Valorada con 1 estrellas sobre 5

Eigenlijk geen ster waard dit bedrijf! Sinds gisteren, continue strepen over het hele beeld! Functies werken helemaal niet meer! Alle facetten geprobeerd, schoon gemaakt, fabrieksinstelling,... Ver más

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Eigenlijk de ster niet eens waard.. Besloot even mijn laptop te crediteren zonder toestemming. Weg laptop! Klantenservice is ruk. Krijg alleen maar medewerkers aan de lijn die totaal niet naar... Ver más

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Een hele goede ervaring gehad. 10 jaar geleden mijn eerste MEDION PC gekocht. heel erg goed bevallen. vandaar opnieuw gekozen voor dit merk. Overzichtelijke site, goede aanbieding/prijzen. en kan niet... Ver más

La empresa ha respondido

Información sobre la empresa

1. Electrónica y tecnología

Escrito por la empresa

Medion AG is a German consumer electronics company owned by Lenovo.

1,8

4 estrellas
3 estrellas
2 estrellas
1 estrella

No consta que solicite reseñas

Ha contestado el 14% de las opiniones negativas

Suele responder en menos de 24 horas

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Klantenservice alleen via een duur tel.nr. te bereiken.

Verschillende nummers gebeld die zeiden dat het de klantenservice van Medion betrof. Echter, de ene antwoord in het Duits dat het druk en onderbezet is en je moet mailen. Ander nummer geeft aan alleen maar via 1808 informatie te kunnen geven maar dan betaal je 1,30 euro per minut.
Mijn bestelde apparaat is met een met veel plakband herstelde doos binnengekomen, waarschijnlijk was dit al een retour.

16 de junio de 2026
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Zeer slechte ervaring met levering van een koelkast…

Zeer slechte ervaring met een koelkast besteld via MediaMarkt (geleverd en afgehandeld door Medion).
De koelkast werd beschadigd geleverd. Daarna begon een eindeloos traject van slechte communicatie, lange stiltes en tegenstrijdige informatie. Ondanks meerdere contactmomenten moest ik telkens zelf achter updates aan.
Na weken wachten kreeg ik eerst te horen dat ik een vervangend product zou krijgen. Vervolgens werd ik naar een pakketpunt gestuurd waar helemaal geen koelkast bleek te liggen. Kort daarna, drie weken na de bestelling, werd mijn order zonder mijn toestemming eenzijdig geannuleerd en werd simpelweg gemeld dat ik mijn geld terug zou krijgen. In totaal heb ik drie weken aan frustratie en wachten gehad, uiteindelijk zonder enige levering.
In totaal heb ik meer dan 1 uur aan de telefoon gezeten, steeds in lange wachtrijen, zonder dat er een werkende oplossing kwam. Er werd meerdere keren iets beloofd dat daarna niet werd nagekomen.
Het grootste probleem is niet eens de beschadigde levering, maar de totale chaos in afhandeling, slechte communicatie en het gebrek aan verantwoordelijkheid richting de klant.
Ik heb via MediaMarkt besteld in de verwachting dat zij hun partners beter controleren, maar in dit geval is de aftersales van Medion echt onder de maat.

27 de mayo de 2026

Nee, echt nooit meer.

Ik kocht paar jaar geleden via Bol.com een gaming-pc van MEDION. Ondanks de vele negatieve reviews besloot ik het merk toch een kans te geven. Medion had voor mij namelijk nog altijd de naam van een degelijk Duits merk. Ik dacht: mensen klagen tegenwoordig snel, zo erg zal het wel niet zijn. Achteraf gezien had ik beter eerst uitgebreider onderzoek kunnen doen.

