så att vi inte har försökt åtgärda eller haft dialog med dig efteråt där vi har erbjudit dig åtgärder så att vi kan göra rätt för oss. Dock upplever vi att du går till personangrepp och inte är samarbetsvillig vilket försvårar vår dialog. Vi kommer inte nämna vad du har sagt om våra tekniker här med vi accepterar aldrig personangrepp och även om vi inte har utfört arbetet på rätt sätt finns det aldrig skäl till den typen av uttalanden.
Vi har nu sett över rutinerna för våra tekniker gällande hur vi avslutar våra servicecase för att öka kvaliteten samt upplevelsen för våra kunder. /JS Teamet

Se upp!!

Se upp!!

Vi bad JS Energi om en förebyggande underhållsservice inför vintern. Den första någonsin på vår luftvärmepump sen vi köpte den. Den hade till dess fungerat fläckfritt.
Efter deras första besök tar det inte lång tid innan den börjar krångla. Vi får ett återbesök strax innan jul varpå en ny tekniker kommer ut och beklagar att dom gjort fel första gången och han korrigerar felet utan kostnad. Frid och fröjd tror vi. 1 vecka senare återkommer samma problem. Vi får kontakt och ett nytt besök bokas in. Det blir en now show med ursäkt att ärendet före drog ut på tiden. Tid bokas om till två dagar senare som också uteblir. Jag blir då uppringd och blir beskylld för att ha sprutat in en vätska på en fläkt som sitter 3 meter upp på en vägg mellan besök 1 och 2 och att dom kommer fakturera mig för ett ytterligare besök.
1. Hur man kan beskylla sin kund är ett stort misstag
2. Ta ansvar för era handlingar och misstag. Att erkänna och rätta till hade räddat ert rykte och namn

Vad ni än gör, lita inte på detta bolag!

11 de enero de 2023

Respuesta de JS Energi AB

Hej David! Om jag är rätt informerad så har du haft en del kontakt med vår serviceledare, som ständigt följer upp och förbättrar vår kvalitet gällande service, och det skall ha blivit åtgärdat samt att ni har haft en bra dialog kring detta ärendet. Vi beklagar att det drog ut på tiden och att du fått den upplevelsen av besöken. Det är viktigt för oss att vi gör rätt för oss och skulle något vara oklart kring ditt ärende så hör av dig till oss. Ha en fin dag! /Teamet på JS

Jag skulle inte rekommendera JS Energi

Min upplevelse av JS Energi är tveksam. Jag har under de senaste sex månaderna låtit JS Energi göra tre insatser på mitt ganska nya bergvärmesystem (Nibe): (1) Service med rengöring och kontroll; (2) Spolning av köldbärarsystemet; (3) En felsökning av varför jag får upprepade larm om låg temperatur på köldbäraren (den resulterade i ett reparationsförslag som jag sedan fick information från Nibe om att det inte kunde vara problemet). När larmen inte försvann kollade jag själv smutsfiltret i köldbärarkretsen (ett trögt filter där är en känd anledning till att köldbäraren ut blir för kall). Till min stora förvåning var filtret fullt av grus och efter att jag spolat det går pumpen som en klocka...bättre än den gjort den senaste året. Jag kan inte hjälpa att tycka att JS Energi inte levt upp till beteckningen experter på värmepumpar och att jag undrar vad som gjorts vid tidigare service och spolning. Så, nej, jag skulle inte rekommendera dem.
Redigering efter svar från JS: Min värmepump går nu som en klocka efter min egen rensning av filtret. Inga problem med larm. Innan dess kom larmen tätt (särskilt när det var lite kallare). Jag loggar data från pumpen sedan drygt ett år tillbaka och jag kan konstatera att den beter sig helt annorlunda efter att jag rensade filtret. Före min rensning var temperaturintervallet mellan köldbärare in och ut cirka 10 grader, efter rensning är den bara ett par grader. Har inte observerat den förändringen tidigare. Det gjordes en rensning av filtret vid service (det står så i protokollet) men det löste inte problemet med köldbäraren. Av någon anledning löstes problemet när jag rensade filtret. Jag bara delar med mig av min erfarenhet.

19 de diciembre de 2022

Respuesta de JS Energi AB

Hej! Både spolning och rengörning av KB är gjord på din värmepump. Förmodligen så har du vid installationstillfället (Då ni fick den installerad av annan firma) fått in grus/sand i kollektorn vilket cirkulerar runt i systemet. Vår tekniker rengjorde detta filter på underhållsservicen men det är inget som gör att ny sand/grus inte kan komma efter det och sätta sig i filtret.
Det är heller inte ovanligt att man upptäcker mer än ett fel på värmepumpen och ett fel kan orsaka att andra saker går sönder eller inte fungerar.
Sen har vi försökt få kontakt med dig vid tre tillfällen för att följa upp men då har det inte gått att nå dig. (Två samtal och ett mail i januari)
Med vänlig hälsning, JS Teamet

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Akta er för detta företag

Akta er för detta företag, dom säger och gör reklam att sälja värmepumpar.
Beställde en värmepump för 12 veckor sedan, leveranstiden bekräftade dom vara 6-8 veckor, efter det gått 12 veckor kontaktade vi dem, efter några dagar återkommer dom och säger att leveranstiden blir ytterligare 3 månader så totalt 6 månader och vem vet när man kommer upp i de 6 månaderna undrar ju man hur det kommer gå.
Nu har man ståt utan värmepump i 3 månader och får detta svar från dem, total skandal!!!
Min rekommendation är att sådana här företag skall inte finnas, boka eller köp aldrig något från dem, ni blir bara besvikna och arga.
Jag hade tänkt vända mig till allmänna reklamationsnämnden och jag hoppas fler gör eller har gjort detta för då kommer allmänna reklamationsnämnden ta detta och alla andras ärenden på allvar.

