Ventilatieland levert super snel en juist. Hiervoor 5 sterren. Contact bij een vraag of probleem is ontzettend moeilijk. Op het aangegeven telefoonnummer is nooit iemand bereikbaar. Whatsap... Ver más
Consulta las opiniones de los clientes
Zelf had ik producten met de verkeerde diameter besteld, even balen! Terug gestuurd en de goede producten besteld. Allemaal geen probleem , het geld van de foute produkten heb ik snel terug ontvangen... Ver más
Aanvraag gedaan voor een wtw advies. Inmiddels zijn we maanden verder en nog niets ontvangen. De klantenservice reageert nergens meer op en bellen kun je ze niet. Ondanks dat ze zelf aangegeven hebben... Ver más
Mechanische ventilatiebox besteld. Op de productpagina staat voor 16:30 besteld volgende dag geleverd. Echter direct na het bestellen staat in de bevestiging levering over 2 dagen. Op zich ook prima m... Ver más
Información sobre la empresa
Escrito por la empresa
De grootste en goedkoopste online ventilatiewinkel van Nederland. Ruim assortiment mechanische ventilatie producten, WTW systemen en meer van alle grote merken.
Información de contacto
Park Forum 1047, 5657 HJ, Eindhoven, Holanda
- ventilatieland.nl
No consta que haya invitado a opinar recientemente
Ha contestado el 84% de las opiniones negativas
Suele responder en menos de 1 semana
NIET DOEN!!!
Bestellen bij dit bedrijf is meer dan drama. Contact met de klantenservice is onmogelijk. Als er al gereageerd wordt is het ai gegenereerd en hebben de antwoorden meer te maken met een tang en een varken.
Ik probeer nu mijn bestellingen te annuleren en het geld terug te krijgen. De afgelopen 2 dagen nog geen reactie mogen ontvangen.
Riekt meer naar oplichting en zal het als zodanig gaan behandelen.

Ontzettend tevreden.
Duidelijke site, snelle kloppende levering. Degelijk product.
Zeer snelle, correcte en betaalbare levering…
Zeer snelle en correcte levering voor een goede prijs
Achtbaan van emoties
Bestelling die de volgende dag bezorgd zou worden kwam 3 dagen te laat binnen. Na 2 dagen contact geprobeerd op te nemen met de klantenservice die vervolgens pas na ruim 7 uur reageerde op mijn chatbericht. (Ze beloven binnen 1 uur te reageren)
Afijn, perfect eindelijk in handen, is deze niet compleet, dus nu geprobeerd te bellen met ventilatieland. Werd meteen afgescheept met “stuur een whatsapp bericht en iemand zal daarop antwoorden”
Het zal mij benieuwen, het komt vast uiteindelijk goed, maar ik bestel hier nooit meer.
Update: inmiddels heeft ventilatieland wel snel een vervangend onderdeel opgestuurd, dit was binnen 1 dag geregeld, dus ik stel de review een beetje bij :) bedankt voor het snelle oplossen!

Kwam snel aan.
Klantenservice is met vakantie, bestel hier niet
Na het bestellen probeerde ik contact op te nemen met de klantenservice, maar je raadt het al: die was met vakantie. Mail, WhatsApp, bellen of chatten: nergens werd op gereageerd. In de mail stond namelijk dat de levertijd langer dan een week zou zijn en niet de beloofde "voor 16:30 besteld, morgen in huis".
Uiteindelijk heb ik mijn bestelling ontvangen, met onder andere een flexibele slang van 10 meter, maar tijdens het uitpakken zag ik al dat er iets niet klopte. Het uiteinde van de slang was afgeplakt met ducttape en er zaten allemaal haren op van iemand, gatverdamme. Blijkbaar leveren ze gewoon gebruikte flexibele slangen. De flexibele slang van 10 meter zag er erg kort uit. Na het opmeten werd mijn vermoeden bevestigd: de flexibele slang was slechts 7 meter lang. Waarschijnlijk heeft de vorige eigenaar er een stuk afgeknipt en deze retour gestuurd.
Opnieuw probeerde ik contact op te nemen met de klantenservice, maar die was helaas nog steeds met vakantie. Mijn advies: bestel hier niet. Ze nemen een loopje met hun klanten en laten je volledig aan je lot over.