In het begin was ik nog enthousiast. Een nieuwe pc van bijna 1000 euro koop je niet zomaar, dus ik keek er echt naar uit. Helaas begonnen de problemen al vrij snel. De computer kreeg regelmatig blauwe schermen en liep vast, vooral zodra de videokaart iets zwaarder belast werd. Geen extreme games of ingewikkelde bewerkingen, maar gewoon normale toepassingen. Om het probleem te testen startte ik bijvoorbeeld Google Earth op en draaide ik een paar keer soepel rond de aardbol. Binnen korte tijd opnieuw een blauw scherm. Dat hoort simpelweg niet bij een nieuwe pc in deze prijsklasse.

Daarna begon het traject met de klantenservice, en eerlijk gezegd werd dat nog frustrerender dan het defect zelf. Ik heb meerdere keren contact gehad met medewerkers van Medion en kreeg telkens het gevoel dat er langs elkaar heen werd gewerkt. De ene medewerker zei iets anders dan de andere, er was weinig duidelijkheid en sommige gesprekken kwamen ongeïnteresseerd of ronduit chagrijnig over. Als klant voel je je dan eerder een probleem dan iemand die geholpen moet worden.

De pc moest uiteindelijk worden opgestuurd naar Dynafix voor reparatie. Ik had de computer zelf uiterst zorgvuldig verpakt: dubbele doos, beschermingsmateriaal, precies zoals ik hem oorspronkelijk ontvangen had. Toen ik hem terugkreeg, zat hij echter alleen nog in de originele Medion-doos, zonder extra bescherming. Gelukkig was er geen transportschade, maar bij een kwetsbaar apparaat van bijna 1000 euro vind ik dat echt onverantwoord.

Het ergste moest toen nog komen. Na lange tijd zonder pc gezeten te hebben — wat tegenwoordig echt vervelend is als je afhankelijk bent van je computer — sloot ik hem eindelijk weer aan in de hoop dat alles opgelost was. Maar vrijwel direct bleek dat exact hetzelfde probleem nog aanwezig was. Weer een blauw scherm. Weer instabiliteit. De reparatie had dus blijkbaar niets opgelost.

Op dat moment was voor mij de maat eigenlijk al vol. Ik had geen vertrouwen meer in deze computer en wilde liever een vervangend systeem of een andere oplossing. Maar tijdens een telefoongesprek kreeg ik te horen dat Medion volgens hun beleid of interpretatie van de wet “drie kansen” zou moeten krijgen om het apparaat te repareren. Dat voelde voor mij ontzettend frustrerend. Je koopt een nieuwe pc, stuurt hem ter reparatie op vanwege ernstige problemen, krijgt hem terug met exact hetzelfde defect, en toch krijg je als klant het gevoel dat je opnieuw een lang traject in wordt gestuurd terwijl je vertrouwen in het product al verdwenen is.

Wat mij uiteindelijk het meeste tegenvalt, is niet eens alleen de hardware, maar vooral de manier waarop ermee wordt omgegaan. Natuurlijk kan elk merk defecte producten leveren. Dat gebeurt overal. Maar goede service laat zien hoe serieus een bedrijf zijn klanten neemt wanneer er iets misgaat. En juist daar heb ik bij Medion weinig vertrouwen meer in gekregen.

Mijn conclusie na deze ervaring: zolang een product van Medion goed werkt, heb je waarschijnlijk een prima pc voor het geld. Maar zodra je problemen krijgt, begint de ellende pas echt. Slechte communicatie, een reparatie die het oorspronkelijke probleem niet oplost en een algemene indruk van weinig zorg voor de klant maken dat ik persoonlijk geen Medion-product meer zal kopen.

Jammer, want ik begon juist met vertrouwen in het merk.

