Valorada con 1 estrellas sobre 5

Åker nu melan arlanda-arboga, tåget ca 15 minuter sent vilket kanske var tur för appen fungerar inte till att köpa biljetter. Vi fick köpa via sj-appen och lägga till 31 kr/ pers på de 440 kr som är... Ver más

Valorada con 2 estrellas sobre 5

4 estrellas
3 estrellas
2 estrellas
1 estrella

No consta que solicite reseñas

1,6

Todas las opiniones

40 opiniones en los últimos 12 meses

Escribir una opinión

Sunkigt, varmt, dyrt, illaluktande,smutsigt

Vi fick köpa via sj-appen och lägga till 31 kr/ pers på de 440 kr som är mälartågs pris. Sitter på andra våningen, luften står stilla, ca 30 grader det luktar surt och det är otroligt smutsigt på golvet

29 de junio de 2026

Full

Jag vill skriva en video om trafikledaren som inte lät mig komma till bilen för personer med funktionsnedsättning med mitt funktionshindrade barn. Det fanns många platser där, men platserna för personer med funktionsnedsättning var upptagna av två ungdomar som just hade satt sig i den här bilen, trots att de kunde ha satt sig i andra platser. Hon sa åt mig att vara i hallen med mitt barn, trots att andra mammor satt i bilen med barnvagnar. Hon släppte inte in mig. Det slutade med att mitt barn blev nervöst eftersom det inte fanns något fönster. Mitt barn grät mycket hela vägen och ville sätta sig i bilen. Det var mycket stress för mig, det var mycket stress för mitt barn. Och det var ett fullständigt oansvarigt arbete som den här anställda utförde. 24.06.2026. 933tåg

24 de junio de 2026
Valorada con 2 estrellas sobre 5

Är pendeln från Stockholm någon minut…

Är pendeln från Stockholm någon minut sen väntar tyvärr inte Mälartåget. Fattar om det är lång försening men inte ens 5 minuter och då får man vänta en timme till nästa tåg mot Gävle. Nja, och har varit med om många inställda tåg när jag ska mot Arlanda trots att jag var ute i extremt god tid. Slutade ändå med att jag fick ta taxi till Arlanda då 2 avgångar var inställda timmarna efter varandra.

8 de junio de 2026
Valorada con 5 estrellas sobre 5

Trevlig personal

Jag mötte en supersnäll kille som kollade biljetter och jag frågade då om det fanns något vatten att köpa ombord eller liknande, han svarade att han fixar det.
10 minuter senare kom han med en vattenflaska till mig och det var guld värt!!

1 de mayo de 2026
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Fruktansvärd upplevelse för alla…

Fruktansvärd upplevelse för alla inblandade. Trafikerar tunga sträckor med halva tåg som blir så fulla att det inte går att kliva på. Avtalet säger "i mån av plats" så du får ingen ersättning om blir försenad. Ställer in avgångar godtyckligt. Om du har möjlighet välj en annan färdväg. Vi kan bara be om den dagen SJ åter trafikerar vår sträcka.

18 de abril de 2026
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Bokade en biljett Sthlm-Norrköping…

Bokade en biljett Sthlm-Norrköping under fm idag till ett tåg som gick på em, även fast det stod att det inte var några byten så var det ersättningsbuss från Vagnhärad (som andra passagerarna fått info om för 4 dagar sedan)
Det värsta var dock att väl i Vagnhärad fanns endast en buss trots att det skulle behövts bussar till minst lika mycket folk som klev på bussen som blev lämnade kvar. Stackars busschafför kunde inte mer än att säga åt folk att kontakta mälartåg.
Det värsta jag varit med om tågväg. Hur kan låta folk boka tåg som inte går??? Jag & mina barn kommer aldrig resa med mälartåg igen.

6 de abril de 2026
Valorada con 3 estrellas sobre 5

Dålig kommunikation

Mitt tåg med avgångstid 14:28 fanns inte ens på bildskylten för avgångar, istället kommer jag till perrongen och ser att nästa tåg opererat av Mälartåg som åker till Stockholm är 20:28, jag fick inget SMS eller dylikt. Ingen ursäkt, ingen information trots att de vetat om att det har varit ett allvarligt fel sedan kl10. Totalt värdelös kommunikation, både fysiskt på tågstationen och en svårnavigerad hemsida med avsaknad av viktig information. Jag bokade Mälartåg för att undvika SJs inkompetens men möttes av mer inkompetens. Kraftiga förseningar och inställda avgångar är inte kompatibla med ett respektabelt land, en hel del U-länder har punktligare trafik än vad jag upplevt. Sitter nu på en ersättningsbuss som jag fick reda på av en slump tack vare medresenärer, dock fick jag ingen som helst information av Mälartåg.
Edit: De gick med på att betala tillbaka hela priset för tågresan och jag kom hem till slut utan att behöva betala extra (dock typ 3h sent), därför höjer jag omdömet från 1 stjärna till 3.

