Valorada con 4 estrellas sobre 5

De klantenservice is goed bereikbaar en bekwaam. De prijs was goed via Vereniging Eigen Huis gezamenlijke inkoop. Enig minpuntje: daar stond een hoog maandtermijn bedrag bij, toch mee akkoord geg... Ver más

Valorada con 4 estrellas sobre 5

komen hun afspraken na , telefonisch over het algemeen goed bereikbaar. app werkt goed en duidelijk. de maandtermijnen worden iedere maand op dezelfde (of ongeveer) datum afgehouden. ook altijd een... Ver más

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Na eerst een jaar via collectieve inkoop van vereniging Eigen huis energie te hebben afgenomen het contract verlengd tegen een goede prijs. Via klantenservice soepeltjes geholpen.

Valorada con 4 estrellas sobre 5

Ik heb het probleem voorgelegd. Mijn voorschot was bijna 100 euro meer dan was afgesproken bij het afsluiten van het contract. Het werd gecorrigeerd. Wel even de schrik te pakken. Het had niet geh... Ver más

Información sobre la empresa

1. Proveedor de energía
  2. Compañía de servicios públicos de electricidad
  3. Empresa de gas
  4. Proveedor de energía renovable
  5. Contratista de servicios públicos

Escrito por la empresa

Mega.nl is een energieleverancier die gas en stroom levert aan huishoudens in Nederland. We staan voor duidelijke tarieven, eenvoudige online dienstverlening en toegankelijke klantenservice. Zo maken we energie overzichtelijk en betaalbaar.

3,6

1 estrella

Ha contestado el 100% de las opiniones negativas

Suele responder en menos de 1 mes

Hi Rita,
Dank je wel voor je review! Fijn om te horen dat je in 2025 een mooi aanbod van ons hebt ontvangen.

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Tevreden over hun diensten en kwam een stuk goedkoper uit!

20 de marzo de 2026

Hi Ties,
Dank je wel voor je review! Fijn om te horen dat je tevreden bent over onze diensten en ook nog eens voordeliger uit bent gekomen.

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Goed geholpen aan mega contract via…

Goed geholpen aan mega contract via centrale energie loket 👍

1 de septiembre de 2025

Hi j.b.,
Dank je wel voor je review! Fijn om te horen dat je prettig bent geholpen aan je Mega‑contract via het Centrale Energieloket 👍

Valorada con 4 estrellas sobre 5

Ik ben net bij jullie begonnen

Ik ben net bij jullie begonnen , maar tot nog toe uitstekend .

Hi mevrouw van Heeckeren,
Dank je wel voor je review! Fijn om te horen dat je start bij ons tot nu toe uitstekend bevalt.

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Vriendelijk en kennis van zaken

Goede uitleg vragen netjes beantwoord heel snel met het contract en gelijk er mee aan de slag top

Hi mevr. Scheers,
Dank je wel voor je review! Fijn om te horen dat je vriendelijk bent geholpen, duidelijke uitleg hebt gekregen en dat alles snel is geregeld.

Valorada con 5 estrellas sobre 5

Voor de eerste keer gebruikt gemaakt…

Voor de eerste keer gebruikt gemaakt van Mega energie. Probleemloos en goede service en communicatie over verbruik en kosten.

Hi Peter,
Dank je wel voor je review! Fijn om te horen dat je eerste ervaring met Mega probleemloos is verlopen en dat je tevreden bent over de service en communicatie.

Wordt goed begeleid

Wordt goed begeleid! En vriendelijk geholpen!