30 de agosto de 2025

Klantenservice erg moeilijk

2,5 jaar geleden tv gekocht nooit iets mee geweest sinds ik vorige week spontaan een update kreeg blauw scherm. Ik wilde op ok klikken maar dat deed hij niet, andere knopjes opafstandsbediening geprobeerd om te navigeren naar ok en de tv reageerde wel want dat hoorde ik aan geluid en wisselen van zender maar de update accepteren met knoppen afstandsbediening lukte niet. 3 andere afstandsbediening geprobeerd en 2 digitale maar niks reageerde. Medion gemaild; krijg ik als antwoord wat ik dus zelf al geprobeerd had….pffff zucht ik deed het verzoek een nieuwe bediening toe te zenden nee dat kon ik kopen. Ja hallo ik krijg zo een update van jullie waardoor ik nu dus geen tv kan kijken en de bediening niet werkt en zou ik een nieuwe moeten kopen. Hij zou het doorzetten naar technische dienst…pffff zucht krijg ik vandaag weer terug als ik dacht dat het aan de afstandsbediening lag ik een nieuwe kon kopen en voor wat betreft update wachtte hij nog op antwoord. Ja wel g v d doe niet zo moeilijk om een nieuwe afstandsbediening toe te sturen zodat ik dat in elk geval kan proberen…. Nu weer wachten….,

14 de abril de 2026

Absolutely appalling customer service

Absolutely appalling customer service and repair. Have sent my laptop in twice for repair under warranty with the same issue and has not been fixed. They have had it for 3-4 weeks at a time, and still not fixed it, while saying they have. Have not been given any whatsoever detail of the diagnosed issue, and the only responses I have received are copy and pasted emails with spelling errors. Their website does not work at all either. Do not recommend to anybody.

30 de marzo de 2026
Valorada con 4 estrellas sobre 5

Na een mislukte herstelpoging, na een maand vervangen.

Nadat het toestel niet hersteld terug kwam hebben ze dit omgeruild na een maand.
De te betalen kosten als het toestel beschadigt raakt bij transport die hoger liggen dan de kostprijs van een nieuw toestel die ze sturen in de mail moeten ze wel nog iets aan doen, dit is niet netjes naar klanten toe, je moet als klant dan filmpjes maken en foto's dat het niet beschadigd verstuurd werd.
De weg die het toestel aflegde naar de herstelwerkplaats in Duitsland lijkt mij ook niet rendabel, van Belgisch Limburg naar Antwerpen, van daar met een aantal tussen stoppen hoog op naar Duitsland en zo weer terug om dan toch niet hersteld te zijn. De reis is alleen al duurder geweest dan het toestel, en de klant is het een maand kwijt.

17 de marzo de 2026
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Wanprestatie: Extreme vertraging, transportschade en botte bezorging

De performance van MediaMarkt/Medion is ondermaats. Ondanks een bestelling op 29 december en een uiterste leverdatum van 3 januari, werd het pakket pas op 12 januari geleverd. De doos werd volledig aan flarden gescheurd op de drempel gedumpt.

De chauffeur van DPD was ongelofelijk bot; hij weigerde de zware doos voor een hoogbejaarde man even in de hal te zetten en toonde nul interesse in de ravage die hij afleverde. Een kwetsbaar apparaat in deze staat bij een klant durven aanbieden getuigt van een totaal gebrek aan kwaliteitscontrole en respect.

12 de enero de 2026
Logotipo de Medion

Respuesta de Medion

Door de drukte van de feestdagen en het winterse weer is de opdracht later uitgevoerd.

Vervelend om te horen dat u door DPD op een niet fijne manier bent behandelt en de doos beschadigt geleverd is. Om dit verder op te kunnen pakken willen we u verzoeken om ons de foto's van de verpakking via het contact formulier toe te sturen.

Mocht u aangaande het product nog vragen hebben, dan raden we u aan om met de technische support contact op te nemen.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Ik heb een magnetron besteld via…

Ik heb een magnetron besteld via Mediamarkt bij MEDIONshop-Nederland.

De levering vond niet plaats op de afgesproken tijd. Daarnaast trof ik het pakket later open en onbeveiligd in onze tuindoos, achtergelaten door de koerier. In de track-and-trace stond vermeld dat het pakket in een andere stad was afgeleverd, terwijl het uiteindelijk tóch op ons adres bleek te liggen. Dit zorgde voor onnodige stress; mijn partner moest met spoed naar huis om te controleren of het pakket wel correct was geleverd.