6 de abril de 2026

Förseningsersättning

Tåget skulle åka från Katrineholm kl.10.58 till Norrköping men den var försenad och jag kom inte fram till Norrköping förrän kl.13.16. Detta är alltså en försening på mer än 2 timmar. Fyllde i en förseningsersättning och fick tillbaka bara 25% biljettpriset.
Dessa är reglerna hos de:
Vid 60–119 minuters försening ersätter vi 25 % av biljettpriset
Vid 120 minuters försening eller mer ersätter vi 50 % av biljettpriset
Har varit i kontakt med 3 olika personer från Mälartåget och alla säger tåget var 92 min försenad. Helst usla som kan inte ens förklara hur de har räknat fram det till 92 min.

17 de marzo de 2026
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Mycket otrevligt bemötande från…

Mycket otrevligt bemötande från personalen.

Jag råkade idag köpa en biljett till ett tåg som gick en timme senare än det tåg jag faktiskt åkte med. Jag är fullt medveten om att det var mitt misstag och upptäckte det tyvärr först när kontrollanterna kom för att kontrollera biljetten.

Trots att jag direkt förklarade situationen och sa att jag var beredd att göra det som krävdes, betala avgiften eller kliva av tåget, möttes jag av ett mycket aggressivt bemötande. Tre kontrollanter höjde rösten, pratade mycket otrevligt och tillrättavisade mig inför hela vagnen. De upprepade flera gånger att jag nästa gång skulle få betala 1 500 kr.

Till slut sa de att jag slapp avgiften den här gången, men tonen och sättet de talade till mig på var helt oproffsigt. Jag accepterar fullt ut att jag gjort ett misstag, men det är ingen ursäkt för att personal skriker på resenärer inför andra passagerare.

Man kan upprätthålla regler och samtidigt bemöta människor på ett respektfullt och professionellt sätt. Den här upplevelsen var tyvärr raka motsatsen.

7 de marzo de 2026

Urdåligt

Urdåligt. Går inte att köpa månadsbiljett Läggesta-Eskilstuna. Det går att köpa på samma tåg för längre sträcka men inte just den jag ska åka. Svaret från kundtjänst var: ta bussen.

2 de marzo de 2026

Förseningar jämnt

Hur kan det vara så att som regel bli att tåget är försenad!? Väldigt frustrerade! Man köper en biljett från Nyköping till Stockholm, tåget blir försenad( teknisk fel) så att nästa tåg hinner åka men man får inte åka med den nästa tåget utan måste vänta på den försenade!!! Biljetten gäller inte enligt tågvärdinan! Väldigt dåligt.

25 de febrero de 2026
Valorada con 1 estrellas sobre 5

otillräckligt bemötande och felhantering vid slutstation

jag skriver nu för att ta upp en händelse som inträffade den 22 augusti 2025 vid slutstationen (stockholm till norrköping), eftersom jag tycker det är viktigt att situationen tas på allvar och att rutiner förbättras.

jag blev kvar i tåget eftersom dörrarna låstes tidigt och inte gick att öppna trots att jag tryckte på knappen. innan dess hade jag problem med att visa biljetten pga tekniska problem med QR-koden och mejl. tågvärden reagerade först genom att vifta med handen rakt i mitt ansikte och säga “ursäkta?” innan jag hann visa min biljett. jag försökte därefter tydligt samarbeta genom att visa att QR-koden inte dök upp varken i appen eller på mejl, och gav mitt namn för att lösa situationen. trots detta stod samma tågvärd och suckade samt sa “såklart” när jag blev kvarlåst i tåget.

tågvärden kunde ha valt att kontrollera biljetterna hos andra passagerare bredvid eller runt mig under tiden, istället för att lägga mer stress på en ensam 17-årig resenär som försökte samarbeta. jag upplevde bemötandet som otrevligt, respektlöst och förnedrande. eftersom jag är 17 år och reste ensam blev situationen extra påfrestande, och trots detta försökte jag samarbeta tydligare och mer respektfullt än vad tågvärden gjorde i situationen. jag anser att bemötande som detta borde tas på allvar oavsett passagerarens ålder och att personal bemöter alla passagerare respektfullt och professionellt, samt att situationer där passagerare blir fastlåsta hanteras på ett empatiskt sätt.

22 de agosto de 2025

Företaget är helt oansvarigt

Företaget är helt oansvarigt, konstanta förseningar i normalt väder, idag på grund av en 2 timmars försening av tåget hann jag inte till läkaren och måste betala en sjukhusbot, jag hann inte heller hämta mitt barn från förskolan, själva stationen är inte isolerad och på 2 timmar frös jag, blev sjuk och förfrysade mina fingrar.

5 de enero de 2026

¿Es ésta tu empresa?

Crear cuenta gratuita

Más información sobre otros tipos de reseñas.

8 consejos para escribir buenas reseñas.