25 de marzo de 2026

Respuesta de Mega Energie Nederland

Bedankt voor je mooie review, Drew! Fijn om te horen dat je goed begeleid bent en vriendelijk geholpen bent. 😊

Goede klantenservice

Goede klantenservice, snel reactie en vaste lage tarieven

25 de marzo de 2026

Respuesta de Mega Energie Nederland

Bedankt voor je review, Faruk! Fijn om te horen dat je onze klantenservice als goed en snel ervaart en tevreden bent met onze vaste lage tarieven. 😊

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Voor verlenging contract moet je niet je heil zoeken bij MEGA

Ik geef iedereen het advies het verlengingsvoorstel van Mega eens te vergelijken met hun eerstejaars aanbod op basis van dezelfde cijfers. Onderstaand bericht is zojuist verzonden naar Ver Eigen Huis: "in 2025 energiecontract afgesloten via Ver. Eigen Huis bij MEGA. Nu sta ik voor al of niet verlengen en ik kom het volgende tegen:
Nieuwe contract/Verlenging bij Mega 1 jaar vast inkoop 5500 retourlevering 3400kwh
- Verlenging 12 x 104 = € 1248 bonus € 25 Netto te betalen € 1223
- nieuw contract 12 x 88.41= € 1060.92 bonus 212 Netto te betalen € 848,92
VERSCHIL € 374,08!! 44%
Noch ik noch mijn vrouw komen in aanmerking voor nieuw 1ste jaarscontract want men kijkt naar de postcode/huisnummer.
Dus binnenhalen is één verlengen is 2. Ik dacht dat EigenHuis hierin ook was geïnteresseerd.
Met vr groeten
Frans klant MEGA, waar ik NIET ga verlengen

24 de marzo de 2026

Respuesta de Mega Energie Nederland

Bedankt voor je uitgebreide feedback, Frans. Jammer om te horen dat je het verlengingsvoorstel zo ongunstig ervaart.
Bij een verlenging geldt vaak het standaard verlengingstarief. Wil je liever een ander tarief, dan kun je altijd een nieuw aanbod opvragen via onze klantenservice (010 880 0088 of klanten@mega.nl) óf op onze website zelf een aanbod berekenen.
Goed om mee te nemen: aanbiedingen via VEH zijn vaak extra scherp door speciale actievoorwaarden. Daarnaast kunnen marktomstandigheden ervoor zorgen dat tarieven (zeker bij vaste contracten) hoger uitvallen; de energieprijzen kunnen momenteel sterker schommelen door internationale ontwikkelingen.
We kijken graag met je mee naar de mogelijkheden die in jouw situatie wél passend zijn.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Absoluut niet mee in zee gaan, onwaarheden

Werd vandaag ook gebeld door iemand met een 06 nummer. Hij deed eerst voorkomen dat hij in naar van mijn huidige energieleverancier Oxxio belde, maar ook een beetje namens de netbeheerder Enexis 🥳
Toen ik zei dat ik al tientallen jaren tevreden klant van Oxxio was werd zijn toon zeer vervelend en zelfs agressief. Hij gaf uiteindelijk toe dat hij voor Mega energie werkte, maar bleef mij pushen om vooral direct te tekenen. Uiteindelijk heb ik hem nog 3 minuten spreektijd gegeven, en heb ik na 5 minuten de verbinding verbroken. Hij heeft nog een keer of 10 teruggebeld, in die tijd ben ik begonnen de reviews over Mega te lezen. Ik ben blij dat ik er niet ingestonken ben en wil ook iedereen waarschuwen voor deze vervelende ervaringen

24 de marzo de 2026

Respuesta de Mega Energie Nederland

Dank je voor het delen van je ervaring, Leon. Vervelend om te lezen dat je dit zo hebt ervaren. Dit is niet de manier waarop wij contact willen met (potentiële) klanten. Wij nemen dit soort signalen serieus en gaan dit intern onderzoeken.
Wil je hierover met ons in contact komen, dan kan dat via 010 880 0088 of klanten@mega.nl, zodat we dit goed kunnen oppakken.