Op het moment van bezorging was niemand thuis om het pakket aan te nemen, waardoor er een aanzienlijk risico bestond op waterschade of diefstal.

Verschrikkelijke service en nul communicatie.

9 de diciembre de 2025
Logotipo de Medion

Respuesta de Medion

We zien dat uw bestelling ondertussen is afgeleverd. Door de drukte van de feestdagen, Black Friday, Cyber Monday en bij de vervoerder is de opdracht later uitgevoerd. Mocht u nog vragen hebben, dan raden we u aan om telefonisch contact op te nemen.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

twee maanden voor verstrijken van de…

twee maanden voor verstrijken van de garantieperiode ging het toetsenbord stuk. contact opgenomen met medion die stelde dat ik alle gegevens van de harde schijf moest halen en dan opsturen maar toetsenbord werkte niet dus hoe had ik dat moeten doen . lokale reparateur geraadpleegd die heeft het toetsenbord losgegooid en nu werkt alleen de aan/uitknop nog en met een extern los toetsenbord kon ik hem nog wel gebruiken. nu twee jaar later ben ik op de laptop bezig en scheid hij er ineens uit . nu knippert alleen het aan uitknopje nog om de 15 seconden . wellicht accu stuk? op netspanning werkt hij ook niet .op de site van medion gezocht naar onderdelen maar die zijn er niet .voor mij NOOIT meer medion

8 de noviembre de 2025
Valorada con 1 estrellas sobre 5

Scharnier drukt door laptopdeksel.

Scharnier drukt door laptopdeksel.
Al de 2 de keer daarom laptop gedurende 2 jaar bijna nooit gesloten. Nu toch weer barsten in het laptopdeksel. Dit was mijn 6de Medion laptop en tevens de allerlaatste. Klantenservice een welverdiende 0

27 de agosto de 2025

Slechte klantenservice

Verschrikkelijke service. Toen mijn laptop het begaf heb ik hem opgestuurd ter reparatie. Er werd mij telefonisch verteld (kost trouwens €0,70 per minuut) dat de reparatie een paar werkdagen zou duren. Na een maand krijg ik pas een offerte, die ook nog eens veel hoger uitviel. Ook ben ik verkeerd geïnformeerd over het annuleringsbeleid, dit blijkt opeens €40 te zijn. Na anderhalve maand (en al te hebben betaald) krijg ik opeens te horen dat ze hem helemaal niet kunnen repareren, omdat ze de onderdelen niet hebben.

25 de septiembre de 2025

Nieuwe Laptop oververhit

Beste Medion gebruikers. bijna altijd al een medion laptop gehad en was tot nu toe zeer te spreken over het produkt tot dat de oude kapot ging en ik via bol.com een nieuwe heb besteld, een ERAZER CRAWLER E50i MD62653. al snel bleek dat de cpu veel en veel ste warm werd, deze laptop amper gebruikt nog en contact gezocht met medion. uiteindelijk een reparatie verzoek gekregen, zegt medion nu, Uw product is defect geraakt als gevolg van vloeistofschade en kanderhalve niet onder garantie worden
gerepareerd. Verbazing alom, daar er hier niks mee gebeurt is, of ik 153,94 euro wil betalen om de laptop terug te krijgen van nog geen 2 maanden oud. Krijg ook geen duidelijkheid en na telefonisch te hebben gesproken met een medewerker, heel kortaf was het antwoord, dit is geconstateerd, en dit moet u betalen. Schande!

19 de septiembre de 2025

Slechte service

Mijn vaatwasser geeft na gebruik van 2 maanden een foutmelding. Ik krijg het zelf niet opgelost. Contact met de klantenservice, heel gedoe, contact van een half uur... oplossing, stuur hem maar terug en dan ben je hem in elk geval 15 kwijt ter reparatie . Omdat het een tafelmodel vaatwasser betreft sturen ze geen monteur. Ze zijn niet goed.