Respuesta de Ventilatieland
Geen producten en geen contact
Eerst een bestelling geplaatst waarbij beweerd werd dat deze de eerstvolgende werkdag verzonden zou worden. Inmiddels zijn wij al twee weken verder en heb ik nog steeds niets van de bestelling vernomen. Telefonisch zijn ze niet bereikbaar en reageren ook niet op mails.
Vervolgens heb ik nog een order geplaatst om op te halen, gezien ik het echt nodig had. In de mail staat dat je vanaf 16:30 uur je bestelling kan afhalen in Eindhoven. Ik stond om 16:05 voor de deur (ik vond het beter om even te wachten, was bang dat ik te laat zou komen i.v.m. file). Toen ik binnenstapte werd ik aangesproken door een vrouwelijke medewerker en verzocht om een andere dag terug te komen. Zij beweerde dat ze gesloten waren. Het was een doordeweekse dag, op de website staat dat ze open zijn tot 17:00 uur en op de deur staat ook dat ze open zijn tot 17:00 uur.
Ik heb nog steeds niets van ze vernomen. Ik krijg helaas geen contact en ook de producten niet.
Zeer teleurstellende service.
Schandalig dat ik in minder dan 24 uur een reactie kan krijgen op mijn review, maar niet in twee weken antwoord kan krijgen over mijn bestelling. Ik heb hier geen woorden voor.

Levertijden kloppen niet
Ik heb 2 orders geplaatst en alles was direct leverbaar.
Nou was dat maar waar.
Alles in backorder gezet zonder enige communicatie.
Maar op de site mensen laten geloven dat je het snel hebt.
Bellen gaat niet je moet maar mailen en de lijn wordt verbroken.
Whatsapp geen reactie.
Maar als je iets wil kopen wordt er direct opgepakt.
En dan staat er in je account verwachte levertijd dus daar heb je ook niks aan.
Ik heb de twee orders maar geannuleerd want hier krijg ik echt buikpijn van.
Nu heb ik in het verleden ook daar besteld en geannuleerd om de zelfde reden.
Het is dus gewoon structureel dat dit zo gaat.
Heb je dus iets snel nodig zeker hier niet bestellen.
En pas je website aan.
Drukte is geen excuus daar kun je iets aan doen.

Stilte....
Voor de tweede keer op rij zijn er 160mm spiro beugels geleverd in plaat van de bestelde 180mm. Telefoon wordt niet meer opgenomen, welke optie je ook kiest. Email al een week niet beantwoord. WhatsApp geen reactie. Dat kan toch? Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.

Slecht bedrijf
Op 25 juni een bestelling geplaatst met als voornaamste reden voor 16:30 besteld morgen in huis.
Dat dat niet zou lukken met de drukte voor de bezorgers geen probleem had toch pas 3 dagen later nodig.
Op 6 juli krijg ik een mailtje dat de bestelling niet op voorraad is en dat de verwachte levertijd 8 juli wordt.
Hierop heb ik geprobeerd te bellen met ventilatieland maar na een bandje wordt de verbinding verbroken. Dan maar replyen op het mailtje dat de bestelling geannuleerd kan worden. (had het inmiddels bij een ander besteld en al binnen).
Op deze mail komt geen reactie terwijl dit het info mail adres is waar ze zeggen binnen een dag op te reageren. Op 8 juli krijg ik wel een reactie dat de bestelling nog meer vertraging heeft waarop ik wederom reply Annuleren. Weer geen antwoord en een paar dagen later weer een mail dat de bestelling nog meer vertraagd is. (we hebben het over een stukje condensslang van 10mtr).
Omdat ik geen zin heb in verzendkosten voor het retour sturen probeer ik via Whatsapp contact te krijgen. Daar geven ze namelijk aan dat ze binnen een uur reageren. Ook dat blijkt toch ingewikkeld te zijn en het duurt 6 uur voordat ik een reactie krijg met de mededeling dat het bestelsysteem volledig automatisch gaat en dat het niet meer geannuleerd kan worden.
Het is best knap dat je alles automatiseert maar niet kan automatiseren dat bepaalde items bijna op zijn zodat je voorraad op tijd wordt aangevuld. Het gaat hier niet om een special item.
Op het whatsapp bericht heb ik nog een vraag gesteld hoe het te doen met de retourkosten maar op dat antwoord zit ik al vier dagen te wachten.
Kortom alle beloftes die op hun site staan komen ze niet na en op vragen krijg je enkel een antwoord waardoor je het gevoel krijg je bent niet belangrijk want we hebben het druk zat.