Tevreden over hun dienst

21 de marzo de 2026

Respuesta de Mega Energie Nederland

Bedankt voor je review, Arend! Fijn om te horen dat je tevreden bent over onze dienstverlening. 😊

Opdringerige verkoop

Opdringerige verkoop. Onrealistisch aanbod. Willen dat je direct tekent, via contract in mail, mag zaken niet doorlezen. Geen recht van verzet bandje. Werd boos opgehangen toen ik voor 5e keer vroeg of ik mocht nadenken

19 de marzo de 2026

Respuesta de Mega Energie Nederland

Dank je voor het delen van je ervaring. Jammer om te lezen dat je het contact als opdringerig en vervelend hebt ervaren. Dit is niet hoe wij willen werken en we nemen dit soort meldingen serieus.
Ter verduidelijking: telefonische oproepen worden niet door Mega rechtstreeks gedaan, maar via externe verkooppartners die namens ons bellen. Ook zij dienen zich aan duidelijke richtlijnen te houden.
Wil je dit met ons verder bespreken of wil je een aanbod rechtstreeks via Mega ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice via 010 880 0088 of klanten@mega.nl.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Ik heb niks anders te zeggen tegen…

Ik heb niks anders te zeggen tegen nieuwe en bestaande klanten. Blijf weg van mega energie. En wanneer je kan weggaan bij deze flut leverancier doe het. Niks anders dan alleen maar ellende van deze Belgische energie maatschappij. Lees de reviews en de waarderingen dit zegt genoeg. Zelf ook het nodige ervaren en de reviews met de beschreven problemen kloppen.

1 de febrero de 2026

Respuesta de Mega Energie Nederland

Dank je voor het delen van je mening. Jammer om te lezen dat je zulke negatieve ervaringen met ons hebt gehad. Dat is uiteraard niet de bedoeling.
We gaan hier graag met je over in gesprek om te begrijpen wat er is misgegaan en te kijken of we iets voor je kunnen betekenen. Neem daarvoor gerust contact op met onze klantenservice via 010 880 0088 of klanten@mega.nl.

Valorada con 1 estrellas sobre 5

Gebeld door een erg aggressieve…

Gebeld door een erg aggressieve verkoper. We moesten ons contract verlengen bij Eneco. Dat moet nu meteen per direct! Erg dreigend. Aangegeven dat we dit via Eneco zelf regelen. Dit kan Eneco niet dat kan hij alleen en hij zei dat mega energie onderdeel is van Eneco. Hij stuurde ons een nieuw contract en in die tussentijd hebben wij Eneco gebeld. Ze gaven aan dat mega energie GEEN onderdeel is van Eneco. 5 minuten later verkoper weer aan de telefoon dat we nu het contract (met veel duurdere tarieven) moesten tekenen. Dit weigerden we uiteraard. Vervolgens vertelde hij onderdeel te zijn van Enexis. Ook dit is niet waar want ik werk zelf voor Enexis. WAT IS DIT VOOR BEDRIJF??????

Ik snap dat er oudere mensen ofzo zijn die hiermee in zee gaan op deze agressieve manier, maar wij niet.

18 de marzo de 2026

Respuesta de Mega Energie Nederland

Dank je voor je melding, Denise. Vervelend om te lezen dat je dit zo hebt ervaren. Het klopt dat Mega géén onderdeel is van Eneco of Enexis. Telefonische verkoop gebeurt bij ons via externe partners, die zich altijd correct moeten identificeren. Dit nemen we serieus.
Wil je dit met ons bespreken of een aanbod rechtstreeks via Mega ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice via 010 880 0088 of klanten@mega.nl.

Onprofessioneel

Zeggen ze nu na aanleiding van mijn review neem contact op met klanten service. Daar ben ik dus klaar mee omdat die steeds zegt dat mijn probleem is. Regeling aangemaakt als laatste kan. Nou prima toen foutieve datums in mail gehad met dus niet optijd betaald volgens hun regeling gestopt en word maar niet geholpen omdat dit laatste kans was voor regeling. Stuur dan de goede betaaldatum dan had ik optijd kunnen betalen. Nee is niet hun probleem dat mail niet klopt dus einde regeling. Goede service…… nog. Onprofessioneel

13 de marzo de 2026

Beste Rianne,
Wat vervelend om te lezen dat dit voor zoveel frustratie heeft gezorgd. Dat begrijpen we goed.