6 de diciembre de 2022

Respuesta de JS Energi AB

Hej! Tyvärr har de beskeden vi fått ifrån tillverkarna inte stämt vilket i sin tur har skapat dessa problem med ytterligare förseningar. Vi befinner oss i en osäker omvärld och en tillverkningsindusti som går på knäna. Detta har påverkat våra inköp kraftigt och vi har upplevt många förseningar på allt ifrån reservdelar till värmepumpar. Vi gick på en prognos och den informationen som vi hade tillgänglig. Beklagar att vi inte kunde få fram värmepumpen inom ramen för denna prognos som vi lämnade till dig. Vi har sett över rutinerna för hur vi lämnar ut dessa uppskattade leveransdatum så att det inte skall skapas en falsk förhoppning. Med vänlig hälsning, JS Teamet

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Serviceteknikern som var här var…

Serviceteknikern som var här var ovillig att förklara vad han gjort och dagen efter service kom samma felmeddelande upp- med andra ord helt värdelös service av min värmepump. Jag har försökt överklaga fakturan i över en månad utan att få något svar. Ringer man JS-energi är det omöjligt att få prata med någon anställd utan du får bara prata med växeln som ”lovar att lämna ett meddelande till den du vill prata med.”. Oseriöst och opålitligt företag som jag rekommenderar alla att undvika.

Uppdatering: JS energi försöker få det att låta som att de gåt till tillmötes i kommentaren nedan men nej. Det är den 1:a juni och jag försöker fortfarande förklara för JS energi att vill reklamera deras tjänst då killen som var här inte alls åtgärdade det som utlöste larmet. Larmet var borta under tiden han var här men så fort han åkte kom det tillbaka.

21 de octubre de 2022

Respuesta de JS Energi AB

Hej Johanna! tråkigt att läsa det du skriver. Vi är lite osäkra på vilket ärende det berör så om du har lust får du gärna skicka detta till oss på info@jsenergi.com så skall vi självklart titta på vad det är som har hänt i ditt ärende. Beklagar att du fått den känslan av våra besök. Med vänlig hälsning, JS Teamet

Uppdaterat svar efter ytterligare uppgifter:
Hej Johanna!
Vi har varit i kontakt med dig den 19/10 för att gå igenom de frågor du hade kring fakturan och allt kring den blev hanterat i samtalet och även larmet du fått upp var inte kvar.

den 3/2 kl 09:21 skickade vi även mail för att följa upp detta med anledning av ditt negativa omdöme här och det mailet har du inte besvarat.

Mailet:
"Hej Johanna
Jag har fått ditt mail skickat till mig och är glad över att visar fått kontakt. Får börja med att be om ursäkt för att du upplever att du inte fått kontakt med oss. Jag kan inte hitta något mer ärende än det där du och jag hade kontakt den 19/10-2022. Då ringde jag till dig och pratade om den faktura som du fått.

Jag upplevde då som att vi var överens. Har ni fortsatt problem vill vi självklart komma och hjälpa er vidare i ärendet. Slå mig en signal eller återkom på detta mailet så skall jag försöka hjälpa dig vidare.

Önskar dig en fin dag."

Utmärkt hantering!

För andra gången i år använde jag JS Energi när jag fick problem med min Bosch luft/vatten panna.
Snabb, skickligt och effektivt hanterade de mitt problem, pris exakt som överenskommet.
Utmärkt företag som jag varmt rekommenderar!

6 de septiembre de 2022

Sämsta företgat i branchen

Sämsta företgat i branchen
Installerade en IVT 202 2016
Pumpen har aldrig fungerat och JS Energi har inte kunnat åtgärda orsaken
När 5 år servicen skulle göras får jag beskedet att det är inte lönt så länge pumpen inte fungerar
Har 10 års garanti med gjorda servic
Ett värdelöst företag utan kompetens

20 de julio de 2022
Valorada con 4 estrellas sobre 5

När jag inte var nöjd återkom de och fixade!!

Efter att inte varit nöjd med servicen jag beställt blev jag kontaktad av JS-Energi. De skickade en annan kille som tog tag i de saker jag inte var nöjd med. Han lagade en detalj (istället för att beställa en ny) och förberedde för att byta ut den om lagningen inte skulle hålla. Efter en tråkig start måste jag säga att JS Energi tog tag i problemet och gjorde mg mycket nöjd! Från 1-4 i betyg

6 de marzo de 2022

Mycket bra företag!

Mycket bra företag att ha att göra med, från första kontakten med service så var JS Energi proffsiga och väldigt service minded.

Vår gamla Nibe 310P gav upp efter 12 år och det var ganska lönlöst att laga den. Vi sakande nu värme och varmvatten. Samma dag på kvällen tar de kontakt oss och efter diskussion med en väldig proffsig och trevlig säljare så bestämmer vi oss att gå vidare med JS Energi.

Efter c.a 3 veckor är det dags för installation, återigen en mycket kunnig och trevlig installatör tar hand om allting och vi har äntligen värme och varmvatten i huset.

Vi kan inget annat än ge full pott till JS Energi, de kommer att ha oss som kunder i måååååånga år.

30 de septiembre de 2021
Opinión espontánea

Más información sobre otros tipos de reseñas.

8 consejos para escribir buenas reseñas.