Ruime keus
Ruime keus, goeie prijs kwaliteit verhouding, snelle levering
Hier niet bestellen
Ik heb meterset + slangen set besteld voor F gassen
26 juni besteld vandaag 11-07-26 binnen gekregen fantastisch! Nu is het zo dat ik elke nacht mail krijg sorry je bestelling is niet compleet wordt volgende dag geleverd
“In de mail staat voor vragen reageren op deze mail” zo gezegd zo gedaan na 2-4 mails gestuurd hebben geen reactie ontvangen
Via whatsapp contact gezocht geen antwoord….
Vindt dit uitermate teleurstellend en heel erg slecht tevens wil ik mijn pakket retour doen (orde nummer niet gevonden)
Heel slecht bedrijf en totaal niet actief met zijn of haar klanten

Respuesta de Ventilatieland
Als ik punten zou moeten geven dan is…
Als ik punten zou moeten geven dan is het een -1 voor de slechte service
Op 24-6-2026 de bevestiging van een bestelling ontvangen van 6m flex buis en een rolletje tape
Op 1-7-2026 een mail gedaan (Dit omdat je als particulier niet kan bellen) Geen reactie
Op 6-7-2026 weer een mail gestuurd
Op 7-7-2026 komt er weer een factuur binnen zonder excuus voor de slechte service of verklaring.
Op9-7-2026 komt er een rolletje tape binnen maar geen flex buis.
WAAR BLIJFT DE FLEX BUIS, !!!!!!!!
De -1 die ik als waardering zou geven is zeer hoog voor de slechte service van ventilatieland
Ik heb twijfels bij de eerlijkheid van de Previews die op trustpilot staan, zijn deze deze soms door afhankelijke personen van ventilatieland gegeven gegeven

Goed en snel geregeld
Snelle levering en nette prijs
Pakket zou dinsdag 7 juli bezorgd…
Pakket zou dinsdag 7 juli bezorgd worden door dpd, is niet gebeurd, waarom? Verzender moet een contactformulier invullen zodat dpd een onderzoek kan instellen waar het is gebleven, maar ventilatieland reageert niet op mail, WhatsApp, en aan de telefoon krijg je ook niemand. Maar waar is nu mijn pakket?

Arnaque fuyez !!!
Arnaque fuyez !!!
Commande passée et payée le 28 juin pour une Clim portable pour appartement. Tout de même 1200€ !! Soit disant livraison en 24h. Nous sommes le 10 juillet. On peut comprendre que vu les conditions climatiques cela peut prendre quelques jours de plus. MAIS … aucunes réponses du service client ! Impossible de les joindre. Aucun mail de confirmation de commande. Une arnaque !

Prima product
Prima product, snelle levering, vervangt met gemak de oude installatie, precies wat we nodig hadden en werkt naar behoren.
Geen artikelen ontvangen, geen contact mogelijk
Tja, dezelfde ervaring helaas. Op 1 juli 2026 2 artikelen besteld die op voorraad zijn en dezelfde dag een orderbevestiging met leverdatum ergens in november. Op navraag geen reactie gekregen. Jammer.
Had ik dit vooraf geweten dan had ik niet besteld.
Ingebrekestelling gestuurd en hopen dat ik het geld zonder al teveel gedoe teruggestort krijg.
Het bedrijf wens ik veel sterkte met de drukte. Misschien is het een optie om die tak van het bedrijf op pauze te zetten? Berichtje op de website dat vanwege drukte of leverproblemen een tijdelijke verkoopstop is ingesteld? Dat voorkomt teleurstellingen en boze reviews ;-)

Terugbetaling ontvangen na annulering
Op 26 juni bestelde ik een monoblock airco die op voorraad zou zijn en de volgende dag zou worden geleverd. In de orderbevestiging stond leverdatum 30 oktober. Dit was zeker niet wat ik had verwacht en dacht eerst aan een misverstand. Geprobeerd telefonisch contact te leggen, wat niet lukte. Daarna een mail gestuurd om te annuleren en sommatie om het bedrag binnen 14 dagen terug te storten. Vorige week woensdag ontving ik een reactie dat de annulering was verwerkt en dat de terugbetaling in gang werd gezet. Gisteren is het bedrag bijgeschreven op mijn rekening.
Naschrift na reactie Ventilatieland:
Wat meer menselijk contact en eerlijke vermelding over daadwerkelijke voorraad zou de aangegeven drukte kunnen verminderen en ergernissen kunnen voorkomen.
De link tussen CM.com en Ventilatieland.
Als grote internationale webshop maakt Ventilatieland gebruik van de technologische oplossingen van CM.com om hun klantinteractie en marketing te automatiseren.Klantenservice: Centraliseren van klantvragen via kanalen zoals WhatsApp, e-mail en chat.Marketing: Versturen van geautomatiseerde notificaties en updates over bestellingen via sms of WhatsApp.AI-toepassingen: CM.com zet zwaar in op AI-gestuurde klantenservice, wat e-commercebedrijven helpt sneller vragen te beantwoorden.