Op basis van de informatie in deze review kunnen wij het specifieke dossier helaas niet inhoudelijk beoordelen of oplossen. Daarom blijft persoonlijk contact met onze klantenservice noodzakelijk om mee te kunnen kijken naar jouw situatie en de betaalregeling.

Na het aanmaken van een betaalregeling ontvang je altijd een bevestiging met de afspraken en bijbehorende betaaldatums. Deze datums zijn leidend en het is belangrijk dat de betalingen vóór of op deze datums worden voldaan. Wanneer een regeling niet (tijdig) wordt nagekomen, komt deze helaas te vervallen. Het is daarbij niet mogelijk om volledige vrijheid te kiezen in betaaldatums; ook als klant dient men zich aan de gemaakte afspraken te houden.

Wanneer eerdere betaalregelingen niet zijn nagekomen, kan dit ertoe leiden dat verdere betaalregelingen worden geweigerd. In dat geval zijn onze mogelijkheden helaas beperkt.

In elke herinneringsmail staat daarnaast een link naar het betaaldossier. Vanuit dit dossier kun je zelf betalingen doen of waar mogelijk een regeling treffen. Om een (verdere) maatregel of afsluiting te voorkomen is het belangrijk om zelf contact op te nemen met onze klantenservice. Dit kan via WhatsApp, via klanten@mega.nl of telefonisch via 010 880 00 88.

Wanneer er sprake is van een (dreigende) afsluiting vanwege een eerder betaalverleden, adviseren wij om telefonisch contact op te nemen.

Dan kunnen we samen de procedure rondom betaalregelingen zorgvuldig doorlopen en bekijken wat er nog mogelijk is.

We denken graag met je mee en hopen je alsnog verder te kunnen helpen.

Mega deal aangesmeerd bijna

Het gesprek startten we zonder de vraag of ik wel gelegen was.

Maar goed, in het begin vroeg ik of ze via Essent. Waar ik momenteel nog twee jaar met de vaste abonnement zit. Waarop de antwoord ja zij schakelen ons in. U had namelijk bij het aanschaffen van de abonnement aangegeven dat u wilt benaderd worden voor goedkopere aanbiedingen. Hierbij werd verteld dat de hoofdleverancier zou veranderen. Continu werd alles voorgekauwd zoals. Dit betekent alleen maar dat u niets hoeft te doen en alleen maar minder hoef te betalen. Dit is alleen maar prima toch. En door en door. Zelfs mijn contract bij Essent kon ik boetevrij opzeggen volgens hem.

Later kreeg ik een contract opgestuurd waarbij ik zag dat het om een compleet andere energiemaatschappij ging. Mega namelijk.

Toen viel alle kwartjes op hun plek. Dit was gewoon iemand die heel graag een sale wilde scoren. Wat mij wel verbaasde is dat hij echt al mijn gegevens had tot aan bankrekeningnummer toe met NAW uiteraard.

10 de marzo de 2026

Hi Kemal,

Dank voor het delen van je ervaring. Vervelend om te lezen dat dit gesprek zo is verlopen en dat er verwarring is ontstaan over de aanbieder en het contract. Dat is uiteraard niet de bedoeling. We nemen dit soort signalen serieus en kijken dit graag verder voor je na.

Mega Energie

fraude praktijken

Op 9 maart 2026 rond 18:00 uur ben ik telefonisch benaderd door een verkoper (m. Romijn) die aangaf te bellen namens mijn huidige energieleverancier, Essent. De verkoper vertelde dat er een korting op de leveringsprijzen beschikbaar was en dat ik recht had op een loyaliteitsbonus.