21 de agosto de 2025
Valorada con 3 estrellas sobre 5

Technische ondersteuning onvoldoende.

Via Bol.com een Medion mini pc gekocht. Na installatie was er een probleem met het geluid. Klantenservice van Medion gebeld, en dat ging moeizaam.
De oorzaak van" de storing " werd niet gevonden. Het zal wel aan de monitor of het speakersetje liggen.
Uiteindelijk bleek de pc niet juist ingesteld te zijn, werd elders vastgesteld en was binnen een paar klikken geregeld....

13 de agosto de 2025
Valorada con 2 estrellas sobre 5

Prima Robotzuiger, slechte en dure service

En heel fijne en goed robot stofzuiger van medion gekocht.
X20sw. Super ding en dieet het geweldig. Maar als je in de app accessoires wilt bestellen, blijkt dat je die alleen kunt kopen als je in Duitsland woont!
Heel slecht service. Uiteindelijk gelukt via een Engelse site met veel hogere leveringskosten.
Heel heel erg jammer medion.

13 de agosto de 2025
Valorada con 5 estrellas sobre 5

SUPER SERVICE

Ik had 2 jaar geleden een combi magnetron van de medion besteld via Bol.com.
Nu na thuis komst van een vakantie laatst deed het apparaat raar en waren er vlammen tijdens het gebruik.
Ik kijken voor de garantietermijn en zul je net zien....
we zaten er 2 dagen overheen.
Ik toch een berichtje gestuurd zeker omdat ik erg tevreden ben over het product maar dat er nu helaas iets mis was.
Ik mocht het gewoon opsturen doormiddel van een toe gestuurd verzendinglabel en dan zouden ze erna kijken.
Nu bleek dat het niet meer te maken was maar ze stuurde wel een hele nieuwe ter vervanging..... nou dat noem ik een SUPER SERVICE 👌🏼.
Medion nogmaals dank!
En ik beveel om aankopen van welk product dan ook van jullie zeker aan!

Met vriendelijke groet Antoine

8 de julio de 2025

Een ster is teveel!!!

De computer blijft hangen en alles heb ik al geprobeerd. Terug naar fabrieksinstellingen, werkelijk alles. Ik heb dus hulp nodig...nou dat is onmogelijk bij Medion. Garantie of niet, hulp is niet aanwezig, wel een vastlopende "service app" die je van alles laat doen om je storing te "verhelpen". Wat een troep. Echt niet kopen!!

24 de mayo de 2025
Valorada con 1 estrellas sobre 5

werkt meestal net lang genoeg voor de garantie te overbruggen

Alles er van werkt meestal net lang genoeg voor de garantie te overbruggen. En be omschrijvingen van de producten zijn echt slecht. Robots stofzuiger met mapping. Ok het maakt een map aan. Maar het gebruikt ze niet en verwijderd ze elke keer hij klaar is met stofzuigen. Volledig nutteloos dus. Kan ook dweilen, maar mag geen product in gedaan wortden. Dus dweilen ook nutteloos. Stond allemaal niet beschrijven bij het product. De beschrijving liet uitstralen dat der stofzuiger zijn kamer zou herkennen, mappen en vervolgens gestructureerd zou stofzuigen. Doet het volledig reandom en is kapot na 2 jaar. Hee nog nooit iets van Medion gekocht dat niet gelijkaardig is. Zelfs de laptop van mijn schoonouders was volgens hun een goede aankoop. Even gecheked, ram was minder dan aangegeven. Hardschijf had kapotte sectoren die niet meer gebruikt konden worden enz. Maar mensen die niets van tech kennen denken dan "het werkt, en het was goedkoop. Goed product". Maar het is het echt NOOIT.

7 de mayo de 2025
Opinión espontánea

Más información sobre otros tipos de reseñas.

8 consejos para escribir buenas reseñas.