Tijdens het gesprek had de verkoper al veel persoonlijke gegevens van mij en ook informatie over mijn huidige energiecontract. Hierdoor kreeg ik sterk de indruk dat het daadwerkelijk om mijn huidige energieleverancier ging.

Later bleek dat het gesprek niet namens Essent was, maar dat er een energiecontract werd afgesloten bij Mega Energie. Ik voel mij hierdoor misleid, omdat de verkoper zich voordeed als medewerker van mijn huidige energieleverancier.

Nadat het contract was ondertekend veranderde de toon van de verkoper. Het gesprek werd dreigend toen ik vragen stelde en twijfels uitte. Dit gaf mij een zeer onprettig gevoel en versterkte mijn vermoeden dat er sprake was van misleidende verkoop.

De verkoper aangegeven dat ik het niet zag zitten i.v.m. de slechte reviews en omdat ik bij essent getekend heb en dan nu ook bij essent zou zitten maar wel een contract moet tekenen van een 3e partij, de verkoper werd hier zeer boos om.

Mijn contract zou starten over een x aantal maanden terwijl mijn huidige contract nog een jaar loopt. Opzeggen is ook alleen mogelijk via mail en telefonisch, al nemen ze telefonisch niet op.

Diep triest hoe deze mensen te werk gaan, verdien je brood lekker op een legale manier.

9 de marzo de 2026

Hi Esmee,

Wat vervelend om te lezen dat je dit zo hebt ervaren. We nemen dit soort signalen zeer serieus en dit is niet hoe contact met (toekomstige) klanten hoort te verlopen.
We willen dit graag zorgvuldig voor je uitzoeken.

Neem daarom contact op met onze klantenservice via 010 – 88 000 88, bereikbaar op werkdagen van 10:00 tot 16:30 uur. Dan kunnen we samen bekijken wat er precies is gebeurd.

Gebeld door dit bedrijf

Gebeld door dit bedrijf. Ze begonnen over Essent. Zij vertelden op zo'n manier dat ik dacht dat ik Essent aan de lijn had en dat de prijzen goedkoper zouden worden. Nog expliciet gevraagd of er nadelen waren. Heel veel gegevens vervolgens gedeeld en krijg je opeens een contract van MEGA. Dit kwam niet zo over. Gelukkig gelijk gaan kijken op google. Ik zeg vervolgens dat ik erover nadenk en er op terugkom. Word er gedreigd met boetes op een zeer onbeleefde toon. Heel naar bedrijf en medewerkers! Voelt aan als fraude!

6 de marzo de 2026

Hi Rick,

Dat is vervelend om te lezen. Mega Energie is geen onderdeel van Essent. We geven deze melding door aan onze partners en nemen dit signaal serieus. Dank je wel dat je dit met ons deelt.

Vriendelijke groet,

Oplichting fraude

Oplichting. Gebeld door mega of in naam van mega om over te stappen naar hun omdat er momenteel veel gaande is in het middenoosten waardoor de prijzen hoger worden. Medewerker heeft aangegevn dat die bij essent werkt
Dit voelde niet goed. Daarop heb ik met essent gebeld en de medewerker gaf aan dat hij net ook iemand aan de lijn had die ook gebeld was door of namens mega met het zelfde verhaal. Mensen trap hier niet in! Je mag namelijk tot 11 maart gratis overstappen ook al heb je een vast contract bij je energieleverancier. Hier maken ze gebruik maken en plegen ze fraude. Pas op!

5 de marzo de 2026

Hi Sunel,

Dat is vervelend om te lezen. Mega Energie is geen onderdeel van Essent en werkt hier niet mee samen. We geven deze melding door aan onze partners en nemen dit signaal serieus. Dank je wel dat je dit met ons deelt.

Vriendelijke groet,
Mega Webcare

Más información sobre otros tipos de reseñas.

8 consejos para escribir buenas reseñas.